- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primőr
aktív tag
válasz oregharcos #2801 üzenetére
Szerintem a videóknál a feliratkészítést bízd másik emberre..
A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
BRinyo
aktív tag
Pont ezek okoznak gondot a vegas-nak. Max akkor ne vegas-szal akarj videót vágni. Ha jobban megy virtualdub-bal, akkor azzal. Nekem soha, semmilyen codec nincs a gépre telepítve pluszban. Szűz a gép (épp ezért használok VLC-t lejátszáshoz...), mp3-at és mp3 hangú filmet is tudok renderelni...
-
BRinyo
aktív tag
válasz oregharcos #2801 üzenetére
Arra érdemes a vegas-t választani, jóval egyszerűbb a kezelése, mint pl a premiere-é...
-
BRinyo
aktív tag
Ezt egy külön feliratfile-ba érdemes elhelyezni. Ha dvd-re kerül, akkor dvd architect is kezeli, ha más a formátum, akkor meg értelemszerűen videoneve.srt formátumban mehet mellé...
Ha kell a látvány, akkor mindenképp kézzel kell a vegas-ban megoldani, ez nem igazán van automatizálva (más programokban sem). -
oregharcos
csendes tag
Szia!
Nem értem, hogy a felíratot miért kell másik emberre bízni, vagy nem nekem írtad?
Csak azért kérdezem, mert nekem egyelöre nincs gondom a felíratozással,
annál inkább a kép kiemeléssel és amit belinkeltem, annak a megoldásával.
Azt vagy hasonlot szeretnék összehozni.
Minden jót! -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz oregharcos #2806 üzenetére
Simán Pan/Crop-ban meg lehet oldani. Egy kis kiinduló a használatához van a szignómban jelzett oldalon. De nem csak annyi funkció van ott, mint amennyit leírtam. Tessék próbálkozni
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
access_denied
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet-e oldani azt, hogy a film egy részében egy fontosnak tartott részletet ki lehessen emelni? Úgy értem ezt, hogy a kép közepén van egy kisebb rész élesen, érintetlenül marad, de körülötte minden pl. homályosabb. Remélem érthető amit írtam.
Köszönöm.
-
BRinyo
aktív tag
válasz access_denied #2808 üzenetére
Valamilyen lyukasztással. Ha pl színben eltér kicsit, akkor megoldható chroma key-jel a maszk elkészítése. Illetve cookie cutter nevű dologgal is kivágható, ha nincs színbeli eltérés, de valami mértani forma szerint szeretnél kivágni.
Tehát a kivágás egy dolog. Egy másik pedig az, hogy hogyan is készül. 2 réteg kell. Az alsó rétegre kell tenni pl a blur-t, attól elmosottá válik a kép. A felső rétegre pedig a kilyukasztott képet, amin a kiemelés látható.
Vegas-szal még nem készítettem ilyen leírást, de az elmélete minden programnál ugyanaz:
http://brinyoweb.extra.hu/?p=12[ Szerkesztve ]
-
BRinyo
aktív tag
válasz access_denied #2811 üzenetére
Ott van a feather paraméter, azzal tudod az átmenetet szabályozni.
-
Daneeka
senior tag
válasz access_denied #2813 üzenetére
Én még megpróbálnám az FX-ek közül a radial blurt a helyedben. Egy csúszka meg egy választó, plusz középpont tologató, nem nagy cucc, ha nem jön be akkor is csak 30 másodpercet vesztettél.
-
Nova91
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok van valami féle magyarositás a Sony Vegas 8.0b-hez? -
oregharcos
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem a magyarositást a Vegas 6.0-hoz, de nem bírom berakni, mert kéri a kulcsot.
Hiába írom be a Vegas jó kulcsát, nem fogadja el.
Szerintetek mi lehet a baj?
Köszönettel! -
eastsider
nagyúr
Hali
valami elállíthatódott a Vegasban, mert, ha szöveges médiát( ) akarok beszúrni akkor nem a szokásos szerkesztős, effektes ablakot hozza be, hanem valami másthogy lehet visszahozni a szövegszerkesztős, stb... ablakot?
eddig jóvoltelőre is köszi
-
Badb0y
addikt
Létezik olyan sony vegas, amihez van magyarosítás, és képes kezelni hdv ill. avchd felvételeket
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
megintrich
csendes tag
szeretnek egy olyan script-et ami a marker-ekkel vagy track-ekkel szetszabdalt projectet ugy renderelne le, hogy kulon kulon rendereli le a track-eket, vagy a marker-ek kozti videot, vagy hangot, a markerek elnevezeset hasznalva az egyes reszekhez.
van-e ilyen? vagy meg lehetne oldani ezt egyszerubben, mint hogy kulon-kulon ezeket lerenderelem? -
Skyhunter
őstag
Sziasztok.Teljesen kezdő vagyok még Vegas-ban,ezért kellene egy kis segítség.Call Of Duty-hoz akarok gyártani magamnak egy fragmovie-t.A cl_avidemo+pjbmp2avi-val megcsinálok egy rövid avis videót,eddig rendben megy.De amikor ezt berakom a Vegas Pro 8.0-ba,ott csak a videó kezdő képe jelenik meg,nem akarja lejátszani....
Próbáltam más kis méretű (virtualdubmoddal megvágott)avi-t betenni,azokat látja,lejátssza.Viszont ha át akarom renderelni vmi Xvid-be,akkor egy olyan ablak jön fel,ahol ilyen "HD-PAL" ,meg "DV-PAL" és egyebek vannak.
Az lenne a kérdésem itt mit állítsak be,vmi jó minőségű,nagy bitrátás,asztali lejátszóban, DVD-ről is nézhető formátumot szeretnék.
Jah,a fragmovie-s nyersanyagok 1600X1200 felbontásúak és 60 fram/s-el készültek.Esetleg legyen vmi kisebb felbontás és 30 képkocka??? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Skyhunter #2828 üzenetére
cl_avidemo csinál egy rakat képet igaz? VirtualDub-ba bevágod az egészet, vagy klippenként, ahogy tetsztik; elmented tömörítetlenben (ehhez maha sok hely kell) aztán onnan Vegas már biztos megeszi.
Dolgozhatsz tömörített AVI-val is a Vegasban, de nem ajánlom. Inkább kérj kölcsön egy 160-as vinyót valakitől.
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Videók nézegetése közben találtam erre az effektre, ami megtetszett: [link]
Elgondolkodtam, hogy hogyan kezdenék hozzá, és rájöttem, hogy nagyjából sehogy....Meg/hogyan lehet csinálni ilyet Vegasban?
Üdv:
g.
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
gsc73
aktív tag
-
lacibacsi
addikt
A Vegas tényleg nem tud ilyet, de próbáld ki a Particle Illusion nevű programot. (http://www.wondertouch.com) Hamar el lehet sajátítani a kezelését, ráadásul van hozzá egy csomó tutorial is mindenfelé. Azzal már meg lehet csinálni, vagy valami nagyon hasonlót biztosan össze tudsz hozni...
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
gsc73
aktív tag
válasz lacibacsi #2835 üzenetére
Wooooow! Köszi!
Jó kis proginak látszik megnéztem a videókat. Valagyogy a "BluffTitler" jut róla eszembe, azt is itt ajánlották, és tényleg egyserűen kezelhetető az is, és állati effekteket lehet vele csinálni.
g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
lacibacsi
addikt
Azért a Bluff Titler-től jóval bonyolultabb. Úgy gondolom azzal már én is elég profi feliratokat tudok készíteni, de a PI ennél sokkal többre hivatott. Én csak ritkán veszem elő, de akkor is legtöbbször megállok néhány alaplépés után, mert már lusta vagyok csicsázni a dolgokat. De biztos vagyok benne, hogy kellő kitartással (meg a néhány száz oldalas könyv betanulásával) nagyon szuper dolgokat lehet vele csinálni (akár azt is amit te szeretnél).
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Zebu
addikt
Megpróbálom itt is, hátha!
Tud valaki ebben segíteni: Dátum elhelyezés filmen
A lényeg az lenne, hogy a file-ból szedje ki a dátmot. Ez pl akkor érdekes, ha több rövid felvételt teszek egymás utána a gyerekről....
-
DerDer
tag
én csináltam már source frag moviet, azzal a technikával hogy a gameből a képkockákat (.tga) dubbal összefűztem és a tömörítetlen avival dolgoztam vegasban.
én esetemben (90-200fps-es jelenetek, kb 13perc anyag) asszem 250Gb fölött volt.
majd ha kész vegasból tömörítetlen aviba render, és x264el mp4be tömörítettem, nemtudom hogy asztali lejátsza-e, de szerintem nem -
capafog23
őstag
Hogy kell azt csinálni hogy renderelésnél megmaradjon a képméret és a kodek? magyarul ne bántsa az a minőséget és a felbontást és maradjon az xvid kodek az én esetembe.
-
Skyhunter
őstag
Meg lehet-e (és hogyan) csinálni Vegas-ban,hogy olyan stáblistaszerűen,alulról felfelé ballagjanak a sorok?
Továbbá azt szeretném még elérni,hogy amikor egy videó bevezetéseként,úgymond egy egy cím vagy sor jelenik meg a screenen,akkor ne csak úgy szimplán "előugorjon", hanem vmi extra dologként jelenjen meg.Pl .mondjuk hogy 3d-sen az "állunk alól" folyjon be a képernyőbe....remélem értitek mire gondolok,jobban nem tudom leírni.Előre is köszönöm a Vegas-guruk válaszait,segítségét.
(Ui.Egy CODUO-s fragmovie-n dolgozok,azt hiszem,így már többen tudják,mire gondolok.)
-
kissgy1028
csendes tag
Sziasztok!
Ha van kedvetek látogassatok el erre a weboldalra:
http://www.titoklevi.extra.hu
Ezen a weboldalon találhatók azon filmek, amiket levi barátommal együtt készítettünk, bár meg kell jegyeznem, hogy a videók egy részét levi egyedül készítette. Én kifejezetten a poliestesia című kisfilmünkről szeretném a véleményeteket megkérdezni,és nem a színészi alakításunkkal kapcsolatban (mert az nagyon borzalmas), hanem inkább a vizuális megoldásokkal kapcsolatban. Egyébként a filmjeink Sony Vagas-szal lettek megszerkesztve. Esetleg ha valaki tud jó megoldásokat az általunk használt effektek megvalósítására, kérem hogy írja meg, mivel lehet hogy sokkal egyszeűbb megoldások is vannak azoknál, mint amiket mi használunk, mivel vannak olyan effektek amik megvalósítása igen hosszadalmas és körülményes volt számunkra. Hátha ezeket egyszerűbben is meg lehet valósítani.Az weboldal még csak Internet Explorer alatt működik, és még elég kezdetleges, de remélhatőleg nem marad ilyen sokáig.
Üdv. -
kissgy1028
csendes tag
válasz kissgy1028 #2843 üzenetére
Lehet a Vegas-ban Stáblista szerű szövegbeúszást csinálni. A felirat helyzetét kell először beállítani, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a látható képernyőn kívülre kell húzni a feliratot. Ez lesz az effekt első kulcspontja. Utána felveszünk egy újabb kulcspontot az effethez. Ehhez a kulcsponthoz beállítjuk a feliratunk végcélját, azaz, hogy a felirat mozgása hol érjen véget. A két kulcspont közötti távolságot kell még beállítani. Az idősávon egyszerűen akkora intervallumot kell kiválasztani a két kulcspont között, amennyi idő alatt szeretnénk hogy a feliratunk egyik pontból a másikba vándoroljon.
Ha azt szeretnéd, elérni hogy a felirat vmilyen effektel jelenjen meg, akkor kiválasztod az adott effeket, és a feliratra ráhúzod, és ebben az esetben is kulcspontokat kell felvenni, amelyben eltárolod a kulcspotban lévő effekt tutlajdonságot, és két kulcspont között autómatikusan megcsinálja az alkalmazás az átmenetet egyik effektbeállításról a másikra. Így akár több kulcspontot is fel lehet venni. A kulcspont csak azt határozza meg végülis, hogy abban az adott pontban a hozzá tartozódó effekt milyen tulajdonsággal bír.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
capafog23: Ezt csak a VirtualDub tudja megcsinálni, minden már vágóproginak úra kell renderelnie a filmet.
Skyhunter: Ajánlom a szignómban lévő honlapot az alapokhoz. Amúgy a Media Generator-ban vannak ezek a stáblisták.
-
BRinyo
aktív tag
válasz BigBadPlaYeR #2845 üzenetére
Ha sikerül ugyanazokat a beállításokat megejtenie és azonos a kodek, akkor sikerülhet, de egyébként újra kell renderelnie...
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy furcsa kérdés, de szeretném a hangsáv bpm értékét változtatni egyes esetekben, nem tudja vakaki, hogy miképp lehet ezt megcsinálni csak és kizárólag 1 hangsávon?
Előre köszi a segítséget!
A tudás mindenkié!!!
Új hozzászólás Aktív témák
● BigBadPlaYeR leírását olvasd el, mielőtt kérdezel
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Androidos tablet topic
- Horgász topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest