- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Google Pixel topik
- Magisk
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Eddig az hittem, hogy van több kategória táblád, amikben nem biztos, hogy ugyanolyan id tartozik ugyanahhoz a kategórianévhez, ezért verziózod őket.
.
Ekkor logikusan vagy a cikkek-ben kellene tárolnod a kategoria_verzio-t, ha egy cikkhez egyszerre csak az egyik halmazból/táblából tartozhatnak kategóriák.Ha előfordulhat az, hogy adott cikkhez az egyik kategória az egyik halmazból, másik meg a másik halmazból származik, akkor meg a cikk_kategoria-ban van a helye.
Utóbbi esetben ez NEM lenne redundáns!Ezért írtam azt, hogy a mi a francért nem vonod össze a kategória tábláidat, hogy csak egyféle id tartozzon ugyanahhoz a kategória névhez.
De most kiderült, hogy ezekről szó sincs, hanem a kategoria_verzio az ellenőrző szkriptednek egy flag, hogy az adott cikket már ne kelljen vizsgálnia?
Mivel itt 1:1 kapcsolat van a cikkekkel, így szerintem felesleges kitenni új táblába, jó helyen van az a mező ott.Ekkor viszont túlbonyolítottam az előzőekben írt queryket, felesleges volt a sok case when, meg kategoria_v1/v2/v3 join.
Túlzottan beszédes volt a kategoria_verzio név, csak nekem teljesen mást mondott, mint amire a költő eredetileg gondolt.
Igazából neked csak arra van szükséged, hogy néha szemmelverd a cikk-kategória összerendeléseket, aztán ha egy cikkhez rossz kategória van rendelve, akkor vagy törlöd a cikk_kategoria rekordot, vagy megupdateled benne a kategoria_id-t a megfelelő kategóriáéra, ahogy a #5318-ban írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- ldave: New Game Blitz - 2026
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- Iphone 13 mini mobiltelefon eladó
- Ryzen 5 5500 (ÚJ, 2 ÉV GARI) - 16 GB DDR4 3200 MT/s CL16 - 1 TB NVMe SSD (G4) - MSI MAG Vampiric ház
- Samsung NP270E5E-K07PL Notebook 3 órás akkuval
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 Ti / B550M WIFI / 16GB RAM / 1TB SSD / 650W
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4366
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest