- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Squirrel
őstag
Nekem most szétszedve pihen a gépem, jövőhéten megy szerelőhöz. Legutóbb már a beledugott Audigy hangkártyát sem ismerte fel
szerintem táp vagy alaplap vagy mindkettő
-
acehawk
tag
Másik topikba is írtam, de nincs reakció
Bővebben: link
26-os addon
Nálam ezeket az értékeket adja az everest.
Feszültség értékek:
CPU mag 1.63 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.08 V
+12 V 12.10 V
-12 V -12.61 V
-5 V -5.45 V
+5 V készenléti 4.92 V
VBAT telep 3.60 V
DIMM 2.69 V
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Caponee
csendes tag
Folyamatosan sípolt. Ki kelett cserélni a memóriát a 2 db közül az egyik feladta.
-
Caponee
csendes tag
Nincs benne spiker de holnap szerzek egyet.
-
Caponee
csendes tag
Lekapcsolták a kölykök a gépet nem akart le állni, vagyis azt mondják, hogy a Windows kijelentkezett, de nem kapcsolt le. Mindegy nyomtak egy resetet de, nem indul újra a gép. Megy, felpörögnek a ventik látszólag, működik de, nem kapcsolja be a monitort. Először is szétkaptam, megnéztem le füstölt e valami. Semmi furát nem láttam. Húzva volt a proci mivel nem jön be a bios sem csináltam egy alaplap resetet. Semmi. Szerintetek, mi lehet még?
Gép: P4 2800@3200 1 giga ram Alaplap: Abit AG8-V VGA Abit radeon X600 -
Squirrel
őstag
senki?
-
Squirrel
őstag
UP!!!
-
Squirrel
őstag
Tegnap teszteltük az alkatrészeket. Úgy néz ki, hogy a memória, videokártya másik gépben tökéletesen megy. Újabban már bekapcsolni se sikerült, volt mikor a 3500+ -os proci 1700MHz-en indult újra magától, máskor fekete maradt még a boot képernyő is, és a diagnosztikus led-ek szerint egyszer a processzor initialization-nél máskor meg valami video, agp vezérlő betöltésénél áll meg a boot. Szerintem akkor az alaplap lehet a hibás, az meg lehet hogy a táptól. Valakinek esetleg valami ötlete?
Köszi!!! -
KrAt
veterán
Azért ide írtam, mert hasonló a szitu, ellenben nekem nincsen gondom vele, csak furi. Ők az értékek:
CPU mag 1.42 V
+3.3 V 3.17 V
+5 V 5.03 V
+12 V 11.67 V
-12 V -6.85 V
-5 V 0.78 V
+5 V készenléti 4.85 V
VBAT telep 3.07 V
Ezeknek az értékeknek a mínusz értéke nem stimmel. De nagyon! Mi lehet a gáz? Egyáltalán mik ezek a mínusz értékek? -
Squirrel
őstag
HELP ME!!!!!
-
Squirrel
őstag
up?
-
Squirrel
őstag
Na. BIOS-ban megnéztem a táp 12V-os ágát, ott 12V körüli értéket ad. Videokártyát kiszedtem, átpakoltam másik gépbe, ott tegnap egész este hibátlanul ment, Zalman melegedett rajta ugyan, de kézzel hozzá lehetett azért érni. Marad a táp vagy az alaplap
Ha másik gépben nem szemetelt a vid. karesz, akkor megnyugodhatok, hogy azzal nincs gond?
-
jpisti
senior tag
-
Squirrel
őstag
Most dolgozok, így nem tudom megnézni. Remélem azért a táp a hibás, mert még mindig azt lenne a legkönnyebb cserélni. Vid. karesz nem csinál ugye ilyet, hogy véletlenszerűen megy el csak a képe?
-
Lala6
őstag
Amúgy szerény véleményem szerint, ha ennyi lenne a 12V értéke akko besem kapcsolna a gép. Lehet, hogy az everest nem pontos....másik progival mérted? Esetleg a biosban is meglehetne nézni...
-
Lala6
őstag
Bővebben: link
Ott a tel száma. -
Squirrel
őstag
Köszönöm a segítségeteket, már csak Seftert kell megtalálnom, nem látta valaki?
-
Mc Bömbike
csendes tag
Hi!
Vidd vissza a tápot, szerintem garban cserélik!
Hát igen, sajnos a Revoltec tápjaival is megeshetnek hibák...Épp úgy mint bármelyik másikkal!
Ez Murphy törvénye: ami elromolhat, az el is romlik! -
Kokkantas
senior tag
Szerezz valahonnan egy multimétert és mérd meg a 12V-os ágat. Az a tuti. De ha az tényleg annyi mint amennyit írtál a tápot vidd vissza és csere.
[Szerkesztve] -
Zoulfly
tag
Hi!
Biosban nézted a 12v-ot? -
Squirrel
őstag
válasz
[HUN]Zolee #17 üzenetére
Most nézem, Sefter kolléga igencsak eltűnt, pedig tőlük származik a tápom...
De lehet hogy csak én nem találom a témáját
[Szerkesztve] -
Squirrel
őstag
Addig be merjem egyáltalán kapcsolni a gépem?
-
Squirrel
őstag
válasz
[HUN]Zolee #10 üzenetére
Nem, sajnos nem írtam el
Ilyen 12V-os érték mellett merjem hajtani a gépem, vagy inkább kapcsoljam ki, és utazzak fel Pestre táp-cserére. Gari van még rá, ha megmutatom ezt az everest értéket, cserélik gariba szerintetek?
-
Squirrel
őstag
Everest:
CPU mag: 1.43-1.44V
CPU aux: 2.83-2.94V között ingadozik
+3.3V: 3.22V
+5V: 5.16V
+12V: 2.30-2.37V
+5V készenléti: 5.09-5.11V
VBAT telep: 2.78V
ezeket az értékeket nézegettem.
[Szerkesztve]
De kicsit mindegyik ingadozik.
[Szerkesztve] -
Squirrel
őstag
Köszi az ötletet, nézem is Everest-tel...
-
-
Akkor dolgozz még rajta, hogy végképp elkészüljön.
Táp, illetve alaplap. Inkább táp. -
fene_vad
senior tag
tap
-
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem! Adva van a konfigomnál szereplő számítógépem, mely egyik pillanatról a másikra elkezdett sz*rakodni
Tegnap este kezdődött azzal, hogy teljes jólét közepette magától újraindult, majd újraindítás után szemetelt a kép. Kikapcs, 30 sec múlva bekapcs, ugyanez. 1 perces várakozás után ismét bekapcs, most megy minden jól, szépen, de utána teljesen véletlenszerűen hol elkezd szemetelni a kép, de a gép megy tovább, hol fekete képernyő és újraindul, hol meg kékhalállal meghal, és reboot után általában szemetel. Bekapcsolásnál a winchester piros ledje alig-alig pislákol, majd pár másodperc múlva szép pirosan világít. Gépet visszatettem 11x200-ra alap feszültségekkel, vid. kártya eddig se volt húzva csak tesztekig, és így is csinálja a problémákat teljesen véletlenszerűen. ventik mennek, hőmérséklet is rendben és terheléstől függetlenül butul el. Mit tegyek, szerintetek mi lehet a gond? Én első körben tápra gyanakszom, de csak nem ilyen szar a Recoltec, hogy 8 hónap után elpusztuljon
Segítségeket előre is köszönöm!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest