Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
formula01
senior tag
Más is találkozott innan azzal a buggal, hogy a játék a missionoket amiket a Misc alá kellene tegyen egy idő után csak simán bevágja az All fülre, és nem jelenik meg a Misc alatt? Redditen több posztot is találtam a bugról, de megoldást nem. Nem game breaking, de idegesítő.
-
horush
addikt
Nem volt bekapcsolva, de most kipróbáltam XMP-vel is, de így sem lett jobb a helyzet

Futtattam már memtest-et, illetve furmarkot is, egyikkel sem jelentkezett semmi hiba, illetve eddig semmilyen más játékkal nem volt probléma.Egyébként a dmp fájl szerint általában 0xc0000005 vagy 0xc000000d hibával száll el.
-
Bad Pritt
félisten
A beszélgetős része óriásit fejlődött vissza azzal, hogy max négy választható válaszlehetőséget kaptál és azok közül is sok redundáns volt, az sem tetszett sokaknak, hogy ilyenkor a játék kilépett fps nézetből, a fősztori nehezen indult be és nem is volt túl érdekes, az építkezés nem kapott igazán komoly szerepet, a mellékküldetések közül nagyon sok fetch quest volt meg ugyanolyan felszabadítós feladat, a settlement rendszer nem volt eléggé kidolgozva, kevés volt a mély, érdekes companion karakter, inkább ilyen alapokat kapott mind, illetve azért a vanilla játéknak elég sok problémája volt technikailag minden platformon.
A fejlődésrendszer is kapott hideget-meleget, nekem azzal pl. nem volt bajom, a fegyver- és páncélfejlesztés kozmetikai része jó volt, de tényleges játékmenetbeli különbséget kevesebbet adott, mint a játékosok előzetesen várták volna. -
narumon
őstag
Fallout4-el mi volt a baja a cikkírónak? Egyik legjobb játék ever, rohadt sokat toltam vele...
-
ripla
addikt
Üdv.
Van ötletetek arra, hogy a bolygóra épített landing padre miért nem lehet leszállni a hajóval? Akárhová teszem le az outpostot és építek mellé landing padot, a hajó mindig olyan 350-400 méterrel odébb száll le. Térképen már megfigyeltem, hogy ez a távolság mindig ugyanannyi, csak nem értem miért. A landing pad a legelső, 50 méter hosszú hajó befogadására képes, viszont a hajóm 30 valahány méter, szóval simán el kéne férnie. -
horush
addikt
Nekem egyelőre a játék játszhatatlan, mert folyamatosan crashel, pedig amúgy nem lenne indokolt (ryzen 1800x, RX6700, 16GB ram, msata ssd).. Gyakorlatilag mindent kipróbáltam már, de nem lehet megoldani a problémát. Én ilyen szar PC portot még nem láttam.
-
Csabis
aktív tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem Ultra beállitással 3080Ti 37fps is beesett..
Héten NvKisokosát ráküldtem mit állít be.. Optimálisra..
Azota kicsit jobb a helyzet.
Valamerre olvastam lehet itteni honi irásban .. hogy kedvenc fegyó cserekor is belaggol a játék.. -
formula01
senior tag
30+ órám van a játékban, és biztos vagyok benne, hogy még lesz benne 3-4* ennyi, szóval semmiképp nem mondanám azt, hogy ez egy rossz játék, de rengeteg sebből vérzik:
Borzasztóan van optimalizálva. Helyenként csúnyább a játék, mint egy majdnem 8 évvel ezelőtti Fallout 4, ennek ellenére rosszabbul fut egy Ryzen 7 5800H+RTX 3070 (140W) + 32 GB Ram + SSD társaságában, mint a Fallout 4 egy i7 7700 HQ + GTX 1050 ti-n.
Annak ellenére, hogy a játék elméletben gigantikus méretű, gyakorlatban borzasztóan üres, és pont a felfedezés, vagy a motiváció a felfedezésre hiányzik belőle, ami szinte az összes korábbi TES vagy Falloutban megvolt. Leszállsz 1 bolygóra, van 1 közepesen nagy kietlen terület, elszórva rá random pár pont, amik totál repetitívek, párat láttál egyszerűen semmi motiváció nincs arra, hogy perceket gyalogolj a semmibe a következőig, így fast travel és töltőképernyőkből áll az utazás. Sokkal jobb lett volna szerintem elengedni ezt a töménytelen mennyiségű kietlen bolygót, és valami hasonló megoldást választani, mint ami a The Outer Worldsben volt.
Totálisan rossz a balansz a nehézségekben. Normálon kezdtem a játékot. Teljesen jó és élvezetes lenne a gunplay, de egyszerűen túl könnyű. Azonban ha meg az űrcsatákra kerül sor, az mellett, hogy faék egyszerű, és unalmas, Hard-ra állítva hirtelen aránytalanul nehéz is lesz, gyakorlatilag 2-3 másik hajó ellen teljesen esélytelen, pár másodperc alatt elpusztítanak.
A karakrerek kimondottan csúnyák, kb. 10 évvel ezelőtt elment volna, de akkor se lett volna extra.
Bízom benne, hogy a patchekkel, modokkal jó irányba fog változni a játék, jelenlegi formájában viszont azért nyugodt szívvel nem tudnám bárkinek ajánlani.
+1 Már tikkelek attól, hogy egy játékban szó szerint az első audiolog amit meghallgatok az már arra utal, hogy az egyik szereplő biszex, aztán utána az első férfi companion, aminek a karaktere egyébként tök jóra és humoros van megírva meleg, a karakter kreálásnál a nem választásról nem is beszélve. Meglepődnék, ha akárki ettől lenne elfogadóbb, hogy totál céltalanul úgy van ez a játékos arcába tolva a 0. percben, mintha ez reprezentálná a társadalom nagyobb részét.
-
Lewzke
őstag
Fallout 3 Remaster-ért fizetnék is. Fallout 4 Remaster úton van elvileg, a Steam database szerint javában folyik a háttérmunka. Starfield-ből, ami az eddig látható tartalomból átjött nem győzött meg, de az sem tetszik, hogy a GTX1060 ennek már lepkefing FullHD-ra, pedig annyira nem egetrengető a grafikája. Csak ezért PC-t újítani nem fogok. Érezhető a modern játékfejlesztés ebben is: nagy hűhó beharangozás meg trailerek és kapunk kézbe egy valamit, ami még igazából kész sincs.
-
azka79
aktív tag
Szerintem szar, le is gyalultam a boxról...
-
danih
veterán
Pár nap játék után iszonyat nosztalgikus érzés tört fel bennem a Fallout 4 iránt szóval azt hiszem megyek, és megveszem a GOTY-t, és abba tolom az időmet

-
törölt tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
"Pont az az érdekes amúgy a játék Steames értékelésében, hogy minél többet játszott vele valaki, annál magasabbra értékelte."
Steamen nincs "magasabb" értékelés, mármint pozitívat adsz vagy negatívat. Így annyit mutat, hogy akik többet játszottak vele, azok hajlamosabbak pozitívat adni. De egy ponton túl ez a természetes. Miért játszanál vele 80-100 órát, ha utálod?
Nem azért változott pozitív irányba a véleményük, mert többet játszottak vele, hanem azért játszanak többet vele, mert pozitív a véleményük, akinek meg negatív(abb), az abbahagyja hamarabb (általánosságban).1-2 óra alatt szerintem sem lehet róla véleményt alkotni, max. annyit, hogy ha valakinek rosszul fut egy olyan konfigon, amit pl. megadtak a követelményekben, akkor refundol és megy a negatív. Valahol ez jogos. Szerintem az lenne a legjobb, ha a Steam valahogy a technikai problémákat és a játék értékelését el tudná választani két különálló pontszámra.
Nálam ahogy haladtam előre, úgy lett rosszabb a véleményem, ezért eljön a pont, hogy végigjátszom, és utána elengedem. Mondjuk review-t extrém ritkán írok, negatívat meg soha nem is írtam, és ha írnom kellene a Starfieldre, az sem negatív lenne. Egyszerűen csak nem gondolom úgy, hogy szuperlatívuszokban kellene róla beszélnem, mert nagyon messze van tőle minden tekintetben.
-
dolon75
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
én XBox cloud game megoldással jatszom.
Kb. 20 órám lehet benne, de sehol nem tartok. 😁voltam négy vagy öt bolygón, szkenneltem növényt, állatot, a fő küldetést még csak el sem kezdtem, csak a főhadiszállást latogattam meg,és kisebb feladatokat végeztem el
2 óra alatt semmit nem mutat ez a játék, egészen más a tempó, ez egy maraton, nem a 100m vágta.
most kezdem csak érteni, mi merre.
én inkább attól tartok, hogy hetekig aludni sem fogok.
😁 -
Juhaszatti
addikt
válasz
üzenetére
"De a Starfield mint írtam, 88%-on indult Steamen, szóval még ezt is nehéz ráhúzni, most már csak 78%. Biztos csak mostanra másztak elő a trollok a barlangból, és nem az első 2 napban trollkodták szét, és tuti nem arról van szó, hogy egyre több ember haladt előrébb a játékban."
Pont az az érdekes amúgy a játék Steames értékelésében, hogy minél többet játszott vele valaki, annál magasabbra értékelte. Rá lehet szűrni a játékidőre, akik minimum 5 órát játszottak vele, azoknál jelenleg 80%, 10 óra után 83%, 15 óra felett 84%.
Sokan vannak viszont akik csak a felszínt kapargatták 1-2 órában, de már nagyon határozott véleménnyel lehúzták. -
törölt tag
"parszaz review mar nem elhanyagolhato"
Vegyük a legrosszabb esetet: Ha párszázra saccolod, nézzük a szélsőségeset és legyen 900, ami mind negatív/review bomb/troll. Most 36.300 review-nál jár a Starfield (egyébként azóta is csökkent, már csak 77% pozitív), ez a 900 kb. 2,5%-ot változtatna, és jelen állás szerint ezzel sem lenne 80% felett. -
wjbhbdux
veterán
Starfielden nincs számottevű review bomb tevékenység. Ha kiszűröd a 2 óra alattiakat (57 ezerből 4 ezer), az összes refundost, akkor is csak 83%-on áll, bár megy fel minél több játékórát nézel. Akik elmerültek benne szeretik, és nőtt is a játékosok száma a megjelenés óta, nagyon egészséges a játék fogadtatása, csak nincs oda érte a közvélemény.
Egyszerűen kemény a mezőny, idén volt sok kiemelkedő játék, ez meg csak jó játék.Az Év Játéka versenyből tuti kiesett, év RPG-je ugye kizárt a BG3 miatt, még az év scifije is húzós lesz mert ez az év erős volt a műfajban: Barotrauma, System Shock Remake, WH40K Boltgun, Dead Space Remake, Armored Core, Everspace 2.. amik eddig jobbra lettek értékelve nála.
-
törölt tag
Egyébként még ehhez a refund/negatív review témához:
Nagyon egyszerű tesztelni, szűrj a negatív review-kra, és nézd meg hány órát játszottak a játékkal. Mivel elenyésző számban lesznek refund időn belül (most ugyanis megnéztem
), így ez elég gyorsan eloszlatja a kételyeid, és értelmetlenné teszi a további vitát és elmélkedést ezen, feltéve hogy nem engedsz a confirmation bias-nek.
scayllafren: Te nézted be csúnyán azt, hogy mit írtam. Javaslom többek között az 57-es kommentemet. Egyébként őt is kifejezetten a korrektebb arcok közé sorolnám én is.
-
naja
aktív tag
Szerintetek ez inkább CPU vagy inkább GPU igényes játék? Van-e értelme próbálkozni egy i5-3570 + 6600 XT párossal?
-
scyllafren
senior tag
válasz
üzenetére
Cohh pont arrol hires, hogy akar szponzoraltak, akar nem, o oszinte velemenyt mond egy jatekrol. Ezt te nezted be, eleg csunyan. A hivatalos szponzoracio is csak par ora, es o mar annyira megszerette a jatekot, hogy - mivel az elso vegigjatszasat befejezte - azonnal egy uj karaktert kezdett, hogy lassa, mi mast lehet csinalni, es maskepp.
Bizonyitek
Es Cohh direkt kikoti minden szponzori szerzodesenel, hogy nem kotelezhetik vagy masithatjak meg a velemenyet, es nem is tilthatjak le. -
törölt tag
"hogy megint meg kell venni es megint refundolni a review bombhoz"
Halkan kérdezem meg, hogy egy ekkora játéknál, amivel ennyien játszanak, teljesen komolyan gondolod, hogy van akkora trollhadsereg, hogy a review-iknak a száma Steamen döntően befolyásolni tudja a Steam értékelést még úgy is, hogy a Steamnek van erre ellenszere?
Szerinted pont azokat nem szűrik ki, akik megvették Early-ben, refundolták, megveszik, megint negatív és megint refundolják? Főleg, hogy ha emellett mondjuk nem túl aktív/nem túl régi acc meg hasonlók? Vagy totál normál játékosok lennének, akik pont ezzel trollkodnak és mindez nagy számban? 
Diablo 4 egyébként jelenleg 2.0/10 Metacriticen 8000+ értékelés után. Nyilván ez is csak review bomb, és ott sem a kezdeti hype halt el teljesen, miután mindenkiben realizálódott, hogy egy büdös nagy nulla ez is, akárcsak a 3 volt. De persze itt is lesznek sokan, akiknek élete játéka, ilyen mindig van.Amit Bad Prittnek írsz: Penguinz0-nak nem nagyon van szüksége erre. Vannak ilyen Youtuberek, akiknek minden "hivatalból rossz", mert erre építették a csatornájukat. De ő nem gaming reviewer elsődlegesen és ha valaki, akkor ő megteheti, hogy bármit úgy véleményez, ahogy akar. Valószínűleg még azért is hálás érte az, akit megemlít, ha lehúzza.
Streamelte, játszott vele 10-12 órát, értékelte, és szerinte ugyan nem rossz, és tudja, hogy sokan szeretni fogják, de ő unta és már ugyanezt látta a korábbi Bethesda játékokban. Én meg megértem. -
-
proci985
MODERÁTOR

varosokban sokat panaszkodnak 3070 szintu kartyakkal is, hogy lassu meg rossz. aztan kiderul, hogy kivetel nelkul HDDre rakjak.
kwzatz: trollok megjelenes elott toltak majd refundoltak. es akkor eltunik az ertekeles. csomoan sirtak emiatt steamen. szoval igen, mostanra jottek ra, hogy megint meg kell venni es megint refundolni a review bombhoz.
csak ugye ezzel az a baj, hogy a refund rendszer kijatszasaert viszont steamen komolyabban is buntetnek.
btw Diablo4 volt talan a legnagyobb megjelenes ami az elso hetekben nagyon jo fogadtatast kapott
Bad Pritt: negativ reviewek jobban porognek youtubeon.
-
Gubu0101
veterán
En tegnap este belefutottam egy bug-ba.Nem irom le melyik kuldi,nem spoilerezek.Az a lenyeg,hogy az adott hajorol nem birtam atmenni az enyemre kb 2 orat kinlodtam,de fel kellett addni.4-5x probaltam az elejerol kezdeni a kuldteset,de mindig ugyan az lett a vege
22 oram ment a levesbe lvl 17-rol.Most kezdthetem elorol.Sajnos a mentesek-re nem igazan figyeltem oda.Igy csak lvl 1-rol van mentesem,meg auto mentes a bugos kuldetesrol
Amugy szerintem rendben van a jatek en elvezem,ezert is kezdem elorol. -
duvi
nagyúr
válasz
undercover
üzenetére
Topicjában írta valaki, hogy kipróbálta - mert gyenge a hardvere -, de refund lett belőle, mert annyira szaggatott.
-
SpazzMaticus
tag
Főként a redditen de mindenhol máshol is...XD
Qrvára senki sem mondja hogy rossz a játék, de ezeknél ha előjössz csak egy negatívummal is akár...
Megy mellébeszélés azonnal, meg elkezdenek a pozitívumokról beszélni, ami rendgen is lenne, de egy szót nem tudsz kihúzni belőlük azzal kapcsolatban amit felhoztál esetleg...
Jön egy videó azonnal ami őket "igazolja", ami egyébként úgy kezdődik hogy : sponsored by bethesda, de hát ez részletkérdés csak, na....
Vicc ez az egész, hogy felnòtt emberek nennyire személyes támadásnak élnek meg ellenvéleményeket.
Mintha személyesen múlna rajta bármi... -
törölt tag
Azért írtam, hogy "csak Youtube-on", bár írhattam volna inkább úgy, hogy "csak Adsense-ből", mert az az, amit meg tudok saccolni. A szponzoráció már más kérdés, erősen "attól függ" kategória. Téma/játék/a Youtuber nézettsége, stb. mind befolyásolja. De itt két dolgot vegyítesz, mert a szponzorációt nem a "Youtube fizeti".
"Az a baj, hogy ezeknél eleve van egy útmutatás, hogy miről igen és miről ne beszéljenek,"
Ez megint attól függ kategória, van ahol van, van ahol nincs."de ha vége is a szponzorált időnek, utána meg kényszerből nem kritizálhatja, mert nem szeretné ha a következő bethesda játékhoz nem hívnák meg hasonlóan, ápolni kell a jó kapcsolatot"
Igen, ez sokaknál egészen biztosan így van sajnos. Starfieldnél is már az Early Access előtt vagy 2 héttel megkapták a copy-t, így mire kijön az Early Access, nekik már simán benne van 50+ óra játék, rengeteg videóanyag vagy akár már kész videók, ez meg nagy előny a többi tartalomkészítővel szemben, illetve nagy hátrány, ha nincs. Ezt nem sokan akarják bebukni.Brad Pitt: Levezettem én már magamban, bár még nem engedtem el.
De amúgy jah, a legtöbb dolgot elég korrekten szokta látni. -
undercover
őstag
Cloud-al nem fut jobban amugy a játék?
Valaki nem próbálta úgy milyen? -
wjbhbdux
veterán
válasz
üzenetére
Egy #Sponsored az több tízezer dollárt kap érte, óránként. Kínai mobil / szerencsejátékos címek van hogy százezreket! ajánlanak nekik, nem aprópénzes buli ez amit a youtube fizet
Az a baj, hogy ezeknél eleve van egy útmutatás, hogy miről igen és miről ne beszéljenek, de ha vége is a szponzorált időnek, utána meg kényszerből nem kritizálhatja, mert nem szeretné ha a következő bethesda játékhoz nem hívnák meg hasonlóan, ápolni kell a jó kapcsolatot.Sajnos a népszerű csatornák majdnem kivétel nélkül hiteltelenek emiatt. Arra jó hogy lenémítsd az embert és megnézd a játékot magadnak, vagy csak szórakoztatásnak nézd, nem pedig véleménynek.
-
Csabis
aktív tag
Meg lett végül is ott a hol a hajó lehet buherálni ott lehet cserélni eladni upp .stb
amit zsákmányoltam az jó volt meg nagy de lassú .. kezdő jó .kicit up .. kici szerelés.. de mikor 2 helyen is hajóval kell likvidálni na oda 2 is kevés.. majd ha up fegyó szerintem az lesz a járható út akkor megyek oda -
törölt tag
"Sokszor találkoztam copy-paste helyszínekkel, eseményekkel."
A legvadabb az volt, amikor megcsináltam a főküldit, amiben Andreja van, és közvetlenül utána leszálltam egy bolygóra, ahol egy az egyben ugyanaz a helyszín volt az egyik struktúránál, a helyszín felépítése, ládák, tárgyak, ellenfelek, MINDEN ugyanúgy, mint abban a főküldiben. Procedurally generated, jah. Akkor biztosan a matematika tréfált meg és ilyen 1 az 1 milliárdhoz esélybe futottam bele, vagy van apróbetűs rész, hogy pontosan hogyan is zajlik ez, mert nagyon nem úgy, mint ahogy azt sugallták. -
danih
veterán
Zajlik a játék körül az élet a kibertérben az tuti.
Van egy érdekes kultusz-szerű B-közép, főként Redditen, akik szerint (saját szavaikkal) ez egy "mestermű". Nos, már látható hogy ettől azért messze van, hogy hány fényévre, azt mindenki maga eldönti, minden esetre ha ott valami negatívat írsz (és most nem érintem a technikai gondokat), készülj mert jön a gangbang, jól körbecuppognak, és megkapod a "hater" bélyeget. Még a negatív hsz-eket is kötelező valami pozitívval mondattal zárni, régen láttam ilyet, szórakoztató
Amiben mindenki egyetért az az, hogy ez egy Bethesda játék. De hogy ez kinek pontosan mit jelent - ezen megy az ereszdelahajam. Én abban a csapatban vagyok amely számára a szabad felfedezés élményét jelenti, a különböző meglepő, random találkozásokat és eseményeket. Skyrim, Fallout - ezek ilyenek voltak. Ez a játék nem ilyen. Ha ezt a hangulatot várod, itt csalódni fogsz. Nagyon tágnak akar látszani, de egy pár óra játék után látszik, mennyire szűk. No Man's Sky néhány aspektusa beköszön. Sokszor találkoztam copy-paste helyszínekkel, eseményekkel. A potenciál megvan, figyelni kell, merre fejlődik, mi lesz a sorsa. A modding közösség is besegít, az tuti -
törölt tag
"Jó szar lehet neki, nem szerethet mindent kedvére."
Ne sajnáld, néhány 100$-os bankjegyet szerintem könnyedén rászánhat arra, hogy letörölgesse velük a könnyeit. Benjamin Franklinnek rendkívüli vigasztaló ereje van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De amúgy viccet félretéve, nem akarom azt mondani, hogy csak ezért mondja, hogy tetszik neki. Viszont a "végigjátszós" Youtuberektől olyat csak ritkán fogsz látni egy új, népszerű játéknál, ami nagyon pörög vagy azért mert nagyon jó, vagy azért mert megosztó, mémekre tökéletes stb. (tehát amiről sokan beszélnek, amivel sokan foglalkoznak) hogy annyira ne tetsszen neki, hogy abba is hagyja, és másba kezdjen. Ez magától értetődő. Viszont valószínűleg a játék életciklusa vége felé vagy amikor átáll másik játékra, sokkal hajlamosabb lesz egy sokkal precízebb véleményt alkotni róla. -
PR0JECTNR56
addikt
Köszi a tesztet!
A játék mindenképpen érdekes számomra, ugyanakkor még várok a vásárlásával egy pár hónapot, mert technikai oldalról a szokásosan hitvány munka.
Adott a kriptaszökevény engine a játék alatt, a régi bugok, az optimalizációt meg az egyik hipertérugrásnál valószínűleg elnyelte egy szupernóva, mert gyalázatosan fut, pocsékul skálázódik, a prezentált látvánnyal pedig nehéz indokolni ezt a gépigényt. Valószínűleg klasszikus Bethesda stílusban a játéknak azok lesznek a legjobb részei hosszú távon, amit a modderek megcsinálnak.
Ugyanakkor játékmenet videók alapján akadnak megváltó erejű értékei a játéknak, amely összességében kihozhatja majd egy decens szintre az élményt, úgyhogy kíváncsian várom mit alakítanak még javítások és új tartalmak tekintetében.
-
myckey
veterán
válasz
üzenetére
Az azért sokat nyom a lattba, hogy ne szeresse annyira, mint azokat, amiket sokkal sokkal jobban is szerethetne...
Jó szar lehet neki, nem szerethet mindent kedvére.

Annyi pénzért simán...
Az utolsó szamuraj megvan? Ott is megaszondták, hogy pézért, bármit is ...de van akit még ingyen is eltesznek.
-
myckey
veterán
válasz
üzenetére
Látod, ilyen ez. Mindent is lehet, mindenhová is.
Itt már csak egy megoldás létezik....a más játékok maradnak, amikben sokkal jobbak , amik itt nagyon rosszak, és amik nem tartalmazzák azt a rengeteg hibát, amit ez.
Na a sokkal jobb játékokat, ennél még sokkal sokkal jobban lehet szeretni, de még annál is.
( várjál, mert már elveszítettem a fonalat, most akkor hogy vagyunk?

-
törölt tag
Hát... én nem igazán fókuszáltam a negatívumokra, nem kerestem a hibákat/bugokat/gyengeségeket, jött minden magától is.

Van igazság abban, amit mond, meg ferdítés is, valójában ez a tipikus "mondok is valamit, meg nem is" vélemény, röviden úgy is lehetett volna, hogy:
"Ugyan nem jó, rengeteg hibája van, olyan részek, amik más játékokban sokkal jobbak, de ettől még szeretheted."
Ez igaz is. Meg az is, hogy a sokkal jobb játékokat ehelyett meg még jobban.Cohhcarnage egyébként egy "végigjátszós" Youtuber, 200+ Starfield videót töltött már Youtube-ra, az első videóknál jelzi is, hogy "Sponsored by Bethesda", és socialblade, valamint a becsléseim alapján alsó hangon 4-600$-t keres naponta többek között most a Starfieldnek köszönhetően csak YT-on. Vajon mit fog róla mondani? Hogy "unalmas, engedjétek el és kérlek titeket, hogy a videóimat se nézzétek".

-
myckey
veterán
[someone showed me this clip, I think he's completely right about the game
Igaza van, nem kicsit....
-
Csabis
aktív tag
A ship(Hajó) cserélést nem is emliti.. azt hol kell?!
Mert igy egy küldetéssel megragadtam semmerre tova. -
myckey
veterán
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Folyamatosan mellébeszélsz, amit írtam szemmel láthatóan értelmezni sem tudod, szerintem végig sem olvastad. Legalabbis reagalni nem kívánsz.
Nyugodj le te "barátom", egyedül neked kell, ha esetleg érdemi hozzászólásod is lesz az előző kommentemre, akkor beszélünk.Addig is ignore.
-
SpazzMaticus
tag
Nem a végen trollkodsz te, hanem folyamatosan.
Ha magad is mondod hogy nem "játszok én most vele annyit" akkor mire fel is kerdőjelezed meg a kritikákat a játék bármely aspektusáról ? Mert ameddig te láttad addig jó ?
Itt rajtad kívül mindenki higgadt, "barátom" .
Már ez a kijelentésed igazolja ezt...
Nincs itt semmi fekete és fehér, ezt is te hoztad fel most alább. Vélemények vannak, amelyek közül a negatívakra te ugrálsz itt egyedül, mint kiderült saját magad bevallása szerint is hogy kevés játékidő alapján...
Ki beszél a te konfigodról ? Egyedül te. Vagy ott tartunk már, hogy nálad f@sza, ezért mindenki más hazudik, vagy mi ?
Nem olvastad hogy hányan szenvednek a beállítasok miatt, sokan olyanok is, akik kedvelik a játékot ?
AI, UI,-ról érdemi vélemény ?Folyamatosan mellébeszélsz, amit írtam szemmel láthatóan értelmezni sem tudod, szerintem végig sem olvastad. Legalabbis reagalni nem kívánsz.
Nyugodj le te "barátom", egyedül neked kell, ha esetleg érdemi hozzászólásod is lesz az előző kommentemre, akkor beszélünk.Addig is ignore.
-
törölt tag
"Tudod , akit érdekel a téma..."
Tudod, a sci-fi a kedvencem, de sebaj.
"de most aki így viszonyul hozzá...na most, mit kezdjek vele"
Mesélj, hogy viszonyulok hozzá? Konkrétan az elején még védtem is a játékot az olyan értékelésekkel szemben, akik anélkül fikázták, hogy játszottak volna vele. 20+ óránál tartok, megosztottuk a tapasztalatainkat a két öcsémmel, együtt 100 óránál járunk, egyikük végigjátszotta, mindegyikünk más buildet tolt. Te mennyinél jársz? Mennyit láttál belőle?Én nem trollkodok, hanem összehasonlítom azzal a tengernyi RPG-vel és immersive simmel, amit játszottam, és ahogy haladok előre benne, egyáltalán nem kedvező sajnos a Starfieldre nézve. Ennyi. Totálisan elfogadható, hogy neked tetszik. Legalábbis egyelőre, aztán majd kiderül. Ahogy írtam, nekem is tetszett az elején, csak úgy érzem, hogy a kezdeti pozitívumok nagy része csak ügyes illúzió.
Ki tudnám fejteni, hogy mi a gond a bolygókkal, skill tree-vel, küldetésekkel, bugokkal, fősztorival tengernyi példával. Valakit lehet, hogy ezek nem zavarnak (egy ideig tuti nem), van akit meg igen, ez van.proci985: Steam értékelésekről írtam. Trollok persze minden játéknál vannak, de a Steamnek vannak eszközei a review bombing ellen (extrém esetekben ilyenkor kis csillag is van az értékeléseknél)
"kb minden AAA startnal ez volt utobbi 5 evben."
Oh igen. Ha az idei évből indulok ki, azok voltak lehúzva, amik abszolút retek állapotban jelentek meg. Miért nem volt a BG3-nál, SF 6-nál, Armored Core-nál, RE4-nél (pedig ennél is lehetett volna éppen, mert voltak problémák), stb. Sok játékkal még túlzottan elnézőek is voltak, ahol lehetett volna, mint pl. a Hogwarts Legacy. De a Starfield mint írtam, 88%-on indult Steamen, szóval még ezt is nehéz ráhúzni, most már csak 78%. Biztos csak mostanra másztak elő a trollok a barlangból, és nem az első 2 napban trollkodták szét, és tuti nem arról van szó, hogy egyre több ember haladt előrébb a játékban.
Pip3.9: Tegnap ért a végére, az már a 9. nap volt megjelenés óta. Fősztori + mellékküldetések egy része, 30 óra. A random bolygófelderítést (ami rosszabb, mint egy random fetch quest bármelyik játékban) gyorsan kukázta ő is, mint ahogy sem a hajóval (minek, végigtolod a Freestar missionöket és kapsz egy jót, amúgy sem érdekes), sem az outpostokkal nem szórakozott. Nehogy azt hidd, hogy ez a játék hosszú a töltelék baromságok nélkül. A fősztori így, hogy a 3/4-énél járok, olyan, mint a középszerűbb Witcher III másodlagos küldetésekből néhány egybefűzve. Nagyon kevés. -
myckey
veterán
A FŐ Sztori szálat, végig lehet pörgetni, XX óra alatt....
Már többen végig értek rajta, Early hozzáféréssel, de talán már nélküle is, fene tudja.
Topicjában írták.Van akit nagyon érdekelt, az új funkciók lehetőségek miatt. Aztán tetszik is nekik, mert vannak benne jó dolgok.
Ott a New Game + is, ami nem hétköznapi, és utána viszik tovább a gamet, az egyéb tartalmak miatt....blabla stb
-
-
myckey
veterán
válasz
SpazzMaticus
üzenetére
Nem játszok én vele most annyit, időm sincs..hogy kilóra megvegyen.

Még mindig arról beszélek, hogy van az egyik oldal, ami szöges ellentettjét állítja a másiknak. Olyan pedig nincs, hogy valami fekete legyen, vagy fehér, ennyire...
Sarkítás. stb.
Magamfajta, te milyen fajta vagy?
A 2234545, nem lesz ugyanilyen, azért a hold az hold...
De majd ahol semmi nem lesz..ott így jártunk, vannak helyek, ahol semmi nincs .
Nekem nincs új gépem, leírtam a konfigot beállításokat. Mi ebben a trollság? Óvatosan
Én higgadt vagyok barátom ,de egye(-n)lőre megint írtál sok .....rossz lehet így vele játszani, egy másik játékkal, mint a többiek...hmm.
( na látod, itt már trollkodok, az írásod minősége miatt...)Szép napot

-
Hauptmann
veterán
Az NMS-hez képest milyen?
-
SpazzMaticus
tag
Mondjuk azt kezdd vele, hogy ne "troll értékelésnek" vedd.
Értem én, meg minden mondatodon látszik, hogy téged megvett ez a game kilóra. Nincs vele semmi gond, mindenkivel van ilyen, és az is igaz hogy a játék alapvetően pozitív fogadtatásban részesült, de az is, hogy egyébkent ortdító hibák és hiányosságok is vannak benne bőven, amit leírva meg a magadfajtából triggerelődik azonnal minimum egy bármely fórumon...
Nézd, én pl. alapvetően pozitivan állok a játékhoz kipróbálás után, de a képeidet nézegetve az jutott eszembe, hogy majd amikor a kétszázhuszonhatodik ugyanilyen bolygókon jársz...
Ahol nincs történetszál, már az ötödiknél látod a "copypaste" sémát, csak más a háttér max., de még az se mindíg...
A teljesen jogosan felhozott performance problémák mellett ( új gépet kell venni, persze... LOL, itt pl. épp te vagy a troll, sokszor top többmillás konfigok szenvednek vele...)Vannak még "némi" problémák a procgen tartalmakjal (mint fenntebb írva : szegényes), az AI-vel (ami segghülye), az UI-vel (ami kőkorszaki), az "űrutazás" egy kamu, töltőképernyők sorozata. Csak "lebegni" tudsz benne, meg öncélú űrcsatákat folytatni, egyébként akármit csinálsz, töltőképernyő, töltöképernyő... pl. hogy csak párat említsek ...
Ez a játék egy jó alap egyenlőre. Majd a modderek "belakják" 2-3-év alatt. Én szerintem ezzel akkor fogok majd jókat játszani, addig hanyagolom, mert valóban sok a tartalom is, de számomra is ez így egyenlőre nagyon gyengén van tálalva...Úgyhogy majd eltelik pár hónap, és mindkét oldal higgadtabban tudja ezt megbeszélni, meg az értékelések is letisztulnak, de addig se kellene ezt a gyerekes "trollozást" folytatni, van bőven alapja a negatív kritikának is, pláne hogy amiket állítasz az kizárólag a saját véleményed...
-
myckey
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Jah, nekem vegyesfelvágott....régi Intel meg új Ájemdí , ram se sok már,annyira...

Olvastam már ezekről, is.
Arc is megszívta....De asszem már jönnek dolgok, csak rendesen emgkésve.
Nekem beakadások vannak, amik idegelnek ám
-
-
myckey
veterán
válasz
üzenetére
Csak amennyire lelketlen a nagy büdös semmi, ahol az egész játszódik.
Tudod , akit érdekel a téma...az jól elvan vele ,annak terül terülj asztalkám a játék, semmiképpen nem üres.

Lehet jönni troll értékelésekkel, de nagyon is pozitív a visszhangja az egésznek...és van benne bőven fantázia, lehetőség. ( de most aki így viszonyul hozzá...na most, mit kezdjek vele, annyit írtak már topicban is róla, meg teli a net. Persze, akinek nem buli, az ragaszkodik és kapaszkodi ka lehúzó kritikához )
Figyelj , van másik game, ez az év Rohadt jó ! Ráadásul érkeznek a további címek, jövőre áttolt alkotások !
Lehet játszódni a gamereknek , kedvére. Aztán el lehet engedni a többit
#32 formula01
Ez a játék, nem fut bizonyos hardvereken, el kell fogadni, és lépni előre vagy venni konzolt !
Vegyes az összkép, hgelyenként nagyon is photorealistic, remek atmoszférával, modellekkel, designnal, élethűséggel... ( a hangokért, zenékért külön piros pont )
Máskor meg én is lefosom a bokám a papír növényektől, meg nem túl acélos texturaktol...
Vannak kidolgozottabb részek, meg nagyon nem, is.
Ott vannak képeim...azok klasszak, cask nem adja vissza teljesen , menet közben, in game.
1440P - Ultra - Natív - ( semmi fene fsrrr dlssss akármilyen feldolgozás skálázás blabla szoftveres fps húzó izé ) Freesync On, Motion blur maszatoló OFF, Film Grain szemcsés fene OFF . AMD Meghajtóban játszottam picit színekkel, telítettséggel, sokat a kontraszt és fényerővel, meg kapott egy Img Sharpeninget-élesítést. )
XFX RX 6750 XT QICK, I5 6600K , 16GB , M.2nvme, NINCS ŰRGÉPEM.....VGA faxa, többi sok sok éves...
40-50....80 fps mikor hol hogy adja. AMD software, valami 85 fps átlagon van. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
metacriticen szettrollkodtak az ertekeleseket.
steamen is probaltak, de nem jott ossze. forumon latszott, hogy volt olyan aki direkt csak ezert vette meg es refundolta, aztan nezett, hogy hova lett az ertekelese.
kb minden AAA startnal ez volt utobbi 5 evben. Steam elegge lazan van moderalva, metacritic semennyire, latszik is.
-
törölt tag
"meg ahogy mondod, a játékmenet is, egyre egyre...coool, ahogy haladsz előre"
Pont a fordítottját érzem. Ahogy haladsz előre és többet játszol vele, úgy látod egyre inkább, hogy mennyire... üres. Nagyon ügyesen kelti változatos tartalom illúzióját az elején, de szinte mindenről kiderül benne, hogy unalmas, repetitív vagy lelketlen.
Úgy látom egyébként, hogy ezzel nem vagyok egyedül, két öcsémnél ugyanez (egyikük már végigjátszotta, nem spoilerezett, de egyáltalán nem volt lenyűgözve a sztorival sem), és az is beszédes, hogy Steamen folyamatosan, rohamtempóban esik a pozitív értékelések aránya. (valami 88%-nál nyitott, most meg 78%) A technikai oldalt nem is említem, kifejezetten a játékmenetre gondolok.
-
Poultier
tag
Elindítva a játékot kellett rájönnöm, hogy a 8GB memória és a 1050ti már kevés a mai játékokhoz, pedig időben elaludtak a gyerekek is
-
myckey
veterán
Mondtam, "mint a jó bor..."
majd a frissítésmodarzenálkiegek, blabla.dobni fog rajta. meg ahogy mondod, a játékmenet is, egyre egyre...coool, ahogy haladsz előre.Van min csiszolni, remélem fognak is...de ez most indításnak, elég rendben van.

-
-
Y72
aktív tag
Írja a gépigény hogy SSD ajánlott, azzal is lassan tölt?
-
Urzu_7
aktív tag
Én ezzel a custom ini-vel tolom megosztom hátha https://pastebin.com/QHGe6az4
Az én krumplim egy ryzen 3 1200, gtx 1650, 8gb ddr4
50-70fps mindenhol kivéve New Atlantis, ott beesik néha 30 alá. Ahogy észrevettem a global illumination ami a legjobban eszi a gépem, csak anélkül meg ugye érdekesen világít a környezet.
Meg voltak bajok akadásokkal de azt a Battle Encoder Sirasé megoldotta. Jelenleg 1%-os limit van a játékon és már nincs baja. Minél többet játszom annál gyorsabb és stabilabb a játék. Biztos, hogy lesz majd egy jó kis optimalizálós patch, ha meg nem akkor modderek megoldják úgy is.
-
-
Nekem semmi bajom a teljesítménnyel, stabil 60+ FPS.
Sőt olyan bugokkal sem találkoztam amik a közösségi médiában pörögnek. -
-
KJ82
senior tag
Nekem az aláírásban szereplő cuccal megy kb 50 fps-t FHD mediumon.......remélem valamit csinálnak vele mert erre igy szánalmas ránéznem a CP2077 mellett ( ami FHD highban megy 60FPS-t röccenés mentesen).
Eddig nagyrészt tetszik, de szerintem totál felesleges volt 1000 bolygót belerakni. Inkább raktak volna bele 50-et jól kidolgozva, az is elég lett volna szvsz.
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Sok helyen látom, hogy embereknek brutális gépekkel nem megy a játék normálisan még a 60fps-t sem érik el ilyen grafika mellett. Én meg egy krumplin tolom és egyszerűen megy. Nem értem. Jó, mondjuk ilyenek hogy global illumination, árnyékok, ao ini-ben ki vannak kapcsolva
Kell egy optimalizálás rá az biztos.Nagyon sok minden zavar ebben a játékban, de korábbi bethesda játékokkal is így voltam azt 800 órák repültek el benne... És akkor még a modokról nem is beszéltem.
-
DiamondBack
senior tag
[link]
Eléggé google fordítós, de jobban tetszik ezzel
-
A Molyember
tag
En ugyan csak kb 30 ora streamet neztem meg belole,
ugyhogy a velemenyem azonnal ervenytelende engem a legjobban az NPC-k akasztottak ki a sablonos, lelketlen szemelyisegukkel, az allando bargyu mosolyukkal, a happy-go-lucky attitudukkel.Mindig ugy ereztem, mintha minden aron le akarna tolni a Bethesda a torkomon ezt a fannntasztikus nagy edvencsort, ami a marketing anyagokban is volt.
-
törölt tag
Én ahogy haladok előre, úgy tetszik egyre kevésbé és úgy kezd egyre jobban kirajzolódni, hogy ugyan tele van dobálva tengernyi elemmel, ami az első pár órában azt a hatást kelti, hogy "hú, mennyi tartalom", és kezdetekben még tetszett is, de ezekről idővel egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy szinte mind felszínes, üres, átgondolatlan vagy dögunalom. Végig fogom tolni, a fősztoriból már nincs sok hátra, de egyelőre abban sincs semmi extra sem a történetet, sem a kivitelezést tekintve. Biztos sokan fogják ettől függetlenül szeretni, de inkább azok az emberek, akik szeretnek szöszölni a bázisépítéssel, űrhajóépítéssel és minden hasonló számomra totálisan céltalan baromsággal. Kifejtésbe inkább nem megyek bele, mert minden aspektusát tekintve volna mit mondani, de nekem ez csalódás. (mondom ezt úgy, hogy én ingyen játszom AMD bundle miatt, és elvárások nélkül ültem hozzá) El tudom fogadni persze, hogy ez nem nekem készült.
A cikkhez:
"A töltésekből adódó kellemetlenségekért jelentősen kárpótol a Starfield játékmeneti fronton, ami a stúdió előző alkotásaihoz hasonlóan már-már a modern immersive simekre (Prey, Deus Ex, Dishonored) hajazó mélységeket üt meg."
Még csak a közelükbe sem ér, de jó példák ezek a játékok arra, hogy miből dobálták össze a Starfield bizonyos részeit, illetve arra, hogy hogyan lehet ezeket eszméletlenül jól is csinálni. A Prey-hez van legközelebb témájából eredően, de szerintem a sáros lábnyomába sem léphet, az egy igazi mestermű, aminek minden eleme profi és átgondolt. -
Az egyik küldtésben meg kell sebesíteni egy hajót, de most olyan hajóm van amin nincs semmi fegyver. Hogy lehet visszacserélni a másikra?
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
KB 30 óra után jutottam el az első templomba és még Neonon sem voltam, szóval jó lassan haladok, de direkt. Élmény a cucc, minden hibája ellenére.
#1 A_Papa
Van AI fordítás, de a minősége még hagy kivetni valót maga után. Nyilván aki egy szót nem tud angolul, annak ez is elég lehet. (de legalább frissítgetik, majd pár hónap után hibátlan lesz talán már)
-
duvi
nagyúr
Van hozzá magyarítás, de egyelőre csak gépi fordítás, amit folyamatosan javítgat a készítője és pár naponta adja ki a javításokat hozzá. Jelenleg a V7-nél tart.
Nagyon jól sikerült a teszt. Nem elfogult, kellően objektív és elismeri a játék hibáit, hiányosságait, illetve az erényeit. Én is hasonló végeredményre jutottam, mint DaemonX
Összességében egy nagyon jó játéknak tartom a Starfieldet, amibe valószínűleg rengeteg játékórát fogok beletenni. -
Szerintem jópofa, én most vagyok 17-es szinten, csinálgattam sok sok küldetést, mindent ami szembejött, de most kicsit rászántam végre az időt az outpost építésre, kész kis factoriot raktak bele a háttérben.
Aztán itt kimaxoltam amit tudtam, most skill hiányában megyek küldetéseket csinálni.Szerintem sokkal élvezetesebb az építkezés mint a fallout 4-ben volt, bár még nem tudom mit is kezdek vele de egy érdekes kis adalék a sztorik mellé.
Küldetések szerintem egész jól össze vannak rakva és sok kis random “activity”-vel találkoztam amik mindig elterelnek az utamról így sokszor már azt sem tudom hol jártam.

Egyedül a UI ami fel tud húzni, ehhez szinte gyakorlás kell annyi mindenre van gomb meg kombó.

-
Lehet adok neki még egy esélyt. Elkezdtem, beletoltam pár órát( 12?) de számomra annyira érdektelen, unalmas , semmilyen játék lett ,hogy feladtam.
Talán túl korán. -
A_Papa
senior tag
Annyira sajnálom, hogy nem készült hozzá honosítás.... Remélem lesz fordító, aki belevágna ebbe hatalmas feladatba. 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 58.5 mm full fém tamper
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Valamerre olvastam lehet itteni honi irásban .. hogy kedvenc fegyó cserekor is belaggol a játék..

), így ez elég gyorsan eloszlatja a kételyeid, és értelmetlenné teszi a további vitát és elmélkedést ezen, feltéve hogy nem engedsz a confirmation bias-nek.

Amugy szerintem rendben van a jatek en elvezem,ezert is kezdem elorol.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)