- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GlitterJohan
csendes tag
Nekem bejön a tiszó PRX, mert hasonlít a kedvencemre a roller oysterkvarcra. Volt is pénzem rá, de lebeszéltek a rollerről mert ki tudja meddig lesz hozzá alkatrész meg hasonlók blabla.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz dzsi23 #245789 üzenetére
Seiko Monster, helyette van a Heimdallr. Elő is veszem, régen volt már a kezemen.
És az eladott Bulova Gettysburg helyett vettem volna újból egy másikat, de lekéstem. Már azzal is beérem, ha egy topiktárs kölcsönadja pár napra, h emlékezzek rá, mi nem tetszett benne.
#245800pulutodurumo : Reméljük, h rövid tokfülekkel és nem túl domború hátlappal jön.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
pulutodurumo
őstag
válasz 5-ös kezelő #245803 üzenetére
A hírek szerint 44mm lesz "hosszában", és az üveg lesz buborék. Mondjuk búvárhoz képest nekem a Mako II is elég lapos, talán ez sem lesz vastag.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
dzsi23
addikt
Köszi, srácok, megnyugtató, hogy nem csak én vagyok olyan elvetemült, hogy kétszer is megvegyek egy órát. Bár korábban azt mondtam, hogy nem szabad ilyet csinálni, mert biztos jó okkal kerültek eladásra, de az egyik nagyon visszavágyik hozzám.
#245796 kúlermaszter:
Ennyi kockázatot be lehet vállalni, ha nagyon tetszik egy óra. Ha nem pillangócsatos lenne, már én is tettem volna egy próbát a kvarc verzióval. Az automata szerkezet (és a "mívesebb" számlap) felárát kicsit sokallom.#245800 pulutodurumo:
A bézs számlapos, kék mutatós nekem is bejön. Nem volt még Bambinom, de egy 38 millis pont jó lenne öltönyórának. -
Empsepo
senior tag
Őszintén órákról: [link]
Egy érdekes adás a Moonswatch- ról.
Egész komoly vita a páros között, nem láttam még ilyet tőlük.
Hosszabb, mint általában. Kb 45 perc.
Tudom ajánlani.Gondolkodtam rajta hogy ideírjam- e, de megjegyzem, az " ánusz " szó többször is elhangzik.
A vége felé már fárasztó.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #245799 üzenetére
Az évtized stimmel, valóban a '70-es évekből származik, de a vintage és retro stílusok folyamatosan visszaköszönnek, nem csak az órák terén, hanem szinte mindenhol (pl. ruhák). És miért is hagynánk elveszni, ami szép és jó. Ráadásul a gyártók dolgát is megkönnyíti, mert kb. nulla tervezést igényel, elég csak kihúzni egy nyikorgó fiókot, és leporolni egy régi dizájnt. Némelyik gyártónak le sem kell porolnia, mert azóta is ugyanabból az 1-2 dizájnból élnek (APRO...). Én örülök, hogy a Tissot visszanyúlt pár évtizeddel, bárcsak a Roamer is követné a példáját...
Az "50+ -os" stílus viszont sem a '70-es években, sem most nem igaz. Az asszonynak 2 hasonló stílusú órája is van, és vígan elvan velük, pedig még az 50 feléig is 4 éve van hátra. Nekem is volt hasonló formavilágú órám (na jó, ez talán kicsit más [link] ), és én is közelebb vagyok a 20-hoz, mint az 50-hez.[ Szerkesztve ]
-
@mriya@
őstag
válasz 5-ös kezelő #245810 üzenetére
Volt egy óránk, ami pattintós hátlapú volt. Kb másfél évente ki kellett nyitni elemcsere végett. 30 évet élt meg, ezután sajnos elveszett. WR200-as volt, hetente 3 alkalommal járt a szecskában pancsizni 15 éven keresztül. Sosem ázott be. Olyan 27 éves lehetett, mikor az üvegtömítése "elporladt", újat szerezni nem lehetett, így az üveg be lett szilózva. De a WR50-et még így is vígan teljesítette. Szóval nem az ördögtől való az a pattintós!
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #245813 üzenetére
16-át mutat. Amúgy nekem tetszik; legalább annyira látható, és szvsz. jobban is néz ki, mint amikor kerek segédszámlapon van a dátum, pl. rengeteg öröknaptáras órán, vagy márkán belül ott vannak a 4R57-es Presage-ok.
#245810 5-ös kezelő:
Ahogy nézem, jelenleg is sok Bambinonak van pattintós hátlapja, de nincs azzal baj, ha jól meg van csinálva. Persze, én is jobban szeretem a menetest. -
Empsepo
senior tag
válasz dzsi23 #245815 üzenetére
Azok sem a kedvenceim, maradjunk ennyiben.
Karórán szerintem a tárcsás dátum a jó megoldás.
A mutatós dátum, max" jól mutat " a számlapon.
( Enyhe fogalomzavar... )De ez az " odapillantok, hogy hanyadika van " kb nem működik, esetleg akkor, ha pont egy kiemelt számon áll a mutató.
-
dzsi23
addikt
'A mutatós dátum, max" jól mutat " a számlapon.'
1:0 az "ékszer funkció" javára, de ha tényleg jól mutat (és szerintem a fenti Seikon elég jól mutat), akkor számomra megérheti, hogy kicsit lassabban olvasom le. Itt valóban nem elég egy pillantás, de a dátumot úgyis ritkábban nézi az ember, mint az időt, és akinek jó szeme van, az le tudja olvasni max. 2-3 másodperc alatt. Akinek pedig kevésbé jó a szeme, annak sokszor a tárcsás dátum is felesleges (esetleg a "big date" lehet a megoldás).
-
ToZala
csendes tag
Sziasztok,
párom nagypapájának volt jó pár órája. Amiket szeretnénk kicsit rendbe hozni. Amit lehet az itthon a végső simításokat természetesen majd szervízben. Az lenne a kérdésem az első ilyen órával egy Orient TT L469711-val kapcsolatban, hogy erre a típusra hol lehetne venni gyári szíjat? Vagy már olyan "horror" áron van, hogy az már túlzás?
Előre is köszönöm és remélem nem rossz helyre írtam a kérdésem! -
Sanyi.mTs
addikt
próbálkozott már valaki nato szíjat csinálással?
ha igen, honnan szerezte be a szíj anyagát, milyen eszközöket használt?
nem nagy tételben gondolkodom, csak csinálnék magamnak 1-2 hosszabb változatot. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz @mriya@ #245811 üzenetére
Nem a vízzárás aggaszt, azt a Certina DS is megoldotta. Ez a Bambino egy automata, amit pontosítás végett kicsit gyakrabban kell kinyitni valószínűleg, mint pár évente. Certina P80-asomnál erre nincs szükség egyáltalán, de egy mezei Orient könnyebben elmászik sztem. Kvarcnál azóta utálom /jobban, mint előtte/, mert némelyiket csak tokpréssel lehet visszazárni /ami nekem még nincs/.
Veron : Nem nagy a 43 mm, csak jól kell fotózni /mondjuk ez nem az erősségem /.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
fagyalllo
őstag
válasz 5-ös kezelő #245833 üzenetére
Úgyse veszel ilyet, nem mindegy?
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz 5-ös kezelő #245833 üzenetére
Mi a típusa az órádnak?
-
rozsgyi
tag
Uj Promasterek
-
J97
tag
Sziasztok! A Casio topikban már feltettem a kérdést de lehet ez a topik jobban pörög.
[Erre] valaki?Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
dud998
őstag
válasz rozsgyi #245836 üzenetére
Imádom ezeket az órákat. Nagy Seiko rajongó vagyok, de azt el kell ismerni hogy a Citizen jobb ár/érték arányú búvárokat tesz le az asztalra. Nemrég nézegettem őket és az Eco-Drive változatból vettem is (BN0150). Lehet a mechanikus, fémszíjas NY0140-et is megveszem. Kézben tartva nagyon egyben van és kiváló a minőség. Ezek az újak abban különböznek hogy nem kerek hanem szögletes az index. Apropó @fagyalllo! Mi a véleményed a 8204-es szerkezetről?
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
Veron
addikt
válasz 5-ös kezelő #245837 üzenetére
dehogynem, mind azok vagyunk csak vannak akik többet költenek rá
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #245826 üzenetére
Ez a Roamer kicsit bucinak tűnik a Tissothoz képest, utóbbi szerintem ízlésesebb.
"Ráadást sokkal olcsóbb"
Hol kapható ez hivatalosan és mennyiért? Én is láttam már ezt az órát akciósan 70 körül olyan szürkeimportos helyeken, mint az irisimo és a trendmaker, ebay-en is láttam, de hivatalos forgalmazásban szerintem kerülne annyiba, mint a PRX. Viszont a PRX-ért valószínűleg két marékkal kapkodnának 70 ezerért, a Roamerért meg nem. Vagyis, ha lenne Tissot 70-ért, már nem lenne.
-
dzsi23
addikt
Látatlanban senki sem fogja tudni megmondani, hogy javítható-e (csak az elem nem érintkezik rendesen, vagy komolyabb baja van, ki tudja), de ha fontos neked, hogy működjön a világítás, akkor érdemes lehet rákérdezni a márkaszervizben, hogy hogyan és mennyiért tudnák megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
válasz rozsgyi #245836 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi indokolja a közel 600 dolláros árat a fémszíjas alapmodellek esetében. Ha jól nézem akkor pl az előző nagyon hasonló búvárokhoz képest ( NY0085 és társai) egyel újabb a szerkezet 8203 helyett 8204 lett és sima üveg helyett saphire. Így lesz valami 300 dollárból 600?
Úgy érzem kezd a Citizen is felülni az emeljükmegkvára az árat vonatra, mint pl a Seiko.
Seiko is elmegy a sunyiba. Pl az új King Seiko mi a fakkért 625e Ft, amikor a kb ugyanez az óra pár éve SARB033 néven 170e Ft volt.
Agyrém. -
J97
tag
válasz dzsi23 #245843 üzenetére
Köszi a választ! Nem, egyáltalán nem fontos, hogy működjön a világítás de ha már rendelkezik vele gondoltam miért ne. Nem kontakt hibás az elemnél, az már lett nézve. Egy külföldi fórumról az jött le, hogy ezek az EL panelek el tudnak öregedni. Ha ez valóban így van gondoltam itt meg tudja valaki erősíteni ezt a tényt és akkor nem is erőlködöm vele. A panel csere vélhetően nem érné meg akkor sem ha a szerviz ki tudná cserélni.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
Szulita28
senior tag
válasz NYJ75 #245845 üzenetére
A hivatalos szervizétől lehet rendelni, ami esetedben a WDL, es valószínuleg a Váci utcában, a Millenium Házban lévőhöz kell menned (Fortis-szerviz).
Fájni fog az ára, keszulj fel... Sokkal olcsóbban is lehet hozzá nagyon jó gumiszíjakat szerezni (Borealis , Crafter Blue, Barton stb.).Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
dud998
őstag
válasz ricsik #245846 üzenetére
Ebben sajnos teljesen igazad van. Én is csak kapkodom a fejem az árakat illetően. Szerintem a Sharp Edge is felveszi a versenyt, szerkezetre a dátumot leszámítva ugyanaz de majdnem fele annyiba kerül.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
vadászcsiga
félisten
válasz NYJ75 #245845 üzenetére
Nem fogsz találni eredetit mert egyrészt nem készült hozzá csak fekete, az is a fekete tokos kiadáshoz, másrészt túl speciális a stift kialakítása hogy mondjuk a sima ocean star-é jó legyen rá. Baromi közel vannak a lyukak a tokhoz, annyira hogy nem fér közé egy NATO szíj sem. Én úgy oldottam meg hogy meggörbitettem egy rugós stiftet, ezzel a megoldással bármilyen gumi szíj rárakható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest