-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
evilskati
aktív tag
Sziasztok,
Nem találkozott valaki véletlenül valamilyen katonai stílusú órával, ami mp stoppos, eco-drive vagy kinetic, és legalább 100 Méterig vízálló, de inkább 200?
Citizenből találtam, de az sajnos nem MP stoppos.
-
Skimaster
senior tag
válasz vadászcsiga #99692 üzenetére
Én is voltam 92 ben a nepstadionban... Őrült banzaj volt.... Mikor elkezdték a zenét mindenki fenn lógott a vasakon....
-
veloke
tag
válasz vadászcsiga #99742 üzenetére
Ez igen, gratulálok mindkettőtöknek!
-
Wg5113
aktív tag
válasz vadászcsiga #99742 üzenetére
Ez nagyon szép!! Jó választás volt olyan mintha új lenne,a Mester megint remekelt.Öröm nézni.
-
Szabikaa20
őstag
válasz atko67 #99738 üzenetére
Most épp az egyéb szó jelentőségét érezheted... Többen inkább megengedhetik a japán órákat mint a svájciakat szerintem...De nemsokára jönnek az érettségik,iskola végzések,ballagások és jönnek majd a "milyen svajci órát vehetek x összegért?" meg hasonló kérdések...
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
squir
aktív tag
válasz Szabikaa20 #99756 üzenetére
Ha már egyéb:
szerintem az egyik legszebb Seiko, mostanra viszont szinte beszerezhetetlen!
Seiko Spirit SCVS015A képek forrása és egy részletes leírás az óráról: [link]
-
squir
aktív tag
Más...
A véleményetekre lennék kíváncsi. Keresek saját részre egy amolyan mindennapos-futkosós strapaórát. Olyat ami bírja (bizonyos szintig) a gyűrődést, kellőképpen vízálló (min a WR100), elvihetem túrázni, stb. Ja és mutasson jól nato/zulu szíjon! Szóval amolyan "világvége" óra legyen! (Mondjuk az ideális számomra egy 38-40mm-es acéltokban, plexivel szerelt AS1130 lenne, de bilibe lóg a kezem és lassan felébredek... )
Szóval ami a problémám: elsősorban mechanikus (kézihúzós) antik-vintage órákat gyűjtök, kevés közöttük az olyan amit még kitennék ilyen igénybevételnek.
Kritériumok: acél tokozás, vízállóság, megbízható és minőségi szerkezet (most lényegtelen, hogy automata, kézihúzós, quartz, vagy más hajtás). Az üveg tökmindegy, hogy zafír vagy plexi. Lényegtelen, hogy az óra új, régi, használt-nem használt.
A keret mondjuk legyen 50-80k HUF (persze nem kell teljesen kimeríteni).Tudom, hogy aki órában akar aszfaltot fúrni, az vegyen G-Shockot! Vannak jelöltjeim, de arra lennék kíváncsi mit ajánlanátok és miért!
-
Ferdzsoo
addikt
Hogyan érdemes tárolni éjszakánként az órát?
Bezárt szíjjal a szivacskája körül, vagy annélkül egyszerűen csak oldalára vagy simán a hátára fektetve?
van egyáltalán ennek értelme amit kérdezek?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
JackFeryll
őstag
Nem csúnyaság.
Na jó... dátum
[ Szerkesztve ]
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy mennyi időnként lenne ildomos/kötelező a mechanikus órákat felhúzni és megjáratni egy kicsit -természetesen abban az esetben, ha nem hordom minden nap.
Köszönöm!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
squir
aktív tag
válasz JackFeryll #99760 üzenetére
Az hagyján, hogy nem csúnya! De egygombos chrono, ami tourbillon és tetejében percütős!!! Uhhh...
-
g0n21
senior tag
Bemászik az olajevő manó, es osszekeni a fogaskerekeket az ürülékével (szar nap volt, bocs)
Semmire, ez csak orabuzik es heavy user orasok által javasolt.Mint a napi 4 fogmosás... . Ha havonta - kéthavonta felhuzod, nem lesz baj. De ha fel évre elutazol, az sem a világ vége..
[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Dzsana
senior tag
Ha csak álldogál a vitrinben a mechanikus órád, és persze szervizelt óráról beszélünk, akkor havonta-két havonta illik megjáratni, különben besűrűsödik az olaj. Ha a 20 éve a nagypapa fiókjában heverő órájáról van szó, azt pedig egyáltalán ne járasd szerviz nélkül.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Dzsana
senior tag
válasz Ferdzsoo #99759 üzenetére
Kvarc óra esetén tök mindegy, hogy tárolod. Mechanikus óra esetén, a különböző oldalain nem egyformán jár, ezt Neked kell kitapasztalnod, hogy egy nap átlagát figyelembe véve, iccakára mely oldalára lerakva lesz a legpontosabb. Remélem érthetően írtam.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Takuun
aktív tag
Ma a 3-as metrón (BP) láttam egy Certina DS1-et az egyik utazótársam kezén 07:44-kor a Nyugati pályaudvar - Dózsa György út megálló között. Kék pulóver, fekete bőrkabát, szürke hasitasi és persze a DS1!
Ha magára ismer valaki akkor ezúton szép jó reggelt neki!
Baromi szép az az óra képeken is, hát még élőben! -
icm
tag
Az hagyján, hogy a legszebb de milyen áron. Biztos számtalanszor mondtam már, de van egy ilyenem. Anno még 2008-ban $294-ért vettem Seiya-tól. Persze vám és áfa. Hja, 20%-os áfa... A fehér számlaposon is gondolkodtam, de végül nem bántam meg a feketét. Ha a DeepBlue mellé teszem akkor mintha női óra lenne
Ja és hogy Omega és Orient Star vonalhoz is legyen egy Seiko: Presage SARX015
Nem akarom bántani az Orient Start de ebbe 6R15 van, Seiko is - kicsivel magasabb a presztízse. Mindez $442-ért Seiyatól."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Ra3
őstag
Kíváncsi lennék hogy az Orient Starban lévő 40751-es caliber mennyivel gyengébb mint a 6r15, kb. ugyanezt tudja, kézihúzós, mp. stoppos, 21600A/h, -1 kő, engem ez nem vinne el a Seiko irányába, plusz a 440 dollár áfával több mint 150k huf, ja és az Orinet Star Standard-on ott a Seiko féle super anti reflective bevonat.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
vadászcsiga
félisten
Veloke, Wg5113
Köszi -
vadászcsiga
félisten
Bécsi uhrenmuseumban volt már valaki? Nem túl barokk?
-
g0n21
senior tag
válasz fagyalllo #99778 üzenetére
vagy mostanit. A Citizennek van egy megfelelő
Csiga, igazad van!nekem mindig ott ólálkodik az órásdoboz mellett...
Jut eszembe, vettem ebay-en 2.000 forinté folded stainless steel szíjat a 67-9119-emhez, tök jól áll neki, csak lusta vagyok képet csinálni róla
najó, igazából már csináltam, csak épp retkes volt az üvege:[ Szerkesztve ]
Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Real_Necro
veterán
Szíj szerelésére (szem kiszedésére) milyen ebay-es eszközt ajánlott beszerezni? Melyik a jó?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
törölt tag
válasz vadászcsiga #99775 üzenetére
-
SsPL711
őstag
válasz Real_Necro #99782 üzenetére
Attól függ milyen a szíj.
Van amelyik csavaros, van amelyikben csak ki kell tolni egy "tüskét".
De, ezekhez a műveletekhez nem kell ebay, itthon is lehet olyan szerszámokat találni, amivel megoldható.Most biztos égnek áll majd néhány "mester"-nek a haja, de én egy gemkapcsot egyenesítettem ki és egy kombinált fogóval toltam ki vele a tüskét.
A rugós stift-hez is ezt használtam, fogó nélkül.Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
BAti77
aktív tag
Ha nem ragaszkodsz a max.40 mm-hez én ezeket venném...
Citizen BN0100-51e "Excalibur"
Nekem ilyen van nyúzni/búvárkodni és nagyon bírja. Van 37 mm-es változata is...EP6040-53E...bár az "női"...
Citizen BN0000-04H
Sajna ez is nagyobb méret, de 300m-es profi búvár...Esetleg tényleg valami Seiko...SKX007...az csak 40,5mm és egy klasszikus...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
vadászcsiga
félisten
válasz #76385920 #99783 üzenetére
Sajat tapasztalatra gondoltam. Hacsak nem te írtad ezt a blog bejegyzést. Annyit azért látni belole hogy vannak ott karórák is nem csak puttók által közrefogott bimbammozo asztali órák Maria Terézia idejéből.
Real Necro
Ez pont szart sem érKedden a conradban láttam tök jó alap órás szerszámokat, alkatreszeket. Nem örök darabok de jobbak mint ezek a műanyag echte kínai cuccok.
[ Szerkesztve ]
-
vadászcsiga
félisten
válasz vadászcsiga #99788 üzenetére
Becsi conrad volt, nem tudom a magyarnak van e boltja, ha nincs akkor a Harry kft-ben is találni jokat, sőt inkább azt ajanlom
-
consono
nagyúr
válasz tupacamaru #99752 üzenetére
Ó, ez nagyon tetszik...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Real_Necro
veterán
válasz vadászcsiga #99788 üzenetére
Képről nem látok nagy különbséget a Conrados + kalapács és az ebayes között. Vagy nem erre gondoltál? Láttam stift kinyomó fogót is, de 8eFt-ot nem áldoznék rá.
Ja itt is egy Conrados meg egy ebayes.
Szerk.:
Köszi, rákeresek.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz Real_Necro #99787 üzenetére
Ilyet használok egy éve legalább, semmi baja. Ha viszont elnézed a lukat, eltörik és kuka. Ennyiből tartósabb a kalapácsos módszer. De egy sima árral vagy hasonlóval is megoldható a dolog. Szorítógyűrűket nem elhagyni a stiftről!
Gyönyörű az Eterna. Szép, hosszú vékony mutatók. A felújítás meg igazi mestermunka volt.
Egy DJ-t sem ismerek. / és hidegen hagy, mit hordanak a celebek /. Sőt, kifejezetten utálom őket, mert tíz éven át "diszkók" közelében laktam, és heti öt-hat napon át nem lehetett aludni. De hát a sok drogos állatnak kell a hangerő, a hangtechnikus és a zenész meg mind süket lehet már, nekik nem számít.
Katonai strapabíró Eco-Drive 100m / és mp stoppos / :[link]39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
vadászcsiga
félisten
válasz 5-ös kezelő #99792 üzenetére
Vagy menjünk el egy óráshoz ha nem tervezzük hogy napi szinten szedünk ki szemeket fém szíjakból
-
Szizol
tag
válasz vadászcsiga #99793 üzenetére
Szerintem megéri óráshoz elmenni, párszáz Ft-os tétel és biztos kezekben az az óra.
-
Bling95
őstag
szerintem szíjból való kiszedést tényleg bármelyik meg tudja csinálni
-
burjois
csendes tag
Sok béna, ( hanyag ) órás van, kaptam már vissza karcos hátlapot, ujjlenyomatos számlapot, mutatót, cserélt ( vszínű elhagyott ) csavarokkal, volt olyan hely is ahol net tudta lepatintani a hátlapot (nekem kellett )
Természetesen tisztelet a kívételeknek, és ez nem csak az óraiparra vonatkozik, hanem az összes szakmára......gusztus dolga.
-
vadászcsiga
félisten
válasz Real_Necro #99795 üzenetére
Na jó rendeld meg azt a műanyagot az ebayrol : ))
-
Magnum_
nagyúr
válasz Real_Necro #99795 üzenetére
Sugar aljaban a ter feloli bejaratnal jobb kez felol kos oras...
hogy jo e, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Instagram közösségi fényképezés
- PlayStation 4
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest