- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8797 üzenetére
Kit érdekel a B2 X3 ára? Főleg úgy hogy csak OEM-eknek szállítják őket. Mellesleg elég egyszerűen elő tudják állítani az X3-as procikat, tehát nem kerül nekik túl sok plusz energiába. Ezért nem hiszem hogy nagy érvágás hogy nem kapkodnak értük. Nyilván nem is gyártottak/gyártanak belőlük annyit mint X4-ből.
-
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8770 üzenetére
Nem biztos... pl. most úgy fest hogy az nV 780a chipset-tel szerelt lapokkal valamivel többet ki lehet hozni a Phenom-okból.
Mondjuk ennek azért nem merek túl sok jelentőséget tuljdonítani de azért érdekes vélemény.
"I must say this board is definitely faster than the 790FX/770 that i have tried and completely frustrated with (I really want to stick with AMD....sigh...tried DFI M2RS, Abit Ax78, Gigabyte 770DS3, 780G)"
-
Oliverda
titán
válasz
Balinov #8678 üzenetére
A referencia lapon lehet. Kíváncsi vagyok hogy ezek az új 790FX-ek már ugyanúgy 55nm-en fognak-e majd készülni mint a 780G és 790GX. Mondjuk aki nem akar ultrabrutál Crossfire-t annak a 790GX jobb választás lesz majd szvsz.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8637 üzenetére
Ezt a tesztet gondolom láttad már.
-
Oliverda
titán
AMD 790GX to launch at Computex
"Beware that Crossfire works in 2x 8x PCIe 2.0 mode."
Micsoda hátrány...
-
Oliverda
titán
AMD's SB750 is a secret weapon
Várjuk a 790GX + SB750 kombóval szerelt lapokat.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8539 üzenetére
Kevés a 4 SATA?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8533 üzenetére
Igen, sajnos nem az. Kíváncsi leszek hogy erre a 790GX-re fognak-e hasonlóan komoly felépítésű lapok épülni mint az nV 780a chipset-jére.
Nem kell várni, ott az MA790FX-DS5. Bár az még mindig meglehetősen drága sajnos...
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8531 üzenetére
A PWM borda erről is lemaradt sajnos.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8504 üzenetére
Jó helyre.
Ez a Sapphire AM2RX780 egész normálisnak néz ki, és az ára is nagyon barátságos.
katt777: "Játékokban meg nem sokra megyek egy lassú 2 magosnak számító Phenommal." - LOL! Viszlát
-
Oliverda
titán
A 780G alapvetően egy olcsó integrált rendszerekbe szánt chipset. A legtöbb erre épülő alaplap ezért nem a legdrágább és legjobb minőségű/kapacitású alkatrészekkel lett felszerelve azért, hogy még olcsóbb legyen a gyártásuk és ebből kifolyólag áruk is. Ezek az alaplapok ezért nem szeretik a 125W-os procikat.
Amúgy szerintem semmi akadálya nem lenne annak hogy 8 fázisú digitális PWM-el ellátott 780G-s lapot gyártson valaki, csak az a kérdés hogy ezt ki venné meg 35-40K körüli áron.
-
Oliverda
titán
Phenom 9850+ not supported on AMD 770/780G boards
Szvsz ilyen lapokba felesleges is olyan CPU ami 125W-ot fogyaszt.
-
Oliverda
titán
RS780D to do three-way hybrid CrossFireX
Kíváncsi leszek hogy erre majd épülnek-e kicsit komolyabb alaplapok. Mondjuk a Giga féle 780G chipset-es S3H már nevezhető komolynak.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8219 üzenetére
Az alaplap független.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8217 üzenetére
TR Ultra-120 eXtreme. Szerintem elképzelhető.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8213 üzenetére
Vegye meg az MS az nVidia-t és utána húzzák le a rolót.
-
Oliverda
titán
In Memorian ftc
TomBoy1986: A negatívumokból legalább 5-6 darab BIOS frissítéssel orvosolható.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8140 üzenetére
Ahhh....akkor már értem hogy miért volt kétszer gyorsabb egy VGA ha AGP 4X-es lapból AGP 8X-esbe raktam.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8135 üzenetére
Nem az igére gondoltam.
Mellesleg már megint ott tartunk hogy minden lapon van legalább egy PCI-E 1.x 16X-es slot tehát akkor csak (bizonyos lapoknál) Crossfire-ben a második kártyának jöhet be az általad említett 7% ami szerinted 10.5%-ra nő az RV770-esetében mert ott már másféleszt több lesz az adat mert másfélszer gyorsabb a kártya, és ugye ez is csak a második kártyát sújthatja, stb...
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8133 üzenetére
"...akkor a várhatóan másfélszer gyorsabb rv770 1.5X-nyi adatából habár mennyiségileg ugyanannyit, de ez %-ban már kevesebb lesz."
Erre gondoltam.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8130 üzenetére
Erre mondtam/javasoltam az imént hogy inkább ne erölködj.
-
Oliverda
titán
cowboy: Honnan veszed hogy majd nőni fog az az általad okosan kitalált 7%? Illetve ugye az imént már kiderült hogy nem is 7%...
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8123 üzenetére
OKé, de ez most hogy jön ide?
Másrészt pedig sajnos az a lap nem támogatja a 125W-os procikat (pl. 6400+) a nem túl izmos PWM miatt, tehát ez még lehet hátrány a jövőben mivel ugye konfigot nem három hónapokra szokott venni az ember szvsz.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #8116 üzenetére
cowboy: A lényeg az hogy mennyit spórolsz meg vagy mennyivel kényelmesebb hogy nem kell éppen lapot cserélj majd ha minden áron CrossFire-t szeretnél a jövőben. Illetve ahogy Gyuri27 is említette, ha olyan borzasztóan fontos lesz az a pár százalék akkor nem ilyen lapot kell venni. Nem kell erölködni.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8111 üzenetére
A szűk kereszmetszet ilyen esetben a rendszermemória lesz és nem a PCI-E ami elvezet odáig (sőt AMD esetében még ott van a HTT is). Szvsz ígyis-úgyis élvezhetetlen lesz a dolog ha már hozzá kell nyúljon.
cowboy: Az összes (PCI Express-es) lapon van legalább egy darab PCI-E 1.x 16X-es slot, tehát mi a fészkes francnak rakná be valaki az egy darab 2900XT vagy 8800GTS kártyáját PCI-E 1.x 8X-es slotba?
"Ha ez most 7%, akkor mennyil esz majd a még gyorsabb kártyáknál?"
Ki tudja, egyáltalán nem biztos hogy több.
"Konfigot nem három hónapokra szokott venni az ember szvsz."
Már aki...
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #8107 üzenetére
Ugyan már.
Ha a DIMM modulokhoz kell nyúljon az már régen rossz, és ülhet a kártya 32x-es PCI-E 3.0 slot-ban is akár, mindenképpen be fog lassulni.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8101 üzenetére
7%? Húúúha...
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #8098 üzenetére
Simán elég szinte bármilyen kártyának szvsz. Általában nem a PCI-E sávszél a szűk keresztmetszet.
-
Oliverda
titán
válasz
cowboy_bebop #8087 üzenetére
AsRock? Na és aztán miért pont AsRock?
-
Oliverda
titán
mod: Azért akad pár hiba a "leírásban". Pl. a másik hosszab PCI-E szerintem nem 1X-es hanem 4X-es.
-
Oliverda
titán
Nem túl alapos...
-
-
Oliverda
titán
Reuven Soraya, Director of marketing at AMD Chipset division was happy to say the following.
“AMD 780 chipset sets the standard by which all platform technology should be measured.
With true DirectX10 graphics, Hybrid CrossFire technology, the richest HD video playback on the PC market and remarkably low power consumption we have redefined the boundaries of mainstream client computing.
With the AMD 780 in our arsenal, we can satisfy our customers’ requirements in a unique fashion that none of our competitors can come close.” -
Oliverda
titán
Idézet from nándika: "Na Abit még nincs de sztem 1-2hét tuti lesz mert nagy az abit készletük."
Gyuri27: Még ha a legdrágább forrással számolok és hozzáadom a 20% ÁFA-t is akkor sem több mint 23.500. [link] , [link] , [link]
Na és ezek kisker árak. Számoljuk 65 euróval, akkor cakk-pakk olyan 21K lesz durván.
-
Oliverda
titán
AMD 7-Series Chipsets Disk Performance Utility
Esetleg ezt próbálta már valaki? Elvileg bármilyen SB600-al szerelt lappal megy.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #7681 üzenetére
Ez az árnyalat, ilyen slot színekkel tarkítva.
mod: Mellékes info, de ha minden jól megy akkor majd megpróbálok valami tesztféleséggel előállni az AX78-al kapcsolatban. Feltéve ha be tudom szerezni értelmes áron.
-
Oliverda
titán
válasz
Dr Smoke #7675 üzenetére
Abit AX78. Uff...hát ez lehet hogy 20K alatt lesz: [link]
Már ránézésre is komolyabb szerintem, illetve post code kijelző is van rajta ami jó kis segítség lehet bizonyos helyzetekben.
daa-raa: Konkrétan én sem egy Fatal1ty név alatt futó lapra vágyok, hanem inkább a Fatal1ty szintű felszereltségére. μGuru, eSATA, stb.
-
Oliverda
titán
Én nem cserélnék csak az SB700 miatt lapot az biztos. USB-n meg csak az egerem van (néha a telefon), az talán nem terheli agyon a procit.
Dr Smoke: 2 hét és itt az abit, én biztos megvárnám a helyedben. Egyrészt ezen a Gigán nincs semmiféle borda a FETeken, tehát egy erősebb proci erősebb tuningjánál ez probléma lehet. Másrészt az NB bordája is alul lett méretezve szerintem. Amúgy elvileg az abit még olcsóbb is lesz mint ez a DS4.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Na, végre megérkezik az abit AX78, még jó hogy már novemberben bejelentették. Slágergyanús szerintem.
A doboz marha jól néz ki: [link]
...meg azért a lap sem rossz.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
Ezt a Wikipedia-s oldalt elég rendszeresen frissítik. Sok hasznos info fent van, érdemes elolvasni.
Közben megtaláltam a választ a kérdésemre is: [link]. Tehát az IGP kapcsol le ha nincs szükség a nagyobb 3D-s teljesítményre, és ezért a diszkrét VGA-ra kell csatlakoztatni a monitrot is.
Végül pedig ECS A780GM-A.
-
Oliverda
titán
Pont arra gondoltam én is, hogy bizonyos körökben konkurenciája lehet a 790FX-nek (nálam legalábbis biztos
). Bedugsz mellé egy HD3850-et és kész.
Viszont azt nem tudom hogy Hybrid Crossfire esetében az integrált VGA-ra kell-e csatlakoztatni a monitort vagy magára a kártyára?
-
Oliverda
titán
AMD 7-Series Integrated Chipsets
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest