- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
#63718632 #1092 üzenetére
teljesen jó az az MSI lap amit linkeltél. mint írtam erősebb processzorokat is bőven kiszolgál. azt a pénzt amit az x570-es felárra költenéd költsd bármi másra, mert minden másból több hasznod lesz mint a 450 és x570-es chipset közti különbségből.(minőségibb ház,nagyobb ssd,jobb ház ventik BÁRMI)
igazából 3700-ig sem nagyon látom értelmét x570-es chipsetnek, hacsak nem kell a 2nvme pcie ssd meg nem akarod 4.5 ghz-en járatni vízhűtéssel.
tökéletesen kiszolgálja a procidat az a lap és azzal a rammal 99.9% hogy 2 kattintásos xmp után hibátlanul fog menni a rendszer. tényleg költsd bármi másra inkább a pénzed mint x570-re.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
#63718632 #1079 üzenetére
Kerettol függően G. Skill aegis vagy crucial ballistix sport lt. Ez a kettő a legajanlottabb ami 99.9% eséllyel működni fog a megadott orajeleken. Nyilván ez nem azt jelenti hogy a többi nem fog, de ezek vannak a legtöbb pH! - s rendszerben. És minimum 3000mhz-es kit legyen, lehetőleg dual channel.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
#63718632 #1082 üzenetére
2700 is 8/16 és újonnan kb 50-53 ezer
B450-nél ha csak nem kéred külön nem biztos,hogy az a bios lesz rajta alapból a lapon ami egyből viszi a 3.generációt.
Én egy Asus Rog Strix B450-F Gaming lapot vettem 3 napja az sem volt felfrissitve alapból 3.generációs procira,hiába van ráírva,hogy 3000 ready.
Az csak azt jelenti tudja a 3. generációt is mert van hozzá olyan bios,de az nem biztos,hogy az is van rajta.
Pl: ha PCX-nél veszed a lapot ott kérheted,hogy a legfrissebb biossal küldjék akkor tuti egyből megy benne a 3. generáció.Jah és 2x8 gb G.skill 3000 memória kb 26-28 között mozog nem hiszem a 2400 annyival olcsóbb,hogy ne érje meg a külömbözetett,mindegy,hogy most játékra vagy másra veszed.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
#63718632 #1076 üzenetére
Azt kérdezted melyik az a lap ami bios frissítés nélkül tuti elviszi a 3 generációt,erre mondtam X570 mert azt arra tervezték,mondjuk én már ha 3.generációjú procira annyi pénzt kiadok lehet nem a leg egyszerübb lapot venném hozzá.
30 ezer környékén már elég jó lapok kaphatóak,pl: a steel legend-s
De ez csak az én véleményem. -
vlevi
nagyúr
válasz
#63718632 #1070 üzenetére
Mivel én ASUS-t vettem, az Asus oldaláról a B450M-K a legolcsóbb lap, erre már azt írják, Ryzen 3000 Ready. [link] De, hogy ez azt jelenti-e, hogy mindegyik lap, ami a gyárból kikerült, és a nagyker polcain van, alapból viszi-e a 3000-t, vagy csak azt, hogy BIOS frissítés után működik vele, azt nem tudom...
-
vlevi
nagyúr
válasz
#63718632 #1070 üzenetére
Én Asus B450M Gaming-Plus lapot vettem, azon 1823-as BIOS volt (2019 októberi), de ment vele a Ryzen5-3600.
Lehet (de csak lehet, próbálni nem próbáltam), hogy a legegyszerűbb Asus B450-es lap is támogatja már alapból. Pont ma néztem egy PCX.HU videót, [link] Ryzen 3200G-t raktak egy Asus B450M-K lapba.
Más lapokról meg aztán végképp nem tudok nyilatkozni, hogy egy MSI, Giga, ... melyik BIOS-tól támogatja a Ryzen 3-ast, és, hogy neked, amikor a polcról leemelik a lapot, akkor az a lap meddig állt a raktárban.
Korábbi chipsettel biztosan nem próbálkoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Lexus, Toyota topik
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Autós topik
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest