- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
Aktív témák
-
up
senior tag
Sziasztok!
Van nálam egy gép. Shuttle AV18V31 alaplap (Via Apollo pro133a csipszet), 667MHz P3 proci, Rage128 pro videokártya, 2x256mb SDRAM, 30G Maxtor vinyó. Vargánya táp. Friss WinXP (egyszer elhalt install közben, de nem tudom mivel, mert újraindult és utána fölment), legújabb Via 4in1.
A hiba pl úgy csalogatható elő, hogy elindítom a Nero telepítőjét. Ez ugye self-extracting, és ellenőrzi a kiszedett file-okat. Vagy itt mondja, hogy executable file has been corrupted, vagy később telepítés közben a Nero.exe-nél, hogy file cannot be found, és a telepítés leáll. Alkalomadtán itt el is fagy a dolog, MEMORY_MANAGEMENT vagy PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA kékhalállal. Illetve a 3dmark2001se is összecsinálja magát egy idő után.
Ami fontos:
- vincsi badsector és filerendszer hiba kizárva (powermax full test kétszer végigment rajta, chkdsk is, semmi hiba)
- proci kizárva (nem húzott, megfelelő hőmérsékletű, prime95ben nem hibázik)
- file hiba kizárva (másik gépen jó, sfv-vel ellenőrzött)
- winxp szűz, vírus és hasonló is kizárva (antivirussal is ellenőrzött, nettől elvágott gép)
Ezek után én memóriára gyanakodtam. Kiszedtem a két 256-os modult egyenként, mindkettővel ugyanezt csinálta. Aztán beraktam egy régi 64-est, azzal meg ment, mint a kisangyal (igaz, retek lassan). Tiszta sor, szar a memória. Igen ám, csakhogy a két 256-ost visszarakva, a memtest86 vagy négyszer végigment rajtuk (összesen vagy 7 órát futtattam), és semmi hibát nem jelzett!
Ezek után a tippem az, hogy az alaplap/chipset valamiért nem megfelelően kezeli a 256-os modulokat, és ez valószínűleg a via 4in1-nek ''köszönhető'', mivel memtest86 alatt nem jön elő a hiba.
Nektek van ötletetek a dologgal kapcsolatban?
Van valaki, aki már szívott hasonlóval?
Hallottam olyasmit rebesgetni, hogy a via4in1-ek közül némelyik (sok) szar, melyik régebbivel érdemes próbálkozni?
köszi előre is.
up
Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- SK hynix 32GB DDR5 Notebook RAM
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- 27% számlával! GIGABYTE B560 AORUS PRO AX Alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest