- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #6799 üzenetére
aha, újat mondtam. Mivel vbscript kb. bármit meg tudsz benne tenni. Legalábbis rendszergazda szinten, 3D játékokat nem ebben fogsz írni
Persze nem árt hozzá némi programozás ismeret visual basicben. A vbscriptet eredetileg pont ilyen feladatok megoldására találták ki.
Akkor várunk a visual basic topikban -
martonx
veterán
válasz
bitpork #6658 üzenetére
azért bokrosra mint a nemzet megmentőjére tekinteni, hááát...
Ő inkább a gödör alját mutatta meg (nem is, inkább mélyítette ezerrel). Visszanézve persze úgy tűnik, hogy ő utána hagytuk el a gödör alját, de a példám remélem szemléletesen mutatja ebben a szerepét.
És amikor ő visszajön, akkor kell kurva gyorsan elhúzni innen. Mert megint mélyíteni fog ezerrel, és amikor már baromira nincs hova tovább süllyedni, akkor megint túl leszünk a gödör alján, és jönni fog egy látszólagos, viszonylagos emelkedés.A történelem ismétli önmagát, miért vagyunk képtelenek tanulni belőle???
-
martonx
veterán
Nem tudom milyen idős vagy, ha huszonéves, akkor érthető, hogy fingod sincs a Horn kormány "eredményeiről". A bajnai kormány megítélése vegyes lehet, szerintem pont ugyanolyan szar volt mint az összes többi (beleértve a jobb oldali kormányokat is). A legnagyobb gond pont az a Fidesszel, hogy ugyanazt csinálja, mint bajnaiék (kis megszorítás itt, egy kicsi amott, amúgy semmit, ami valóban kivezetne minket a válságból). Tagadhatatlan, hogy bajnainak az az előnye megvolt, hogy nem ígért semmit, kampányolnia se kellett, így amit csinált, az a semmi ígérettel tökéletesen összhangban állt. Mondhatni az első miniszterelnök, aki maradéktalanul betartotta az ígéreteit.
-
martonx
veterán
Itt nem arról van szó, hogy melyik az olcsóbb, hanem hogy bármikor megemelhetik az autógáz adóját is. És ehhez az emeléshez nem kell más, mint hogy ne 1-2%-a menjen az autóknak gázzal, hanem 10-20%-a.
És akkor már nem is lesz olyan olcsó. Emellett a gáz ugyan melléktermék, de semmivel sincs több belőle, mint olajból, azaz az ára ennek is egyre csak drágább lesz. -
martonx
veterán
a gáznak sincs bebetonozva az ára. Nézd meg, ahogy egyre többen váltottak dízelre, mára drágább a dízel. Aztán a népek elkezdtek E85-re váltani, annak is felnyomták az árát. A gázosokat békén hagyják, mert egyelőre marginális a felhasználók száma.
Mihelyst elkezdenek ráváltani a népek, azt is agyon fogják adóztatni.
Azt várom, hogy mikor találják ki a gyaloglás, meg bicikli adót. -
martonx
veterán
válasz
LordVader80 #6108 üzenetére
Elvicceled a dolgot. Azért az 50-es évekig kimondottan jók voltunk mezőgazdaság tekintetében.
-
martonx
veterán
A mezőgazdaságunk összeomlása ennél régebbi eredetű. Pedig az adottságaink alapvetően jók lennének.
1. kommunista rendszerben erőltették a TSZ-eket, ami elgondolás szintjén abszolút jó ötlet, a megvalósítást mindenki ismeri.
2. kommunista rendszerben a világ mezőgazdasági technikai fejlettségben elhúzott mellettünk.
3. erre jött egy rendszerváltozásnak mondott valami, ami a még így-úgy működő TSZ-eket szétverte, a fejlettebb világpiacon hirtelen megjelentünk a magunk fejletlen mg-jével.
4. ettől kezdve dilettánsabbnál-dilettánsabb kormányok váltották egymást, mindegyik beleverte a maga 1-2 szögét az mg-nk koporsójába
4. majd az EU csatlakozás végleg betette a kaput szegény döglődő mezőgazdaságunknak. A merjünk kicsik lenni elvek mentén mindent aláírtunk, amit csak elénk tettek. Talán még javasoltunk is pár magunkra nézve negatív feltételt, ha az EU véletlenül kifelejtette volna. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #5977 üzenetére
régebben az openoffice csont nélkül nyitotta írásra is a lejelszavazott excel fájlokat. Aztán már csak rá kellett menteni és volt jelszó - nincs jelszó.
Bruteforce-al pár hét alatt feltörhető, ha nem túl bonyolult a jelszó. -
martonx
veterán
Két géppel, két különböző problémám van:
1. Adott egy full hd monitor + HD ready TV. A monitor nemrégen lett lecserélve, és minden újraindításkor a régi monitor felbontásán indul a windows 7 64bit. Windows install nélkül, hogy lehetne rávenni a win-t, hogy a beállított felbontáson induljon?
2. Adott egy htpc + erősítő + tv + monitor. Minden újraindításkor a HDMI kimenetet hajlandó csak primary displayként beállítani a windows 7 64bit. Hiába állítom be, hogy melyik megjelenítő az elsődleges az újraindítás leszarja. Hogy lehet a win-t rávenni, hogy a VGA kimenet legyen a primary display? Vicces, hogy ha az erősítő és a TV is be van kapcsolva, akkor viszont mgától beáll elsődlegesnek a monitor. De ha csak e-mailt akarok nézni, akkor be kell kapcsolni az erősítőt és a TV-t is...
-
martonx
veterán
válasz
Polemius #5632 üzenetére
nem fogok IR vevőt készíteni.
Távirányítót szeretnék, nem pedig forrasztgatni, aztán winlirc-el szopatni magam, meg univerzális távirányítókkal kísérletezni.
Abból a korból már kinőttem, hogy hobbiként tekintsek egy ilyen feladatra, és célom legyen, hogy 1-2K-ból kihozzam. Az olcsót úgy értettem, hogy ne 80K-s logitech harmony-t javasoljatok. Valami 5-10K körüli megoldás lenne a legjobb.
Konkrét, működő "dobozos" megoldás érdekel, illetve ilyenekkel való tapasztalataitok.De azért köszönöm a javaslatokat!
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Használ itt valaki távirányítót a PC-jéhez? Esetleg olyan univerzális távirányítót, amivel nem csak a PC-t (XBMC), hanem az erősítőt, TV-t, is lehet vezérelni?
Mik a tapasztalatok? Milyen típus, hol lehet venni, mennyiért?
-
martonx
veterán
én abszolút nem tartom magam szakértőnek. Sokmindenhez értek programozás SQL vonalon, de inkább mindenhez egy kicsit. Sok esetben a referencia kérés, megvizsgálás korántsem könnyű eset. PL, hogy kéred meg az XY bankot, hogy mi a véleményük a KHR interfészükről?
Aztán futottunk bele olyanba is, hogy XY bank agyba-főbe dícsérte a tökéletes idiótákat. Kinek mi az igényszintje...
Sajnos manapság a renferencia kb. semmit nem jelent. -
martonx
veterán
válasz
Agyasima #5376 üzenetére
Ha látnád, mennyi ilyen "szagértő" alvállalkozónk van / szeretne az lenni.
Legutóbb az egyiket több millióval kötbéreztük
Hihetetlen inkompetens faszok tömege tartja magát szakértő programozónak. Ezek közül is brutálisan erős a mezőny a webprogramozók között. Láttam már pár igazán jó webprogramozót, de az átlag, az bőven a siralmas kategória.
Valahogy a vastagkliens vonalakon kevesebb a tökéletes nulla, bár delphi-java vonalon azért lehet látni őskövület arcokat, akiknek már 10 évvel ezelőtt sem szabadott volna billentyűzetet a kezébe adni. -
martonx
veterán
Hű, láttátok az új hardveraprót?
Ez buziknak készült színösszeállítás?
Ráadásul olvashatatlan.
-
martonx
veterán
Szerintetek mit érhet egy 2004-es 17 colos Relisys LCD monitor. 1 db pixel hibával.
8K? 5K? Hagyjam meg tartalék monitornak? -
martonx
veterán
Nem az öszödi beszéddel volt a baj, hanem azzal, hogy utána nem mondott le, és írta ki a választásokat.
Szép cselekedet elismerni, hogy elkúrtuk, és kvázi csaltunk a választásokon (legalábbis a költségvetési trükközések, áfa csökkentés, majd visszanövelés stb... számomra kimeríti a csalás fogalmát), csak ezután lendületből azt is be kellett volna jelenteni, hogy akkor én most le is mondok, jöjjenek az új választások.A tragikus az, hogy ha nem is ilyen élesen, egy konkrét beszéd hatására, de az elmúlt másfél évnyi kormányzás összességét tekintve Viktornak is ki kellene állnia a nép elé, hogy elkúrtuk, fingunk sincs mit kellene tenni, jöjjenek az új választások, és döntsön a nép, hogy merre tovább.
Ám ebben az esetben kit válasszunk megmentőnek? MSZP-t, akik miatt idáig süllyedt az ország? Vagy Fideszt akik még külön lyukakat is fúrtak a süllyedő hajóba, ahelyett, hogybetömték volna a lékeket? LMP-t, akik SZDSZ 2.0? Jobbikot, akik egy rakás elmebeteg?
Ez az igazi katasztrófa. -
martonx
veterán
BUÉK!
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
Boldog Karácsonyt minden szegedi geeknek
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Még mindig nem árul itt senki egy normális, nem túl régi középkategóriás videókarit?
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #4181 üzenetére
Az egyetlen normális lejátszó a bsplayer. Ennek van free változata, csak annyiban tud kevesebbet, hogy nincs benne DVD lejátszás.
Próbáltam MPC HC-t, VLC-t, mindegyiknek volt valami baja (inkompatibilitása, fos hangminőség, képminőség stb...). Egyedül a Bsplayer-el nem volt még bajom soha (DVD lemezeket nem nézek, DVD menükben nem navigálok). -
martonx
veterán
Srácok!
Nagyon megszívtam OKI B2200-as lézernyomtatóval. Bedöglött. Pár oldalt nyomtat, aztán minden fellelhető hibaüzenetet kiír (kifogyott a papír, nincs festékkazetta, kifogyott a toner, nyomtató csatlakozási hiba stb...)
Viszont nemrég vettem hozzá 2 db 2500-as tonert. OKI B2200-ast kapni már nem lehet, az utódjába persze nem ilyen toner kell.
Ki tud valami normális, és olcsó nyomtató szervízt Szegeden? Esetleg nem venné át valaki a két tonert jutányos áron?
-
martonx
veterán
LÁZ juttatta az eszembe, hogy kallódik nálam egy komplett bontatlan 50-es csomag írható CD. Az életben nem fogok már soha CD-t írni, pici pénzért (mondjuk darabja 20Ft) érdekel valakit?
Másrészt:
Keresek használt középkategóriás DX11-et tudó videókártyát. Maximum 12K-t tudnék rászánni, Radeon 5670, 6670 lenne a favorit, de ezek Nvidia megfelelői is jöhetnek gts 450 talán.
-
martonx
veterán
Szabadság, szabadság, szabadság
-
martonx
veterán
Melyik az az 5 normális??? Fizetések sorrendjében én az Epam-ról tudok mint legjobb, a Lombard, Griff jó még, az összes többi (beleértve mondjuk a Siemenst is) a fizetést tekintve ratyi.
Illtev mintha lenne még T--Systems, meg Invitel, mint IT cég Szegeden, ahol a fizetések se rosszak, csak ők sosem hirdetnek, hanem azokra az állásokra születni kell
Plusz tudok még olyan garázs cégekről, akiknél szintén rendes fizetések vannak, de ezekbe is inkább születni kell, és ezek valóban néhány fős cégek.
A baj az, hogy az összes fenti munkahely ráadásul alig pár tucat fejlesztő állást jelent.Én jövőre lehet váltanék munkahelyet, szóval érdekel, merre érdemes szétnézni, úgy hogy az alacsony fizetés miatti fölös köröktől megkíméljem magam, és sokgyerekes családos emberként mégse költözzek pestre.
-
martonx
veterán
válasz
Polemius #3803 üzenetére
Ez egyébként tényleg így van.
Folyamatosan keresünk diák programozókat, és az alábbiakat tapasztaljuk:
1. Már az állásinterjún sem jelenik meg
2. De ha el is jön az állásinterjúra fingja sincs a programozásról (pedig tényleg nincsenek nagy elvárásaink a diákokkal szemben)
3. Ha legalább lelkes, akkor jön egyszer-kétszer aztán örökre eltűnik
4. Amelyik tényleg ért is hozzá, meg lelkes is, az akár már a diplomája megszerzése előtt lelép pestre.És a kör már be is zárult. Mondjuk amíg Szegeden az Epam az egyetlen pesti fizetést adó IT cég, addig nem is csoda, hogy mindenki aki ért is hozzá, az elhúz innen.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Keresek videókártyát! Minél modernebbet minél olcsóbban. Ergo a kártya teljesítménye a leglényegtelenebb. Radeon 5-6-os széria, Geforce 4-5-ös széria. Legoptimálisabb valahol a középkategóriából lenne mondjuk egy Radeon 6670-es.
Ja és a lényeg, hogy 10K-nál többet nem nagyon szeretnék rákölteni.
Ajánlatokat priviben kérem!
-
-
martonx
veterán
Ismeretségi körömben vannak nyugdíjas pedagógusok.
Nekik ma több a nyugdíjuk, mint a két évvel ezelőtti fizujuk, amikor nyugdíjba mentek.
Ismerek olyan nyugdíjas nénit, aki 3 évet mosónőként dolgozott, 7 gyereket szült (ez anno 7 év munkaviszonynak számított), és jelenleg 90K a havi nyugdíja.Úgyhogy elhiszem, hogy vannak nyugdíjasok akiknek kevés a nyugdíja, de ehhez vagy egy életen át szopóágon kellett lenni, vagy egy életet feketén dolgozni (lásd nyugdíjas celebjeink), vagy soha nem dolgoztak.
-
martonx
veterán
A legszomorúbb az egészben az, hogy szvsz kb. mindenkitudja mit kellene tenni, csak senki nem meri megtenni. KIADÁSCSÖKKENTÉS
Anno mikor a fidesz bejelentette, hogy szakít az IMF-fel, örültem neki, mert azt hittem, hogy maguktól felérték ésszel, hogy szimpla kiadáscsökkentéssel rendet lehet itt tenni, nem kell ide IMF a hülye hiteljeivel.
Aztán mikor nem jöttek a kiadáscsökkentések, kezdtem rosszat sejteni.
Mostanra a félretett kevéske pénzem norvég koronában van átváltva, de ez kevéssé fog boldoggá tenni, ha a család Forint bevétele hamarosan ló...t fog érni.
Két (és fél) gyerekkel meg már elég macera külföldre menni. -
martonx
veterán
válasz
bitpork #2986 üzenetére
Ez az egész végtörlesztés dolog arról szól, hogy ha a fene fenét eszik is minél több devizahitelt letudjanak a népek, hogy a Fityisz elereszthesse az inflációt.
Ha pedig elereszti, mi leszünk a világ templomegerei, még egy horvát nyaralás is elérhetetlen távnak fog tűnni.
Cserébe terveik szerint csökkenni fog az államadósság, mi pedig szépen beledöglünk. -
martonx
veterán
Sziasztok!
Keresek minimalista PCI-E-s VGA-t. Mindegy milyen, csak stabilan működjön,és minél olcsóbb legyen.
Ajánlatokat priviben várom.
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #2470 üzenetére
Én évek óta csak és kizárólag letöltött filmeket nézek.
Vicces, de még ha éppen lenne egy jó film a TV-ben, azt is inkább letöltöm, mert reklám mentesen és akkor nézhetem meg, amikor jólesik.
Ha közben telefonon keresnek, WC, bármi közbejön leállítom.
Azon csodálkozok, hogy még nem halt ki teljesen a hagyományos TV-zés. -
martonx
veterán
Baromság. Én az asszonynak anno (hű már 7 éve) a Tescoban vettem valami olcsó gyűrűt. Az enyémet az esküvő napja óta nem hordtam. Mégis tökéletesen megvagyunk, a harmadik gyereket várjuk.
SZVSZ a gazdagoknál van a legtöbb válás, pedig a te logikád szerint náluk van a legnagyobb össztartozás ... -
martonx
veterán
nem vagy öreg már ehhez
A hetekben majdnem lementem jate-ba, csak hajnal fél kettőkor megláttam, hogy mekkora a sor, és inkább hazamentem aludni. Hiába öregszek
10 évvel ezelőtt eszembe se jutott volna, hogy hazamenjek aludni.
Tényleg nálunk tavasszal jön a harmadik kis martonx
-
martonx
veterán
Az én programom:
1. segélyeket azonnali hatállyal elvenni. Aki ugrál, azt lelőni (etnikum probléma letudva, feketén dolgozók pedig továbbra is megélnek).
2. Nyugdíjas kedvezményeket azonnali hatállyal megszüntetni, nyugdíjakat 25%-kal csökkenteni. Emellett törvénybe iktatni, hogy a nyugdíj emelésnek köze sincs az inflációhoz, hanem GDP függő. Mekkora vicc már, hogy a nyugdíjas az inflációnak megfelelően kap emelést. Pl. 2009, 2010-ben amikor konkrétan negatív volt a GDP növekedés, miközben 4-5% volt az infláció. A 25% csökkentés, az előző évek helytelen gyakorlatát kompenzálná némiképp.
3. Bürokrácia, közszféra áttekintése, közalkalmazottak drasztikus létszámcsökkentése.
4 Országgyűlés feloszlatása. Minden frakcióból megmaradna a frakcióvezető olyan szavazati súllyal, amennyit a választásokon szereztek. Látott itt valaki egyénieskedő, a köz érdekét a szavazásokon előtérbe helyező képviselőt az utóbbi 20 évben?És ennyi. Ilyen egyszerű. A fenti 3 pontommal garantálom, hogy 1 év alatt gatyába rázódna a gazdaság, 2 év múlva pedig már Európa éllovasai lennénk.
-
martonx
veterán
válasz
SirRasor #1153 üzenetére
Ez azon is múlik, hogy hova regisztrálsz
Vagy melyik ismerősödnek lett kémprogramos a gépe, így spammer kézbe kerültek a levelező kliensének névjegyei.
Ha zavar a spam tegyél fel valami rendes e-mail klienst, mert azok igen jó hatásfokkal pluszban megszűrik a leveleket. Thunderbird, Incredimail (bár ehhez a spam modul fizetős) egészen jól vadásznak a spamekre. -
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #812 üzenetére
A 30 - 60 fps közöti különbséget sem lehet látni. Ez nem hit kérdése, hanem szimpla fizika, kémia, biológia.
Amit lehet látni az az, ha a 30 fps-ed csak átlag, ami 20 és 40 fps-ből jön össze, mert a 20-at már tényleg észreveszed.
Ugyanígy igaza van Rick4-nek is a TV-k/filmek felbontását illetően. Azt se lehet látni (1080p vs 720p-ről beszélek), csak ha 20 centiről nézegeted a 127 cm-es TV-n. -
martonx
veterán
Én kb. karácsony előttre saccolom, hogy elnézek az Árkádba, akkor is csak MM miatt.
Ruhaboltok nem érdekelnek, kajálni se fogok kimenni, mozi nincs, akkor mégis minek menjek?
Gyerekekkel a plazához is csak a tóhoz megyünk, mert baromi jól lehet a kacsákat etetni. A gyerekek imádják. A plázában bent se voltam azóta, hogy nyár elején az alatta lévő kocsimosóba vittem a kocsit, és az az egy óra alatt unalmamban bent lézengtem. -
martonx
veterán
hinnye, ma éppen a nagykörúton kellett körbeautóznom, és nem kicsi dugó + tömeg volt az Árkád körül. Mennyi konzumidióta van Szegeden (is).
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Komplett gép eladó: link
-
martonx
veterán
válasz
FoxiestFox #365 üzenetére
én most is azt használok. 2006-os játékokat még egész jól elviszi. AMD880-as chipset 100mhz GPU tuninggal.
-
martonx
veterán
De meg szokott fordulni. Asszony a második gyerek után lehet nem tud visszamenni a melóhelyére, így aztán néha szétnéz állás ügyben.
Képzeljétek svájcban keresnek ápolónőket bruttó 1.2 misiért havonta. És svájcban 30% körül van az adó + járulék teher, szemben a mi 45%-unkkal.
Én is csak találnék valami melót, ha más nem minimálbérért (500K per hó bruttó)
Csak hát két gyerekkel, családi, baráti háttérrel, már nem könnyen mozdul az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest