Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Eddig az hittem, hogy van több kategória táblád, amikben nem biztos, hogy ugyanolyan id tartozik ugyanahhoz a kategórianévhez, ezért verziózod őket.
.
Ekkor logikusan vagy a cikkek-ben kellene tárolnod a kategoria_verzio-t, ha egy cikkhez egyszerre csak az egyik halmazból/táblából tartozhatnak kategóriák.Ha előfordulhat az, hogy adott cikkhez az egyik kategória az egyik halmazból, másik meg a másik halmazból származik, akkor meg a cikk_kategoria-ban van a helye.
Utóbbi esetben ez NEM lenne redundáns!Ezért írtam azt, hogy a mi a francért nem vonod össze a kategória tábláidat, hogy csak egyféle id tartozzon ugyanahhoz a kategória névhez.
De most kiderült, hogy ezekről szó sincs, hanem a kategoria_verzio az ellenőrző szkriptednek egy flag, hogy az adott cikket már ne kelljen vizsgálnia?
Mivel itt 1:1 kapcsolat van a cikkekkel, így szerintem felesleges kitenni új táblába, jó helyen van az a mező ott.Ekkor viszont túlbonyolítottam az előzőekben írt queryket, felesleges volt a sok case when, meg kategoria_v1/v2/v3 join.
Túlzottan beszédes volt a kategoria_verzio név, csak nekem teljesen mást mondott, mint amire a költő eredetileg gondolt.
Igazából neked csak arra van szükséged, hogy néha szemmelverd a cikk-kategória összerendeléseket, aztán ha egy cikkhez rossz kategória van rendelve, akkor vagy törlöd a cikk_kategoria rekordot, vagy megupdateled benne a kategoria_id-t a megfelelő kategóriáéra, ahogy a #5318-ban írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest