- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30122 üzenetére
Igen, ők, más nincs is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30119 üzenetére
Akkor jól rémlik, hogy ilyesmi összeget említettek nekem is a Tissot Couturierre. És ebben az árban a tömítéseket is kicserélik, vagy csak az elem + nyomáspróba? Itt csináltattad Szegeden? Földik vagyunk?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Neurotoxin #30116 üzenetére
0,7 baros vákuumban is tesztelték, majd megküldték 10 barral 25 másodpercig, és valami deformálódást meg visszaverést mértek, de nem látom potosan a mértékegységet. Menyiért hajtották végre ezt a a feladatot?
-
Dzsana
senior tag
válasz
jookomak #30098 üzenetére
A számlapok készen vannak, már csak össze kellene dobni őket. Éppen ma délelőtt is sikerült egyet lecsapnom jó árban. Igaz, a számlap gatya, de ennyit simán megért egy acél tokos Omega. Bár azt írja, hogy a szerkezet szervizelt, hát nem tudom, én elszégyellném magam, ha a leszervizelésem után így nézne ki. Na nem baj, majd gatyába rázom: Omega Cal. 601
-
Dzsana
senior tag
válasz
young78 #30094 üzenetére
Köszönöm szépen! Elkészült egy szép alsó kismásodperces Pobeda is, az is nagyon szép lett, majd megmutatom, csak még a fényképezőgépen vannak a képek. Vállalok ilyen vintage órák szervizelését, csinosítását, ha valakit érdekel, persze most nem reklámozom magamat, mert azt ugye nem szabad!
Beszéljenek a képek helyettem.
-
Dzsana
senior tag
A-tól Z-ig én csináltam mindent, a legnehezebb a 315-ös acélbetétes plexi beszerzése volt, nem lehet kapni sehol.Egy Unitas 6325-ös szerkezet van benne, az egyik legkönnyebb leszervizelni. A számlapot kicsit felfrissítettem, a tokot meg egy mosógép motorjából átalakított szerkezeten políroztam ki. Vettem polír korongot, meg polír pasztát, és felaprikáltam a mosogép motorra a korongot.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Takuun #29862 üzenetére
Azt a szárat felhúzó tengelynek hívják, kvarc órák esetén csak mutató állító funkciója van. A leggyakoribb rögzítési módja vagy csavaros, vagy nyomóstiftes. Ki kell húzni a koronánál fogva a tengelyt mutató állító pozícióba, majd az egyik kezeddel húzod kifelé, miközben a másik kezeddel egy pici csavarhúzó vagy tű, tüske, fogpiszkáló segítségével lefelé nyomod a rögzítő stiftet. De csak finoman, érezni fogod, amikor oda adja majd a tengelyt.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Fapuma7210 #29605 üzenetére
Már meg is találtad, itt van: topiktárs eladó Certinája
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #29466 üzenetére
Na kiderült, 37 vagy 38 mm-es ez is, az eladó valami műanyag tolómérővel méregette, és elmérte. Viszont így lealkudtam még egy ezrest, postával együtt 5000-ért nem rossz az!
centrál tengely az van hozzá, már csak mutatót kell szerezni, meg a számlapot P.Kiss-hez beutalni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #29459 üzenetére
Ezt jól tudod, mind nagy 37, 38, 38,5 mm-esek. Meg ha minden igaz, épp ma lőttem egy nagyot, kíváncsi leszek, mert a hirdetés szerint 41 mm-es! Én még nem is láttam, hallottam ekkoráról, szerintem valamit elmérhetett. Bár az látszik, hogy az ETA szerkezet elveszik a tokban, nagyon kíváncsi vagyok rá! Ő lenne az, felújítás után gyönyörű lesz.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Attila! #29434 üzenetére
Egy elrontott kép beillesztés!
Mellesleg ez egy Volna, amiben egy Zenith szabadalmas finom szabályozós Wostok szerkezet van. Ugyanilyen óra a Wostok Precision is, Wostok számlappal.
Ő róla beszélünk: Wostok Precision
-
Dzsana
senior tag
Tessék, itt van: Tissot Heritage, valóban szép darab!
-
Dzsana
senior tag
válasz
yodamastah #29056 üzenetére
Hú, hát ez nagyon szép, gratulálok!
Ilyesmi volt a zsebórám is.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #28862 üzenetére
Ez most kivételesen nem, házihoz kell.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #28859 üzenetére
Hogy ez nekem nem jutott az eszembe!
-
Dzsana
senior tag
Valaki meg tudná esetleg mondani, hogy a billegőmotoros óra hogy van angolul?
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #28638 üzenetére
Kösz a segítséget Misi, nem értem rá. Azért arra a számlapra ránéznék, patinásnak tűnik. Vagy csak a vízjel kavar be? Egyébként nem értem, hogy miért ilyen drágák az arany órák! Hány gramm aranyról is beszélünk? Max. 50 gramm lehet? Az arany most 7000 Ft körül van, az 35.000 Ft, meg mondjuk maga a Doxa óra ér max. 15.000 Ft-ot, ha rendben van. Ez még mindig csak 50.000 Ft! Mi adja ki a maradék 30-40 ezret?
-
Dzsana
senior tag
válasz
occsebogyo #28600 üzenetére
Á, vintage órák között ne nagyon keressél vízálló órát!
-
Dzsana
senior tag
válasz
occsebogyo #28598 üzenetére
Inkább úgy mondom, hogy tartósabb!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #28595 üzenetére
A Poljot az nem orosz, hanem szovjet!
Szép ez a Poljot, de nagyon túl van árazva, qtomix mindig túl árazza az óráit. Néha bejön neki, stiftes órát adott el 27.000 Ft-ért!
Mivel szép a számlap, és acél tokos, max. 10-15e Ft körül tudhat.
Ja és a tartósság. A Poljot mindenképpen tartósabb, mert ütésbiztosított szerkezet van benne, a Lancoban meg nem, egyszer leejted, és nagy valószínűséggel kakukk. Ráadásul külső centrálkerekes, ami sérülékenyebbé teszi, szóval arra nagyon vigyázni kell.
-
Dzsana
senior tag
válasz
WiZARD #28588 üzenetére
A lényeg, hogy a tőke aljára van befűzve a rugó. Ha megszalad a csavarnyúzó, akkor ledarálod a rugót, és vége a billegőnek. Ez is azt írja, hogy magát a rugót ne piszkáld! A tőkével óvatosan játszhatsz, de ilyen 1 perces finom szabályozásokra alkalmatlan ez a tologatás, ahhoz szerencse kell, hogy eltaláld. A finom szabályozó erre a megoldás.
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #28580 üzenetére
Siet, vagy késik?
-
Dzsana
senior tag
Ez úgy igaz, hogy nem olyan rossz, de sokkal jobb lenne, ha Cortebert szerkezet lenne benne. Azért így sem rossz, mert Unitas 6325 van benne, wehrmahctswerk, amik az egyik legjobb svájci szerkezetek, de többet érne az óra, ha saját Cortebert szerkezete lenne benne. A Cortebertről meg azt kell tudni, hogy szintén régi nagy svájci cég, zsebórákkal kezdtek, nekem is van egy gyönyörű zsebórám tőlük, mutattam már itt. A Cortebert sok óragyárral kooperált együtt, még a szovjetekkel is. Jó kis óra ez, csak a helyén kell kezelni az árát a werk miatt.
u.i.: De gáz, most nézem a hirdetés szövegét, saját szerkezet. :-) Még jó, hogy tisztában van vele Ildikó, hogy mit árul.
-
Dzsana
senior tag
válasz
occsebogyo #28561 üzenetére
Én ismerem. A Lanco egy régi svájci óragyártó cég, Langendorf Watch Company, sajnos ma már nem gyártanak órákat, a 80-as évek elején bezártak. Nagyon szép vintage óráik vannak, mind zsebórák, mind karórák, és elég jó minőségűek is, szeretik őket.
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #28539 üzenetére
Akiket ennyire érdekelnek a szovjet órák, ajánlanám figyelmébe fórumunkat! Rengeteg hasznos információ került fel sorozatszámokról, típusokról, beazonosíthatóságokról, mi mit jelent, stb. Egész szépen beindultunk már: Antik órák fóruma
-
Dzsana
senior tag
Igen, végül elengedtem, mert elszállt az ára. Meg optikailag csalóka lehet, mert széles a rámája, és maga a számlap nem nagy benne, emiatt lehet, hogy kicsinek tűnhet élőben az óra. Egyébként maga a werk nem rossz benne, mert a 283-as calibernek a tovább fejlesztett változata, a külső centrálkerék kapott külön egy hidat.
A fórumot meg szeretnénk beindítani, nem titkolt vágyunk, hogy szeretnénk megnyerni magunknak Vályi Hubát is, illetve szeretnénk, ha nevesebb emberek is megszólalnának, mint pl. Becsei Áron. Majd meglátjuk, mit sikerül elérnünk. -
Dzsana
senior tag
Kedves barátommal csináltunk egy fórumot, amely kifejezetten a vintage órákról szól, óragyűjtőknek, órakedvelőknek. Azért hoztuk létre ezt a fórumot, mert igazán a vintage óráknak nem nagyon van helye egyik fórumon se, illetve az eddigi próbálkozások kudarcba fulladtak. A mi személyünk a garancia arra, hogy normális keretek között fog folyni a fórum, mivel mi vagyunk a moderátorok is. Várnánk ide szeretettel az óragyűjtőket, és azokat is, akik most ismerkednek ezzel a világgal. A fórum itt találhaó meg Innen nem fogok eltűnni, azért figyelek majd, és természetesen, ha továbbra is van igény rá, bemutatom itt is 1-1 újabb darabomat. Szóval várunk mindenkit szeretettel.
-
Dzsana
senior tag
Ilyen gagyi hamis Tissot-t se láttam még! Ezen már a segéd körök se működnek, csak dísz!
Van még lejjebb is? A drágább hamisakba legalább ETA G10-et tesznek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
ricogsm #28321 üzenetére
Semmit nem kell rá fizetned, mert unión belülről jön a termék. Paypal-al kell fizetni, mert addig nem kapja meg az eladó a pénzt, amíg nincs minden rendben. Ismerősöm megszívta, mert egy e-bay-es eladóval megalkudott e-bayen kívül 700 Euro értékű cuccra, és nem is paypallal fizetett. Kapott egy üres dobozt!
Az eladó meg azt állítja, hogy biztos a DHL-nél lopták ki a dobozból, mert kamuból még az eladó ki is vágta a doboz alját, és celluxal leragasztotta. Ott rontotta el, hogy egész véletlen még azt is lefényképezte, ahogy rakja bele a dobozba a cuccot.
No meg a DHL nulla súllyal vette fel az árút. Most fut a pénze után. Úgyhogy csakis paypallal szabad fizetni, e-bayen keresztül!
-
Dzsana
senior tag
válasz
t-bali3 #28258 üzenetére
Hát azt elhiszem, hogy kellene!
Még szorozd be egy párral az árát! Majd ha egyszer találok esetleg még egyet, akkor lehet gondolkodni az értékesítésében, de amíg páratlan, addig marad a puzzle-s dobozban!
Lehet segíteni keresni, egy a lényeg, a szerkezet működjön, a többi nem számít, megoldom.
-
Dzsana
senior tag
válasz
epinephrin #28227 üzenetére
A 25-661-es szerkezettel? Szerintem érdekel, ha nem adod arany áron. Szerintem a részleteket priviben.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Empsepo #28217 üzenetére
Az jó kérdés, hogy miért piros! Amikor felleltem, és szétbontásra került, kiderült, hogy a csapágylemezben az egyik kő már nem gyári. A mosáskor egyszer csak felúszott a felszínre a gátkerék köve, úgy volt bele ragasztva egy hasonló méretű kő. Aztán a számlapláb is le volt törve. Azt visszaforrasztotta az órásom. Viszont volt egy másik ilyen szerkezete, és úgy emlékszem, hogy abból tette át a gátkerék kövét. Most azt nem tudom, hogy még mindig piros-e a 2-es, majd megnézem, de lehet, hogy a dátumváltó tárcsát is át tette volna? Nekem eddig fel se tűnt, de feketével jobb. Azt 8000 Ft-ért vettem, mindenképpen jó vétel volt egy acél tokos Tissot-ért, még így is. A Gruko sajna nem acél, csak a Favorit, az egyik Tourist, a Visodate, a Certina DS, na meg a 3 új Omega szerzemény.
-
Dzsana
senior tag
Nincs, órát úgy a legjobb fényképezni, hogy fehér papíron, ablak közelében, amikor már megy le a nap, vagy felhős az idő. Tűző napnál a legnehezebb, mert fénylik minden. Sok kép készül egy óráról, és azok közül kerül kiválogatásra a legjobb képek. Egy jó fényképezőgép is kell hozzá, macro módban.
-
Dzsana
senior tag
Hát, a nagyja óragyűjteményem itt fent van, kb. a 90%-a.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Tothgera30 #28134 üzenetére
Bocs, de ilyen játék órákkal itt nem foglalkozunk, nem fogunk tudni Neked segíteni ebben.
-
Dzsana
senior tag
válasz
nostromo73 #28114 üzenetére
Semmi, ha baj lenne, nem lenne ez a lehetőség.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Misi1979 #28000 üzenetére
Valamit azért csak meg kellene tartani, mert Omegám még nincs. De éppen az előbb megint vettem egy Omegát.
Csak jól induljon már az év! Ez fent volt a vaterán, igaz, hogy ennek is felújítandó a számlapja, na de egy full acél Omega ennél jóval többet ér, nem is értem, hogy miért nem kapkodtak utána. Persze én még alkudtam belőle: Omega 283
-
Dzsana
senior tag
Na, de csak azért, mert így könyörögtetek. Most még nem szépek, de nem kell megilyedni, legalább ilyen minőségűek lesznek, mint a Tissot-k. Hát ők lennének azok:
Ez a fehér egy acél tokos Omega Seamaster, a számlap felújításra szorul, meg a motorrugó rögzítő csavarja beletört, de nagyon okosan oldották meg a rögzítését. Majd ez szépen kifúrásra kerül tized milliméteres fúróval, és hibátlan lesz. Ennyi pénzekért nem szabadott nem megvennem. A kék számlaposban pedig egy automata 1022-es finom szabályozós daydate-es szerkezet van, szintén acél tokban. A számlap itt is felújításra szorul. Gyönyörű lesz mindkettő, a tokok nagyon szép állapotban vannak!
-
Dzsana
senior tag
válasz
tupacamaru #27850 üzenetére
100 dolog? Tételesen?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Skimaster #27817 üzenetére
Ez így van, csak az ipari gyémánt viszi. A vakolatot inkább lebontja, de a zaffir üvegnek semmi baja sem lesz. Mikor az elsõ Tissot-mat vettem, az eladó az Idõzónában órás csavarahúzóval kezdte el vakarni az üvegét, fehéredett az újja vége, úgy nyomta rá, de semmi baja nem lett. És lendületbõl is vágtam már oda vas ajtón lévõ éles sarokkal rendelkezõ nyitójának és semmi baja nem lett. Szóval nem is olyan könnyen törik, ez a vakolat meg hülyeség.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest