- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
hello,
Tőled vagy bárkitől kérdezném, hogy EBBE (SERIES 3 300E /NP300E5Z-S07HU/) a laptopba milyen méretű HDD keretet (HDD caddy-t) lehet rakni a DVD-meghajtó helyére? Az a terv, hogy a HDD helyére menne az SSD, és a HDD meg menne a DVD-meghajtó helyére egy caddy-ben.
Köszi!
-
-
SZATA
senior tag
Nekem RF511-S05 van az újabb szériából 2nd gen i7-tel. Tetszik, de a képernyője kuka, hiába matt.
Lehet, én voltam elkényeztetve, mert ezelőtt egy Samsung 971P monitorom volt, de ez a mostani egy szar. Visszakapcsoltam a régi gépemet 1 hónap után és majd' sírva fakadtam annyival szebb a régi.
A laptop kijelzőjének nincs kontrasztja, színei is nagyon gyengék és hát a betekintési szög. -
Dhampir
félisten
Köszönöm, így már jobban képbe kerültem. Mobil platformon Samsungot kedvelő vagyok, de a hordozható számítógépeket sajnos nem ismerem.
Mennyit áldoznék rá? Úgy vagyok vele, ahogyan a legtöbb ember, minél kevesebbet.
Ám nem smucigságból, ha megtehetném, lehetséges, hogy előtörne belőlem is a "virtus", és az üzleti kategória legjobbjából választanék valamit.Amit legfontosabbnak tartok egy kütyünél: elsődlegesen a garanciát veszem figyelembe, azután a megbízhatóságot. A kijelző felbontásánál kell a legnagyobb kompromisszumot kötni, mert ami 1366x768-nál nagyobb pixelszámú, az nyilvánvalóan jóval drágább is, pedig a látvány nem mindegy, ha több órán keresztül dolgozik rajta az ember.
Például 200 körül lehet kapni UltraSharp fullHD-s Dell Latitude-öt, ám az integrált HD 3000 grafikával kissé fura párosításnak tűnik.
Plazmacucci:
AMD-s, dual grafikás ProBookot használtam én is, nagyon csendes jószág volt, és a kis négymagos Llano processzornak köszönhetően erős masinéria.
AMD Trinity procival lesznek Samsung notebookok?
A Samsung RF511nagyon jól néz ki, és a hardveres hangerő és Wi-Fi gombok jelenlétét különösen értékelem.
-
-
-
-
-
-
lama_lamm
aktív tag
Hát ja, sajnos az edigtal drága, de most 0%-os részletfizetés van, egyben meg nem lesz 200+ ezer forintom...
Lenovo alatt melyikre gondolsz? Még az idepad u410-et néztem, az is ebben az árban van.
A G55 meg felesleges, inkább irodai használat lesz, meg jó mobilitás kéne (max 2 kg) de jó lenne, ha egy-két játékot (Company of Heroes, SC2) tudnék játszani, amikor épp unom magam -
-
-
-
-
-
-
blash
tag
Még valamikor nyár elején cseréltettem a Samsung szervizben egy NP300E5Z-S02HU notiban kijelzőt, mert szinte a teljes kijelző piros árnyalatú lett. Kb. egy hét alatt meg is lettek ezzel, azóta nincs gond ezzel. Csak az nem tetszik, hogy a kijelző csere előtt nem nyikorgott a billentyűzet előtti rész, pontosabban sehol nem nyekergett a burkolat. Feltűnt rögtön, de akié annak megint el kellett utaznia, így már nem volt idő a visszavitelre. Szerinted érdemes emiatt visszavinni, meg lehet a nyikorgást szüntetni, vagy csak pár csavart kéne jobban meghúzni?
-
-
törölt tag
ejj, ne gyere már azzal, hogy Te mennyiért kaptad meg
vagy hozz mindenkinek annyiért
de félretéve, leírtam pro és kontra a dolgokat, és a 3-as széria gyengeségeit, amiben a hang az utolsó
ami nem tetszett, az a nyikorgás-nyekergés és hát a zsanér sem győzött meg, hogy tartós cikk lesz benne, bár ebben tévedhetek is
viszont jó árban vannak, jó az akku idő, matt kijelző, jó a hűtése -
Dhampir
félisten
Nem véletlenül tettem OFF-ba, az összehasonlítás kedvéért jelöltem meg más gépet. Korábban használtam Y570-et, bár most is azokat a hangszórókat hallgathatnám!
Boltban nem 117.000 Ft lenne az RC 730, annyi szent. Az i7 CPU felesleges sok egy laptopba, cserébe brutálisan melegszik.
Nálam például szintén számít a jó hangzás, és nem akarom rongálni a hallásomat egy füldugasszal, ráadásul a külső környezetre sem tudok fülelni.
-
Brodix
csendes tag
Azért nyomtam hozzá link-et, ami mögött ott van a specifikáció, és így nem foglalja fölöslegesen a helyet, de itt van:
Processzor: Intel® Core™ i5-2520M (3M Cache, 2.5 - 3.2GHz)
Chipkészlet: Intel® HM65 Express /Sandy Bridge
Memória: 4GB
Kijelző: 15,6" HD LED fényes TFT 16:9 (1366 x 768)
Winchester: 500GB SATA 5400rpm
Optikai meghajtó: 8x DVD író (+/-RW Dual Layer)
Videókártya: NVIDIA® GeForce® GT 525M 1GB GDDR3
Hangkártya: HD Audio, 2 speakers
Billentyűzet: magyar teljes méretű, numerikus billentyűkkel
Akku/üzemidő: 6 cellás lithium-ion
Interfész: VGA monitor kimenet, Gigabit LAN (10/100/1000), USB 2.0 (1db), Wireless LAN 802.11 b/g/n (WiFi), USB 3.0 (2db), Bluetooth v3.0 + HS
Multimédia: 4 az 1-ben kártyaolvasó, beépített HD webkamera
Operációs rendszer: Windows7 Home Premium magyar 64bitIgen, eredeti Win 7 matricás.
Számla már nincs meg, de mint mondtam, van hozzá garancia. -
törölt tag
Erősebb alkalmazásoknál átvált. De te is be tudod állítani mit futtasson mivel. Vagy a progi ikonján jobb klikk, futtatás grafikus processzorral, nagy teljesítményű Nvidia grafika/integrált grafika. De ez csak arra az egy alkalomra érvényes.
De amúgy egész jól belövi magának. Bár Alan Wake-re szépen ráküldte a HD3000-et én meg úgy elszomorodtam hogy nem fog menni. Aztán nézem hogy nem is az Nvidiával futtatta. Szépen viszi minimumon 1366x720-ban.Szvsz nagyobb felbontáson ugyanaz a hardver hozhat kisebb pontokat. De én annyira nem vagyok benne ebben, nem nagyon méregetem. Kétszer csináltam élményindexet, először nem tudom mennyi volt, most 4,7-en áll a HD3000 miatt (core i3). Ha jól emlékszem első mérésnél ez több volt.
Mindkét i5 SandyBridge, ugyanazt a HD3000-et kapták szerintem. Esetleg frissíts drivereket. De talán a más alaplap is hozhatja a különbséget. Ez érvényes az üzemidőre is.
-
törölt tag
Aero felületnél a HD3000-et nézi szerintem.
Ugyanaz a két i5 száma? Lehet a V5A-ban egy egyel erősebb van, vagy az is lehet hogy a 17"-os gépben ki volt kapcsolva a turbo boost.Meg azt se hagyd figyelmen kívül hogy ahányszor lefuttatod annyi féle élmény indexet kapsz
Nekem NP300V5A-m van i3-mal, csak ajánlani tudom. A legkisebb 15,6"-os gép a piacon.
-
erdoke
titán
A 900X3A-n 1-1 USB 2.0 és 3.0 van. Vettem egy külső tápos USB 3.0 hubot, ezzel akár 4 HDD-t is rá tudok csatolni. Sőt, van egy USB 3-as 2,5"-3,5" merevlemez dokkolóm, abban kedvemre cserélgethetem a vinyókat. Vettem még 4 GB RAM-ot 4e-ért, de lehet, hogy a szervizre bízom a bővítést...
Pont az a gondom, hogy nálam is elalszik a gép, ha lecsukom a fedelet, és ezt nem tudom megváltoztatni. Így pedig külső monitorra dugva is nyitva kell tartani a laptopot, ami nem túl praktikus.
-
erdoke
titán
A 900X3A-ban ULV i5 van, ami 1,6 GHz-ről szabályoz le (ill. fel). Nem játékos gép, viszont elmegy 6 órát az 1,3 kilós gép, és még csak nem is lassú. Persze ebben az SSD-nem is van szerepe.
Nálad lehet állítani, hogy mit csináljon a fedél lecsukására? Valami samsungos szoftver blokkolhatja a beállítását, de nem találom, hogy mi. Vagy még nem vetted meg a másikat?
-
erdoke
titán
A HD3000 fogyasztása alacsony, cserébe bármilyen komolyabb játékkal használhatatlan. A GT520 WXGA felbontáson a legdurvább játékok kivételével használható.
Nekem viszont a 900X3A-val kapcsolatban lenne kérdésem, talán más Samsung notiknál is hasonló a helyzet. Az a gondom, hogy rendszergazdaként sem tudom módosítani a fedél és a kikapcsoló gomb viselkedését. Azt szeretném, ha töltőn csak a kijelzőt kapcsolná le a fedél lecsukásakor, tehát hogy ne csak álló fedéllel legyen használható külső monitorra dugva. Íme a beállítások, szürke mind:
-
v.attis
őstag
Reinstall még nem volt, de 3 oprendszer van a gépemen: win7 (teljesen hivatalos, vásárolt), ubuntu és win8 béta.
Minhárommal ugyanaz a jelenség. Ebből viszont már hardver hibára lehet következtetni. Vagy egy rosz driverre, ami jelenleg a legfrissebb és az oprendszerek ezt szedik le maguknak a netről. -
v.attis
őstag
Na, ez jó. Rossz driver, mi? Négy oprendszer valahogy ugyanazt a rossz drivert tette fel....? Ráadásul a négyből kettő linux.
Egyébként igen, az a tipus amit az előzőben linkeltél.
Majd ha hazamegyek akkor jobban utánanézek a kézikönyvben, hogy nincs-e róla valami, lehet, hogy valami mást tud az az egy usb port mint a maradék kettő. Mondjuk jelölve nincs rajta semmi.
Ráadásul a vele kapott win7-et használom, már ha kifizettem.Meg miért csak ezzel az eszközzel?
Nem tudom hova tartozok, melyik szervízhez, de én Szeghalmon lakom, jó messze budapesttől...
-
v.attis
őstag
Épp ezaz! Minden mást rendesen kezel! Az 1 gigás mp3 lejátszóval nem vacakol, a digit fényképezővel sem, a telefonnal sem, a nyomtató és a külső dvd író is megy vele. Csak a pendrive nem megy és csak ebben az egy portban nem megy.
Létezik ilyesfajta összeférhetetlenség? Illetve lehet, hogy az az egy port nem sima usb? Jelölés nincs rajta, hogy különbözne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magisk
- Kerékpársportok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged