Hirdetés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Az év utolsó napján előbújt pár Galaxy S26 dummy
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
BeePee_3
csendes tag
Ne lepődjetek meg, de nincs hosszú I betű ezen a laptopon, ahonnan ezt irom.
RÁTÉREK A LÉNYEGRE:
Szeged kertvárosi részében ahol lakom (Újszeged) pár éve kialakitottak egy LAN hálózatot, kezdetben csak arra, hogy lehessen játszani, fileokat cserélni, stb. Egy baráti társaság állt össze, később csatlakoztak többen. Később aztán lett internet is (kábelmodem, műholdas vonal, stb) most bérelt vonal van, legális a dolog, hivatalos keretek között folyik. Nem titok, a TvNetwork Rt-ről van szó.
A hálózat stabilitása olyan-amilyen, néha jó, néha kevésbé jó. Ugyanez a netre is vonatkozik. A probléma az, hogy az adatbiztonsággal nem foglalkozik a szolgáltató. Mindennaposak a portscannelések, a tűzfalam log fileja állandóan tele van a próbálkozásokkal. Win 98-at használok, emellett 4! különböző tűzfalat. Más Win-t nem lehet fölrakni, ugyanis ARCnet alapú a hálózat, a többi Win-nek meg nincs ilyen drivere. A gépem elég erős, Win2000-t, XP-t is elbirna. Visszakanyarodva a biztonsághoz, nem mintha olyan fontos adatok lennének a gépemen, de már maga a tény is bosszantó, hogy büntetlenül csinálhat bárki ilyet a hálózaton belül és a szolgáltató szarik rá. Beszéltem a rendszergazdával, aki közölte, hogy nincs a kezében szankcionáló eszköz, nem tud mit tenni. Mivel azonban az illető IP cime megvan, és mivel rendszeresen tőle érkezik a betörési kisérlet, ezért pontosan beazonositható, hogy kiről van szó, nem hiszem el, hogy nincs mit tenni. Ha még csak rólam lenne szó, hát csöndben maradnék esetleg, de ez a közeli haveri körön belül 2 másik embernél is probléma, ugyanattól az illetőtöl érkeznek a betörési kisérletek. Elmondtam azt is a szolgáltató emberének, akit egyébként régóta ismerek, hoy rendben van, de akkor majd én elveszem a kedvét az illetőnek a betörésektől. Mire közölte, hogy ezt nem engedheti, mert ez önbiráskodás. Na őszintén, én meg ERRE szarok rá. Átmegyünk a haverokkal és fölvázoljuk neki, hogy milyen egészségkárosodással járhatnak a további betörési kisérletei... Mivel azonban békés ember vagyok, nem szeretném, hogy idáig fajuljon a dolog, más megoldást szeretnék. Erre kérnék tőletek MEGVALÓSITHATÓ javaslatokat.
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Anime filmek és sorozatok
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest