- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #245597 üzenetére
Ezt elfogadom, csak épp ha valaki szervizeli, akkor lehet érdemesebb cserélni, mert akkor elmegy megint minden nélkül 10 - 15 évig.
Ameddig egy 4r esetében akár pont ugyanennyi a szerviz kb, vagy valamivel kevesebb. csak 2 - 3 évente.Valahol igazad van mert ugye a 7s valahol 70 - 80 $ környékén van, + munkadíj. Ha hozzászámolom, a csodálatom magyar áfát, meg a szuper Ft árfolyamot, akkor valóban ott van ahol mondod.
Az ok, hogy a legtöbb mechanikus Seiko tömeg szerkezet a 7s--re épül ezt én is tudom, de ezek már igényesebbek is, ami annyit tesz, hogy nem csak a szervizelhetősége, hanem az élettartama is nagyon szerviz függő lesz.
Sajnos azonban azzal nehéz vitába szállni, hogy a 7s-re épülő órák voltak azok az órák, és itt most a Seiko 5-re gondolok, amik esetében olcsón olyan órát kapott a fogyasztó, ami ha nem voltak olyan kívánalmai, hogy másodperc stoppos, vagy kézzel is húzható volt (saját megítélésem szerint, akinek csak kellett egy óra, amit használt nem is tudta mit jelentenek ezek), azoknak a Seiko 5-nél jobb óra nem kellett, de drágább sem.
Ehhez képest azért a 4r is akár egy jóval szervizigényesebb jószág.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #245602 üzenetére
Tehát jobban megéri 42.000-ért kicseréltetni egy használt órában a szerkezetet, mint 25-ért szervizeltetni, vagy venni egy új órát 49.000-ért?!
Már múltkor is ezt a 2-3 évet emlegetted, mutasd már meg kérlek hogy hol írja a Seiko, hogy egy 4R szerkezetet ilyen időközönként kell szervizelni!
Tessék, egy 7S és 4R csapágylemez, egyetlen lényegi különbség a 4R javára a kövezett rugóház, míg a 7S-nél jellemző hiba a kopás, ami pár alkalommal zömítéssel lehet javítani szerviz során.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #245595 üzenetére
"Alaphelyzetben a Seiko 2 - 3 évente javasolja a szerkezetek olajozását, de nem a 7s26 esetében, ott ez pénzkidobás lenne"
Szerintem 7S esetén is karbantartást javasol a Seiko, kétlem, hogy bárkit arra biztatnának, hogy kukázza a werket, és cserélje újra.
"Ez volt a Seiko 5 legnagyobb előnye a konkurenciával szemben, persze rájött erre a Seiko is meg is szüntette a 7s26 szerkezetet."
Volt egy nagy előnye a konkurenciával szemben, ezért megszüntette? Nem hiszem, hogy saját magukkal akartak kitolni. A 7S egy elavult szerkezet, nem lenne versenyképes, ezért cserélték le a 4R-re. Én is inkább vennék 8-as Miyotát vagy Seagullt, mert azokban van kézihúzás.
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #245604 üzenetére
Nem írtam ilyet, hogy jobban megéri. De nem Te szoktad pont emlegetni, hogy ha valaki nagyon hozzászokott a formához, akkor az szeretné megtartani? Vagy? Ez csak 100 000 Ft felett igaz?Ha nem tetszik akkor is megvetetnéd 49000-ért az órát vagy hogy?
Seiko Watch Service Intervals and Prices
Látom vitatkozós kedvedben vagy megint. Akkor is ha nem feltétlenül van igazad....
Az pedig, hogy Magyarországon az addig hordjuk az órát mentalitás van, az ,meg ugye érzed, hogy bullshit....
Pont erről beszéltem, szerinted aki csak hordja az órát mennyit érdekli, hogy van kézihúzás....
Ja nekem meg kellene egy GS mert féllengésszám akkora hogy csak na...
Meg kellene egy olyan Casio is ami 6000$ mert csak....De ha nem tudom ezek mit jelentenek, mint a kolléga sem aki ide írt szerinted mennyire érdekli a kézi húzás meg a másodperc stop, magyarázd már el, mert eddig csak azt látom, hogy belemagyarázzátok azokat a dolgokat amiket ha nem tudja a tulaj, hogy létezik, akkor is használnia kellene...
Tudod ez az a tipikus eset, hogy nem tudtam, hogy ez hiba ezért megjavítottam esete.... Csak most nincs értelme vitatkozni, mert hát na....
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
fagyalllo
őstag
válasz hallador #245606 üzenetére
Azt írtad, érdemesebb cserélni, ez nem a gazdaságosságra vonatkozott?
Én csak egy kérdést tettem fel, amiből az értelmesebbek kitalálhatták, hogy a szervizt támogatom a jóval drágább szerkezetcsere és az új óra vásárlásával ellentétben.
Ezen a linken egy meg nem nevezett használati útmutatóból idézett szöveg van, majd alatta felsorolva kétszáz szerkezet, mechanikus, kinetik, sima kvarc, fényevő, GPS... A kérdésem a 4R szervizére vonatkozott.
Miben nincs igazam?
A hol meddig hordják az órát hogy jön ide? Én ilyenről nem beszéltem.
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #245607 üzenetére
Nem a gazdaságosságra vonatkozott, hanem arra, hogy ha javítasz valamit, akkor nagy eséllyel sem lesz olyan tartós, mint ha cseréled, most ebbe persze értheted a gazdaságosságot is, meg azt is, hogy mennyit akar a tulaj költeni rá. Szerintem ez itt a más világfelfogás.
Meg az is fontos, hogy a tulaj, mennyire ragaszkodik az órához, mert ha igen, akkor meg nem akar majd másik órát.
Miért pont a 4r?
Várj megfordítom a kérdést miben van igazad és milyen szempontból?
Az értelmesebbre vonatkozó megjegyzésed, meg fel sem veszem, mert mert nem ér annyit...
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
-
Empsepo
senior tag
Még! Még!
-
dzsi23
addikt
válasz hallador #245606 üzenetére
"szerinted aki csak hordja az órát mennyit érdekli, hogy van kézihúzás"
Mit lehet még egy órával csinálni? Én is csak hordom... ja, igen, az időt is gyakran nézem rajta, ezért érdekel a kézihúzás, és anélkül nem is veszek mechanikus órát.
"belemagyarázzátok azokat a dolgokat amiket ha nem tudja a tulaj, hogy létezik, akkor is használnia kellene..."
Persze, csak belemagyarázzuk... szerintem is inkább szúrjon le egy botot a földbe, aztán a Nap majd mutatja neki, hogy mennyi az annyi. Aki ennél jobbat akar, az csak belemagyarázza.
-
stellaz
veterán
Amikor én vettem a Seiko 5 militarymat nem izgatott a másodperc stop, vagy a kézi húzás. Tudtam, hogy van ilyen, de egyáltalán nem volt szempont.
Mikor leesett a rotor és mondták, hogy 25 ezer a javítás, akkor szétszedtem és visszacsavartam én. Azóta vettem egy 5600-as g-shockot, a Seiko pedig a polcon pihen és csak néha néha napján veszem fel.
Ha teljesen megállná, nem tudom, hogy megcsináltatnám-e. A formája és stílusa nagyon tetszik a mai napig, és ha mutatósból újat vennék, az is hasonló lenne szerintem, de az automata óráktól az elmúlt 5 évben kicsit elment a kedvem, bár, hogy őszinte legyek, a másodperc mutató léptetése fogott meg és az a mai napig lenyűgöz. -
Empsepo
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz Empsepo #245616 üzenetére
Természetesen nem létszükséglet a kézihúzás, előtte is volt élet, sőt, az automata felhúzás előtt is volt élet, éppen a kézihúzás. Számomra utóbbi szimpatikusabb, jobban megbízom benne, tudom, hogy mennyit húzok rajta, azt meg nem csak sejthetem, hogy automatika jól működik, nekem az nem pálya. Ettől függetlenül tudom, hogy jó szerkezet a 7S, és aki tudja, hogy eleget húz nála, annak bátran ajánlom. De én inkább veszek csak kézihúzós órát, mint csak automatát.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz fagyalllo #245609 üzenetére
Igen mindig úgy tekered, hogy szerinted igazad van, gyakorlatilag épp úgy hozod az érveket, ami szöges ellentétben van amit még 1 héttel ezelőtt mondtál, pl kinézet ugye?
A másik szeretnél kötözködni?A 7S nem múlt ki nyomtalanul, 1996 óta az összes 4R, 6R, 8R annak az alapjaira épül, gyakran csak minimális eltéréssel az alaphoz képest.
Na akkor miért nem a 8R? Vagy a 6R?Miért kellene egy teljesen másik órát vennie valakinek, ha neki az tetszik, amit eddig hordott 1x évig? És szervizelés nélkül is ment neki?
Visszaolvastam, csak az a baj, hogy az érvelésed, csak úgy állja meg a helyét, hogy éppen szerinted abban a pillanatban igaz, hogy erről esetleg más a véleménye bárkinek is, akkor már nem...
(Mielőtt elkezdesz okoskodni, annyira ismerem a szerkezeteket, hogy el tudjam dönteni mi micsoda, csak ha már okoskodsz, meg kötözködni van kedved, akkor lehet, hogy nekem is lehet... )
Én is inkább vennék 8-as Miyotát vagy Seagullt, mert azokban van kézihúzás.
Mit lehet még egy órával csinálni? Én is csak hordom... ja, igen, az időt is gyakran nézem rajta, ezért érdekel a kézihúzás, és anélkül nem is veszek mechanikus órát.
Na ennek mi köze van ahhoz, hogy valaki elégedett egy olyan órával is amiben nincs ez a funkció? Erre válaszolj már, ugyanazt csinálod mint fagyalllo kolléga....Volt egy nagy előnye a konkurenciával szemben, ezért megszüntette? Nem hiszem, hogy saját magukkal akartak kitolni. A 7S egy elavult szerkezet, nem lenne versenyképes, ezért cserélték le a 4R-re.
Elfelejtetted hozzátenni, hogy milyen áron? Vagy az most éppen nem számít mert te érveltél mellette...Nem a kérdésre válaszolsz...
Persze, csak belemagyarázzuk... szerintem is inkább szúrjon le egy botot a földbe, aztán a Nap majd mutatja neki, hogy mennyi az annyi. Aki ennél jobbat akar, az csak belemagyarázza.Látom megint nem a kérdésre válaszoltál, cserébe megmagyarázod rendesen, hogy miért neked van igazad.
Nem nem kell egy Hilti TE 30-as fúrókalapács, ha nekem elég a Makita 2600-as is.... Mert pontosan ki fogja szolgálni az igényeimet, mint a másik, csak a másik olyan funkciókat is tud, amit én nem akarok használni.
nem már de hát 49000-ért is van ilyen nem? Akkor meg... Na erről beszéltem, hirtelen már más az irány ilyenkor mást kell mondani...
Dehogynem. Megmondták. Elavult órád van. Én a helyedben már cseréltem volna legalább egy 4r-e a szerkezetet, ha nem lehet akkor is.
Dehogy is az automata óra lényege, hogy kézzel is lehet húzni nem? Nem vágja tönkre, sőt ha hetente legalább felhúzod egyszer (mondjuk hétvégén, amikor esetleg lerakod), akkor nem kell majd 2 - 3 évente mondjuk tömítést cserélni benne vagy részleges szervizt csinálni rajta, megmondta a szakértő is.... Hiszen azt amúgy csak akkor kell, ha már por formájában kihullik belőle....
Ja várj a részleges szerviz nem is szerviz, az nem teljes szerviz.Na nem mondom tovább az egymásnak ellentétes állítások garmadáját, mert már szórakoztat a sok összeszedett okoskodás...
-
stellaz
veterán
válasz hallador #245623 üzenetére
"A tokozás fejlődése hála a MIDO vagy a Certina technológiáinak, lehetővé tette a mérsékelt vagy teljes vízállóságot. Eleinte parafa tömítést alkalmazva a koronán (felhúzókorona). A korona mindig, a mai napig a gyenge pontja a karórák vízállóságának. Ott ázik be a legtöbb óra. A hátlaptömítés a legtöbbször szabványos, az üvegtömítés szintén, de a koronába általában gyárilag bele van építve a tömítés. Ez a vízállóság záloga, így kímélni kell. Ha minden nap felhúzunk egy órát, hamarosan a tömítést a koronában elkoptatjuk, így cserélni kell a koronát. Régen nem a tömítés miatt kellett a koronát cserélni, hanem mert az anyaga kopott el, elhasználódott. Ma már ezeket az acél koronákat sokkal nehezebb elhasználni, de a tömítést a mindennapi húzással pillanatok alatt! És ha a korona tömítése rossz, akkor jobb, ha zsebre vágjuk az órát amikor esik az eső!
Na, ez a magyarázat, hogy miért automaták a mai mechanikus órák. A mindennapi viselet mellett az automata órákhoz egy kis igazítás, esetleg felhúzás miatt csak néhány hetente egyszer kell hozzányúlni. És az alábbi ábra mutatja, hogy tulajdonképpen a felhúzós szerkezetről csak az automata részt hagyták ki, gyakorlatilag (majdnem) ugyanaz! Mivel manapság különlegesnek tűnhet, ha egy óra felhúzós, és új, ezért eléggé magas árakon meg lehet találni néhány "nosztalgia-márkában" ezeket a szerkezeteket." -
dzsi23
addikt
válasz hallador #245623 üzenetére
"ugyanazt csinálod mint fagyalllo kolléga"
Amikor mindenkivel szembemész, nem merül fel benned, hogy esetleg te választottál rossz irányt? Persze, értem én, hogy nehéz beismerni a tévedést, és nyugodtan lehet a széllel szemben h.gyozni, de nem szégyen, ha inkább megfordulsz.
"megmagyarázod rendesen, hogy miért neked van igazad"
?? Éppen ez az érvelés lényege! Neked is ezt kellene tenned, nem csak azzal dobálózni, hogy nekünk nincs igazunk, nem úgy van, ahogy mi mondjuk, vagy nem a kérdésre válaszolunk... ja, meg fúrókat emlegetsz... a fúró használati tárgy, gondolom, nem viszed magaddal bevásárolni, esetleg moziba, de kirándulni vagy nyaralni sem...
"Megmondták. Elavult órád van. Én a helyedben már cseréltem volna legalább egy 4r-e a szerkezetet"
Ne szavanként értelmezz már egy mondatot, hanem egészében. Én nem azt mondtam, hogy a 7S rossz szerkezet (sőt, konkrétan leírtam, hogy jó), miért kellene lecserélnie, ha megfelel neki? Csak azt mondtam, hogy ma már nem lenne versenyképes.
"ha nem lehet akkor is"
Miért ne lehetne? És nem, most sem mondom, hogy cserélje le bárki is... amúgy is te érvelsz folyamatosan a szerkezetcsere mellett, én a szervizelést pártolom. De ha már cserélném, akkor nem 7S-re cserélném a 7S-t, hanem 4R-re/NH-ra.
"Dehogy is az automata óra lényege, hogy kézzel is lehet húzni nem?"
Igen, nálam pl. az a lényeg, nálam a kézihúzás az alap. Másnál pedig egy extra funkció, amit jó, ha tud a szerkezet (nem, nem létszükséglet, írtam fentebb, de akkor is jó dolog).
"nem kell majd 2 - 3 évente mondjuk tömítést cserélni benne vagy részleges szervizt csinálni rajta, megmondta a szakértő is"
Nem tudom, mit szedsz, de ilyet senki sem mondott... És nem fogom sajnálni a tömítést, kicseréltetem, ha kell... az óra van értem, nem én az óráért, szal nem fogom egy gumikarika miatt stresszbe vágni magam. Kézihúzós órát (értsd: nem automatát) se vegyen senki, mert tönkremegy a tömítés a tekerés miatt?
"már szórakoztat a sok összeszedett okoskodás... "
A fejünkbe látsz. Ja, mégsem, mert fagyalllo már leírta fentebb, hogy szórakoztató vagy. Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz lenox #245612 üzenetére
Igazad van, belekezdtem egy újabb válaszba, de annyira elszakadt a valóságtól a NEM kollégám, hogy kibogozni is nehéz, mit akar mondani.
stellaz: Ez az idézett írás szerintem hülyeség, a koronában, tengelyen, tokcsőben lévő tömítéseket simán lehet cserélni és egy polírozott felületen megfelelő kenéssel egy modern tömítőgyűrű nem fog pillanat alatt elkopni. Ha nagyon aggódsz miatta, 1-2 évente vidd el óráshoz ellenőrzésre, de használd nyugodtan.
dzsi23: Te úgy látszik kitartóbb vagy.
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Ma reggel beállítottam az órám (mert már majdnem két percet késett) 30-at tekertek rá,de olyan 18 után már nem éreztem különbséget ami az erőt illeti
-
SOAD19
addikt
Most néztem meg RandomRob új videóját: [link] . Nem rossz, ez a Steinhart Ocean 39 vintage GMT special OLKO edition. Jobban bejön, mint a gyári, főleg, hogy 39mm-es. Steinhartból, szerintem, ez az egyetlen, ami igazán tetszik:
Itt a normál verzió:
[ Szerkesztve ]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz SOAD19 #245637 üzenetére
Bajban lennék, ha gyorsan le kellene olvasnom az időt róla. Élőben lehet, könnyebb, de nekem inkább zavaró a GMT, nem is lesz többet. Ugyanezért tettem félre a 24 órás Vosztokom is. Érdekes, de nekem inkább hátrány.
Tobey : Azért is késhet egy óra, mert szervizre érett - a tiéd négy év körüli, előtte meg ki tudja, mikori gyártás, meddig állt raktárban. Ezért kellene egy járástartalékot mérned legalább.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
dud998
őstag
@fagyalllo: egy Seiko 7C43-6010 mennyit érhet, ha szerkezetileg nincs baja, normál állapotú, természetesen karcos valamennyire? Nem hirdetni szeretnék, hanem venni egyet. Köszönöm!
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
dzsi23
addikt
válasz SOAD19 #245637 üzenetére
Kb. másfél éve akadtam ki az OLKO edisön kapcsán [link], mert nem tudtam megvenni. Azóta elérhető volt még legalább egyszer náluk, de végül nem csaptam le rá, mert akkor épp előjött homage-fóbiám. De amúgy nagyon tetszik. Anno volt róla szó, hogy a "normál" (old radium) színekben is elérhető volt 39 millis, sőt, az olkonál most is van belőle, a fehér lumésból nincs.
-
dzsi23
addikt
válasz 5-ös kezelő #245640 üzenetére
Azért eléggé más az a narancs mutató, hogy ne kavarjon be, főleg a fehér lumés verzió esetén.
-
dzsi23
addikt
válasz TechN7ne #245638 üzenetére
Nem vettem észre a méteres, políros GP logót; taníts még, mester. Amúgy sok GP tetszik, tudnak ők szép órát is csinálni. Nyilván nem akarnak a konkurenciától lemaradni, kellett egy karbontokos sportóra, de ezzel szvsz. mellélőttek.
A kék egy fokkal ízlésesebb, már majdnam hozza a(z) Hublot-szintet, de a számlap nagyon nem adja... az csak MoonSwatch-szint.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz dzsi23 #245647 üzenetére
Megmondom ősintén, hogy én se kedvelem a homage-okat, főleg, ha szinte megszólalásig úgy néz ki, mint az eredeti. Viszont, ezzel lehet kivételt tennék. Ugyebár gyengém a lünettabetét nélküli, full acél lünetta.
#2456405-ös kezelő
Nekem se nagyon van szükségem gmt kmplikációra, viszont annyiból tetszik, hogy ezáltal kap az óra egy színes, narancssárga mutatót, ami feldobja az órát. Egyszerű a megoldás... A mp. mutatót le kell cserélni a gmt mutatóra, és akkor lesz egy sima 3 mutatós órád.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs