Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Android szakmai topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Ha az általad írt lekérdezés által visszaadott össz-elemszámot szeretném megtudni (a belső limit nélkül - hogy később tudjak vele számolni, a belső limit meddig nyújtózkodhat - szóval a belső Select-et ezért veszem ki, plusz ugye nem kell rendezni sem (Order By), és a végén lévő Limit sem kell)), akkor jelen tudásom szerint azt így kérdezném:
SELECT COUNT(*) AS result_count FROM(SELECT i.item_id FROM items AS iINNER JOIN items_categories AS c ON i.item_id=c.item_idWHEREc.category_id NOT IN (1,3,13,7,20) ANDi.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)GROUP BY i.item_id) AS tVan esetleg ennek hatékonyabb, gyorsabb, jobb módja?
Ezt találtam még:
SELECT COUNT(DISTINCT item_id) AS result_count FROM(SELECT i.item_id FROM items AS iINNER JOIN items_categories AS c ON i.item_id=c.item_idWHEREc.category_id NOT IN (1,3,13,7,20) ANDi.item_id NOT IN (117,132,145,209,211)) AS tItt elvileg a Distinct kiváltja a Group By-t.
Viszont sajnos Count-hoz a phpMyAdmin nem ír lekérdezési időt, így nem tudom, melyik a gyorsabb. Vagy jobb.
Ebben kérnék tanácsot.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest