Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Mr K #5994 üzenetére

    Az igaz teljesen, hogy ők szabadon csinálják olyanra ahogy jónak gondolják, user dönthet használja vagy megy máshova. Egyéni problémám, ezt simán aláírom. Ennél az utolsó hozzászólásnál többet nem is kívánok panaszkodni. :)

    Én megoldom így: próbáltam angol tech podcasteket hallgatni kicsit, vagy ami legalább valamilyen szinten érdekel és akkor reménykedem az algoritmus azt dobja ki legközelebb főképernyőre, nem random hülyeséget. És amikor lemondtam a prémiumot és kérdezték miért, megírtam, nyilván nem érdekli őket.
    Simán elfogadom, ha valaki szerint ez túlreagálás és őket nem zavarja. Nekem mégis vannak indokaim:

    A Spotify eredetileg zene app tizenöt éve, azért fizet(t)em. A podcast új dolog náluk. Azért keverik be zene közé, mert le kell nyomni az emberek torkán a befektetést. (Amiatt kevesebb panasz van, hogy nincs világos téma, mert a kezdetek óta fekete alapon zöld ikonok a Spotify ismertetőjele, eszébe se jut az embernek miért nincs világos téma, mert megszoktuk az eredetit.)
    Egyébként ha valakit érdekelnek is podcastek, ők megtalálnák egy külön fülön vagy külön "Spotcast" appban. Tessék, még milyen jól is hangzik ez a név. :) És akit érdekel is a podcast, az készüljön fel a prémium előfizetése csak a reklámmentes zenére szól, a podcastekben lehet reklám, mert meg kell térülni a befektetésnek.
    Eddig is voltak problémák az előadókkal, hát Spotify-on a legkönnyebb warezolni 2FA hiányában feltört fiókokkal, reklámszűrőkkel, Androidon okosságos APK telepítéssel. Most ezekre rájön az is, ha podcast felé terelik az embereket, akkor kevesebb zenei jogdíjat kell fizetni. Mostanában a covid járvány miatt kicsit elvi kérdés is számomra, hogy az én kis 5 eurómból 0,1 cent se menjen oltás helyett lóféregtelenítőben hívő dzsó rogennek. Ez rosszabb mint amikor tudom hiába nem hallgatok rap zenét és death metalt, akkor is kapnak a közösből. Másik elvi kérdés, hogy a Spotify szeret perelni bíróságon monopol vádakkal, erre felborítják a nyitott podcast piacot exkluzívokkal. Harmadik, hogy 2FA, dalszöveg, lossless helyett erre költenek áremeléssel.

    Szerintem más, hogy egy dalt explicit verzióban akarsz hallgatni, hiszen már Taylor Swiftnek is van "E" jelöléses nótája. Vagy ajánló feldob egy érdekes albumborítós előadót, ez jogos pont. Valahogy mégis számomra zenében ez más. Lorde feneke albumborító nem probléma, mert művészileg nyári hangulatú albumhoz illik, ahogy gondolom svéd death metal banda is ronda halálfejes borítót csinál. Az zavaró a zene közé erőltetett politikai, vallási, megmondóember podcast aminek köze nincs zenéhez odaerőlteti magát a főoldalra "Episodes for you" felirattal. Nem tudom megfogalmazni, de más. Mert kizökkent a zenéből. Offba teszem a párhuzamot, mert nem szeretnék semmilyen szálat ebből elindítani, csak a számomra hasonlóság miatt írok ilyen nem idevaló példákat: Képzeld úgy, minden rokon, ismerős csak a facebookot használja és ha érdekel mi van velük akkor az algoritmus miatt találkozol tök más szeméttel is. Egyik percben csak meg akartad nézni XY kiskutyáját, szomszéd csaj nyári fotóit, a következőben már valami baromság linket tol az arcodba az algoritmus. Képzeld úgy adóforintból üzemelő M4 Sporton EB, BL meccset nézel akár gyerekkel, lehet eltörik a meccsen valakinek a lába nem szép látvány, behallatszik az ultrák anyázása, de benne van az ilyesmi amióta foci a foci, viszont a félidőben nyomott politikai propaganda egy percben az egy új zavaró hülyeség. Ki akarsz kapcsolódni meccset nézni és akkor is emlékeztetnek másra. Vagy elmész sétálni egyet és szó szerint mindenhol közpénzből fidesz plakátok. Ezekre is mondhatod akkor ne nézzek oda stb. de szerintem mégis a kurva anyjukat. ;] (kicsi gyerek nagycsoportos ovis unokahugi megkérdezte nem jön idén a jézuska, mert mindenhonnan az dől most stop karácsony, kérdi mi az a szexuális zaklatás, játszótéren egyik gyerek a másiknak normál veszekedéskor bedobja add vissza a lapátom te buta migráns)

    Na ezt érzem a Spotify új főoldalán, kizökkentenek a zenéből! Két oldal panaszkodást tudnék írni az Apple Music miben gyenge, de ott úgy érzem legalább a zenéről szól a dolog. Még akkor is, ha nekem nem jön be az Apple-nél túlságosan tolt hip-hop, pop vonal mert kezdem unni Drake fejét kereső fülön első sorban. [kép] Viszont ott legalább van videóklipp, dalszöveg, interjú előadókkal, tehát zene és nem más.

    Összefoglalásként az teljesen igaz, hogy joguk van úgy csinálni ahogy, tehát felesleges panaszkodnom, lehet szabadon választani olyan streaming platformot ami tetszik. Csak sajnálom egy sok éve használt jó dolog számomra folyamatosan rosszabb lett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák