- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
jozs6200ax #268077 üzenetére
Annyian kerülgettük már ezt az órát, végre bevállalja valaki!
-
-
fagyalllo
őstag
válasz
baal-amiga #267925 üzenetére
Nagyon jó az új szíjjal, én is arra szavazok.
-
fagyalllo
őstag
Az összes 5 Sports modell 2019-től 2023-ig: pdf
-
fagyalllo
őstag
Seiko Power Design Project 2024: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
dzsi23 #267817 üzenetére
Létezik hozzá célszerszám, de láttam videót, ahol csak simán megállította a billegőt és csavarhúzóval állított rajta. Elég bátor, mert oldalra le kell hozzá nyomni a billegőt a csapágylemezhez, de a tengely kibírta. A képről hiányzik egy alkatrész, amivel meg kell támasztani alulról a billegőt, így stabilan ellentart.
SRPK75J1: gyönyörű ez az új koktél számlap
-
fagyalllo
őstag
Számlap kategóriában verhetetlen a Seiko
SPB159J1 Alpinist -
fagyalllo
őstag
válasz
féldekás #267692 üzenetére
A titán Citizent mindenképp próbáld fel itthon, az Oceanus is kb. akkora, az Attesa talán hajszállal kisebb. Szerintem a Casio a legszebb a három közül, nemcsak formára, hanem a tok kidolgozása szempontjából is. Rosszul egyikkel se jársz, nagyon közel vannak egymáshoz.
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #267585 üzenetére
Hárommutatós PP? Talán egy Calatrava?
-
fagyalllo
őstag
Kis nosztalgia, Seiko SKZ211K1 Atlas
-
fagyalllo
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #267515 üzenetére
A hátlapot nézd, a régebbiekben a 437-es, a mostaniban a 3208-as szerkezet van. De tökéletesen ugyanazt tudják, a használati útmutatójuk is közös, nem tudom mikor volt a váltás, 1988 óta folyamatosan gyártják az órát. Én nem erőltetnék egy régi, bizonytalan előéletű, vízállóságú, karcos-kopott órát, hanem vennék olcsóbban egy újat, hiszen pont az a jó benne, hogy gyakorlatilag ugyanaz.
-
fagyalllo
őstag
Ahogy nézem, nagyon új, árukeresőn is alig van még értékelés. A szlovákokkal nem szokott gond lenni és gyakran jelentősen olcsóbbak a magyaroknál, nem félnék innen rendelni.
zolikaDB: Más színekben tetszik az óra, de ez a zöld túl csillogós, túl harsány.
arn: A kék jobban tetszik, leginkább mert astronosabb, a másik túl presage-os
-
fagyalllo
őstag
válasz
CactuS #267460 üzenetére
A vízállóság egyértelműen túl van tolva, sokan a gyártók ajánlásának se hisznek.
Talán azért nem terjedt el, mert nagyon kevés embert érdekel, ráadásul drágább, nagyobb méretű és többet fogyaszt egy hagyományos kvarc szerkezetnél. Amíg egy VH31 2 évet tud a 45 mAh-s SR920SW elemmel, egy PC21 a kisebb, 30 mAh-s SR626SW-vel 3 évet.
A Samsung "órák" tömítése elég hitvány, elöregedve nyúlós, taknyos izé lesz belőle, külön pedig nem cserélhető, a hátlappal van összedolgozva. És a gomboknál is szeretnek beázni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #267394 üzenetére
Amúgy az új Seiko, GS és Credor modellek száma összesen 378, míg a szintén linkelt Citizen (beleértve a The Citizen és Campanola márkákat is) 419 modellt mutatott be, mégse beszél róla senki.
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #267403 üzenetére
Egyáltalán nem tartom átláthatatlannak, minden drágább termékcsoportba tartozó óra elnevezése szerepel minden számlapon, egyből meg lehet mondani, hogy Prospex, Presage, 5 Sports, Astron, Lukia, King Seiko, Premier, vagy Coutura modellt látunk.
Ezen belül pedig ahogy korábban is írtam, jól elkülönülnek árban az azonos szerkezű, kidolgozási minőségű órák.
Valaki bemegy a butikba, ugyanezt fogja látni, van 5 Sport vitrin, Prospex vitrin, Presage vitrin, olcsó, nem nevesített tömegmodell vitrin.Kíváncsiságból ránéztem a Tissot honlapjára.
A Classic Collection kategóriában van:
- PRX: jelölve van a számlapon, szerepel a PRX collection kategóriában is
- PR 100: egyiknél szerepel a számlapon, másiknál nem, 34 modell tartozik bele, nincs külön elérhető kategória
- Gentleman: nincs jelölve a számlapon, szerepel a Gentleman collection kategóriában is
És még összesen 14 kollekció a klasszik kollekción belül és utána jön még a többi.
Ráadásul teljesen hasonló órák szerepelnek különböző kollekciókban úgy, hogy ránézve, kézbe fogva sehonnan nem lehet megmondani, melyikbe tartozik.
Pl. mindkettő 40 mm, zafír, kvarc, 100 m, acél, itthoni áruk 125k és 170k: PR 100 és Gentleman
-
fagyalllo
őstag
válasz
zola96 #267401 üzenetére
Hány darab órát adott el a Seiko 2023-ban, tudja valaki? Annak hány százaléka a 200.000 darab limtált? Milyenek a cég pénzügyi eredményei? Ezeknek az ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy normális, vagy nem normális. Évek óta ezt csináljak, gyaníthatóan működik a dolog.
-
fagyalllo
őstag
válasz
bigmasterg #267394 üzenetére
Ha megnézed, rengeteg a nagyon szűk piacra készült limitált kiadás, nemhogy régió, vagy ország, de van egy csomó csak egy bizonyos boltban kapható modell, helyi GS9 klub exkluzív, sőt, van olyan GS, amit csak a gyárlátogatás során lehet megvenni.
Az árak pedig azonos termékcsalád és szerkezeten belül nagyon közel vannak egymáshoz, arról nem a gyártó tehet, ha egy "szakértő" nagy vonalakban se ismeri a kínálatot. -
fagyalllo
őstag
Anthony Kable újabb elképesztően részletes statisztikája a 2023-ban megjelent összes Grand Seiko, Seiko, Credor és Citizen modellről.
-
fagyalllo
őstag
válasz
zolikaDB #267353 üzenetére
Nem rádiós, de fémszíjas van USA piacon. Citizen Promaster Tough BN0241-59H és BN0241-59W
-
fagyalllo
őstag
válasz
SH4D0W2011 #267222 üzenetére
Van ám választék bőven: [link]
-
fagyalllo
őstag
Pulsar PXN129 Lumibrite
-
fagyalllo
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #267141 üzenetére
El szokott múlni, de valami kis kenőanyag se árt, ha nagyon zavarna.
-
fagyalllo
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #267138 üzenetére
Nem volt rajtad elég ideig, otthon, keveset mozogva, rövid ideig hordva nem sokat húz a rugón.
A szíj biztosan cserélhető, a tokfül és a szíj mellé például egy késpengével benyúlva a stiftet ki lehet akasztani. -
fagyalllo
őstag
A mai napon 54 éves a kvarc karóra.
-
fagyalllo
őstag
válasz
SOAD19 #267057 üzenetére
A Citizen tulajdonában van a gyártó, szépen felpörgették a kínálatot, egyre több ismert cég használja a különböző szerkezeteiket, a G100 egy swiss made Miyota 9015 nagyobb járástartalékkal, más ütésbiztosítással és finomszabályozóval: [link]
Szóval a szervize nem jelent gondot. -
fagyalllo
őstag
1996-ban jelent meg a 7S26 szerkezet, amivel attól kezdve készültek az ilyen kis Seiko 5 modellek, de 1998-ig még gyártották az elődjét, a 7009-et, a tiédben még az van, a hátlapra és a számlapra is rá van írva. Teljesen normális, hogy a korona benyomásával lehet állítani a napokat, ezek a szerkezetek még így működtek. Hardlex üvege van, olcsón cserélhető és nagyon sokat dob a megjelenésén.
-
fagyalllo
őstag
Seiko SNX427, SNXF05 és SNXS77, csak mert szépek:
-
fagyalllo
őstag
válasz
SH4D0W2011 #266958 üzenetére
Szerintem az 5600 túl nagy ilyen kicsi csuklóra, valószínűleg a szíjat se lehetne elég szűkre venni.
-
fagyalllo
őstag
válasz
mAtThEw0319 #266950 üzenetére
Nem tudod megmondani az órának milyen hónap van, megy a saját feje után, a nem 31 napos hónapok végén kézzel kell átállítani a dátumot.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Prince1 #266925 üzenetére
Az olcsó kínai szerkezetes, a szintén olcsó japán szerkezetes és a nem olcsó, de nagyon szép és a svájciaknál még mindig jóval kedvezőbb árú Orient skeletonokban se fogsz látni műanyagot. A japán szerkezetek a naptárnál használnak ilyen anyagot, az viszont nincs ezekben az órákban.
-
fagyalllo
őstag
válasz
petipetya #266833 üzenetére
Forgatón hasonlóan viselkedik az óra, mint amikor fix pozícióban van letéve, a különböző helyzetekben más-más járáseltérést produkál, amik hordva kiegyenlítik egymást egy jól beszabályozott szerkezetnél. A tourbillon is ennek a problémának a csökkentése céljából született a zsebóráknál.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Churpik #266810 üzenetére
És sokkal jobban sikerült az összes Gulf Heuernél, nem tudom miért erőltetik azokon a sötétkék alapszínt.
Még egy szép világoskék, amikor még nem volt ekkora divat. Többször emlegettem már az évek során, most rákeresve már kezd eltűnni az internetről. Volt egy nagyon jó galéria, többek között erről az óráról is egy rakás fotóval, de már nem elérhető, csak pár kisebb képet lehet még találni: Orient Star Clubman WZ0031DS
-
fagyalllo
őstag
Seiko SSC937 Speedtimer [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #266743 üzenetére
Az SRP563K1 számlap-mutató megfelelne neked? (Kifutott, esélytelen, még mielőtt valakinek megtetszene
)
-
fagyalllo
őstag
válasz
baal-amiga #266741 üzenetére
A Bajcsyn 60-ért szervizelik.
-
fagyalllo
őstag
válasz
CactuS #266698 üzenetére
Nehezen. SKX Pepsi először nagyon nem tetszett, el nem bírtam képzelni, micsoda ízlésficam kell, hogy valaki ilyet vegyen. Aztán vettem egyet. Amit aztán átalakítottam, ilyen volt egy #seikomod, mikor még nem gyalázták meg a kifejezést.
Aztán elkunyerálta egy haverom, én pedig a narancsnál kötöttem ki végül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest