- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagyalllo
őstag
válasz
csabi84bana #229271 üzenetére
Szerintem ne tedd, ronda és béna! Az óra használati tárgy, alapvetően vigyázz rá, de nem kell vitrinben tartani.
Putyin90: Igaz lehet valami nagyon lehúzós helyen, de ha nem kell tömítést cserélni, csak elemet és utána nyomáspróbázni, mondjuk a harmada az árnak kb. reális.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Empsepo #229181 üzenetére
Szép a Presage, csak ha visszagondol az ember, hogy ezt a kidolgozási minőséget már 2006-ban, az első SARB-ok megjelenésekor megkapta és még 2018. tavaszán is 88.000-ért vettem 035-öt...
Az új szerkezetről szerintem még semmi tapasztalat nincs, hiszen most jelent meg.
-
-
fagyalllo
őstag
válasz
Kaci84 #229108 üzenetére
A lünettával nem lehet felhúzni az órát, az simán csak forog.
Felhúzni az órát kitekert koronával alapállapotban lehet. A naptár beállításához kihúzod első klikkre a koronát, egyik irányba tekerve a napokat, másik irányba tekerve a dátumot állítod. Az óra nem öröknaptáras, nem 31 napos hónapok végén be kell állítani a helyes dátumot. -
fagyalllo
őstag
válasz
csabi84bana #229042 üzenetére
Az ST.5 egy próbálkozás volt a Steinhart részéről, hogy kiváltsák az ETA 2824 szerkezeteket, de 2-3 év után eltűntek a kínálatból, voltak vele problémák. A gyártó kiléte emlékeim szerint nem derült ki, valószínűleg Kínából származó alkatrészekből szerelték össze Svájcban (aha, persze
).
Aztán inkább áttértek a mindenki által használt Sellitára.
ST.5 szerkezetesről lebeszélnélek, a többit megveheted. -
fagyalllo
őstag
válasz
pulutodurumo #228913 üzenetére
De nem attól lesz jó egy szíj, egy csat, ehhez az órához nagyon illik.
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
fpatrik17 #228874 üzenetére
Nagyon szeretem, nagyon ajánlom. Egy őskövület a Seiko palettáján, nincs besorolva a Prospex családba, a felépítése is teljesen egyedi, egyedül a csatja ugyanaz, mint a szintén régről ittmaradt Atlasnak. Nem nagy, búváróra szinten masszív, részletgazdag (egyeseknek már túlságosan zsúfolt), vedd meg, marha jó!
Kézihúzós kínai kronó: nézz szét a Merkurnál, ilyen szerkezettel szerelve van pár érdekes órájuk.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Kaci84 #228814 üzenetére
Nem fogdostam még ilyen Orientet, de képekről mintha ez is vastag stiftet használna a szíj csatlakoztatásához, mint pl. a Seiko búvárok. Ennek érdemes utánanézni szíj vásárlása előtt, mert nem biztos hogy a hagyományosnál vastagabb stift belemegy a szíjba. Seiko búvárokhoz sokféle és nagyon jó szíjat lehet kapni, probléma inkább a választással lesz, nem a kínálattal.
Egy klasszikus waffle minden búvárnak jól áll: videó!!!!! -
fagyalllo
őstag
Dagaz Thunderbolt egyenesen a gyártótól, 299 USD + vámterhek, egy darab van: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #228645 üzenetére
-
fagyalllo
őstag
válasz
Kaci84 #228670 üzenetére
Laikusoknak szóló bullshit tele egy rakás valótlan állítással, felejtsd el!
Alapvetően az a véleményem, csak akkor vegyél automata órát a hölgynek, ha kifejezetten ilyet szeretne, viszont ha "csak" egy szép, minőségi, funkcionális ékszert akarsz ajándékozni, akkor kvarc legyen. Azt csak fel kell csatolni és hordani, míg az automata lejár, fel kell húzni, beállítani, törődni vele.
A befektetés részét is felejtsd el, nagyon kevés óra van, ami erősen tartja, esetleg növeli is az értékét, nő óráknál gyakorlatilag nincs ilyen.
A TAG nagyon jó példa a marketinggel megtámogatott "átverésre", kommersz óráiknál katalógusból bárki által megvehető, olcsó szerkezeteket tokoznak.
A korábban írt áron rossz órát nem tudsz venni, legfeljebb nagyon túlárazottat, ilyen szempontból szerintem a japánok sokkal őszintébbek. -
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #228612 üzenetére
Elsőre megijedtem, hogy egy fehér Sumót beáldoztál, de aztán megnyugodtam.
Jó ezzel a kékkel, feketével is az lesz! -
fagyalllo
őstag
válasz
Tothgera30 #228625 üzenetére
Itt a katalógus: [link]
-
fagyalllo
őstag
King Seiko 44KS, most automata szerkezettel: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
Szilágyi84 #228560 üzenetére
Kronográfokra jellemző ez az elrendezés és azoknál bullhead a neve.
-
fagyalllo
őstag
Új Merkur búvár, milyen igényes már a kupakos másodpercmutató!
-
fagyalllo
őstag
válasz
thorstrong #228541 üzenetére
Nekem is volt hasonló, itt a zafír kivételével Seiko minden: [link]
-
fagyalllo
őstag
válasz
BloodRay #228542 üzenetére
Seiko számlap más órába építve nem jellemző, azok olyan drágák lennének, hogy nem éri meg ezzel üzletelni.
A nem eredeti számlap viszont jellemző a régi búvárok, kronók felújítására, ott szeretik elhallgatni ezt a tényt.
Szerdán is találtam egy 6139 hirdetést, persze hibátlan és gyári, de a szíj, számlap, mutatók nem, ráadásul ilyen formában sose készült az óra. -
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #228535 üzenetére
Ami viszont komolyan érdekel, hogy egy ilyen Bamford számlap:
-
fagyalllo
őstag
válasz
Tsebacsi #228522 üzenetére
Miért lenne off egy órás topikban a moddolás? Amúgy egy csomó órás vállal ilyen átalakítást, egy szerviznél sokkal egyszerűbb, hiszen ott ér véget, ahol az elkezdődne, leszedi a mutatókat, számlapot, de már rakja is fel a másikat, a szerkezethez nem kell nyúlni. Ezért vágnak bele sokan maguktól, néhány szerszám elég hozzá.
-
fagyalllo
őstag
válasz
bluemirage #228473 üzenetére
Erre egyedül az eladó tud válaszolni, a hirdetésben szerepel a garanciajegy, de sokszor üresen érkezik, ami csak könyvjelzőnek jó.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Fall-N #228462 üzenetére
Ha drágább lenne az óra, szívesebben kifizetnéd ugyanannak a szerkezetnek a szervizdíját? A kétszázezres King Turtle is 4R.
Ezeket a normális (SII, Miyota) szerkezettel szerelt olcsó kínai órákat senki se azért veszi, hogy majd az ük-ük örökölje. Jópofa, olcsó, korrekt órák, szerviz nélkül is eljárnak legalább 10 évig, aztán mehet a fiókba, megszolgálta az árát. -
fagyalllo
őstag
válasz
dzsi23 #228381 üzenetére
Persze, biztos van némi különbség, finiselésben, pontosságban nyilván, de alapvetően mindegyik ugyanaz.
tlac: Passz, nem néztem utána, akár a szerkezetben minimális különbség miatt is lehet.Vagy pl. amikor megjelent a Seiko Prospex logó a számlapokon, akkor is némelyik modell új nevet kapott, akár ennyi is elég hozzá.
-
fagyalllo
őstag
válasz
fagyalllo #228341 üzenetére
Ha valaki zombielandben (fb. Seiko csoport) a témához semennyire se kapcsolódó borítóképhez bármilyen, kritikusnak tűnő megjegyzést mer írni, tiltva lészen. A szabályzatuk szerint csak Seiko témában szabad posztolni, de persze ez csak a népre vonatkozik. Igen, én voltam álnéven!
-
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #228301 üzenetére
Megnéztem, jobban tetszik a szögletesebb 91. Ez is drágul, pár éve még 2500-ért vettem ebayen, annyiért most a hamisítványokat árulják.
-
fagyalllo
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #228210 üzenetére
Nagyon szép a lelkesedése és kitartása, de elég kiábrándító volt látni, hogy még mindig mennyire az útkeresésnél tartanak. Mármint a hazai iparra nézve kiábrándító, aki ezt látva szidni meri a kínai óraipart...!
És basszamármeg, sehol egy maszk, rögtön pacsiznak, nemár!
-
fagyalllo
őstag
válasz
gipsztigris #228194 üzenetére
Te nyertél, mriya pedig ragadd ki a lényeget különdíjban részesül!
-
fagyalllo
őstag
válasz
hallador #228174 üzenetére
De, ilyenekkel szerelnek, mert ezekkel lehet rendesen dolgozni. Menj be bármelyik nívósabb óráshoz és meglátod.
Az órás saját érdeke, hogy mennyi szálló por kerül a műhelye levegőjébe, mert utána neki kell szopnia az órák pormentes összeszerelésével.
Én nem számítógépeket, hanem telókat szerelek egy paró, egyszemélyes szervizben, de bizony Wera és Wiha csavarhúzókat használok, mert azokat egyszer kell megvenni. Van olyan Wiha T6, amit 15 éve koptatok és már használtan került hozzám, de még mindig hibátlanul teszi a dolgát. -
fagyalllo
őstag
válasz
Gempas 70 #228136 üzenetére
Nem olcsó, de Magyarországon nem is tartom reálisnak, hogy valaki a semmiből felhúzzon egy akkreditált márkaszervizt, ahhoz túl kicsi a piac. Itt inkább a meglévő szervizek bővülésével, továbbképzésével jöhettek létre a meglévők, ha még pénze lenne is rá valakinek, embert nem találna, aki dolgozzon. Lásd, a magyar órásképzés körüli mostani vihar!
-
fagyalllo
őstag
válasz
42861 #228123 üzenetére
Li-ion akku tárolja az energiát, úgy néz ki, mint egy hagyományos gombelem. Természetes és mesterséges fény is tölti. Az a lényeg, hogy ne hagyd lemerülni, az nem tesz jót az akkunak, de teljesen feltöltve pár hónapot a legegyszerűbb solar szerkezetek is kibírnak, minimális odafigyeléssel nem lesz gondod vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest