- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Hirdetés
Aktív témák
-
Flameus
aktív tag
''...a mobil Athlon XP processzorok 100%-ig szorzózármentesek, tehát szorzójuk szabadon állítható. Erre a PowerNow! technológia miatt van szükség, hiszen a notebook a terheléstől függően állítja be a processzor órajelét, ezt pedig a szorzó változtatásával éri el (ahogyan az Athlon 64 esetében a Cool'n'Quiet). ...''
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=376&p=2[/L] -
-
Flashy
veterán
igen, a mobil prociknak az oprendszer változtatja a sebességét lefele ha nincs terhelve. de ez nem ugyanaz mint a lock, olvassatok utána. van egyszer a startup multiplier, meg egy max multiplier, a startup van lockolva, a maxtól lefele tudja állítani a powernow vagy hogyhivják.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
nem hiszem. a tuningolással mindenképpen megnő a processzor disszipációja, jobban kezd melegedni, amit notebookban nem tudsz erősebb hűtéssel ellensúlyozni, mivel össze vannak zsúfolva, esetleg más alkatrészek épségét is veszélyezteted.
ja és nem tudom eg ynotebook bios ad-e egyáltalán lehetőséget feszültség emelésre pl, ami általában szükséges. -
Dave™
nagyúr
Elmegyek jósnak. Pont erről beszéltem a másik topikodban. Ha megértenéd mi az amit csinálsz, akkor azt is tudnád hogyan kell azt jól csinálni. Ha pl elmondják hogy kell kivenni egy mandulát attól gondolom még nem mernél műteni. Tanulni, tanulni, tanulni - ahogy szovjet ''barátunk'' mondta vala. Légy tisztában azzal, amit csinálsz.
-
Tommmysun
aktív tag
Nah tessék mire válaszolok, már meg is oldódott a probléma
-
Petes
tag
Köszi, sikerült megoldani, még jó hogy több pc van itthon és tudtatok segíteni:)
Még egy kérdés:
A laptopomban amd athlon xp 2.6+ van és 2000 Mhzn fut, ez ennyire is van tervezve vagy majd ha elavultabb lesz akkor lehet állítani valós 2600-ig?
köszi -
Flashy
veterán
ez a topikpáros lesz ezentúl az elrettentő példa.
-
Dilikutya
félisten
erről beszéltem én is. :U ha mindent ''jól'' csináltál akkor nem adtál neki jó nagy értékeket és jó eséllyel elindul BIOS-reset után. a tuningról jó ha tudod hogy nem durr bele a közepébe, hanem szépen fokozatosan emelni az FSB-t. szorzót, akármit ami van, feszültséget, de ahhoz te inkább ne nyúlj még, figyelve hogy az adott teljesitményen stabil-e stb. és ha jó minden akkor lehet feljebb állitani.
-
Flashy
veterán
annyi az egész hogy olyan beállítást adtál be amitől nem indul a gép. megmondtuk hogy tudni kell hogy mit csinálsz, nem ''valami user defined'' :)
ha van az alaplapon cmos clear jumper akkor azzal, esetleg nyomva tartott INSERT gomb bekapcsoláskor, vagy elem ki elem be. -
Petes
tag
Miután az általam indított topicban mondták egy kicsit hozzányúltam a bioshoz, és most el sem indul a gép, a monitir se kapcsol be, mit tegyek, hogy tudom visszaállítani?
A cpu-t valami user definedre állítottam és ott állítottam el dolgokat, lécci segítsetek hogyan tudnék újra életet lehelni belé!!!!!!!!!!!!
köszi
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Parfüm topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Gaming notebook topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- AMD Ryzen R5 2400G
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest