- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asus1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32543 üzenetére
Szerintem egy crysis 2 dx11, ultra beállítások mellett is elég lesz a teszteléshez, vidikarit is azon teszteltem le és egyből kifagyott amikor már sok volt neki.
Viszont most neki állok a procinak mindjárt küldök pár képet a biosról. -
dergander
addikt
válasz
RetepNyaraB #32516 üzenetére
Azt nemhiszem,nagyon gyikolni kellett volna hogy degra legyen. Szerintem itt más lehet,lehet az alaplap szenved
-
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32516 üzenetére
ha a tápnak bezavar
akkor lehet
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #32508 üzenetére
Erre valaki?
Vagy degradalodott a cucc, holott gyakorlatilag sosem ment 4 giga felett, csak most kellett volna a kakao (4.3)..? -
vuk777
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32510 üzenetére
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #32437 üzenetére
Ez is használt volt, csak épp lehet másképp használták.
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #32429 üzenetére
Ez valahogy kimaradt, bár mintha olvastam volna róla valamit...
Köszi neked is a segítséget.
Elolvastam a hozzászólásaidat a témában (meg még Diegho-ét) és a hozzá kapcsolható néhány hozzászólást tegnap óta. Ennek eredményeként itt tartok. A finomhangolás még vissza van, de úgy gondolom nagyjából jó lesz. Nem rekordot akarok dönteni, 24/7-be kellene valami kellemes tuning.Kicsit nehezen hangolódtam rá az uefi biosra, a P35-óta nem volt intellel doglom.
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #32424 üzenetére
Ja, még annyira új nem írtam át a profilomat.
Egy Asrock Z68 extreme3 G3-ban próbálkozok.
Köszi!
-
emre
veterán
válasz
RetepNyaraB #32422 üzenetére
Alapon volt, csak engedélyeztem neki valami tuningot.
Nekem még új a cucc, nyomtam egy default-ot a biosban, most jónak tűnik.Asszem állhatok neki az olvasgatásnak.
-
khes
tag
válasz
RetepNyaraB #32415 üzenetére
Köszönöm a gyors választ! Egyébként a BF4 új parancsa milyen hatékonysággal működik egy ilyen CPU-val? A parancs amire gondoltam: "GstRender.Thread.MaxProcessorCount 4"
Egyébként ezzel mire akartál utalni?
"Tesztnel füstölni fog, de eletben elmegy."
-
Rocko66
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32412 üzenetére
Ja bocsi.
Kicsit félre értettem
De így már világos.
4ghzra belövöm akkor a procit... -
Rocko66
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #32410 üzenetére
Természetesen játékra...
Legújabb címek: Nfs rivals,Assasins creed 4,metro last,
Multiplayer nincs...
Akkor a 4gbat kellet volna vennem?
Kevés lesz a gtx 770bol a 2gbos valtozat? -
Immy
őstag
válasz
RetepNyaraB #32366 üzenetére
Találtam egy ilyen részt a PH! sandy tesztben:
[link]
"az Ivy Bridge már támogatja a 23,976 Hz-es frissítést, vagyis a Blu-ray filmek lejátszása megfelelő lehet, azaz natív módban nem fog 40 másodpercenként megakadni a kép."
Ilyennel milyen sűrűn fogok találkozni? -
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #32321 üzenetére
Persze hogy csökkenti a HT a számítási értéket, mert ugye egy mag két szálon dolgozik, de nem párhuzamosan, hanem egymás után felváltva.
-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #32319 üzenetére
nekem 2600K HT miatt kevés a Gflop.
De az LLC-t az beváltom, csak már nincs most hozzá jelenleg idegrendszerem. De valamit kiügyködök. -
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #32293 üzenetére
Az, hogy néha eltűnik az egerem, meg nincs épp bill? ha ilyenre gondolsz, akkor társak vagyunk, mert ez nálam is előfordulgat néha. Vagy épp alvó állapot után nem ismeri fel a pendrive-mat
-
válasz
RetepNyaraB #32280 üzenetére
Anno jókat vitatkoztunk ezen a ram sebesség kérdésen, be is volt linkelve egy nagyon jó teszt a topikban. A konklúzió az utolsó sorban. Olcsó, nem túl agresszív időzítésű 1600mhz-es memória a legésszerűbb a Sandy-hez. link Ha már újra feljött a téma.
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32280 üzenetére
Nálam gyári fesz melett tudja., vagyis 1,5 volt. Próbáltam én feszt adni neki régebben, mikor még nem konyítottam ennyit hozzá
, de akkor nem volt semmi haszna.
-
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #32273 üzenetére
Ha az első értéket nem tudod csökkenteni 1-gyel, 8-ra 1,65V feszkó mellett sem, akkor felejtős számodra a ramtuning. Esetleg 1,6-1,65V-nál összejön egy 1866 cl10, mondjuk sokkal előrébb nem leszel mint 1600 cl9.
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32269 üzenetére
Igp a cpu órajel emelésével gyorsul. Ha jól emlékszem, én tapasztaltam is. Ez viszont eléggé értelmetlen dolog szerintem. Mármint hogy egy gyenge igp mellé cpu-t kell húzni. De, ha a teljesítmény a lényeg, akkor muszály
. Próbáld, ki, és vesd össze az fps értékeket cpu tuning melett, ha gondolod!
-
Speed®
titán
válasz
RetepNyaraB #32269 üzenetére
Ha a főbb időzíteseken nem tudsz csökkenteni, a többit kb. felesleges piszkálni. Sebességben nem igazán jutsz előre, cserébe anyázhatsz, ha hibázik. Jobb a békesség, 1600/CL8at ha eléred, komolyabb tempó nem igazán kell. Az IGPn nem segít a 2000+ sem, általánosságban meg amúgysem veszed észre..szóval mást huzogass szvsz
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32246 üzenetére
Oké, örülök
! Ha elindítasz egy játékot, akkor gyorsan resetet az értékeket a HW infoba, és 30 perc játék után nézd meg Hány mhz az átlag az IGP órajelénél. Ha alig tér el az általad megadott órajeltől, akkor OK!
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32244 üzenetére
Jó a triál, is, a Mirillis ből, de nemfogja vissza az igp-t. Afterburnerrel nálam nem ment max órajelen az igp
Ezért jóval kevesebb fps-t kaptam. Míg ki nem tapasztalod az igp beállításokat, addig ne is húzz semmit.
Egy olyan 2 nap, mire kiderül stabil-e! -
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32240 üzenetére
, ja bocsi, összekevertelek kovy29-el
Neki nemírja az adatlapja a, ráadásul pár perce írta, hogy i5-2500.
A 2500k-nak mennyi a gyári alapfesze?
Állíts be mondjuk akkor 1,28 voltot az igp-nek fixen először 1400mhz-n. HW infoval ellenőrzöd MSI kombustor melett az értékeket (igp Vid azthiszem és az órajeleket is nézd vele), és ha nem omlik össze a driver akkor kezdetnek jó. Közbe figyeld, hogy annyi megahercen megy-e amennyin kell .
MSI afterburnert ne használj fps mérésre, nálam kegyetlenül visszafogta az igp-t. Ott van helyette a Mirilis Action! fps mérésre. Úgy emlékszem a fraps sem volt teljesen jó. icit azis visszafogta. -
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32238 üzenetére
Állítsd az igp fesz állítási lehetőséget manuálisra, és mondjuk adj meg pff, nemtommennyit
a gyári szerintem annyi lehet nálad, mint a cpu gyári feszültsége. 1,3-al megpróbálhatod 1400mhz-ig tolni, mert látom neked 1,1ghz a turbó órajel Most akkor i5 2500k-d van, vagy non-k?
Asrocknál nemismerem az LLC-s dolgokat, de nemekm ezek is bevoltak állítva. De i3-nál még én sem mértem feszt.
Ha nemfagy ki akkor mondjuk 2 naponta viheted lejebb a feszt. Egyszerre csak 1 dolgot húzz a rendszeren. -
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32236 üzenetére
Én az i3-ammal annak idején 1650-en is járattam, de már kegyetlen sok feszt adtam neki
Majdnem mindet ami-t lehetett
Végül vissza álltam 1500mhz-re mert úgy alig kért.
HWinfo, nekem elvileg 1,275voltot mutatott az igp-re (ha ez egyáltalán valós)Nemtudom, neked milyen alaplapod, van, de ha Asus akkor , nem érdemes a piros értékig menni a fesszel. Inkább a sárga eleje. Ram sebességgel is nyerhető 1-2 fps. Sajna csak ennyi, mert ez nem AMD
-
Bjørgersson
félisten
válasz
RetepNyaraB #32230 üzenetére
Mondjuk egy Worms hogy futna rajta szerinted?
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32123 üzenetére
Virtuval én is megszenvedtem a magamét
. Volt olyan bios amivel 8 bites volt a képernyő színmélysége. A Dota 2 elég jól fut, de ott is leesik 1600ig is néha. 1-2 dolog kikapcsolva és 35-50 fps meg is van 1440x900-on
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32118 üzenetére
EPU ? AZ az energiatakarékos mód lenne, de az kivan kapcsolva. Viszont a cpu energiagazdálkodsásnál speedstep, package nemtommi ott bekapcsoltam az összest a C3/c6 al együtt.
De ezek nem befolyásolták a cpu erejét. Most tértem át az igp-re.Ja akkor a TDp limitet toljam ki? hát szerintem az sem kavarhat be, de megnézem azért, mer t előfordulhat, hogy játék közben többet eszik.
Esetleg, az lehet-e a baja, hogy a diszkrét vga még a gépben van? Mert látom, hogy volt 5% os kihasználtsága is. -
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32116 üzenetére
Nemhiszem, hogy visszafojtaná a lap. Egyébként átraktam most teljesítménycentrikus módba az energiagazdálkodást. Az alaplapon nemtudom milyen energiagazdálkodás lehet még.
MSI Kombustor DX10-ben megy simán 1900mhz-n.Van ez a "rthdribl" progi, ami 3d-s objektumokat mutat (ezzel is szoktam tesztelni/gpu-t figyelni inkább) de ott csak 850mhz-n fut.
Biosban a nemtudom mitlehetne még kitolni
-
Stonerice
őstag
válasz
RetepNyaraB #32114 üzenetére
a gpu órajel ugrál 1650 és 1900 között, a megjelenítendő képtől függően. De van alkalmazás ami 850mhz-n áll
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #32099 üzenetére
Megvan, takarekon volt a windows energia. Most mar megy szepen
-
válasz
RetepNyaraB #32080 üzenetére
Köszi Mindkettőtöknek
Félek, hogy -0,130V-nál is még több lesz, mint 1,25VLLC 1 mellett
-
joshua7
veterán
válasz
RetepNyaraB #32018 üzenetére
Akko' most kihajcsa-e vagy nem?
-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #32013 üzenetére
Való igaz
ezért nincs a gépemben. Mert ha berakom, akkor mellette semmi sem fér el. Se ram hűtő, meg parázok, hogy elhajlítja a lapot. Mert ezért a darabért már a méhtelepen is zsét adnak
-
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #32018 üzenetére
Besz*rok a röhögéstől...
-
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #32013 üzenetére
Ha nincs extrém tuning, akkor bőven elég egy 8-10k hűtő is. Csendben, hatékonyak teszik dolgukat.
-
Argh!
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #31998 üzenetére
Nem megy semmi szutyok, nem raktam fel semmit.
-
válasz
RetepNyaraB #31995 üzenetére
Nincs kedvem túl sokat szórakozni vele. Az adataid alapján úgy tűnik elsőre működik minden, úgyhogy, ha ezek megfelelő értékek, akkor nem piszkálom tovább
Linkx-nél 1,28V volt, csak beírtam a Vegas-t is, mert azért a Linx az nem a mindennapos terhelés kategória...
-
válasz
RetepNyaraB #31993 üzenetére
Most megy egy renderelés Sony Vegas-szal, ami 90-100% között dolgoztatja a CPU-t. Ennél a terhelésnél 1,24 - 1,25V között van a CPU feszültség. Maghőmérsékletek 50 fokkörül mozognak.
Ja, offsettel vannak belőve a feszültségek az általad korábban belinkelt kép alapján.
-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #31922 üzenetére
Én csak azért írtam a kisebb PPL feszt, mert nekem pl minden alatt stabil. [eddig az összes game (crysis 3, dio3, alien rage, bf4], ami eddig eszembe jutott. Egyedül ez az idle kidobálósdi, ami egy kicsit nyűgöt jelent, de most 1 hete megint semmi. Lehet, hogy a tápom kezd haldokolni, amit nem is csodálnék, mert már 2009-es pára, de a régi blooom-nak is elég volt. úgyhogy eddig kopp kopp. nem volt x3B code. (de lehet, hogy csak elszóltam magam ......
-
válasz
RetepNyaraB #31922 üzenetére
Mindent kipróbáltam, de a 2.90-re nem jött be
-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB #31916 üzenetére
én a cpu ppl-t levenném 1,707 -re. És tesztelném, hogy esik e a dolog vagy stabil
-
Szlavik
tag
válasz
Szerintem ezt az Axtu toolt ne használd.
Én még mindig jobban bízom az igazi analóg tuningban -
válasz
Köszi
-
válasz
RetepNyaraB #31914 üzenetére
Köszi
Én is azt raktam vissza, miután 2 hetet sz*ptam a 2.90-essel...
Nem tudtam, hogy mi a túrótól instabil a gép még alapon is. Sajnos a BIOS downgrade volt az utolsó, amit kipróbáltam, ezért tartott két hétig a kínszenvedés... -
válasz
RetepNyaraB #31912 üzenetére
Fentről a második, vagy alulról a második?
Tehát időrendben a második, vagy az utolsó előtti?
Igen, tudom, hogy nincs két egyforma CPU, pontosan csak iránymutatásnak szeretném használni
-
válasz
RetepNyaraB #31909 üzenetére
Köszi!
Látom a lapod is ugyanaz, mint az enyém. Neked melyik BIOS van fent?
Esetleg a többi beállítást is el tudnád küldeni? (LLC, stb....) -
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #31870 üzenetére
A rajta lévő borda nagyságától is függ, meg pl nekem pont "rajta" van a vga-m, így attól is. Nyáron volt, hogy 55 fokos is volt, így hidegebb időben 45 fok körülszokott lenni terhelés alatt is.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #31868 üzenetére
Most játszottam kis bf3at és nem mozdult el 43ról.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
RetepNyaraB #31868 üzenetére
Nálam egy asrock pro 3m szolgál és itt is 43°C. Ház szellőzése jobban számít szerintem.
-
dergander
addikt
válasz
RetepNyaraB #31699 üzenetére
Nekem mostanáig amd-m volt,előtte pedig c2q6600,nemkövettem a sandy fejlődését,ezért is kérek nagy segítséget,a digitális táp pedig nem a magas órajel miatt kell,hanem hogy bizonyos órajelen sokkal alacsonyabb fesz az analóg fázishoz képest.
Ezért is kell a tanács mit javasoltok,meg ez az offset is mi lenne mibe rosszabb? Mert az asuson bizony az van,nekem ajánljatok egy olyan lapot ami z77 és ugyanugy elviszi 4.4Ghzet 1.18volton.
Nektek azért böséges tapasz. Pontjaitok vannak. -
válasz
RetepNyaraB #31708 üzenetére
Tuningon egyelőre még nem gondolkozok.
-
emiki6
veterán
válasz
RetepNyaraB #31682 üzenetére
4,6-on ennyivel stabil.
Mondd meg meddig és ahhoz állítom az órajelet. -
válasz
RetepNyaraB #31678 üzenetére
Nem a Videt néztem, hanem alul a Vcore-t. Az pedig meg kell egyezzen a cpu-z által jelzett értékkel. Legalábbis nálam így van.
-
emiki6
veterán
válasz
RetepNyaraB #31656 üzenetére
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #31543 üzenetére
Hát őőő, mondjuk nem egy acélos darab az a hűtő három hőcsővel.
-
válasz
RetepNyaraB #31529 üzenetére
Feszültséget nem állítottam sehova (gyárilag fogalmam sincs mire van állítva és az jó-e úgy, ahogy van), csak az LLC-t 50%-ra meg a szorzót 43-ra, és úgy néz ki, hogy így megy stabilan. 15 perc Linx után a magok 60-65 fokosak voltak, Ashura teszi a dolgát
A 4,3 már nekem bőven elég mindenre -
válasz
RetepNyaraB #31527 üzenetére
Köszönöm szépen a választ
Jelenleg egy Z77 Pro4M-em van és úgy néz ki, hogy ez is képes a 4,3 GHz elérésére, úgyhogy lehet, hogy nem is érdemes új lapba beruháznom. -
válasz
RetepNyaraB #31514 üzenetére
Én ehhez kuka vagyok...
Mi az az offset? Biosban keressem?
Offset megvan
Ha jól sejtem az a CPU feszültség.
Megnézem majd BIOS-ban, hogy mik vannak az OC TWEAK menüpont alatt.
-
válasz
RetepNyaraB #31509 üzenetére
A maxra tolt LLC pontosan mit takar? Nálam ilyen %-os értékek vannak. Tegyem 100%-ra? Feszültséget mennyit adjak neki?
Mondjuk lehet, hogy az Asrock Z77Por4M nem tuningra termett
-
zserbox
őstag
válasz
RetepNyaraB #31509 üzenetére
akkor valami más de kétlem, hogy túlmelegedés, mert akkor csak vissza venné az órajelet ha csak nem lőtte ki ezt a biztonsági beállítást
-
STC Speed
őstag
válasz
RetepNyaraB #31458 üzenetére
Elvileg hagyja,érdemes piszkálnom? Level5 el jó ha kezdem?
Ha sikerült beállítani,akkor menni fog még 0,120v -os dvid-n? -
STC Speed
őstag
válasz
RetepNyaraB #31447 üzenetére
Szia!
Először is köszi,hogy hozzászóltál!
Az offsetet apró lépésekben próbáljam kitolni,hol van a határ,amit nem tesz jót neki,vagy honnan tudom meg?
Másik,hogy ezt a 4ghz-es tuningot a gépem birni fogja hosszú távon?Csak ugye bűn lenne k-s procit gyári órajelen hagyni
Bf3 ban teszteltem,és igen is számít,ezért megtartanám ezt a beállítást. -
válasz
RetepNyaraB #31362 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
RetepNyaraB #31356 üzenetére
Az Arctic Freezer LP-vel meg se próbáljak belekezdeni bármiféle tuningba, ugye?
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #31358 üzenetére
Az enyém is ext4, s valóban 775-nél 1,1V a VTT (P45-ben), P35-ben 1,2V
PLL meg alap 1,5V s lehet emelni 1,6-1,65ig, bár ..bevallom, én Giga UD3R-ben elég jól nyomtam a q9550-et (4,7GHz), de a PLL növelés semmit sem hozott.EXT4-nél :
PCH 1,05
VTT 1:05
PLL: 1,823
VCCSA: 0,925PLL-t lehet csökkenteni, VTT-t is, de ha a ram feszt emeled, emelned kell vele a VTT-t is, hogy a 0,5V megmaradjon.
Kb ez az alap. -
válasz
Köszönöm a választ
A hozzászólásod első fel számomra kínaiul vanMost már nincs kis házban a cucc, mert egy HD 7870XT miatt át kellett költöznöm szellősebbe... (Xigmatek Asgard)
A Brocken az Alpenföl (le sem tudom írni)
Xigmatekből melyiket érdemes? -
lipi67
nagyúr
válasz
PLL 1,7 -1,8 között (alapon 1,82x)
VTT meg 1,05 alapon.. -
Rocko66
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #31339 üzenetére
Egyenlőre hagyom AUTO-n ezeket a beállításokat...
Ha megjön a 7950 tesztelem játékok alatt is,mert egynlőre csak linx-el teszteltem a 4,2ghz-t... -
Rocko66
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #31335 üzenetére
Szia.
A PLL alapon:1,586V; A VTT:0,768V
Egyenlőre nem nyúltam semmihez,ezek az értékek AUTO-n vanak azóta is....
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #31271 üzenetére
Sajnos nem egészen. Pont, hogy nem erről van szó. Amiket említesz az a VCCSA (kivéve, hogy ez volt korábban a VTT), ezt már sokszor leírtam ebben a topicban is, többször nem fogom.
-
válasz
RetepNyaraB #31273 üzenetére
offsetet minuszban hasznalok de a tobbi pll meg egyebb voltage kb 2 eve voltam benne es hangolgattam a procit, de mar mindent elfeljtettem azota
-
válasz
RetepNyaraB #31271 üzenetére
hat szerintem auton van de akkor rohadjon meg hogy ennyire kepes egy rog lap hogy warningot ir a sajat beallitasaira... egyer warning 0000 fesz utoljara talan 1.7xx lattam
-
echterion
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #31215 üzenetére
Azt hol? Én nem láttam annyiért még.
-
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #31218 üzenetére
A 3570-ből max 4GHz-t tudsz kihozni (2500k 4,3-4,4GHz teljesítmény), 3570k-ből ugye többet a szorzózár miatt.
(#31217) lancellott : Szerintem nem éri meg a cserét. Használd inkább a 2400-es ramokat 2133-on szűkebb időzítéssel, teljesítményben majdnem ugyanott vagy. most néztem az adatlapod, én biztos nem válnék meg azoktól a g.skill ramoktól. A piacon az egyik legjobbak.
-
lancellott
tag
válasz
RetepNyaraB #31218 üzenetére
na majd megrágom ..
-
lancellott
tag
válasz
RetepNyaraB #31212 üzenetére
Köszi szépen.... átgondolom...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #31205 üzenetére
Szetneztem a Biosban, de nem talaltam semmi bekapcsolhatot
Rohaggyanak el ez esetben. Mi a feneert lehet szabalyozni az igpu feszültseget, meg az LLC-tha nincs frekiszabalyozas
Nem borzolom itt a kedelyeket, megkerdem a lapom topicjaban is, köszi. -
F e Z o
veterán
válasz
RetepNyaraB #31203 üzenetére
Laptól és bios-tól is függ, az iGPU tuning. Általában a frissebb vagy beta bios-okban lehet.
-
válasz
RetepNyaraB #31192 üzenetére
Intel support oldalán nézz körül. Oda állítólag linkeltek már hibajavított drájvert. A fórumban.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #31191 üzenetére
Talaltam egy workaroundot, bar meg nem probaltam ki: marcsapps
Allitolag az intel hdmi folyamatos kimeneti jel hianyaban nemara kapcsol es nehany erösitö a lassu reakcioideje miatt ezt nem tudvan ertelmezni letiltja a portot. Ez a kis progi pedig nem csinal mast, mint nyitva tartja. Hmmm. Meglatjuk.
-
válasz
RetepNyaraB #31186 üzenetére
Intel silent stream bug.
-
Taposo
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #31186 üzenetére
Hát a processzoron keresztül hangot sehogy sem fogsz kicsikarni, az a belső igp videolejátszást tesz lehetővé, de hangot is akarsz az csak a hangkártyádon vagy az alaplapi hangcsippen keresztül fog menni, de ezeket külön kell rákötnöd az erősitődre.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #30952 üzenetére
Tehát helyes volt a válasz. Akkor mi a problémád?
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #30950 üzenetére
Kereső.
Amúgy az erős kilengések tompításáról. Ha ilyen nincs, tudommal nem b.sztatja a feszt.
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #30933 üzenetére
Ha olyan a lap, akkor a VTT beállítás a VCCIO-t takarja, ez nem két külön dolog (sőt itt vtt igazából nincs is).
Ebben az esetben általában + VCore kell, vagy + VCCIO, esetleg -VCCIO.
-
Inkv1zítoR
tag
válasz
RetepNyaraB #30929 üzenetére
de például melyik feszültség?
-
swado
tag
válasz
RetepNyaraB #30869 üzenetére
A Noctua NH-D14-et néztem még, de az már kicsit drága, meg nehéz is. Bár lehet, hogy felszhúzom magam és D14 lesz belőle.
-
swado
tag
válasz
RetepNyaraB #30864 üzenetére
A többit auto-n hagytam.
Igazából a melegedésével nem vagyok teljesen kibékülve. CM Hyper 212+ hűti egy Bitfenix Ghost házban, felül 14 cm-es, alul és hátul 12 cm-es noctua-k szellőztetnek, mindegyik 850-es fordulaton. Folding@Home alatt, ami 100%-on hajt mindent, 3,5 Ghz-nél 1000-es fordulaton pörgeti a CM 212+ -t. Viszont 4 ghz-en 1,2 V-al, ami csak 500 mhz plusz, már 1900-on pörgeti. Végig 64 C van beállítva cél hömérsékletnek (max 65-re lehet állítani). Én nem is tudom, hogy húzza valaki 4,5 ghz, úgy hogy nem süketül meg a gép mellett. Holnap megpróbálom fix-re belőni a cpu venti-t, 1000 rpm körülire valami ellenállásos kábellel. Hátha 70 C alatt marad.
Most komolyan, és még csak a 4 ghz-ért szenvedek.
-
swado
tag
válasz
RetepNyaraB #30858 üzenetére
Ha jól tudom az Offsettel, az alaplap által aktuálisan adott feszhez tudok hozzá adni vagy elvenni. 4 ghz-hez auto-n nekem 1,25 v-t ad. Szóval akkor inkább itt induljak - 0,05 V-al, és ezt növeljem fokozatosan (amivel ugye csökkentem) ?
Egy Asrock Z77 Extreme3 van alatta, az Internal pcc overvoltage-t (ami ugyan nem tudom mi, de mindenkinél így volt) kikapcsoltam a bios-ban és a speedstep-et is. Ha a speedstep-et vissza kapcsolom, mi történne?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
RetepNyaraB #30840 üzenetére
+1
Ha választatsz és van módodban a 2500k-hoz való lapot venni,sokkal jobban jársz azzal hosszabb távon. -
Killer01
őstag
válasz
RetepNyaraB #30369 üzenetére
Eh, -100 offset-el a win se indult el
kísérleteztem kicsit: csak 44-es szorzó, vcore auto-n és ehhez megnézni a pll-vtt értékeket hogy ott mi kell neki (csak level 1). Valahogy az az érzésem, hogy ezekkel nincs problémája, levittem 1,75 és 1,075-re őket a gép stabil volt de vcore 1,408 volt a max amit kért...itt viszont már 85 fokos volt valamelyik mag (ilyen teszteléshez már kevésnek tűnik a tx3 hűtő). Mintha allergiás lenne a - offsetre, nem is a linx hibázik hanem rögtön bsod. Maradva a 44-es szorzón -50 offset működőképesnek tűnik, itt 1,392 volt a max vcore. Viszont visszakanyarodva az legelső problémámhoz, level 2-őn +30 offset 45-ös szorzó vcore 1,248 és 1,304 között és stabil. Nekem ez eléggé ellentmondásos. -
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #30353 üzenetére
hmmm nah nekem kell az a 4.6 ghz
tetszik a screen
Szombaton neki látok a dolognak írok majd ide .. sajnos nekem egy két dolog magas szóval kérdésem lesz. remélem itt lesztek
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #30350 üzenetére
rendben. Amúgy meg nyugalom
Rajtam kell segíteni
nincs rossz gépem hozzuk már ki belőle a maximumot
..... akkor 4 ghz és minden feszt alapra vcore +0? PLL t tegyem annyira mint neked 1.8?
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #30350 üzenetére
Ne értsd félre, nem kötözködöm, csak arra válaszolok, amit olvasok/látok/tapasztalok.
Persze, van amikor a PLL csökkentés nem jó, és kell az 1,8 V vagy több. Én javasoltam, hogy legyen annyi, mert az általában jó beállítás. Ráadásul korábban 1,8 V volt, és úgy sem volt jó a gép.
"Az energiaopciók be voltak kapcsolva, nézd meg a linkelt fotókat. Nem az ujjamból szoptam..."
A "dobálózást" nem konkrétan rád értettem, hanem úgy általában.
-
ffodi
veterán
válasz
RetepNyaraB #30343 üzenetére
A CPU PLL teljesen jó, szerintem azzal nincs gond. (én ajánlottam, hogy ennyire állítsa, mert ez segíti a stabilitást. Persze megpróbálhatja feljebb, de szerintem nem lesz előrébb)
Az említett energiagazdik nincsenek bekapcsolva, és eddig sem voltak. Egyedül a C1, ami nem árt ha megy, de az aktív is, valamint számottevően nem befolyásolja a stabilitást.
Továbbá a RAM-okat csak a gyári értéken hajtanám, ha meg nem megy, akkor gari, bár gyanítom nem ez a gond.
Ahogy észreveszem egy helyben toporog a kolléga a tuningot illetően. Ilyenkor jön az, hogy "back to the basics". -> RAM-ok 1333 MHz CL10, minden fesz alapra (vagy inkább annyira, mint amit korábban írtam), proci 4 GHz-re, offset +0 V (vagy ha nincs, akkor ehhez legközelebbi). Ez után stabilitásteszt -> VCore behangolása. Ha OK, akkor mehet 4,2 GHz, ha ez is, akkor feljebb, és így tovább. Ha nem jó, akkor valahol máshol keresendő a gond.
Ezekkel a "GFLOPS" értékekkel (ami ugyebár számítási teljesítményt takar, semmi csoda nincs benne) szerintem nem érdemes dobálózni. Olykor még eltérő verziószámú IBT/LinX esetén is van eltérés.
Szerk.: Az kimaradt, hogy nekem már volt olyan is, hogy az IBT-hez tartozó fájlok közül valamelyik sérült, és ez után folyamatosan hibát írt, bármit állítottam. Szerintem érdemes lenne egy friss AVX LinX-et leszedni, és azzal tesztelni.
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #30343 üzenetére
azokat deaktiváltam amiket írtál. Ramokat vissza veszem 1600 ra. CPU PLL nek meg adok kakaót. Elsőre mennyit szerinted ha neked annyi kellett?
-
HCsaba87
tag
válasz
RetepNyaraB #30333 üzenetére
[link] második körben kidobta, hogy nem stabil. 4.5 ghz és offset +0.050 . Viszont a gflop elkezdett felfele menni
Szval kell neki még fesz..
-
atish15
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #30335 üzenetére
Nem persze meg ha van valami ami fut még az is befolyásolhatja az értéket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- macOS PC-re
- Yettel topik
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest