Aktív témák

• psybu

csendes tag

Sziasztok!

Tegnap beruháztam egy Samsung Syncmaster 193P (kijelző: CX910P) típusú monitorba, és mivel sehol a neten nem találtam róla tesztet (pedig nagyon kíváncsi lettem volna rá), megtróbálok pár sort írni én.

Mivel nem találtam sehol infót, de még kiállított darabot sem, ezért egy kicsit félve vágtam bele a vásárlásba, ám szerencsére ahol végül megvettem, megnyugtattak, hogy ha mégsem tetszik, és szépen visszacsomagolom a dobozba, akkor visszavihetem. (És a pénzt is visszaadják.:)

A csomagban adnak a monitor mellé egy külső tápegységet, analóg és dvi kábelt, install cédét, és egy falraszereléshez használatos kütyüt. (pivot) 3 év gari.

A specifikációk a következők (rédon9500 dvi):

800:1 kontraszt: a kép valóban kifogástalan, gyönyörű színek. Akárcsak a régi szamszung crt-men. Télleg tökéletes.

178 fokos látószög: valóban látszik brutális szögekből is a kép, de a színek torzulnak úgy 90 fokon kívül. (enyhén sárgás zöld felé tolódnak a fakó színek) talán gammavarázslással ezen még lehet javítani, de valószínűleg benne van a pakliban a jelenség.

20 ms válaszidő: nincs igazán összehasonlítási alapom, mozizni megfelelő, játékra elfogadható, ahol a periférián van csak mozgás. De ez még mindig bukás. :) legalábbis szerintem zavaró pl. c&c-nél a képernyő-szkrollozásnál.

Külső: nagyon profi kivitel. Elképesztő minőségérzetet kelt az emberben. :)

Kezelőszervek: ez az a bizonyos gombok nélküli monitor, amire először legyintettem, mindenesetre most így élőben kényelmetlennek találtam. Főleg azért, mert maga a beállító-szoftver iszonyú gagyi: egy fényerő állítás után is rákérdez, hogy el akarom-e menteni a sémát, felül akarom-e írni az aktuálisat, van-e élet a halál után. Vagyis nem érzem júzerfrendlinek a megoldást.:)

És néhány, szerintem kevésbé érdekes tulajdonság: tco'03-as szabvány, elforgatható a képernyő landscape-portrait állásba, dual input. (A forrás hálistennek állítható a monitorról is. :))

Ár: 179-195k + tréfa

Maximalistáknak: még egyetlen évet várjatok a vásárlással! :)

üdv,
    psybu

Aktív témák