- Nem nyílnak a Foldok?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
WinMo 6.1 alatt működő gps log progit keresek. mindössze annyit kellene tudnia, hogy x (ez legyen beállítható) másodpercenként rögzíti a koordinátát (neadjisten magasságot és sebességet is) és ezt legyen képes .gpx file-ba elmenteni. mindezt a háttérbe "rakva" végezze, úgy, hogy közben fut egy másik (navi) program is.
van ötletetek? -
rumos14
nagyúr
van vki aki 6.1-ről frissített 6.5-re?
láttam ma egy 6.5-ös O2-t, szebb az oprendszer, de úgyis Mobile Shell-t használok, meg itt-ott a Samsung gyári menük látszanak, tehát sokat úgysem látnak a WM-ből. viszont több memóriát eszik. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8676 üzenetére
no, a kamera továbbra sem megy, le kéne adni a szervízbe, aszongyák, 5-8 nap, de nem nagyon akarok addig teló nélkül maradni.
Feri, neked alapból felajánlották a csere készüléket?a smart progival buheráskodtam egy kicsit, most indítás után 90mb szabad memó van, ezzel elégedett vagyok
viszotn a képernyőforgatást nem sikerült kikapcsolni.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8674 üzenetére
újabb kaland, most a kamera nem működik. fél-egy percig nézhetem a Loading... képernyőt, aztán Sensor is disconnected hibaüzenettel elszáll. várok pár napot, hátha ez is magától megjavul, aztán megint szervíz...
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8670 üzenetére
legalább kaptál vmi nem alap cserekészüléket.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8662 üzenetére
smart progi az mi is?
vmi skin engem is érdekelne, már kicsit uncsi a mostani... de az ilyen akcióim végén mindig arra jutok h inkább kevesebb csicsa és több szabad memó legyen.
hja hát persze, a telefon azért nem szabad, hogy központi eleme legyen az ember költségvetésének.. az O2 nekem mondjuk kijött az addig használt i780 és PDA-m együttes eladásából befolt zséből. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8657 üzenetére
hmm... olyan nagy bajom nekem nem szokott lenni. az Opera Mobile kicsit lassan indul, de inkább a Mini-t használom, ha csak böngészgetek. ja meg nyilván egy 720-as felbontású film lejátszása már kifekteti.
aminek tökre örülnék, ha az automatikus képernyő elforgatást _teljesen_ ki tudnám kapcsolni, vmi registry átírással. próbáltam a témában keresgélni, de nem találtam megoldást. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8653 üzenetére
2006-2009 között évente lett új telóm, most nagyon remélem, hogy az O2 marad még egy évet - egyelőre tényleg nem tudom, mi vinne rá a lecserélésére.
váltás kapcsán még szembe jutott: ha jól tudom, van vmi iGo ekvivalens Android-ra, de mégsem az igazi iGo. meg használok Garmin-t is, az asszem egyáltalán nincs. van még pár progi amit megszoktam már WinMo-n, és mostanra kinőttem abból a korszakomból h élvezetet nyújt új progik megismerése -
rumos14
nagyúr
neeem, a hivatalos Samu márkabolt egyben szervíz is, oda. mivel munkából hazafelé útba esik, bementem, akartam egy személyes benyomást is. már fogtam a fejem, amikor láttam, hogy egy nő ül a pultnál.... aztán megjelent egy csóka is, de én a nőhöz jutottam és bakker teljesen képben volt, mondta hogy hát igen, alulról, a billentyűk felül porosodnak az O2-k, meg hogy nem, szoftveresen nem nyúlnak majd a telóhoz, stb. szóval riszpekt neki.
egy haveromnak Desire-je van, teljesen jó cucc. ez a 3,7" még pont jó, ennél nagyobbat már nem tudnék kényelmesen zsebre vágni, kézbe fogni. nekem az furi benne h nincsenek telefon gombok (felvétel, letevés), és hogy nem lehet konkrétan bezárni a progikat, csak a háttérbe teszi, aztán ahogy betelik a memó, ő maga kilövi a legrégebb óta futót - már ha jól értettem. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8651 üzenetére
nekem a WP7 zártsága, uniformizáltsága baromira nem jött be.
majd akkor cserélem le a telót, ha lesz értelme a cserének. a mostani sebességben, kijelzőben, szoftver ellátottságban nekem bőven jó. lehetne mondjuk több memó (RAM) a progiknak, meg ugye a WM néha belassul, de ezekkel együtt tudok élni. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8646 üzenetére
hová vitted be?
azért is szimpi volt a westend-es szervíz, mert aszonták, hogy ha bejön az alkatrész, hívnak telón, beviszem a cuccomat és 1 óra alatt megkalapálják - nem kell teló nélkül élnem x napig. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8620 üzenetére
a Westend-es Samsung szervíz adott egy 23k-s árajánlatot, elfogadtam... legalább a kijelző alatti porszemeket is kiszedik.
nem akarom lecserélni a telefont, nem is tudom, mit választanék helyette. most azt mondom, hogy a következő telóm Androidos lesz, de most semmi sem sürget a cserére, telejsen elégedett vagyok. -
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #8618 üzenetére
hát az enyém nagyon régi, kintről behozott...
a kijelző csere anyagktg + munkadíjjal olyan 25-35k lehet -
rumos14
nagyúr
hogyazarohadtqrva....
most 5 perce azt csinálja hogy a képernyő közepén függőleges irányban végig húzódik egy zöld csík. fekete háttér előtt nem látszik, de amúgy nagyon is. soft resettől nem múlt el, vmi bepattant ott neki belül...
húde rohadt ideges vagyokpersze már nem garis a gép... szervíz tud ezzel vmit csinálni? hová érdemes vinni egyáltalán?
-
rumos14
nagyúr
skacok, hogyan tudom bekapcsolni hogy a virtuális qwerty rezgő visszajelzést adjon ahogy gépelek? valamiért, valahogy kikapcsolódott...
-
rumos14
nagyúr
két felvetésem/kérdésem még lenne.
1. aki WinMo 6.5-öt használ, nem vmi agyonhekkelt ROM változatban, megnézné nekem hgoy egy soft reset után mennyi a szabad memória? lehetőleg Touchwiz meg Wisget-ek nélkül.
2. még mindig érdekelne, hogy a giro szenzort hogy lehet pl. registry buherával kikapcsolni, hogy az Opera és a kép/videó nézegető ne forduljon el. -
rumos14
nagyúr
válasz
dancsuri #8430 üzenetére
persze, vágom én ezt, használok pár éve gps-es telót...
de mondom, az volt nyáron a tapasztalatom, hogy Skóciában, hegyek között, ahol nem volt térerő, de bőven szabad rálátással az égre, sokszor behalt a gps jel is pedig NEM kapcsoltam ki a teló részt. jövőre mégolyanabb helyre tervezek menni ahol vszleg nem lesz térerő, de gps kell. de ha megoldható úgy hogy kiveszem a SIM-et (berakom vmi akármilyen telóba), az i8000 pedig csak gps-ként szolgál, az teljesen jó.
köszi a választ azért -
rumos14
nagyúr
válasz
dancsuri #8419 üzenetére
én anno még WinMo 6.1-gyel vettem, most is az van rajta. honnan lehet letölteni hivatalos 6.5-ös frissítést?
bár nem tudom, megéri-e felrakni, a Speeshop-ban kipróbáltam h soft reset után mennyi szabad memória van a gépen (kikapcsolt widget-ek és Touchwiz mellett) és lényegesen kevesebb volt mitn az én WinMo 6.1-es, SBP Mobile Shell-lel terhelt telómon. -
rumos14
nagyúr
válasz
dancsuri #8377 üzenetére
igen, a szolgáltatói térerőre. az i8000 előtt i780-am volt, az kikapcsolt gms rész mellett egyáltalán nem talált gps jelet. hangsúlyozom, csak a telefon rész volt kikapcsolva, nem a készülek... én gyanítom hogy az i8000-nél is ez a helyzet. na kipróbáltam, ha kiakpcsolom a telefon részt, az iGo simán azt írja h GPS vevő nem található... Garmin-nal u.ez a szitu. az is beszédes, hogy ahogy visszakapcsolom a telót, az iGo indításnál rögtön net kapcsolatot létesít, és persze hogy látja megint a GPSvevőt.
giro szenzor kikapcsolása, valaki? sztem csak egy sima registry bejegyzés, csak nem tudom, melyik
-
rumos14
nagyúr
urak, két kérdés:
- ki tudom kapcsolni a giroszenzort? pl. registry bejegyzés átírásával. egyszerűen idegesít. főleg mióta az Opera Mini/Mobile is használja, háttérben is.
- jól gondolom, hogy olyan helyen ahol nincs térerő, a gps használhatatlan? nyáron voltam hegyek között, simán dobta a jelet és hosszú percekig nem tért magához. -
rumos14
nagyúr
válasz
viewdetails #7406 üzenetére
3.5.3 asszem, ami 1 hónapja a legújabb volt. semmi skin buhera. alap gyári WM 6.1-es ROM. i8000XXIH5, ez mond valamit?
-
rumos14
nagyúr
válasz
CHIPman #7399 üzenetére
hello, igen, még tavaly okt-ben. sarki gsm-es változat, angol WM 6.1-gyel, amit azóta sem frissítettem. teljesen elégedett vagyok. a Touchwiz-t az első pillanatban kilóttem, eddig egy csúnyácska Pocket Plus kezelőfelületem volt, de vmi szebbre vágyoltam. meg is kaptam, csak a memória lett kevesebb. főleg az Opera Mobile 10 az ami nagyon zabál, ezt tapasztaltam.
hát, kipróbálom, amit írtál, de ez sztem csak a proci sebességét állítja. -
rumos14
nagyúr
válasz
dancsuri #7395 üzenetére
most nem vagyok előrébb.
ilyen késlekedő ikonkirajzolási problémát olvastam más fürumokon, Omniákkal, Xperiákkal.
soft reset után a szabad memóriám 82,63 MB. az én task manager-em nem mutatja az ilyen rendszeralkamazások memóriafogyasztását, csak amit én sajátkezűleg indítok el. -
rumos14
nagyúr
használ itt vki Spb Mobile Shell-t? én kb. egy hónapja, tetszik is, de 2 bajom van vele: sok memóriát eszik, saccra úgy 15 mb-ot, és ennek ellenére ahogy scrollozok az oldalak között, meg a launcher-t elindítom, hajlamos arra, hogy nem egyből rajzolja ki az ikonokat. nem kell sokat várni, kb. fél mp, de elég bénán néz ki.
találkozott vki ilyennel?
vagy van tippetek hasonló képességú today progira? -
rumos14
nagyúr
szolgálati közlemény: Westend MM-ban 100k a teló. és a speedshop-ban is (fehér színben
)
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #4448 üzenetére
azért Canizares apónál én is viatalabb vagyok egy tizessel
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #4445 üzenetére
tag vagyok, ja, de nem túl aktív. a teló/pda-t "csak" használom, igen sokmindenre, de már nem "buzulok" vele
meg öreg vagyok én már ahhoz h új helyekre regeljek
-
rumos14
nagyúr
válasz
Napfénysüti #4436 üzenetére
akkor még egy (naív) kérdés: a hivatalos 6.5 update honnan tölthető le? Samsung.com-on nyoma se(k Bobó).
-
rumos14
nagyúr
köszi.
bár jópár éve használok PDA-t, nem akarok nem gyári ROM-ot feltenni. mert csak.
nem kell magyar nyelv, sőt. amúgy még abban sem vagyok biztos, hogy frissíteni akarok - van lényegi haszna?
a modemként való használó netbookhoz kapcsolva történne, remélem usb-n keresztül kap annyi naftát hogy elegalább szinten tartja a naftát (az i780-nál ez nem így volt).petymeg: könnyen sikerült beállítanod? activesync-kel kapcsolódnak, aztán?
süti: bakker, fél óráig agyaltam, hogy kit is mintáz az avatr-od, ez ugye a jó öreg Santiano Canizares bácsi?
-
rumos14
nagyúr
skacok, bár hónapok óta be sem néztem ide, lenne két kérdésem:
- én még WinMo 6.1-gyel vettem a telót, tavaly okt-ben, gsm boltból. megjelenta hivatalos 6.5 frissítés?
- netbook-kal usb-n összekötve modemként lehetséges használni a telót? gyakorlatban ez sikerült vkinek? -
-
rumos14
nagyúr
válasz
viewdetails #2864 üzenetére
köszi. nálam spec port 7 és adatátv. 57600 az iGo-ban, de lényeg a lényeg, friss Xtra adattal és némi várakozással feléled a gps adatforgalom letiltása mellett is. csak nem voltam elég türelmes. mondjuk külföldön Xtra-t is max wifi-vel frissítenék.
-
rumos14
nagyúr
-
rumos14
nagyúr
külföldön gps-ként használnám a telót, de van egy kis probléma. roaming-adatforgalom generálás elkerülésére a NoData progit használom, de ha letiltom vele a netet, nem műkszik a gps, nem talál jelet. találkozott vki ilyennel?
-
rumos14
nagyúr
pda-nál alap, hogy néha jót tesz neki egy soft reset. olyan, mint egy méregtelenítő kúra
hogy tovább borzoljam a kedélyeket, SR után egész pontosan 93,4 mb szabad program memóriám van, úgy hogy 2, egyenként pár mb memóriát lefoglaló elem van a today-en. az "alap" WinMo 6.1 van a gépen.
-
-
rumos14
nagyúr
45,55% ill. 89,42% az eredmények O2-n. mondjuk ilyen magas bitrátájú filmeket biztos nem akarnék megetetni a PDA-mal, 2 lemezes DVD rip is max ~2000 kbps szokott lenni.
zack: hát ezt kérdezem én is. régen a pdamania tesztekben volt egy link, de mióta kicsit átalakultak, meghaltak al inkek.
-
rumos14
nagyúr
a pdamania-féle teszt.avi file nincs meg vkinek? nekem is van egy olyan sejtésem, hogy Core Player-ben az Omnia II gyengébben teljesít mint a FuSi N560, 624mhz-es Intel prockóval.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Lancelot24 #2123 üzenetére
én is az angol 6.5-öt raknám fel, elmondod, hogy konkrétan miben jobb a 6.1-nél?
-
rumos14
nagyúr
válasz
Lancelot24 #2117 üzenetére
köszi! ez segített.
kicsit lüke voltam, hogy erre nem gondoltam -
rumos14
nagyúr
pajtik, egyszer már kérdeztem, de nem kaptam választ: ti hogyan másoltok file-okat a My Storage-ra? az egy dolog, hogy k. lassú, de sokszor meg is szakad a másolás.
-
rumos14
nagyúr
3 felvetésem lenne:
1. My Storage-ba hogyan szokás file-t másolni? az egy dolog hogy igen lassú, max 2mb/s, de egy nagyobb file másolása nem is sikerült, 300mb után leállt a másolás, az ActiveSync kapcsolat megszűnt.
2. ez az Opera Mobile nagyon nem tetszik. főleg miután kipróbáltam a Minit. nem tölti be az oldalak egészét, scrollozásnál nézhetem a kockás képet. a scrollozás is tök neurótikus, össze vissza, néha akad, néha túl gyors. fúj. nem lehetne az Opera Mini-t default böngészőnek beállítani? sokszor szoktam nagyobb cikkeket, írásokat htm(l)-ben lementeni, hogy útközben tudjam olvasni. az lenne ideális, ha ezek file kezelőből megnyitva az OPera Mini-ben ejelnnének meg.
3. a gps. hát nem vagyok hasra esve. elég lassan talál hódot, és tegnap totál behülyült. Váci út helyett szerinte végig a Dunában kocsikáztam. ha talál is fixet, sokáig gyenge-megfelelő erősségű csak a jel. na most látom, ki volt kapcsolva az Xtra a gps beállításoknál
akkor erről mgé nem mondok végítéletet, de Xtra nélkül is lehetett volna jobb.
-
rumos14
nagyúr
vettem tegnap fóliát a gépre. hát, még jobban meglátszódnak az ujjlenyomatok a kijelzőn.
vettem autós tartót is, csak ilyen generál fajtát, az oldalsó tartó része szerencsére pont nem nyomja le a gombokat.
legiaap ötletére felraktam az Opera mini-t, baszki ez sokkal gyorsabb mint a "nagy" Opera Mobile. nekem bejött. ahol csak olvasni akarok, oda Opera mini, ahol írni is, ott a jobb keyboard és a rezgő visszajelzés miatt Opera Mobile. -
rumos14
nagyúr
válasz
Dyingsoul #1855 üzenetére
Mobile Shell-t még a korábbi telómon próbáltam, nem nagyon tetszett. i8000-en pedig főleg tök feleslegesnek érzem egy tök új kezelőfelület használatát.
nem fogadott hívásnál nincs felk.jel, csk ha rányomok a felső sorra és nagyobb méretben megjelennek az ikonok. előugorhatna egy ablak hogy x missed call vagy ilyesmi.runner, biztos hogy ezt akartad linkelni
-
rumos14
nagyúr
válasz
runner 125 #1853 üzenetére
hát, olyan kőne ami oldalt vhogy nem is tudom hogy öleli körbe a telót, hogy egyik oldalt se fedje le a gombokat. illetve hátul is legyen szabadon a hangszóró. ezek az univerzális Nokiák sajnos nem felelnek meg ennek. szóval senki sem használ autós tartót?
a másik, hogy mivel nincs LED, az elmulasztott hívásokról csak úgy értesülök, hogy bekapcs, bal alul Notification szöveg keresése. nem az igazi. nemtom az alap Widget-es felület mit tud, nem is érdekel nagyon, viszont vmi today panel az elmulasztott hívásokról jól jönne.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Schumacher! #1844 üzenetére
Schumi, ez nem F1, ne kell száguldani!
-
rumos14
nagyúr
válasz
Schumacher! #1833 üzenetére
pdafanclup Omnia II faq-jában le van írva: [link]
-
-
rumos14
nagyúr
na pár nap használat alapján teljesen elégedett vagyok. az anyaghasználat lehetne kicsit "fémesebb", de strapás műanyagnak tűnik. gombokat átprogramoztam, today képernyőt a magam kedvére szabtam.
nincs tippetek véletlenül vmi óra progira, nekem elég lenne annyi, hogy a today-en felül kb. akkora méretben mint a lock képernyőn, mutassa a dátumot, időt? valami szép betű/szám típussal persze.
aki nem a widget menüt használja, esetleg megosztana egy screenshot-ot a today-ről? -
rumos14
nagyúr
válasz
Maxximus #1780 üzenetére
még korábbi pda-kon próbáltam a Mobile Shell-t, de nekem nem igazán tetszik, i8000-en meg végképp nincs rá szükség mert a gyári kezelő felület nagyon jól meg van csinálva.
finger keyboardról hallottam korábban, most feltettem, tetszik. kicsit kisebbek sajnos a gombok mint a Samsung keyboardon, de legalább van , (vessző) gomb alapból. -
rumos14
nagyúr
válasz
rumos14 #1773 üzenetére
na az iGo 8 sim kártyával már pikpak pozicionált, és halál pontos, pontosabb mint más amit eddig használtam. tetszik.
ami nem tetszik, az az h semmi LED nincs a gépen, még a töltés folyamatát sem jelzi.
a Samu billentyűzet mellett van még fent alapból 2 nagyméretű bill. mindenféle ázsiai karakterekkel, de egyik sem az igazi, keresek vmi mást.
keresek még vmi szép nagy órát a today-re, olyasmi jó lenne amit a lock képernyőn mutat. -
rumos14
nagyúr
srácok, köszönöm a meleg fogadtatást
widget kilőve, Pocket Plus-t raktam fel, azt még szépen finomhangolom. tetszik minden. m.helyem pont most vált szolgáltatót ezért jelenleg nincs előfizum, szóval csak offline tudom nyomkodni, meg gondolom emiatt az iGo sem talál hódokat. biztos lesznek még kérdéseim...
-
rumos14
nagyúr
na megvettem, hár bakker nagy flash. tetszik nagyon. még be kell laknom, meg használat közben ismerszik meg, de elsőre lenyűgöző. ez a touchwiz kezelőfelület nagyon jó, WinMo csak nyomokban fedezhető fel. a Widget izét viszont kihajítom iziben.
méretre még jól kezelhető, nem túl nagy, sőt, az i780-hoz képest csak pár mm +/- itt-ott. HD2 nekem ezért már túl sok lenne a jóból.
mik a tapasztalatok, Brando fólia mennyit ront a kijelző érzékenységén?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Nem nyílnak a Foldok?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen processzort vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házi erősítő építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Önerő nélkül - RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES. XIAOMI G34WQi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest