Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
dethroner
üzenetére
Nézd, már a K800i is multimédia eszköz, azaz jóval többre való, mint csupán hangalapú kommunikáció...
Természetesen minden gond nélkül tudod használni a navigációs lehetőséget is, csupán a hozzá kapcsolódó lépéseket kell megtenned.
Vagy előfizetsz egy net csomagra - és akkor a net alapú, ámde GPS vevő nélkül is működő lehetőséget tudod használni,
vagy befektetsz egy nagyobb, egyszeri összeget, és a külső GPS vevő megvételével máris tudsz offline navigálni...A lehetőség adott, még a K800i esetében is.

-
-
válasz
dethroner
üzenetére
Érdemes elgondolkodni, hogy az általad óhajtott navigációs alkalmazás milyen hatásfokkal ill. mekkora költséggel jár.
- A We-Travel [link] alkalmazást próbáltam, ami csak játéknak jó. A vidéki térképek nagyon szegényesek. Ez az alkalmazás azért volna szerencsésebb, mert nem használ adatforgalmat, tehát ingyenes.
-GSP vevőt kell hozzá csatlakoztatni, ami macerás ill.lehet, hogy nem is tudod összekötni őket, ebben nincs tapasztalatom, de nem lepődnék meg ha így volna. Másik dolog, a vevő egység plusz költség.
-Wayfinder navigáció, amiről van egy kis tapasztalatom a SE W760 próbálgattam. Ebbe a készülékben van beépített GPS, ellenben a K800-al, amiben nincs. Ez a navigációs program már sokkal jobb mit a We-Travel, de adatforgalom is jár vele, mert a térképet a netről tölti le. Ráadásul hivatalosan az alkalmazásnak is van használati díja a próba idő letelte után.
Ezért szerintem ez sem jó alternatíva számodra.
- A Google Maps nem kimondottan navigáció, itt Magyarországon jelenleg nem érhető el ez a funkció, ha azóta nem változott. Helyzet meghatározásához, tájékozódáshoz jól jöhet, de autós navigációhoz felejtős. Ráadásul ez is internet költségekkel jár.
Összegezve több érv is ellentmond a józan észnek: 2" kijelző, nincs beépített GPS, zárt OS nincs megfelelő, ingyenes java navigációs alkalmazás.
Azt tudom javasolni, hogy érdemes volna más készülékbe gondolkodni. Jó kis készülék a K800, de offline navihoz teljesen alkalmatlan. Próbálkozni lehet, csak a hasznodra fog válni, egy csomó tapasztalatot fogsz így szerezni a telódról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest