- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sandró60 #90121 üzenetére
De pl. a két szemüveg által nyújtott képminőségben nem találtál eltérést? Csak mert mintha úgy olvastam volna korábban, hogy maga az"üveg" és az elektronika gyak. ugyan az a kettőben, csak a külsejükben (és anyaghasználatban) van eltérés...
(Amúgy ha jól veszem ki a manual-ból akkor, miután kiléptem a 3D módból, automatikusan kikapcsolnak a szemüvegek, nem kell külön mindig kikapcsolni (hogy ne merüljenek az elemek)?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #90117 üzenetére
Igen, utólag már rájöttem, thx!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #90111 üzenetére
Így utólag én is gondoltam rá, hogy lehet ezt még finom hangolni, csak a Tools menüben lejátszás alatt nem volt ilyen opció. Amúgy is csak egy gyors teszt féleség volt. Kipróbálom majd úgy is
...
(Amúgy ezek az 5100-as szemüvegek tényleg nem épp topp anyagminőség, fel kellett cserélnem a két szemüveg egyik szárát
, hogy bele tudjam dugni a keretbe, még szerencse, hogy 2db jár hozzá, elég olcsó fröccsöntött szagú a dolog... De a képük legalább rendben van...)
Erről jut eszembe: akinek esetleg 3100-as szemüvegei vannak hozzá, az meg tudná mondani, hogy mennyivel kényelmesebb ill., hogy elférne e még mögé egy vékony keretes sima szemüveg?
Mert én távollátó szemüveget hordok és e mögé az 5100-as mögé nem igen lehet felrakni még azt is...
-
SunMount3r
nagyúr
Most próbáltam ki a H6400-as 3D-jét, bár igaz, hogy jelenleg csak egy Half SBS videóval tudtam. Kiválasztottam a megfelelő 3D módot hozzá a TV-n, a 3D hatás megvolt, de nekem nagyon homályosnak és "összecsúszottnak" hatott a kép, olyan mintha egy picit kancsítana az ember, a feliratot pl. alig lehetett elolvasni. Miután lekapcsoltam a lámpát a szobában valamivel jobb lett az eredmény, de nekem még így is eléggé összemosott volt. Ez a Half SBS miatt van és az összes így szerkesztett 3D-s videó ilyen, vagy lehet, hogy a forrás nem volt épp a legjobb?
Szóval normális e ez a jelenség amit tapasztaltam?
A válaszokért THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #89920 üzenetére
Első körben talán az elosztásokat fogom megnézni és kivenni a felesleges láncszemeket, ha esetleg ez nem vezetne eredményre a következő "házi" lépés az elosztóból a TV-be közvetlenül menő kábel cseréje lenne: szóval egy "legalább 3X árnyékolt" és jó minőségű koax kábelre milyen konkrét ajánlást tudnátok mondani (linkelhettek webshop-ból is, csak, hogy tudjam milyen típust, fajtát keressek a helyi boltokban).
Ha ez sem segít akkor egy elosztó (elágazás) csere is szóba jön majd, 2 TV-re menne a jel, így egy ilyes fajta elosztót keresnék, ami azért jó minőségű is, de nem a ultra drága kategória (ez a kábelre is érvényes).
A lénye a minőséggel kapcsolatos elvárásokkal: a digitális HD adások jelét perfektül tudják továbbítani.
És köszi előre is az ajánlásokért (még ha nem is a leg megfelelőbb topic-ban vagyok), valamint sorry, ha kicsit sokat írok ide manapság, de szeretnék minél hamarabb a dolog végére járni...
Teszem is OFF-ba, de szerintem elég releváns...
-
SunMount3r
nagyúr
Rákerestem ugyan a fórumon, de elég ellentmondásos véleményeket olvasok és mielőtt bámit is elállítanék a TV-n, szeretnék rákérdezni a pontos beállításokra és, hogy hol találom őket:
A "szappanopera" hatás zavaró jelenségéről lenne szó HDD-ről történő videózás során. Annyit összeszedtem, hogy a Motion Plus-al kell valamit babrálni valamint valami elmosódáscsökkentés és a torzításcsökkentés beállításokat kell átállítani. Mik az ajánlott értékek és hol lehet ezeket elérni, valamint kell e még valamit állítani, hogy a filmek olyan filmszerű élményt nyújtsanak, amilyennek megálmodták őket?
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Lenne még egy kérdésem a H6400-as kapcsán: egy videó lejátszásánál a feliratok (pl. srt) betűtípusát sehogy sem lehet megváltoztatni?
Csak mert a 3 méret lehetőségen kívül nem találok ilyen funkciót. A TV felirat betűtípusa meg kissé túl vékonyka, olyas formára szeretném mint pl. ami az MPHC alap felirat betűtípusa...Gyanítom, hogy erre nincs lehetőség, de azért megkérdezem, hátha...
(Amíg helyre nem lesz hozva a TV adás, legalább filmezni tudjak...)
-
SunMount3r
nagyúr
Még azt kérdezném, hogy van egy WD My Passport Ultra külső vinyóm és ezt melyik USB portjára kell dugom a TV-nek? Van egy 0.5A-s és egy 1A-s (e mellett írja az útmutató, hogy "HDD", akkor ezek szerint az 1A-s ra kell biztosan rá dugnom?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #89924 üzenetére
THX, ez kicsit biztató!
És arra kérdésemre, hogy nézhetem e azért így is a TV-t, anélkül, hogy tartanom kéne a meghibásodásától, addig míg meg lesznek oldva ezek a kábelezési/elosztós dolgok, mi lenne a válaszod?
Valamint: úgy tudtam ennek a firmware frissítés kikapcsolásának van egy könnyebb módja is (ami nem 100%-os, de nem ennyire kockázatos.), mintha épp itt olvastam volna, vagy nem jól emlékszem erre?
Holnap megpróbálok össze hozni egy full elosztó-lánc cserét, csak sajnos az a helyzet, hogy a legközelebbi fali konnektor is elég messze van a TV-től, és ilyen mega hosszúságú kábeles elosztóm sincsen. Úgyhogy két újabb (de a maga módján teljesen alap és olcsó) elsztóval fogom megpróbálni összerakni a láncot a TV-ig... (Ez van itthon...)
A kábel ügyben (gondolom azért írtad, mert ez egyrészről a szolgáltató dolga cserélni, másrészt meg lehet, hogy én elvileg hozzá sem piszkálhatok
) megyek a Digis topic-ba és még 1x THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #89900 üzenetére
Valamint, ha ezekért a problémákért a kábel lenne a felelős azt én tudom házilag orvosolni? Már nem is tudom milyen rég óta, de ugyan az a kábel megy itt nálunk, soha nem volt cserélve. De eddig pl. a CRT TV-ink esetében soha semmi hasonlót nem produkált (jó tudom technikailag biztos van alapból különbség a vétel módját illetően), de azokon a TV-ken egy CRT-hez képest teljesen szép képet adott ezzel a kábelezéssel is.
A másik a konnektor (elosztó) kérdése. Nem fali aljzatba van dugva, de nem is a leg hyper szuperebb túlfesz védős APC-be. Viszont az igaz, hogy 2 hosszú vezetékes elosztón is keresztül megy a dolog, mire be van dugva a TV és egyik elosztó sem épp mai darab (enyhén szólva), az egyiken még toldás-foldás is van egy kicsit. Gond nélkül ment róla eddig CRT TV, Notebook, hangfal, vagy éppen komplett PC, meg monior, volt, hogy egyszerre is. Akkor pont ezek a mai TV-k lennének érzékenyek az ilyesmire?! Kicsit furcsálnám, ha ez lenne a helyzet, de ha majd esetleg többen is megerősítitek, akkor nem kételkedek benne...
Majd holnap szétpakolom itt az akadályokat a kábel elől, hogy hozzá férjek és megnézem mit lehet szétszedni, kicserélni... Valami konkrét ajánlás lenne kábel ügyben, ami már elég jó minőség?
És még egy kérdés: ha így "járatom" (nézem) a TV-t és mondjuk csak azokat a csatornákat, amiken nem produkál hibát, az úgy OK?
Vagy ez is árthat a TV-nek (tunernek, vagy bárminek)? Nem szeretném, ha emiatt menne tönkre még a TV is (ha egyáltalán tényleg a kábelezés vagy a konnektor a probléma).
THX!
(Most amúgy eléggé elkeseredtem, mivel alig, hogy beüzemeltem, kiderült, hogy valahol, valami bibi van a rendszerben és most már bekapcsolni se merem, amíg ki nem derül hol a hiba...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #89900 üzenetére
Illetve még lenne egy esztétikai gondom is a TV-vel:
A talpat a tartóval és az így létrejött állványt a TV-vel is az útmutatóban látottak alapján szereltem össze (legalábbis remélem), de nagyon úgy tűnik, hogy elég csálén állnak a talapzat lábai a TV síkjához képes: Kep1, Kép2.
Én csinálhattam valamit rosszul, vagy másnál is így állnak a talpak? És, hogy nagy gond e ha így marad, vagy próbáljam újból össze rakni, ha egyáltalán lehet másként?
(Egyébként az összeszerelési útmutató eléggé vacak, inkább csak félrevezet, mint eligazít.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Sárpac #89901 üzenetére
Kábel gond lehet akkor is, ha van mondjuk van 3 csatorna ahol jó a HD és pár másik aminél meg ilyen hibákat mutat? Ha kábel hiba lenne, akkor elvileg az összes csatornára hatna, nem?
Tuner hiba alatt a TV tuner hibáját érted? Van olyan HD adás amit rendesen tud dekódolni és van olyan amit meg csak hibásan? (Ha fogalomzavarban lennék, akkor csupa fül vagyok...
)
És valami megoldási javaslat esetleg?
THX!
Valamint várom a többiektől is az egyéb ötleteket!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Ma jött meg a 40"-os H6400-as TV-nk. Végül a ED-től rendeltem, a doboz kissé koszos volt és volt az egyik sarkán egy kis horpadás is. A tasakolások bontatlanok voltak és volt védőfólia a TV peremén is. Az összefoglalóban leírt beállításokat még nem végeztem el.
Beüzemelés és némi tesztelgetés után lenne néhány kérdésem (és aggályom):
A szolgáltatóm a DigiKábel, és TV is kábelen jön. A TV-n a szolgáltatót "Egyéb"-re állítottam (ezen kívül csak az UPC volt a listán).
A csatornahangolást Automatikus-ra tettem és a "Hálózat" beállítással csináltam (Volt még a "Teljes" és még 1 (erre nem emlékszem).)Miután megtalálta a csatornákat elkezdtem nézegetni őket és van egy pár elvileg "HD" csatorna amin elég rossz a kép. M1HD, M2HD, RTLHD úgy tűnik rendben vannak (bár nem vagyok elájulva sem tőlük), de pl. a NatGeoWildHD-nek nézhetetlen a képe, folyamatosan szétesik, "artifact"-ol és hang is akad, kimarad, valamit már adott ki magából a TV egy párszor egy igen ijesztő "csippanó" 1-1 másod perces hangot ennél a csatornánál. Az Eurosport1 és 2 HD sem tökéletes, itt is be-be "zizzen" néha az "artifactolás".
Hát, nem egészen erre számítottam...
Újra kellene hangolnom egy másik beállítással, vagy finomhangolnom az adott csatornákat, vagy a Kép-re vonatkozó beállítások között kellene találnom valami erre vonatkozó dolgot?!
Mit és hol kellene beállítanom a TV-n, hogy jobb legyen az eredmény és kivédhessem ezeket a problémákat?Vagy esetleg ez mindenkinél így van, más is tapasztalja? (És remélem megoldhatóak és nem a TV a hibás...)
Másik kérdésem: Hol lehet letiltani 100%-os biztonsággal, hogy ne keressen és ne is telepítsen újabb firmware verziót automatikusan a TV? (Ezt még a netre kötése előtt szeretném megtenni.)
Harmadik kérdésem: Hogyan lehetne beállítani, hogy a "Kedvencek" legyenek az alapértelmezettek csatornaváltáskor (tehát, ha csak simán a csatornaváltó gombokat nyomom és nem hívom be külön a menüt). Valamint, hogy a "Kedvencek" menüt hogyan tudom egy gombnyomással elérni a SMART távirányítón (mert most csak úgy megy, hogyha csatornaváltás után gyorsan lenyomom az "oldalra" gombot)???
Negyedik kérdésem: hol tudom megnézni a menüben, hogy hány óra "üzemidő" van eddig a TV-ben? (Ha jól emlékszem erre is van valami menüpont.) Remélem nem egy visszavitt, használt darabot kaptam...
Egyelőre ennyit szerettem volna kérdezni.
A válaszokat, tippeket előre is köszönöm!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #89738 üzenetére
Hát nézem a videókban, de nem látom milyen fogódzkodóról beszéltek: [link] -itt pl nem látok semmi ilyesmit a doboz "keskeny oldalán". Persze ettől lehet, hogy van, csak nem ott és olyan amilyennek képzelném. Vagy ez csak két ilyen kis "bevágás vagy kivágás" a doboz oldalán?
De ha ez csak a doboz 2 oldalán van, akkor egy oldalról nem lehet rendesen fogni és hurcolni, max két kézzel, mind a két oldalán fogva és a doboz "magam elé tartva"... Mert ez így max emelésre jó, hosszabb távon nem túl praktikus, pláne ha még 1 kézzel fogódzkodnom is kell a villamoson. A Padlóra meg pláne nem akarom letenni.
(Amúgy már én is szállítottam böhöm CRT monitort, meg egy Midi Tower-es házat full PC-s tartalommal buszon/villamoson, gond nélkül (bár vigyáztam rájuk minta hímes tojásra), de ezt most lehet mégsem kockáztatom meg...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #89737 üzenetére
4K-ért egy 22K-s bill.-zetet én is egyből megvennék. De már van az említett Microsoft, ami 12K-volt, úgyhogy csak a jövőre gondolva kérdeztem, mert a Samsung bill.-nek a kialakítása direkt a Samsung-Smart-os funkciókra lett szabva. De remélem az All in One is működik majd vele rendesen, azért...
Illetve egy másik kérdés:
A 40H6400-ast most fogom berendelni (mégsem kockáztatok a villamoson) és szerintetek az ED-ből vagy az MM-ből lenne inkább érdemes rendelni? Tudom, hogy a gyártói garancia szempontjából ez tök mind 1 elvileg, csak kérdezném, hogy van e valami pro vagy kontra érv?!
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Illetve még annyit kérdeznék a H6400-as tulajoktól, hogy emlékeznek e rá, hogy a TV dobozán volt e valami fogantyú, vagy fül amit meg lehetett fogni és így kézben szállítani?
Még nem döntöttük el, hogy a helyi üzletben vesszük e meg személyesen, vagy, hogy webshop-ból rendeljük. Csak mert, ha az üzletben vesszük meg, akkor az egyetlen szállítási mód számunkra a villamos, oda meg nem tudom érdemes e felszállni/utazni egy 40"-os TV-vel, hogy ne essen baja. Ha meg még meg se lehet fogni valami fülnél rendesen, akkor max a hónom alá tudom befogni.
Néztem róla pár unboxing videót, de egyiken sem láttam ilyen fület a dobozon, csak érdekelne hátha mégis van rajta valami "kapaszkodó"....
(És ha nincs, akkor kicsit fura, miért spórolják le róla, vagy csak úgy csapja a hóna alá az ember "oszt jó lesz"???)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sandró60 #89732 üzenetére
Hello!
Ennek a SAMSUNG VG-KBD1500 billenytűzetnek van magyar kiosztású verziója?
És próbálta már valaki a Microsoft all in One-t a TV-kkel, hogy minden funkciója rendesen működik e (gépelés, touchpad és a plusz gombok is)?!
(Csak mert nekem ilyen van és hétvégén már jön a TV...
)
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Lenne itt egy kis -nem is olyan kicsi- probléma felvetés a H6400-as TV-k kapcsán: [link]
A konkrét probléma (#22675) SPEA - hozzászólásával kezdődik kifejtésre. (és folyatódik egy pár hsz.-el lejjebb)...
Én is épp ilyen TV-t tervezek (elég közel a vásárlás időpontja), úgyhogy szívesen venném ha lennének releváns tapasztalatok, javaslatok, megoldások az ügy kapcsán, akkor azt jeleznétek akár itt, akár ott is...
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sityupityu #87391 üzenetére
Szerintem ezt inkább egy szóviccnek szánta...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #87378 üzenetére
Értem ez némileg megnyugtató...
A 3D szemüvegről: most nézem, hogy az ED webshop leírásában az szerepel, hogy jár hozzá alapból a 3D szemüveg...? Csak mert mintha tavalyról úgy emlékeztem volna, hogy pont ehhez a típushoz nem járt (De lehet, hogy keverem az 6200-assal). A kérdés az, hogy 1db vagy 2db szemüveg jár hozzá alapból?
Szerk.: sőt jobban belegondolva, biztos, hogy keverem, az a UE6200-as volt, ami azért vagy 20K-val olcsóbb volt anno, én azzal is beérném, ha lehetne még kapni.
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek szerint neked is "az" a típusú szemüvegeid vannak. Illetve a TV-d is a 6400-as?!
Mondom beérném én azokkal is, max extra óvatosak leszünk velük, de jó lenne ha nem lebegne felettünk a törés veszélye...A 3D-ről: tudom, hogy viszonylag kevés ilyen anyag van, de azért az évek óta csak felgyűlt belőlük jó néhány, amit szívesen megnéznék 3D-ben, a természetfilmekről nem is beszélve, ott azért eleve szélesebb a kínálat. (Tulajdonképpen csak egy család tagom kedvéért ragaszkodom a 3D-hez, nekem nem annyira fontos, de azért azokat a természetfilmeket én is szívesem látnám 3D-ben is...)
-
SunMount3r
nagyúr
Ok, köszi
, de azért még megvárnék még egy-két vélemény a többi szakitól is (ha betévednek ide), hogy mire lehet számítani ezzel kapcsolatban manapság...???
És ami még érdekelne a TV kapcsán: ehhez ugyebár nem jár alapból a 2db 3D-s szemüveg és azt kérdezném, hogy ezeket gyártja e még a Samsung?
Arra emlékszem, hogy két fajta típus is volt az egyik a gagyibb ("törős"), a másik a minőségi masszívabb. Engem főleg ez utóbbi érdekelne, hogy hozzá lehet e még jutni valahol a neten esetleg. (Vagy ha már csak a gagyibbhoz lehet akkor az is...) Ha már 3D-s a TV, legyen is mivel nézni, ugyebár...
-
SunMount3r
nagyúr
Igen ez a tavalyi modell, emlékszem ez volt akkor a best buy, de az ára igencsak felment azóta. És olvasni lehetett is erről a "készletkisöprős" mizériáról, hogy sokan gyanították, hogy már csak "kitudja mióta működő" kiállított darabokat vagy a gariba vissza vitteket akarják elsózni.
(Szóval, hogy nem vadi újak). A másik részről meg olvastam azt is, hogy a Samsung még mindig nem állt le a gyártásukkal és bátran lehet még rendelni, mert újat fogok kapni.
Szerinted / szerintetek melyik felvetés lehet az igaz? (Csak az árát sajnálom, hogy föl ment, elég érdekes, hogy egy tavalyi modell idén drágább, mint tavaly, de hagyjuk. Ha ez a belépő a jó TV-k világába, akkor inkább spórolok még.) De a fenti dilemmámmal kapcsolatba jó lenne, ha páran útbaigazítanának, nem akarok egy használt vagy hibás darabot kifogni...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Újból beugrottam, mert megint meglebegtették előttem az új TV vásárlás lehetőségét. (Talán ezt a régi CRT-t mégis jó lenne már lecserélni...)
Kérdezném, hogy mi most a best buy 40"-42" környékén 100K- körüli kategóriában (ha egyáltalán van ilyen) a Samsung TV-k közül.
Ami ne legyen: hajlított. // Amilyen legyen: FullHD (nekem ez bőven elég) és USB-ről tudjon videó fájlokat lejátszani. // Amilyen esetleg még jó lenne, ha lenne: 3D-s és Smart remote-os (vagy legalább lehessen hozzá venni, ha nem jár alapból.)
És persze a legfontosabb tényező, hogy -az árához képest- szép színei és jó képminősége legyen.
Az ajánlásokat előre is köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem nem lenne annyira, de van a családba olyan aki direkt ezért vetette fel a TV vásárlást, mert amit látott egyszer aktív 3D-s film az tetszett neki. Amúgy az eddigi évek során azért már készült jó pár 3D-s film (nem csak blockbusterek, hanem természet/ismeretterjesztő pl.), amivel azért el lehetne lenni egy darabig... Egyet-egyet én is szívesen néznék néha,
de nem kell, hogy minden hétre jusson 1 pl...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
yvsmad #81809 üzenetére
Köszi, akkor legalább van egy kis pozitív infó is...
Amúgy az MM esete is rádob egy lapáttal, mivel ott már megtörtént a teljes készletkisöprés és mivel csak a legnagyobb forgalmazó, azt is lehetett gondolni, hogy a többiek ezen az úton vannak.
Te egyébként 100% megbízol ezekben az üzletekben, hogy pl. egy 14 napon belül visszavitt "kishibás" darabot nem fognak újra, újként eladni, ha épp kifutó, de nagy rá a kereslet és így egyszerűbb, mint a gyártóval lerendezni?
(Ebbe a működésbe nem nagyon látok bele, úgyhogy csak egy feltételezés, hogy lehetne ilyen.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
yvsmad #81807 üzenetére
Tehát a második eset a maradék 2 boltra vonatkozik, ahol még rendes garis H6400-ast kapni: ED és az Euronics. Bár biztató, hogy még most is gyártják, ezeknél a boltoknál az idáig (itt a TV-s topic-okban) olvasottak alapján, mára már fenn áll a "készletkisöprés" veszélye, hogy már csak a kiállított/visszavitt darabokat sózzák el újként, vagy vegyes szórásban esetleg a még újakkal, ami még készleten van.
Most nem keresek vissza rájuk, de több hsz.-is van mindkét topic-ban ami erre figyelmeztet, volt, hogy napokig visszatérő téma volt.
De ha te esetleg tudsz valami biztatóbb és megbízható infót erről, akkor csupa fül vagyok...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
yvsmad #81801 üzenetére
Tudom, de: J6200-ben sincs 3D. Ha tegyük fel most még ráugranék egy H6400-re, vagy csak a hivatalos +1 éves Samsung gari nélkül kapnék, annak minden előnye nélkül, vagy hivatalos garival, de már lehet, hogy használt/visszavitt darabot... De ebben inkább bár ne nekem lenne igazam, de a fórumról összeszedett infók alapján mára már ezeket szűrtem le... És mára már épp megint elúszott az aktualitása: anno, mikor épp aktuál volt a TV vásárlási téma nálunk (anyagilag) ép azért tettük félre, mert bíztam benne, hogy az új modellek meg még csak jobbak lehetnek... Oh me, so naive...
(Bár azon a H6400-on azért még lehet gondolkodom egy kicsit...)
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez az, hogy már most sincs miből.
40"-ban az egyetlen értelmes belépő választás a J6200 lenne, de itthon még ezt se lehet kapni. Tavaly azért volt még jó pár modell, amiből lehetett válogatni. Számomra tökéletes lett volna az is, ha semmit nem változtatnak az idei felhozatalon és hanyagolják ezt a kötelező "újítási kényszert", ami nyilvánvalóan csak marketing célokat szolgál. (Még a 3D-t is tk. teljesen elhagyták, mert szerintük már nem hívószó, pedig még a tavalyi modellekbe a legjobb ár/érték arányt is tartani tudták mellette.)
Ennek az ívelt mizériának meg én sem jósolok többet pár évnél, egyszerűen ésszerűtlen, praktikátlan és csak ront az élvezeti élményen. Persze ez az én meglátásom -de szerintem eléggé objektív-, és no offense
, akinek meg épp ez tetszik hát az most örülhet, mert eljött a kánaán...
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #81788 üzenetére
Ez az ívelt TV dolog kb. olyan, mint amikor látsz az asztalon egy frissen gőzölgő gusztusos sült csülköt és erre jön valami b@rom és leönti az egészet csokipudinggal.
Mert "az úgy jobb neked"... (Főleg ha még éhes is vagy...
)
Nézed, nézed és nem érted, hogy mi történt...
-
SunMount3r
nagyúr
Egyáltalán mire használják már manapság a SCART-ot? Nem kritikus kérdés akar lenni, csak érdekelne, hogy van e gyakorlati értelme egy TV-n manapság, amit a modernebb csatikkal nem lehet megoldani?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pancsermeste #81737 üzenetére
Az nem süti... Amúgy meg én olyan típus vagyok ilyen téren, hogy még a sarki fénymásoló boltban is szépen végig játszom az "eszköz biztonságos eltávolítását", mielőtt kihúznám a pendrive-ot, még úgy is, hogy lassú, mert egy ősi XP döcög a gépen és már várnak a hátam mögött. A vinyómra meg még fokozottabban vigyázok, ezért sem ér fülig a szám ezektől a hírektől...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Pancsermeste #81730 üzenetére
De akkor pl. PC-re vagy laptop-ra kötve miért nem jön elő ez a jelenség?
Nem az lehet, hogy míg egy PC kikapcsolásakor az OS magától leválassza közben az USB eszközöket, addig a TV meg csak "puff" lecsapja? Bár kapcsoltam már ki rapid (hold the button) módon is pl. laptopot és akkor sem tapasztaltam ilyet a vinyónál...
A winyód és a TV-d típusát elárulnád?
-
SunMount3r
nagyúr
Ha jól értem akkor ez két dolog kizárja egymást. Akkor mondjuk ezek a nem gyártó garis boltok Szlovákiába meg Németbe küldik vissza a TV-t javításra?
Meddig tarthat egy ilyen? Még a Magyar szervizekben is sokszor 1 hónap a gariztatás (bár nem tudom a Samsung szervizeire meg a TV-kre ez mennyre igaz.)
Csak, hogy ha netán bevállalnám a bolti garit, akkor tudjam mit vállalok be...
-
SunMount3r
nagyúr
Hol vetted? Jó lenne tudni azt is, hogy az Aqua-nál is ilyen jó e a gari.
Mert azt tudom, hogy pl. az IPon-nál is van ilyen lehetőség, de ezt ők "garancia futár"-nak hívják, mint egy plusz szolgáltatást és külön kell fizetni is érte rendeléskor.Amúgy azt nem lehet, hogy kihagyom a boltot és egyből a helyi Samsung szervizbe viszem, ők meg majd a papírok alapján elintézik egymás között a bolttal? Vagy ez annál bonyolultabb dolog?
Amúgy meg a 40"-os H6400 súlya csak 8.7Kg, úgyhogy abból kiestem...
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez pont elég gond lehet, hogy ugye a vissza postázás költségét a vevő állja (ha jól tudom) és ez a postázás dolog se egy egyszerű kérdés. Te feladnád pl. a TV-det a magyar postán Debrecenből Bp.-ig?
Futár szolgálattal meg nem tudom mi a menete, de biztos jóval drágább az is...Az Euronics-ba, meg az Extreme-be még én is vissza tudnám vinni, mivel van boltjuk itt helyileg, csakúgy, mint Samsung szervíz (ami a legjobb opció.).
De azért köszönöm, gondolkodom rajta...
-
SunMount3r
nagyúr
Az gáz, mert nekem is az van.
Bár, ha egy másik típusú vinyóval is ezt csinálja, akkor lehet nem a WD kompatibilitással van a baj, hanem a TV-vel.)
Én biztos rá nem kötném még 1x, ha ilyen hangokat ad ki... Bár, ha csak kikapcsolásnál hallatszik, akkor ez lehet nem állandó probléma, de folyton lehúzogatni meg elég kényelmetlen lehet...
Remélem H6400-nál nincs ilyen gond. Aki esetleg WD My Passport Ultra-t használ H6400-eshez, írhatna, hogy tapasztalt e valami hasonló problémát, köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Honnan tudod biztosra, vagy voltál a boltban?
Amúgy ez a bolti garancia hogyan is működik? (Már kicsit overload nálam mostanság a TV téma, úgyhogy már nem is emlékszem rá pontosan...
)
És az Extreme-el, meg az Euronics-al mi a helyzet, ott már nem biztos, hogy vadi újat kapnék? Mert drágábbak egy 10-essel, de lehet megérné a +1 év gyártói gari és nem tudom mennyire megbízható az Aqua a gariztatás terén...
-
SunMount3r
nagyúr
A samsung.com/uk oldal szerint, 40"-ban a JU7000 az egyetlen 3D-s. Az ára ennek is duplája, mint a H6400-nek, abban nem is gondolkodok 40" fölötti más 7-es modellek mennyibe kerülnek...
Mostanában kezdtem ismét gondolkodóba esni, hogy lehet mégis jobb lenne most TV-t venni, amíg lehet kapni a H6400-et, ha ez kifut, nekem ugrik a 3D... Csak most ez épp nem volt betervezve, meg erről a készletkisöprős mizériáról nem is beszélve... Jó lenne ebben is tisztán látni.
-
SunMount3r
nagyúr
Most nézem át a 2015-ös felhozatalt: [link] és sehol egy 3D-s TV...?
Sőt, FHD is alig van, helyette az UHD-ra, meg erre értelmetlen hajlításra gyúrnak, ami totál felesleges, a jó kis 3D-t meg kihagyják az összes új modellből.
(Személy szerint meglennék a 3D nélkül, de van a családba akinek nagyon tetszett amikor látott egyszer egy aktív 3D-s filmet, akkor már miért ne...Most meg majd mondhatom neki, hogy sajna, de 3D-zni már nem fogunk.
)
A Samsung.com/uk-n tudtam csak rákeresni, hogy a JU7000 az egyetlen 3D-s. Azt meg köszi szépen, az ára jóval magasabb lesz gondolom, mint a tavalyi 6-os szériából bárminek...
Nem vízválasztó dolog a 3D, de ez egy olyan plusz ficsőr volt, aminek legalább volt valami értelme is, hébe-hóba én is szívesen néztem volna egy-két jobb 3D-s természetfilmet, ilyesmit, állítólag azok elég jók.
A H6200-6400-al nincs pariban semmi a J szériából...
Bár, ha hiányosak az infóim -ami ez esetben jó lenne- , akkor informáljatok pls...
-
SunMount3r
nagyúr
Nem úgy szolt itt még a fáma pár hete, hogy a H széria már annyira kifutó, hogy a nagyobb webshopokból is már nagy valószínűséggel csak bemutató termi, használt, esetleg visszavitt darabot kaphat az ember?
Mert a fenti pár hsz. a leállított/nem leállított gyártásról most összezavartak...
Pumba: remélem neked lesz igazad és csak bejönnek a végén a J szériások, de íveltet egyáltalán nem akarok, UHD-t csak ha muszáj, de akkor se többért mint 140K, ez meg nem tudom, hogy fog összejönni. Az olcsósított H6400-ekről meg lásd feljebb az aggodalmaim...
Jó lenne valami biztos infó forrás a J széria kontra Magyarország témában...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nightshadow #81428 üzenetére
Hát ez azért már tényleg a szemétség kategória... (Már bocs a megfogalmazásért). Direkt azért nem vettem meg a H6400-est anno, hogy biztos lesz majd az idei szériában is alternatíva, talán még jobb is, ha majd le megy az áruk, erre puff...
Ezekről a helyekről meg inkább nem rendelek, a plusz (vagy inkább rendes) Samsung gari, meg a beregisztrálás esetükben szerintem kizárt... (Ráadásul nem is 3D-s TV-k, mint a H6400, és az ára is magasabb).
A Samsungot már rég egy nagyon jó ár/érték aránnyal dolgozó márkának tartom, de amit a TV divíziójukban művelnek az egész egyszerűen pofátlanság... Mintha nem is ugyan az a cég lenne...
Normális Sony-ra valszeg jó ideig nem lesz még pénzem, és az LG is elúszik a fakó paneljeik, meg a passzív 3D miatt.
Marad az öreg CRT? Köszi Samsung...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #81418 üzenetére
Én továbbra is 40"-ban gondolkodom, tehát UHD kilőve (meg amúgy se kellene, arról nem is beszélve, hogy mennyivel drágítja az árakat), és a J6xxx széria lesz legalább annyira jó, mint a H6200-H6400-esek voltak, vagy az UHD-s modellek erőltetése ezeket nem szorítja perifériára a minőséget illetően?
És hogyhogy még nem látom őket a Samsung honlapján sem, már a 7.-ik hónapban járunk?
Valamint, hogy egy H6400-as szintű 40"-os J szériás ára vajon mikorra csökkenhet a reális 140K körülire?
(Az ívelttől meg az isten óvjon engem!...)A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lenne itt egy "turmixált" kérdésem:
Azt tartják, hogy PC-ről történő játékra nem igazán használható egy LED TV-se a magas input lag miatt.
No most hogy van az, hogy akkor konzolos játékhoz meg igen?!Elvileg az input lag ugyan annyi, itt is-ott is...?
Lehet, hogy itt valamit én nem értek, mert akkor valamit itt nem értek...
És ha az első állítás részben tévhit lenne, akkor egy H6200 vagy H6400 esetében mi a helyzet?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dethroner #81273 üzenetére
Nekem pl. nincs wifim itthon
, nincs min keresztül küldeni a képet a TV-re, na jó, majd HDMI-vel legfeljebb ezt is megoldom, majd kapcsolgatom a gépen, oké. Ha már van Smart, meg böngésző, mint egy lényegében kényelmi funkciót minek is kéne azt használhatóvá tenni? Szépen mutat a Smart plecsni a reklámokban az biztos, de kezdem azt sejteni, hogy a megjelölés valójában a gyártók marketing politikájára értendő, nem pedig a termékeik funkcióira...
A videó lejátszási képességeket tekintve is vegyesek a tapasztalatok, de ott legalább pislákol a fény egy kicsit, meg itt van még ez a rögzítési mizéria is...
(Amúgy most már kiírom: van egy olyan gyanúm, hogy egy részről a technológiai fejlődést is mesterségesen fogják vissza (OLED), másrészről meg mesterségesen generálnak új, "nélkülözhetetlen" fogyasztói igényeket (UHD, hajlítás), amikhez nekik semmiféle üzleti érdekük nem fűződne, ugye...
)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dethroner #81268 üzenetére
Veszel egy FHD TV-t, van benne Smart, ígérnek bele működő böngészőt és komolyan az a duma, hogy "fejlesztői döntés", hogy nem viszi az 1080p-t? " Igen, ezt még nem, majd a következő sorozatos TV-nk ben talán benne lesz, amit persze szintén meg fogsz venni...". Vagy pedig 1x-üen nem bírja a TV hardvere kezelni a 1080p-s stream-et.
Egyik se fényes így 2016-ban.
Ez a Smart már rég nem új dolog a TV standon sem, eddig ennyire se sikerült kiforrnia magát, a lehallgatós, adat halászgatós rejtett, sunyi funkcióikról meg nem is beszélve...
-
SunMount3r
nagyúr
A címlapos cikk kapcsán feltenném itt is kérdést: egy mai "átlag" TV-nél (na jó, vegyük mondjuk a H6200-H6400-asokat), tényleg áll, hogy nem képesek mondjuk egy USB 2.0-ás 8-16GB-os átlagos pendrive-ra rögzíteni a TV adást és, hogy külső HDD-re hajlandóak csak?! És mellesleg, hogy mi lehet ennek a gyakorlati oka?
Ja és, hogy a HDD esetén jó e neki az NTFS vagy azt is FAT-ra kell formázni, esetleg a TV-vel kell külön leformázni azt is?
THX!
-
SunMount3r
nagyúr
Hát ez marha jó akkor, nem mondom... Gondoltam 1-2 hónapon belül veszek egy normális LED TV-t (még most is egy 4:3-as CRT-m van), erre olvasom itt a "jobbnál jobb" híreket...
Lehet akkor megint várok pár hónapot pluszba, mire beállnak az új modellek (árilag), de könyörgöm, már a 6. hónapban járunk!
-
SunMount3r
nagyúr
H6200 az Euronics-ban 136 999, míg a H6400 a MM-ben 130000.
Vagy az Euronisc-ban a készletkisöprés szempontjából jobb a helyzet?
Szerk.: sőt most nézem, hogy az Euronics-ban is 130K a H6400, akkor ezek mind "gyanúsak", ez is kisöprés lehet? Míg a H6200 nagyobb eséllyel raktárról jön?
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Akkor itt (is) megkérdezném: még mindig nincs jobb a 40" 130K-s kategóriában, mint a H6400-as?
Ahogy tudom, a 3D szemüvege pont a törős fajtából való (valami 5100-as)?
Akkor már jobb vétel lenne egy H6200-as +2 külön szemüveg (tán 3100-as ami legjobb, de ajánljatok)?
Ezt a modellt már az MM-ben nem látom, csak a H6203-ast, ez miben más (kevesebb/több), mint a H6200-as?.
Bár úgy tudom, hogy ez utóbbi kettő egy kicsivel "szerényebb" néhány tulajdonságában, mint a H6400-as, pl. magasabb az input lag-juk stb... Ezekkel hogy állnak?
És végül: az MM-ben, max. az ED-ben nézném ezeket (a gari miatt) és kérdés, hogy megéri e most venni ezeket a kifutó tavalyi modelleket, mert az áruk kedvezőbb egy picit, de félek, hogy egy bemutató darabot kapok vagy ilyesmi (készletkisöprés)... Erről mi a vélemény?
Válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #79600 üzenetére
[link]
Samsung, LG egyre megy.Amúgy szerintem ez enyhén szólva is felháborító (már csak ha az elvi okokat nézzük, akkor is), az meg pláne, hogy a jogvédő szervezetek, kormányok törvényei gyak. nem tesznek ellene semmit. Lobbi, meg az "együttműködési szerződés", cserébe pont azokat szolgáltatják ki akiken össze szedik a dodót, kac-kac... Bár ilyen vicces lenne...
-
SunMount3r
nagyúr
az egész YT-ot 3-4 évente újraírják, sávszélesség kímélőbb kodeket használnak stb. és a TV ezt már nem tudja támogatni
Bocs, de ilyen dolgokkal kapcsolatba mindig van egy kis szkeptikus (és lehet kissé laikus) hozzáállásom:
szoftverből miért ne tudná? Nem a firmware-be kéne átírni azt amit épp, hogy letiltanak inkább? Nem hinném, hogy a procija nem bírná.(Ez a vegyél 3-4 évente új tévét hozzáállás a gyártó részéről, nekem valahogy nagyon nem fekszik, lehet ehhez nincs köze, de fenntartom a gyanút.)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #79290 üzenetére
Ezt a FHD dolgot jó lenne biztosra tudni...
(Meg aztán, azt gondolná az ember, hogy az 5-össel kezdődő, valamivel "felsőbb" kategóriát képez, bár a szemüvegek terén végképp nem tudom, hogy vannak arányban a minőséggel a növekvő számozások... Pláne így, ha az a törős...)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #79256 üzenetére
Hali!
Lenne még 1 kérdésem erről: [link] a TV-ről (SAMSUNG UE40H6200): ehhez milyen típusú 3D szemüvegek jók?
A spec-ben nem találok semmilyen utalást rá. És most olvasom itt ezeket a szemüveg töréses problémákat és kicsit elbizonytalanodtam...
-
SunMount3r
nagyúr
E két TV között vacilálok: UE40H6400 és UE40H6200. Úgy tudom a 6200-ashoz nem adnak 3D szemüveget és a 6400-hoz igen. Ha ez tényleg így van, nem tudja valaki milyen szemüveg(ek) lennének jók a 6200-hoz?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sunci_02 #71472 üzenetére
Hello, a H6200-ról kérdezném, hogy te nem tapasztalsz input lag-ot a játéknál, vagy amikor az egeret mozgatod a desktop-on? (Bár nem tudom, hogy PC-ről játszol vagy konzolon).?
Csak mert valaki pont erről panaszkodott itt nemrég, hogy nagy az input lag-ja és olyan mintha "jégen csúszna" az egérrel.
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
devil-k #70788 üzenetére
Először csak a TV-t tudom megvenni (ezért is vagyok itt most, mert hosszú távra venném és nem akarok mellényúlni), utána szép lassan jöhet a többi. De addig is gondolkodom a rövidtávú áthidaló megoldásokon, ezért jönne szóba mondjuk egy Genius 2.1 hangfalszett (amit még a PC-mhez is tudnék használni, ha kell).
Amúgy nem vagyok akkora nagy film junkie, hogy minden pénzem erre költsem (és nem is igen engedhetem meg magamnak hogy az legyek, akkor alapból nem ilyen kategóriás TV-ben gondolkodnék), de a minőség/ár arány nálam is számít. Még a spórolás időszakában vagyok és azért én is alig várom, hogy kedvenceimet végre egy normális TV-n nézhessem vissza, jó képminőséggel és hanggal. Nekem ezek az elvárásaim. -
SunMount3r
nagyúr
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy ha veszek egy jobb minőségű 2.1-es hangfalszettet (vagy lehet csak 2.0-ást) a leendő TV-m hez és Jack kimeneten rádugom a TV-re az minőségileg nem lesz leredukálva? Gondolok itt arra, hogy nem konvertálja valami gagyibb minőségűre a hangot mint amilyenen a saját hangszóróin keresztül lead?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #70753 üzenetére
3D-t tudó videókártya? Gondolom akkor az Intel integrált notebook-os megoldásai kilőve (4500HD)?
Akkor marad a BD Player vagy egy asztali multimedia lejátszó, mondjuk a Mede8er 600X3D...
Nem is tudtam, hogy HDMI és HDMI kábelek között ekkora a különbség (meg, hogy ilyen drága) és, hogy enyyire számít a távolság is, azt hittem, hogy digitális szabvány ami vagy átviszi a jelet vagy nem, ezek szerint tévedtem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
nightshadow #70639 üzenetére
Ezek szerint, meghibásodás esetén hívom a garanciafutárt és kész!
Köszi.
-
SunMount3r
nagyúr
Egy garanciális kérdés: Ha a Media Markt vagy az Extreme Digital webshop-ban veszem a TV-t és véletlenül garanciális probléma adódna, akkor ugye a helyi boltjaikba visszavihetem és ott érvényesíthetem a garanciát?!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #70592 üzenetére
[link] -erre valami válasz?!
Annyi mindent olvasok itt, hogy már nem is tudom mit gondoljak, A 6ezres széria rossz, 200Hz-es miegyébb, valaki tegyen rendet légyszi...
-
SunMount3r
nagyúr
Most e kettő között vacilálok: Samsung UE40F6100 és Samsung UE40H6200.
Valóban szebb a képe a UE40H6200-nak vagy csak a Smart funciókért kérnek annyival többet?Plusz pár hónapot spórolnom kell rá ha mégis a UE40H6200 a jobb és ez sem mindegy, ezért kérdezem!
-
SunMount3r
nagyúr
Tényleg a kalibrálás mitől ilyen drága? Elvileg csak egy kiszállás kell és egy műszer, meg persze a szaktudás, de ha azt nézzük egy órányi munkáért ez még így is nagyon drága mulatság.
Megkérdem majd a család régi TV szerelőjét, hogy tud e kalibrálni modern LED készülékeket, nem lennék meglepve ha azt mondaná, hogy nem. Ilyen szakit pedig elég nehéz találni, rétegmeló szerintem, ha többen bevállalnák talán lejjebb menne az ára, de a mostani árak legalább feléért lenne reálisabb és még úgy sem olcsó.
Persze ez csak az ahogy én látom, nem értek hozzá, lehet nincs igazam...
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor tudnátok ajánlani egy ilyen "megbízható" felvevőt, lehet olyan is amiben nincs merevlemez és rá lehet kötni USB-n külső vinyót (ha van ilyen egyáltalán). Gondolom van ilyen is, olyan is ez a terep még új nekem és természetesem én is szeretném minél kevesebből megúszni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Flashget #70458 üzenetére
Hogyhogy, nem lehet átkonvertálni mpk-ra vagy mp4-re?!
És hogy érted, hogy "elfelejti", elvileg rögzíti a külső meghajtóra amit csatlakoztatok, nem?!
Amúgy néztem a kézikönyvét az első TV-nek, de ott korán sincs benne minden, mert az "okos tutorial" menüt emlegeti sok helyen amit már csak akkor látok ha megvan a TV.
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Samsung UE40F6100 [link] jó vétel?
Filmezésre, játékra kellene (PC, később PS4).
Vagy ha nem akkor milyen típust ajánlanátok (olcsóbb vagy ugyan ennyi lehet, de drágább már ne nagyon), a képméret (101cm) ne legyen kisebb és fontos az actív 3D is meg hogy a késleltetése jó legyen játékhoz is. Persze a minőségi, minél szebb kép az első szempont.
A válaszokat köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest