Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
stomi78
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm a választ !
Azt hogyan tudom megnézni,hogy az én gépemen milyen firmware van jelenleg ? -
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Egy egészen jól megvilágított színpadról van szó táncosokkal,
a fényértéket rutinosan én is -0.7-re tettem.
Azt mondod, ha még lejjebb veszem, nem lesz darabos?
De félek, akkor már sötét lesz, amit ha világosítok is utómunkában,
már zajosodik. -
rmmm
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Cyberlink_PowerDirector
ebben van olyan, h ugyanaz a kimenet, mint a nyersanyag. nem kell semmit allitgatni es gyors is -
Pool_
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Értem, köszönöm!
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Én tisztában vagyok ezzel, sokszor én is lemegyek -1 -2 EV-ig.
De van akkoris néha olyan téma, amit képtelenség átfogni ilyen géppel
Ide egyszerűen nagyobb átfogású szenzor kell, mert különben minden részlet elveszik a sötét területeken ha még lejjebb veszem. -
-sanci-
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi, melóhelyen kipróbálgatom majd.
-
szakalinho
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm megtaláltam. Maradok 8gb-s nál. Fél óránál hosszabb videót úgy sem csinálnék.
Akkor ez jo lesz ugye ? Samsung 8GB SDHC Class 10: [link] -
válasz
tiszavirág
üzenetére
Felraktam egy videót az általad említett programmal, de csak 720p a maximum, a sonyval full HD-ben vettem fel, majd a movie makerrel publikáltam youtube-ra, de édekes, 1440x1080-as felbontásban tolta fel, viszont a videó nézésekor már csak 720p a max, amit választani lehet...
szerk: csak várni kellett, megjelent az 1080 is, akkor lehet a youtube követeli meg,hogy 1920x1080 helyett 1440x1080 lehet egy videó felbontása?
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Csak neked az rx100-ról videó módban:
Video quality looks pretty good. We'll be preparing a more detailed video page, but my overall experience with the RX100's video was pretty uneventful. You can set ISO manually or let it gain up automatically in ISO Auto mode. Thus far, I only recorded AVCHD files, so we're making one night video available, shot in Auto ISO at 60i 24M (FX). You'll have to download it to view it in a viewer that will show MTS files. Watch for MP4 samples soon. Dynamic Range Optimization is also available, as are many of the picture effects. The results with all of them are pretty surprising. You can even select among Program, Aperture, Shutter-priority, and Manual shooting modes.
Tehát van

Jól alakul ez...különben nem a hx9v-nek lesz vetélytársa, hanem a nex-eknek.
De te is el fogsz gondolkodni...néha, néha...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ami most van a GH2 az egyedülálló minden tekintetben...de nagy

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Let..om a GF5-öt az interlaced videójával

Vitalij sem tud mit kezdeni a GF2-3-mal, maradt az interlaced mód.
Ja és ott sincs manuál videó...azt kapod, amit felkínál a masina...Nekem az 50p-hez az 1,8 induló baba...erre vártam sanyiéknál...és hát igen, az ára miatt még kérdéses, de hajlok rá...és van raw!
-
mrbarbrady
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi!
Akkor a 32gb class10-es SDHC biztos jó lesz.
-
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm, nyilván nem lesz gond a használattal, 2 diplomám van, az egyik műszaki informatikus, csak menni fog egy file - open téma. (ha nem, az ciki ugye)

Azért kerestem egyszerűt, mert minek szenvedjek egy bonyolult vegas, stb-vel, ha csak konvertálgatni akarok.Win 7, 64 bit van fent mindkét gépen, úgyhogy nálam azzal nem lesz probléma.
Köszönöm még egyszer, le is kapom, ha épp nem akksis laptopról vagyok, mert épp "széjjelcsapja a házat a vihar".
Azt hiszem, maradni fog a gép, aránytalanul drágább a hx20v és annyival nem jobb képeket csinál szerintem (ha egyáltalán így van).
Tokot nézegetek hozzá, elég nehéz, mert a mostani ami van hozzá, az nagy, Case Logic-ok nagyrésze meg vastagságra nem elég, a Sony féle LCS-HH meg 8k. Olvastam, hogy milyet vett itt valaki, de csak egyrészesest szeretnék, nem pedig többzsebes nagyobbat.
-
szakaldani
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm. De ha pl nem tudok 80 ezret rászánni egy hx9v-re, akkor egy hx7v jó vételnek tűnik 65 körül ? Vagy nézzek valami más alternatívát.
-
szakaldani
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm. Amúgy miben jobb a hx9v a hx7v nél a nagyobb zoom-on kívül ?
-
tobias40
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen láttam azt is,emiatt is döntöttem inkább a kisgép mellett!
-
djnice
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Állítsd angolra a chrome-ban és máris olvasható

Amúgy a videó és a képek miatt linkeltem be. Hát ennyi pénzt nem ér az biztos, szinte nem változott semmi a hx9v-hez képest. -
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
tiszavirág, azt írta hogy fotóz, nem videóz.
Mintha úgy rémlene manuális módba valamennyire le lehet venni a sebességet. Vagy 1/50ig nem lehet?
Nekem egyébként nincs ilyen problémám :Bár én a saturationt és a vivid-et bekapcsolva fényképezgetek, és minimális utómunka is van picasában.
-
VérNyulacska
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Tyű! Ez brutálisan fest!
Nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi.
Inkább maradok az utóbbi megoldásnál!Köszönöm a segítséget!

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szeretem a profi ajánlásaidat, mert a legapróbb részletre is odafigyelsz, kevés ilyen ember van!
...csaaaaak a mostanit nem bírná el a pénztárcám. 
Szerinted nem érdemes akkor 10-13E Ft-os kategóriában keresgélni? (Annyim talán lenne rá, ha 2 hétig zsíros kenyér lenne a menü
) -
nilsholgerss
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi. Ha győzünk, akkor küldöm a képeket az új gépről. Ha nem, akkor a nejemet küldöm. Hatalmas biznisz.

-
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Még jó ,hogy ezt a fényképezőgépet vetted ,mert a
tanácsaid igen hasznosak !
Vettem hozzá állványt és a stabilitással semmi gond !
Az akkut sem bíztam a véletlenre : vettem kettőt + töltőt .
Üdv ,Mazsi! -
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Frame Rate
-
djnice
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Nekem simán megy az 1080p50 bluray lejátszón: JVC XV-BP1 (LG BD370 klón).
Itt egy lista, hogy mely lejátszók támogatják a progressive AVCHD lemezeket. -
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
-
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi !
Akkor nem is tudom archiválni 50p-ben (blu-ray) ?
-
Matula 007
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igazából kicsit bosszant, de nem vészes.

És tudom, én is kételkedtem nem kicsit az elején még, hogy ilyen gép létezik. Pont én kötekedtem a tükörreflexes gépek meg fényképezők mozgókép minőségén.
Kameravásárlás előtt álltam, és nem tudtam megfizetni a "NAGY MINDETTÖKÉLETESEN FELVESZ SD90" kamerát, így egy hmx-h300 ban gondolkodtam. Olvastam a fórumot külföldit/magyart, MM-ben csináltam próbafelvételt mindkét felvevőkészülékkel, és meggyőzött a HX9V.
Hálisten a Ti ajánlásaitok után már itthon csücsül a gép (HX9V) és bár még csak ismerkedem vele, de már most nagyon tetszik a videó képminősége. Minnél jobban belemélyedek a működésébe annál jobban tetszik.
Összeszerelésileg is teljesen tip-top a gép. Azért a Samu h300-at kézbe véve nem volt ilyen minőségérzete az embernek.És nem mellesleg van egy jó fényképezőm is. Vagyis nem tudom hogy jó e, de nekem bejön mert egy DSC-P73 cseréltem le, és ahhoz ég és föld a különbség fényképminőségben. Bár imádtam a régi gépem, mert már nagyon kiismertem, de így már szüleimet boldogítja tovább

Utólag is köszönöm a segítséget a választásban, főként tiszavirág kollégának!

Tisztelettel: Egy boldog amatőr HX9V tulaj

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Azért egy GH1-2-t szívesen bedobnék versenybe egy-két videó kamera mellé...itt-ott milliós kamerákkal mérik össze...mondjuk rácsavarni egy 1,2-es , vagy 0,95-ös öveget, oszt nézzük melyik mit tud beltérben gyertyafénynél felbontásban

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Nosza...start!

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Már én is néztem...horror!
Mivel tud többet? Nagyobb zúm az sejthető, de se nagyobb lapka, se raw...akkor?
-
Matula 007
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Elég húzós, de adnak hozzá pótaksit meg 3 év garit. Ha ezeket levesszük az árból akkor mondjuk legyen 100e Ft, még így is drága a 75e Ft-hoz képest amibe most egy HX9v kerül. Amúgy nemtudom a HX9v re miért nem tudnak 1 évnél több gart adni :S.
-
istvan170
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia!
Ezt a nagyon hasznos összefoglalót a fényképezési módokhoz is le tudnád írni?
-
Matula 007
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Hát én eddig csak annyit foglalkoztam vele, hogy a gyerekkori VHS felvételeimet bedigiztem és összevágtam XD. Olvasgatok erősen, hogy mit hogy kell majd csinálnom, de nem egyszerű. De próbálok tanulni a rutinos fórumozóktól

-
code1005
senior tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Pontosan ott van. Szép kis gép egyébként, igaz még csak töltőn van. -
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Főleg hogy HDR timelapse...

HDR is nehéz, nemhogy timelapse
A max. bracketing az sajnos +-1 ha jól tudom. FZ150 annyiból jobb hogy ott +-3ig megy.Tulku: nyilván a videót nem én csináltam
De gyönyörű, nemigaz? -
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen ez a 93-94 % jött be nekem is, de addig vért izzadtam, mert nem 5 mp-es anyagot teszteltem

Próbáld ki két hx9v-vel, mennyivel jobb lesz...

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Két ugyan olyan kamera? Vagy két különböző (esetleg eltérő képkocka sebességgel, más szenzorral, képfeldolgozó algoritmussal) nem furcsa mozgásban?
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy van egy-két videó, amihez külső eszközt is felhasználtak (állványon kívül, pl steadycam....és társai) azt azért senki ne gondolja, hogy olyan gyönyörűen közelít egy témát, esetleg mozog horizontálisan szabad kézből...mert elkopik a memória kártya.
Mindezek ellenére az általad összeválogatott linkek megmutatják a kamera képminőségét szakavatott kezekben...
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igazából én nem professzionális szintre akarom emelni a tudásom, csak néha jó lenne a családnak egy egy videót mutatni a nyaralásról amit szépen összevágtam, csak mégse úgy nézzen ki mint a youtubeos videók 99%-a.
Nekem ilyen "tipp halmaz" is tökéletesen megfelel
Pl.- 4-10mp-es videókat érdemes összevágni
- ne legyen túl nagy kontraszt a képen, mert kameramozgásnál csúnyán mutat az EV váltás
- legyen tripodon a kamera, hacsak nem action shotot csinálsz
- nézzen fixen egy pontra a kamera és inkább a videón mozogjanak az emberekúgy hirtelen ennyit figyeltem meg, aztán lehet hogy a fele hülyeség

-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Van erre valami tutorial video valahol, hogy hogyan kell használható videókat lőni, milyen beállásokból? Arra már rájöttem, hogy minél kevesebbet érdemes a kamerát mozgatni

Esetleg afterprocess tutorial video? -
Nayrobi
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi, olvastam már anno, de elfelejtettem, este kipróbálom.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Akkor meg össze-vissza ír a megjegyzésbe a jutúbon a feltöltő...
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
A távoli hegyek módot használom, mivel 99%-ban természetet videózok.
Valamiért a videó mód sokkal fakóbb mint szinte bármely fotó mód.
Nálatok is?
Meg a 3D módját sem nagyon értem. Azt tudom, hogy valahogy 2 képet készít, és a fókusszal bűvészkedik, ebből számítja ki melyik objektum milyen mélységben található.
De van amelyik képen elég jó a hatás, van ahol meg szinte pixelre ugyanaz lesz a bal és jobb kép. Ez mitől függ? Zoom állás? -
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ahhh, köszi!! Erre nem gondoltam. Arra emlékszem, hogy sorozatképen volt(azt nem tudom miért) és a végén vissza is állítottam simára, csak utána már nem fényképeztem. Az M meg P módos beállításokat megjegyzi kikapcsolás után is igaz? Az EV-t is?
-
greggae
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Hát... olyan, mintha elfelejtette volna átkapcsolni a hangot a papírtörlős tesztnél.
Marad a hangszín és a hangerő.
Én próbálkoztam zsebkendővel, papírtörlővel, szivaccsal. Ragasztva és nem ragasztva (nehogy a ragasztószalag vigye át a rezgést). Nem váltak be. Jelentkezzen, akinek sikerült! -
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Azért mekkora poén már, hogy a Sony szenved szoftveres szélzajcsökkentéssel meg vannak hozzá kapható külön tartozékok ecélból, a faszi meg egy cafat WC papírból megoldja

-
fireman
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm az infót!
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
igen, STD-ben illene szélesebbnek lenni a látószögnek,
mert az aktív még rátesz egy lapáttal, és ezért kisebb
a látószög.
Sony kamerámnál tudtommal úgy van, hogy std = optikai stabilizátor
aktív = std + elektronikus stabilizálás is (ezért crop-ol még)
Ezekszerint a HX-eknél nem, sőt a 7-es is máshogy működik mint a 9-es?
Amit nagyon furcsállok. Esetleg felcserélték a menüpontokat
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
félreértettél,
csak 7-esről beszéltem és a 2 stabi módról! -
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia
megnéztem, elmenthetők a beállítások (register setting),
és kikapcsolás után is megjegyzi pl. az EV-t (memory recall mód
a tárcsán). Igaz, fotó módban indul, de ha megnyomom a videó
felvétel gombot, egyből átkapcsol és tartja a beállított EV-t.Mindezek ellenére mégis a HX7V-k mellett döntöttem

-
fireman
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Sziasztok!
Sajnos én is elfelejtettem a fóliázást, még nem sokat használtam a gépet (HX100V)...kb. 100 kép és 20 perc videó, karcot nem látok rajta, de össze van tapizva már rendesen.
Mivel lehet megtisztítani a felületet fóliázás előtt, illetve hol találok megfelelő fóliát,...tudtok segíteni? -
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Nem csak az érintőképernyőt szokás?
-
bongeszo
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Jah, azt én is kihagytam és jó karcos lett. Amúgy használat közben nem veszem észre...
-
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Most akarom megvenni a HX9V-t 85ezerért....

Van a neten 75ezerért is ,de 10 nap a szállítás !
Üdv ,Mazsi !
-
mazsi70
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia Tiszavirág !
Kérdésem a következő : A mov. kiterjesztésű videót rosszabb vagy jobb konvertálni -dolgozni
vele ,mint az avchd-t ?Üdv ,Mazsi !
( Canon sx230 vs. Sony hx9v )
-
Soni84
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
@Tiszavirág: köszönöm szépen, elmentettem a videómódokról szóló írásodat!
Kár hogy erre a Sony nem gondolt és sehol nincs leírva 
@Ivory: Class 4 simán elég, nekem is az van Sandisk. Felvétel, lejátszás probléma nélkül megy legjobb minőségben.
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
Akinek van újabb hx9v videója (eredeti, nem újratömörített)
feltehetne pár mp-et valahova.
Össze akarom hasonlítani a hx7v-vel, mivel az 50i és
abból most van pár családi videó nálam.
Főleg arra lennék kiváncsi, kevésbé mozgó, statikus témánál
jelent-e előnyt képélesség szempontjából az 50p egy lcd tv-n.köszi!
-
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Tessék a rövid verzió

http://www.youtube.com/watch?v=5fNZ2Iqoejg -
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
És az 1080 60p-s üzemmód is 28M, mint az 1080 50p-s. (nekem usa verzió van)
-
Márton
nagyúr
válasz
tiszavirág
üzenetére
köszi,
akkor már csak arra kellene 100%-os választ kapnom,
van-e élőkép videófelvétel közben az SD kimeneten?Valakinek nincsen MD3-as kábele?
Egyáltalán, hogyhogy nem adnak egy ilyen értékű fényképezőhöz
olyan kábelt, amivel tv-n visszanézhető a felvétel?
Már a 10ezres Canon-omhoz is adtak. -
greggae
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm. Én is ezeket a módokat találtam, de az mp4-et első ránézésre is sokkal életlenebbnek találtam, meg utólag ellenőrizve is, úgyhogy maradok a PS-nél. Az egyetlen gépemen, amiben elég erős a hardver a hd videók lejátszásához, nincs Windows, a linuxos szerkesztők meg igen betegesek, szóval ezt a szerkesztgetést több szempontból is elhalasztom kb. egy évtizedig.
Addig esetleg megszerkeszthetném a pár órányi dv felvételemet, ha lenne rá időm. 
-
Dodok
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen, igen. Csak úgy megörültem az első próbálkozásoknak, hogy még soha nem készítettem ilyen fotót és videót.
Jó géppel is lehet rossz képet csinálni.
Üdv -
tiszavirág
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Minden előbb leírt megjegyzésem, a legjobb minőséget adó PS módra vonatkozik.
-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
pedig belehallatszik... majd rakok fel felvételt...

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ergo ha beltérben videózok, és kicsi a fény..Akkor az EV értéket növelnem kell, és akor zajmentesebb képet kapok? Na ez már megint egy tapasztalat...Nagyon szépen köszönöm.

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
köszi.

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Tiszavirág, jól sejtem hogy beltérben egy picit zajosak lesznek mindig a képek?

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
szégyen ide szégyen oda megnéztem de ott az autotracking kikapcsolása után kiír valamit németül, nem tudom milyen gombokat nyom meg...

-
Nayrobi
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen, köszi!
-
Nayrobi
őstag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Szia!
A videós bejegyzésnél azt írtad, hogy "A „focus tracking” funkcióval a látómező bármely pontjára rögzíthető az élesség és ott is marad akármilyen képkivágást használunk utána."
Hogy tudom beállítani, hogy csak az általam kiválasztott rész legyen éles? Ugye a focus trackingnél ha megnyomom a középső gombot, akkor a kép közepe lesz élesebb, a következő pontnál pedig úgy vettem észre, hogy a mozgó tárgyakat lövi be a gép és az lesz éles. Na mondjuk ha én egy dobost szeretnék kamerázni szemből aki épp játszik, akkor ugye ott elég sok tárgy mozog egyszerre, és az élesség is ide-oda ugrál. Lehet ezzel valamit kezdeni? Hol tudom kiválasztani manuálisan, hogy a kép melyik pontja legyen éles?
Köszi a választ és az eddigi hozzászólásaidat, adtak 1-2 tippet

-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Először is köszönöm a "mindenre" kiterjedő válaszodat!

Nem szoftveres megtorpanásra gondoltam, hanem maga a hardver, azaz az objektívet figyelve 16x zoomból visszafele 14x-ig nem folytonosan szépen lassan mozog az objektív, hanem mintha rántana egyet rajta a zoom motor, erre értettem...viszont 14x-től egészen 1x-ig megint folytonos és nem akadva mozog az objektív.
A filmezéskor használt zoomolást meg elfelejtem
, tényleg jobb nélküle! 
Nekem azért eléggé hangos a zoom motor hangja, nem kell közel hajolnom hozzá,h. halljam...olyan apró sistergés hallható olykor egy nagyobb "ciripeléssel" ...nem tudom jobban leírni, h. mihez is hasonlítható a zaj...

-
klimokrisz
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Én is kérhetnék a képeket ????

Engem is érdekel a vakus és sötétben fotózott képek.
Esetleg még lehetne ilyeneket is: kit a szabadban készült kép pl.: templom, hirdető táblát, embereket, gyereket valami és egy mozgó tárgyról pl.: kocsit, motor repülő, hajó ilyet is lehetne? persze ha van ilyen neked.
Üdv.: Krisztián -
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
szia megmondanád nekem hogy hogyan tudom megcsinálni, hogy az ez szóra kattintva megnyilik az általad bemutatni kívánt link?
A segítséget előre is köszönöm.

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ebben a 2009-es írásban rendesen lehúzzák a CMOS-t. Ha ez 2011-ben íródott volna akkor a háttérmegvilágításű CMOS előnyeit ecseteelték volna a CCD-vel szemben.
-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm szépen. Jó lenne ha élne ez a fórum. Ha nem baj biztosan felteszek még pár kérdést a géppel kapcsolatosan.
Ami engem meglepett, hogy a CMOS-os gépek alapérzékenysége 100-nál kezdődik.
Ez gondolom a CMOS sajátossága. Én inkább arra gondolok, hogy a CMOS egyfajta marketingkörítéssel belengett költségcsökkentési eljárás volt. Próbálok megbarátkozni vele, hiszen mindenki CMOS-ra tér át. Valamint lehet hogy a CCD elérte korlátait a naygobb érzékenységen levő zaj és a kevés fénynél levő képminőség tekintintetében. Mintha minden gyártó most erre gyúrna rá, csak nehogy az alapérzékenységű képek rovására menjen a folyamat. -
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Annyit még a progikhoz: Új Vegas pro 11 is támogatja, illetve az Adobe Premiere is.
Viszont a Tiszavirág kartács által javasolt Magix pro a legkönnyebben kezelhető és a legolcsóbb. -
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Írsz egy privátot és hozza neked a nyuszi...

-
ggf8600gts
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm szépen a tesztképeket, nagyon örültem neki. Kiváncsi vagyok még abbéli véleményedre is, hogy mi a különsbég, mondjuk képminőség tekintetében az ultrazoom és az utazózoom között.
Ami miatt vacilálok az a képminőség, bár várom az FZ45 tesztfotóit is.
A videó és a fukcionalitás miatt egyértelműen a HX9V. Utazni vele kényelmesebb lehet.A képkészítési paraméterek miatt fz45,de ez nem kisméretű és egy túrán sokkal körülményesebb használni. Pl. polárszűrő is rakható rá, így a múzeumban mondjuk egy kiállítást fényképezek, nem lesz a képen a vaku fénye.
Apropó. Ezekehez az AVCHD formátumú videókhoz, olyan szerkesztő kell ami tudja kezelni a formátumot. Nekem Pinnacle Studio 14 van, de itt lehet hogy egy Magix kell később.
Azt jól értelmeztem a leírásokból, hogy 720p esetén MPEG-4 a formátum? Ez tudja kezelni a 14, amíg nem lesz pénz egy újabb szerkesztőre.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Üdv!
Magix hogy szuperál?
Nálam a 93%-os wmw mentés jött be...próbáltam vagy 3 napig

-
Athanáz9
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Ha beledarált volna egy jobb jpeg motort, és több manuális állíthatóságot a sanyi, már régen ez lenne a zsebemben útközben

-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Jó, értem, csak nehéz felfogni, ha semmilyen beavatkozási lehetőség nincs egy folyamatba, ami néha programozottan hülyeségeket csinál...persze ez nem csak a hx9v-nél van így, nem a gépest akartam szidni, csak furcsa, hogy egy ilyen képességekkel rendelkező szerkezetbe ilyen bug-ot rak bele a gyártó...
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
"Sajnos, a Nex-5n- től eltérően, a HX9v-nél teljesen automatikusan történik az
aktuális zársebesség beállítása."Na ez a baj....
Sehogy nem tudjátok rábírni, hogy a zársebesség 1/50 legyen állandóan és a többit változtassa, ahogy akarja?
-
tiszavirág
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Egy hibát elkövettem, a negyedik bekezdésben, természetesen nem 1/50 -es expozíciós időről változott hirtelen kb. 1/25-re, hanem kb.1/500-1/1000-ről változott kb 1/25-re a zársebesség.
Tehát itt a z expozíciós idő csökkenése egy bizonyos szint alá, az ami
problémás lehet bizonyos extrém helyzetekben.Mint ahogy említettem én PS módban, tehát p50-nél próbáltam, lehet, hogy
más beállításban, pl. MPEG-4 p25-nél ez a jelenség nem fordul elő.
Lehet másoknak is próbálkozni.
Sajnos, a Nex-5n- től eltérően, a HX9v-nél teljesen automatikusan történik az
aktuális zársebesség beállítása. -
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Valószínűleg nem fog ez problémákat okozni valós felhasználásban, csak teszteltem a gép képességeit egy Panasonic SD700 kamerához képest és ez így előjött és tudni szerettem volna, hogy másnál is jelentkezik-e. De kösz a megerősítést.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Nem lehet, hogy abból is adódik, hogy vmi nd szűrő szerűséget változtatgat rekeszérték állítás helyett?
-
klimokrisz
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
De ha senki nem vesz, szerintem akkor leviszik az árakat, mert a nyakukon marad vagy nem? és mikor az árak lementek na akkor fogok én is venni

Kivárom mindenképpen, de lehet addigra lesz egy másik gép /márka ami jobb és szebb többet tud akkor meg azt veszem meg
-
Anubis_9
addikt
válasz
tiszavirág
üzenetére
Na durr! December eleje óta várok arra, hogy vehessek egy ilyen gépen, és lehetőleg ne 90e-ért, hanem úgy 70-75-ért maximum. Amúgy azt hallottam én is, hogy január vége felé érkeznek majd előreláthatóan...

-
cirkus
aktív tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm !
Azt nem értem, mikor a záridő paramétert állítgatom föl-le, úgy sötétül-világosodik el a kép, mert a záridő az időhöz köthető, a rekeszérték meg ugye a fénymennyiséghez.... -
Pöfögő
csendes tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
A Sonycenter boltjaiban elvileg nincs készleten, január 4-re írják az beérkezést. :-(
Lehet felhívok holnap párat, de holnap csak azt tudom felhívni, ami plázában van, mert a többi vasárnaponként zárva van, mondjuk lehet a karácsony miatt vasárnap is nyitva vannak, de erről a honlapon e kukkot sem írnak.
-
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Valahol olvastam, hogy a 29perces limit csak az EU verzios gépekben van (50p-s), az usa verziónál állítólag nincs (60p).
Nekem az usa verzió van, alkalomadtán kipróbálom.
-
klimokrisz
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszokat.
Úgy érzem csak jó döntés lesz megvenni ezt a gépet.Igazából videózásra használom majd, de azért kellenek a jó fényképek nappal és éjszaka is.
Az a baj hozzá vagyok szokva a Eos 5DII képminőséghez és ………………….. minden fotó minőséget hozzá próbálok mérni holott, tudom nem lesz olyan jó a minősége egyik kompakt gépnek sem, de úgy látom és érzem a Sony most ezzel a géppel jót produkált videó és fotózás terén. -
klimokrisz
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Köszi a választ
pedig jobb lenne a 60p 

Elkezdem nézni a boltokat hogy hol a legolcsóbb most ez a készülék és megveszem.Garancia: A Magyar Sony központba is elfogadják a garanciát? Úgy értem bárhol is vásároltam a készüléket pl.: Békéscsaba xy üzlet, de az - az üzlet fél év után csődbe megy, és ha valami baja van a készüléknek akkor a Magyar Sony központot felhívóm és ők is megtudják javítani garanciális készüléket ingyen?
-
YikeSS
tag
válasz
tiszavirág
üzenetére
Igen, köszi... azt az ikelite tokot mar neztem, es pont a tok+video kepessegek miatt kerdeztem a feheregyensulyt.
-
Tulku
veterán
válasz
tiszavirág
üzenetére
Tökéletesen elfogadom amit a videó részről írsz, de sajna a fényképekről azonosan pozitívan nem lehet nyilatkozni.
Ha finoman akarnám kifejezni, akkor egy Monet-Manet-Degas összhatás érvényesül számomra több képen is, különösen ahol bekapcsolódik a zajszűrés...amit sajna nem lehet kikapcsolni.
Én maradok annál a megállapításnál, hogy ez egy nagyszerű mini kamkorder, ami tud képeket is készíteni...és akkor azt hiszem senkit nem sértettem meg.
ps: sajna a nex 5n-nél pontosan fordítva van, a videó kontúrélessége meg sem közelíti a HX9v-jét. no comment...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...csaaaaak a mostanit nem bírná el a pénztárcám.