- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsana
senior tag
válasz
Dzsana #105136 üzenetére
Balról jobbra: Marvin 560-as, 14 karátos Omega 30T2-es, Tissot PR516 chronograph, Mendys Chronograph, Landeron 48-al.
-
Dzsana
senior tag
válasz
t_a_m_a_s #104826 üzenetére
Köszönöm, hogy megválaszoltad helyettem!
Sokkal nagyobb hasznom van a szovjet órákon, mint a svájci órákon, ráadásul jobban el is lehet adni őket! Ahogy mondod, keresik, és viszik. A svájcit olyan olcsón meg se tudod venni, és olyan sokkal drágábban sem tudod elidegeníteni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Real_Necro #104787 üzenetére
Nem egy sűrűn előforduló típusa a Raketának, mint ahogy az a Rolex kinézetű sem. Legalább is nincs tele a Vatera ilyenekkel.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #104783 üzenetére
Hát ja, mire hozzájuk fogok, nyugdíjas leszek! Mennyi ilyen csomagom van már, hogy majd megcsinálgatom... Állandóan időzavarral küzdök.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Macyke82 #104765 üzenetére
Sajnos nem, bár súlyra sem kevés, de nem kevés pénzt fizettem érte. Sokszor az alkatrésznek való szerkezetek érnek a legtöbbet, és abból van belőle sok, komplett óra az csak kb. 10-15 db lehet. Vannak szép Pobedák, olyan lapokkal, hogy nem is láttam olyat! Ritka day-date-es Raketa, Rolex dizájnnal, day-dates Slavak, stb. Majd kielemzem, ha lesz rá időm.
-
Dzsana
senior tag
Kezdem kellemetlenül érezni magam, hogy nincs LLD-m.
-
Dzsana
senior tag
válasz
krain #104567 üzenetére
Az a Horometernek a képe. Rá lehet kötni számítógépre, és le lehet menteni a mérés eredményeit. Lehet vele mérni a járáseltérést, sántítást, lengésszámot, lengésszöget, stb. Akkor jó a történet, ha a kék meg a piros csík egymáson, vagy nagyon közel futnak, párhuzamosan egymással. Minél nagyobb a távolság köztük, annál jobban sántít a billegő, azaz nem ugyan annyit leng ki az egyik irányba, mint a másik irányba. A függőlegestől való eltérés mutatja a sietést, vagy a késést.
Egy jól leszervizelt óra képének így kell kinéznie. Érdekesség képen, itt van egy Omega Geneve is, még szerviz előtt áll, kíváncsiságból feltettem a gépre, ha már úgy is rákötöttem a PC-re. Így néz ki egy koszos óra képe: -
Dzsana
senior tag
Hát ja, elég szar visszaforgatni, és ha elrepül, vagy eltörik a rugó, nehéz pótolni.
Szerencsére Condy O+A órájában nem olyan volt, pedig ETA alapokra épülő werk van benne. Nézzük hát, hogyan is fest egy ETA-O+A.De faszán átkötöttem!
A vége meg úgy néz ki, mint egy képlet.
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
andrisms #104104 üzenetére
Szia, ha a Zeppelin szerkezet hiba miatt állt meg, akkor csak a szerkezet csere segít. Persze látnom kellene...
A Festina gyári szíjával kapcsolatban, valóban a Festinához kell fordulnod. Üveget nem lehet polírozni, csak cserélni. Tok polírozásra is, és az előzőek javításához is tudok ajánlani jó pesti kollégát, de nem olcsót. A kettő általában üti egymást. -
Dzsana
senior tag
válasz
DonThomasino #103949 üzenetére
Egyrészt minek megy állandóan, másrészt sok esetben a stopper rész nem kövezett, minek, hisz arra hivatott, hogy néha-néha stoppereljünk egyet, de így ki fog kopni a "csapágyazása". Tök felesleges koptatni, nem erre van tervezve.
-
Dzsana
senior tag
válasz
KelemenUhr #103835 üzenetére
A fekete rég kész, a Slavan tornázom.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #103802 üzenetére
Igaz!
Ezeket hívom saccolónak, kár is vele vergődni, a szerviz nem segít rajta, ezek soha nem lesznek pontosak. -
Dzsana
senior tag
Persze, hogy lehet, attól, hogy valami nagyobb név van ráírva, semmi furfang nincs benne, ugyan olyan hidakból meg kerekekből áll. A nevet kell megfizetni. Pl. ha a fogaskerék boltban TAG-hoz kérek másodperc kereket, mélyen zsebbe kell nyúlni, de ha ETA 2824-2 werkhez, ami valójában benne ketyeg, 1200 Ft.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #103622 üzenetére
A gravíros nem késsel dolgozik, és ekkora felületet hűtés nélkül nem lehet megmunkálni, hűtéssel meg nem látja, mit csinál. Ezért nem fog rá találni gravìrost. Ezért meg CNC programot írnu, drága mulatság!
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mr. Deluxe #103621 üzenetére
Hol a szerkezetem?
-
Dzsana
senior tag
válasz
bence0929 #103618 üzenetére
A gravírizás az lehet lézer gravírozás, vagy kézi, amikor kis fogászati fúróhoz hasonlító géppel írnak, rajzolnak. Ez a technológia inkább vékony vonallal írt, rajzolt motívumok készítésére alkalmas. Amit mutattál Tissot szíjat, az sorozatgyártással készül, nagy felület van kiszedve az anyagból, azok CNC marógépeken készülnek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mr. Deluxe #103610 üzenetére
Ez egy Orient szerkezet. Küldjem a címem?
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #103255 üzenetére
Igen? Akkor egész véletlenül, eladóvá vált néhány órám!
-
Dzsana
senior tag
válasz
stephenx001 #103252 üzenetére
Hú Pista, ne haragudj, de nagyon bántja a szemem!
Helyesen ez így hangzik: Megválnék óráimtól, mert megjöttek az újak, hátha valakit érdekel.
Mellesleg a moderátorok nem nagyon szokták szeretni a hirdetéseket itt. -
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mr. Deluxe #102200 üzenetére
Szóhoz se jutunk!
Herzliche Glückwünsche -
Dzsana
senior tag
válasz
chris-v #102188 üzenetére
Nem feltétlen gyári újra, egy öreg órához nem biztos, hogy találsz gyárit. Bontott, utángyártott, stb. A számlapot is ha felújítják, arra is azt mondja, hogy dial refurbished, vagy dial restored. Nincs sem írott, sem íratlan szabálya, hogy melyik a helyes szóhasználat rá, ki így, ki úgy.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #102151 üzenetére
A refurbished óra azt jelenti, hogy kísérletet tettek az eredeti állapot visszaállítására. Mint képeknél a testaurálás, csak az angol az óráknál refurbished-nek hívja.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Ereshkigal #102129 üzenetére
O, nem is tudtam, hogy van bim-bammos Travellered. Szabad kérdezni, mennyi volt? Jöhet akár privátban is, ha szégyenlős vagy.
-
Dzsana
senior tag
válasz
webórás #102147 üzenetére
Te Levi, bug van a rendszeredben, ezt már mutattad egy pár napja!
Egyszerűbb, ha belinkeled a a javítási naplóidat, így mindenki megtalálja, ami érdekli, nem kell egyesével feltöltögetned.
-
Dzsana
senior tag
Kérném, aki küldött hozzám egy Citizen automatát felújításra, vegye fel velem a kapcsolatot, mert lövésem sincs, ki volt az. Tömeges jelentkezést nem fogadok el!
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
Wg5113 #101798 üzenetére
Hát ja, nem ezt mondtam. Semmiképp sem helytálló hasonlat az, hogy a Sekionak a 7S26 ugyan olyan, mint az ETA-nak a 2824-es werk. Az ETA werk igen is jó, a 7S26 meg abszolúte de rossz minőségű! Szétkopik a fenébe már az első kötelező szervizére, sokadik tapasztalat! Ne vegyetek 7S26-al szerelt Seiko-t! Illetve vegyetek, lesz legalább munkám.
-
Dzsana
senior tag
válasz
CoolBoy323 #101050 üzenetére
Értelek, de továbbra is csak azt tudom mondani, hogy teljesen normális, általában 2-3 évet bírnak.
-
Dzsana
senior tag
válasz
CoolBoy323 #101048 üzenetére
Teljesen normális, 2-3 évet bírnak ki az elemek, pláne ha chronograph az óra, és stopperelgetnek is vele.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #101020 üzenetére
Nem tudsz olyat alkotni, ami mindenkinek tetszene. Valaki búvár stílusút akart, a másik elegánsabbat, elég nehéz lenne közös nevezőre jutni, csak ezért írtam.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #101016 üzenetére
El ne kezdjétek előröl! Napokon át olvastam, és visszafogtam magam!
Na, közben megerőszakoltam magam, s megírtam legújabb posztom, amellyel nektek szeretnék segíteni.
-
Dzsana
senior tag
válasz
dave118 #101011 üzenetére
Á, ne tedd!
Sajnos most én is tele vagyok melóval, ide se tudtam napok óta írni, a saját óráimra se jut idő. A blogra is megírtam már egy pár napja egy újabb posztot, amivel elsősorban nektek szeretnék segíteni, de még arra se jutott időm, hogy befejezzem, de majd mindjárt erőt veszek magamon. -
Dzsana
senior tag
válasz
webórás #101003 üzenetére
Jó, hogy van valaki, akivel lehet egy kicsit szakmázni! Így tanulhatunk egymástól, sajnos ez a szakma elég irigy, és megdöbbenve tapasztalom, hogy itt, egy városon belül sem tartják a kapcsolatot egymással az órások, pedig sokszor nagy segítségükre lehetnének egymásnak. Én szerencsére tartom két kollégával is a kapcsolatot, na meg Pesten a mesteremmel. Ha még egy javaslatot elfogadsz, de azt inkább privátban...
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #101001 üzenetére
Ne idegeskedj!
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
Ereshkigal #99907 üzenetére
Hívtatok, hát itt vagyok.
Itthon 20-30k között szokott gazdát cserélni, ebayen valóban egy picit többért, de semmiféleképpen nem olyan magas áron. Ez a kisebb tokos, a nagyobb, laposabb tokozásút jobban keresik. -
Dzsana
senior tag
válasz
Miamiquake #99843 üzenetére
A létező legjobb....
hagyjad már, most a fórumon vagy, nem a piacon!
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #99810 üzenetére
Na, kicsi a korona? Ennél nagyobbat nem akartam tenni, mert az ormótlan lett volna, de tehető rá nagyobb, ha igényled. Nekem nem volt gondom a felhúzás, kérd meg az asszonyt, húzogassa Neked. Mármint az órát.
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
-
Dzsana
senior tag
Még adós voltam a készre szerelt állapot képeivel, most pótoltam.
-
Dzsana
senior tag
válasz
Ereshkigal #99518 üzenetére
De milyen kicsi a világ, nem? A szálak körbe érnek.
-
Dzsana
senior tag
válasz
vadászcsiga #99506 üzenetére
Seiko-t nem zárta ki!
Amúgy van 80-ig automata, Tissot is van, szerintem Citizen is, szóval lehet azért találni. -
Dzsana
senior tag
válasz
oszamaster #99495 üzenetére
Egyszerűbb lett volna a linkjét beszúrnod.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest