- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3589 üzenetére
tényleg,most már beugrott..egyébként 1Ghz-re fixáltam és megy ugyis
most 1060mhz es HT linkkel megy
265ös HTT-vel alapfeszen.SuperPI 1MB most már annyi idő alatt fut le,mint 9x265-ön hasznát Newcastle-n...everest 4 sebességteszt..
érzem,érzem,hogy még nincs vége a procinak. Szeretem a Fülöpszigeteket,szeretem Manilát. -
Balinov
titán
üdv,
az mennyire normális,hogy Sempinél a cpu-z 1.40 800Mhz-es HTLink sebességet ír? utoljára s754-nél volt ez ennyi,nem? S939 és AM2-nél 1Ghz.. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3580 üzenetére
tényleg?én nem félek feszt adni,ha kell,akkor kell,bár 2V-nál többet nem szívesen adnék,reméljük elég lesz az is majd.
hát,tuti ,hogy nem, 2,1V a plafonmondjuk még az megint egy kérdés,hogy valójában mennyit ad a ramoknak a lap ténylegesen,mikor 2,1V-t állítok be
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3578 üzenetére
Vaniliás,ezt jó tudni
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3575 üzenetére
ahám,szal 4-4-4-12. a 800+-os modulok madricáján is ennyi szerepel spd értéknek 800-on,akkor emelek egy pici feszt,és mind a 4-et ennyin hajtom.baj nem lehet belőle..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3572 üzenetére
2,1V-t tudok adni BIOS-ból a memeknek,sztem elég lesz. az előbb írt értéket és időzítést 1,8V-n produkálják a modulok. Sajna nem jött össze a 2x1giga,így 1T-ről lemondhatok,de legalább sikerült a 2giga,cuzammen. azon a x-12-es értéken ha faragnék,az milyen hatással lenne a rendszerre? vhogy nem sikerült még ddr2 tuning AM2 plattformon témában kellőképp képbekerülnöm.
-
Balinov
titán
No teganp összeállt végre a gép egy:
- Asus M2A-VM
- 3200+ Sempi
- 2x512MB DDR2-800 A-data ,nem hűtőbordás
- 2x512MB DDR2-800+ A-data ,rózsaszin bordás (ugylátszik,csipázom az adatákat.)
személyében.
Első tapasztalatok: stabil lap,friss sp2-es xp-t kapot friss platform,vga,stb. driverrel. egyedül a HD audio-hoz tartozó pci eszköznek kellett kézzel megmtuatni az 1.66-os whql csomagot,hogy menjen,de utána rendben megy. lap a ramokat 5-5-5-12 2T-ben hajtja alapból. 720 vagy 740mhz-en,dualchanelbe. Everest 4 olvasás ~6k körül. BOX hűtő került rá,azzal idle 25C a proci,CNQ enabled esetén. BIOS-t a BIOs-os Ez-Flas-sal pendriveról frissítettem 0801-re,hibátlanul. Idáig meg vagyok elégedve, FSP 350PNF táp is rendben,csendben végzi a dolgát. Q-Fan viszont tényleg lófüttyfürüttyöt ér. Nem tudtok vmi 3rd party sw-t a leszabályozásra?
Tuningra,memóriaidőzítésvariálásra nem jutott sajnos idő,elvitte az időmet az xp telepítés. A hangrésszel kimondott meg vok elégedve,korábbi ALC850-hez képest az ALC883 meglepően szépen,tisztán és dinamikusan szól ugyanazon Phillips fejhallgatón. Egyedül a front panel usb bekötéssel nem jutottam dűlőre,csak a gnd szálakat birtam beaznosítani,de ez nem a lap,hanem a 6 éves acorp házam kehe.majd kisakkozom. Juteszembe,ha tudtok leírást frontpanel usb bekötésről,hogy mik lehetnek az esetleges elnevezések,akkor ne tartsátok magatokba
üdv
Balinov
[Szerkesztve] -
-
Balinov
titán
Olcsón jót keretében, tekintettel az emelkedő ddr2 árakra és a sok nagykernél kialakló készlethiányra ma lecsaptam az egyik helyi győri srác firssen hirdetett A-datáira.. 2x512mb ddr2-800-as sima nyákos,nem piros hűtőbordás és 2x512mb ddr2-800-as piros hűtőbordás 4-4-4-12 by spd 800-on,srácnak 1066-ot mentek..szal úgy tűnik,ram kérdés is megoldódik ma..
uramatyám,2GB-m lesz összesen,végre tudok majd rendbe Gótikolni.. -
Balinov
titán
Srácok,ez az AM2-es topik,nem a ki tud több RAM márkát felsorolni contest.
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3542 üzenetére
Micron,na ja,én is tom,az finom lenne,csak kurvára nem viszik a Vitestákat,aminek az árából kívánnám végrehajtani a ddr2 beszerzést...egyenlőre ugynézki,max 2x512-es sikerül.jobb esetben 1x1gb+1x512MB...juteszemben,ebben vagy 3x512-es felállásban megy a dualchanel egy 3200+ sempivel?
az a baj,hogy 2 boltos cimbit is megkérdeztem,le vannak fogyva a nagykerek...bezzeg 2-3 hete,mikor szokványba raktam össze az x2-ket,akkor zatán Rábát lehetett volna rekeszteni olcsó és finom ddr2-vel.
-
Balinov
titán
No,most hoztam el az asus R690G-s deszkbórdot,csak ram hiányában nem tom még beüzekedni. Milyen chipes ramot ajánlotok AM2 alá.az olcsóbbik fajtából
-
Balinov
titán
válasz
rollins #3380 üzenetére
ilyet keressél, [link] asus M2A-VM.Oliverdáéknál mocorog egy ilyen lap,friss biosokkal elégjól tuningolható állítólag. Igaz is,Oliverda,mennyire is????
Ilyet kapok,ha igaz 7főn, 16k bttoért vacsiujat.
MSI-t kerüld messzire,ahogy néztem a manualban a bios leírását,még memóriaidőzítést sem lehet benne állítani! Asusban vcore 1,55-ig, vdimm 2,1V-ig, chipsetnek is lehet vmennyit,meg meg lehet még pluszba valami fesszel küdeni a procit.
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #3335 üzenetére
na,win alól,miót a gyári gigabyte bios bin fájl és a gyári win-es @BIOS úgy elbaszta a jelenlegi lapomat,hogy veszprémbe kellett vinnem,mert ott találtam embert,akinek megfelelő biosiro cucca volt,nem frissítek.
-
Balinov
titán
Májsztrók,végülis az Asus R690G-s lapot veszem,most rendeltem meg,elvileg 7főn mehetek érte délutány. Kezdetnek egy friss bios upgrade lesz,ezzel kapcsolatban kérdezném,biosból ezflash-shel lehet-e pendrive-ról frissíteni?
-
-
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3301 üzenetére
mi,ja,neem. antituning lapot én nem veszek,akkor már maradok az s754-nél,haldokló pci-e 16x csatival és vibráló 6100-es gpu-val.
Néztem ftc logoutos cikkét a biostar lapppal kapcsolatban.Ott egy sor megindított,miszerint a V-s és a G-s a HDMI és a DVI csati hiányában különbözik. Namost ezek egyike sem fakaszt heveny zokogásra,mivel Samu 920N -n csak Dsub csati van,nameg ha tényleg jóval olcsóbb a V-s,akkor tán maradhat a GST is..akkor meg leszarom effekt.szal értitek. Valszeg most X2 sem lesz,inkáb 82xx bttoért egy BOX 3200+-es semp.2x1gb-val többet érek azoknál a stuffoknál,amit hsználok. -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3299 üzenetére
nemtudom,de mivel nem győri,így nem is forszírozom,egyszer már megjártam nem győri beszerzéssel.amiatt kell most lóhalálába lapot keresnem.
Közben találtam egy PCstats-os MSI rivjút,hát,ez biztos nem lesz a lapom,mivel egy deka óverlokk opció nincs benne,max a ddr2 időzítést lehet állítani,meg a ht multipliert.Hova tűnt MSI régi legendás túlhajtható lapjai? -
Balinov
titán
Srácok, nagyon nem akar se az Asus se a Giga R690G-s lap összejönni.
Ajánlottak viszonyt helyben 2 fajta lapot:
ASROCK ALiveXFIRE-ESATA2 15,8k és MSI K9AGM2-FIH 19,9k btto áron.
800-as ram melletti 250-es HTT a cél minimum.mit javasoltok? -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3183 üzenetére
na,akkor majd a fogat,izé gigáthajtásról beszámolok,ha jutottam vmire.
-
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3174 üzenetére
na,holnap ugyis megyünk párommal a Brigantin-ba squasholni,ha látom a Carinát,majd fizetek neki egy Stella N.A.-t...
Ramból? 8k körül másik győri Zolinál boltba van Kingmax 800-as,sztem megteszi. oylat raktam most egy 4000+ brisbane-mellé 2x1gb-osat egy Asus M2N -be vagy m2n-e...bár jól lkiqrt velem,mert alapórajelen nem akarta az 1T-t...so I'm not familiar with current Asus bioses..
Isten biz,ha sikerül ilyet bugáznom,beszámolok róla,már mikor a Ph-s hír is megjelent,akkor szemeztem vele,nomeg a hir topikjába is jókat dumáltunk róla.. -
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3172 üzenetére
írtam neki,de lehet,ha holnap bemegyek a belvárosba,befutok hozzá,azt megkérdezem személyesen. 18k-t megér.most számolgatok,ha elmennek azok a cuccok,amiket tervezek,akkor 690g+x2 3600+ ,2x1gb ddr2-800 meglesz bízvást,meg még marad egy ~10k körüli összegem valami használt vga-ra.
Nevem miatt ne bánkódj,én is lehagytam a 27-et
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #3170 üzenetére
Gyuri,bakker,köszi.Ugylátszik,most kell abbahgagynom a ph!-zást,mielőtt elvisznek gumidominózni. Látom Zoli listájában 18k körüli az ára,ami nem vészes.kecsegetető a ocw-s teszt,még olvasom,de idáig Lég impresszív. viszont látom a V-s GIGABYTE MA69VM-S2-t,az is hasonlóan jól mehet? [[link]
-
Balinov
titán
aha,értem,szal nagyjából annyi ,mint s754/s939 viszonylatban.nagy az én bánatom,helyi ph-s boltos beszerzési forrás nem tudo olyan Asus R690G-st..
VaniliásRönk: ezért spekulálok,lehet,jobb most egy akár 6150-es lap is 2x1gigával meg egy x2 3600+-szal,aztán ha marad most egy x600 vagy 6600gt használtan,
[Szerkesztve]
Oliverda: na,oda nemtom jár-e a srác..de köszönöm a tippet!
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Üdv,
AM2-be még van hova fejleszteni a tudásomat,ezért kezdenék mindjárt egy triviális kérdéssel.
Mindennapi alkalmazásokban hátrány a single chanel memóriahasznált?Ha igen,napi használat során, avi->dvd konverzió,offisz,net,játék,stb.. Most már csak napok kérdése,hogy AM2-re összejöjjön a pénz,viszont valszeg most csak 1x1GB 800-as ddr2-t tudok venni.. -
Balinov
titán
válasz
Oliverda #3125 üzenetére
hmm.köszönöm a tippet,gondoltam én is ilyen chipsetü lapra Gigabyte-ban,de ez az asus sem tűnik rossznak, és gugli szerint 15-16k körül beszerezhető,ami kb az asrock alive6 helyi árának felel meg,kicsit combosabb vga-val...
Ftc,én is így spekuláltam, viszont a 667-es és a 800-as árkülönbözetéből futná egyel nagyobb szorzóju (3200+) sempire is akár. 800-as gigás modulba a KingMaxok milyenek? jövőre gondolva mindenképp 2giga kell (márcsak,hogy ujra elővehessem a G3-at..),nomeg x2 sem árthat majd..
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
üdv,
AM2-es 2800+ vagy 3000+ sempik mennyire tuningbarátok? érdemes 800-as ramokat venni melléjük,vagy elég a 667-es?
[link]
egy ilyen lapot néztem ki,vagy egy asrock alive6nfg-dvi-t,és 2x1gb ramot,de leeht a keret szükössége miatt csak egy 2800+ vagy 3000+ box sempi lenne első körbe bele,aztán egy kis x2-es.
ahogy néztem amdcompare-n,a két sempi 8x200-on ketyeg,csak L2 méretben van különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest