- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #5920 üzenetére
Már írtuk párszor hogy nem pálcikára hasonlítunk térerőt hanem cellmapper mehet rá és
-dBm értéket nézz mert a gyártó simán beállíthatja hogy gyenge dBm értékre is 5pálcát rakjon más gyártónál az meg 3pálca leszLapozz vissza csináltam képet Snapdragon 720G vs Exynos 1380 egymás mellett és +-1-2 dBm eltérés volt ami kb. észrevehetetlen
-
TeeJay
félisten
Továbbra is 4:3 arányú a Sony 50MP érzékelő így a 16:9 kép és videó cropolva van a teljes szenzorból, videónál nem emlékszem de sok eszköz 60FPS-re szintén cropol nem a teljes szenzort olvassa be mert úgy lehet játszani EIS-t meg gyorsabb a kiolvasást. Mindjárt megnézem hogy itt is van-e plusz crop ha 16:9 videót nagyobb FPS-en rögzítesz
Megnéztem és igen a fullHD 30 és 60fps között is van eltérés de meglepő módon 30fps a crop
60fps esetén meg nagyobb szenzorterületet olvas
-
TeeJay
félisten
válasz
fogselyem #5370 üzenetére
Így bizony. Hónapok óta használom az A54-et és amennyire féltem hogy Exynos proci lesz és örökké majd térerő gondom lesz meg 2óra alatt lemerül a telefon meg miegymás
Na ahhoz képest, térerővel még sosem volt gondom, mobilnet hasít, 5G Yettel mértem 1,6gigabit felett is. Wifi is teljesen jó igaz az itthoni router-en ki kellett nyomni a MU-MIMO-t meg a Beamforming-ot mert nem csípte, GPS 1méter pontosság és már fél országon vezettem vele mindig tökéletesen navigál
Ja akku meg lazán bírja az 1napot így semmi panaszra okom -
TeeJay
félisten
válasz
cintula187 #5140 üzenetére
Nincs kosz a csatlakozóban?
-
-
TeeJay
félisten
válasz
bodorjanos #5078 üzenetére
Mivel összel vettem és max 2órákat utaztam vele nem volt esélye beégni de szerintem nem is történik semmi ennyitől még.
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #5071 üzenetére
Csekkolom le hogy felénk hol melyik tornyot fejlesztette a Yettel és mire számítsunk.
Sorra derülnek ki az N77-78 5G sugárzók is meg az új 4G Band-ek. -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #5067 üzenetére
Ár/érték arányban az A34 meg A54 bőven vezeti a listát Samsungnál, az S széria nem tud annyival többet mint ami indokolná a 3-4-5x árat.
Megmondom a frankót használom mindenre a telefont, NFC fizetés, videózok buliban, Bluetooth füles, Tiktok sok sok óra mert rakom ki a videókat, wifi itthon AC-n, máshol AX wifin, Viber és Messenger nagyon sokat, Cellmapper órákig megy, Google Maps sokszor ha kocsival vagyok folyamatosan.Gyors a telefon, nem melegszik, Droid14óta mintha még tovább is bírni akkuval, 5G hálózatot tökéletesen kezeli, térerő mindig van még liftben meg alagsorban meg mélygarázsban is volt aminél meg is lepődtem, VoLTE is tökéletes.
Egyedüli ami zavar hogy OneUI6.0 óta Wifi résznél nem látom a linksebességet így fogalmam sincs ha gyenge a csatlakozás.Ha vennék is jobbat Samsungból maximum S23+ lenne mert Ultra nekem nem kell, S23+ teljesítménye, kijelzője, procija ami érdekelne csak a több mint 3x ár miatt gyorsan el is vetném hiszen annyival többet nem ad
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #4924 üzenetére
Tudod rá a választ te is. Samsung chipgyártó is és amit lehet próbál házon belül megoldani mert jóval olcsóbb Exynost tervezni és magának gyártani mint Qualcomm-tól megvenni a TSMC által gyártott Snapdragont. Samsung is gyárt/gyártott jó pár Snapdragont de nem sikerültek olyan jóra mint a TSMC által gyártott.
Az Exynos 1380 amúgy tökéletesen tudja azt amit a 778G, GPU-ban még erősebb is, wifi támogatásban gyengébb de amire kell arra bőven jó. A54-el Samsung nagyot lőtt hogy 4erős és 4 energiatakarékos magot kapott és elég izmos GPU-t. Nem is lepődök meg hogy viszik mint a cukrot. Ha Snapdragon 7gen valamelyik verziót kapta volna akkor drágább lenne és nem biztos hogy a hozzáértőkön kívül bárkit is érdekelne hogy Exynos vagy Snapdragon van benne. Esetleg egy Mediatek Dimensity 7200 vagy 8300 nagyobb előrelépés lett volna csak azt megint TSMC gyártja és drágább lenne mint az Exynos.
FattyDove jól írja, a vevők 99%-a azt se tudja mi az hogy mobil proci, bemegy szolgáltatóhoz és ami jó áron van vagy akcióban jó áron megkapja az viszi.
VoLTE tökéletes az A54-en, gyanítom a VoWifi is mert látom már használható bár én sosem fogom használni. Hálózatokat 5G-t tökéletesen kezeli elég jó CA tudással. -
TeeJay
félisten
válasz
1976ramones #4912 üzenetére
Nagy szenzor kis mélységélesség
-
TeeJay
félisten
Hetekig használtam 4G módban, mióta jött a One UI6.0 droid 14 azóta 5G-ben hagytam és nem látom hogy bármivel is jobban merülne.
Itt nálunk folyamatos 5G-t mutat mivel van panel telepen körül 5 torony is már amin fent van az N78 sugárzó így végig tartja az 5G hálózatot bármi gond nélkül.Fogyasztást úgy szokták mérni hogy watt/GB vagy hasonló és abban az 5G nyerő mert adott forgalmat legkevesebb fogyasztáson hozza
-
TeeJay
félisten
Mióta Droid 14 van 5G-re hagytam és nem látom hogy jobban merülne. Nyugodtan lehet azon hagyni mert akkor minden 4G band-et tolja 5G-vel együtt.
Yettel esetén 20+20+10+100MHz-en 1,6gigabitet is mértemGoodSpeed:
Én Yetteles vagyok BP 18. kerület és itt már minden tornyon 5-6 band-en megy a 4G és van rendes N78 5G is szóval nálam maxon van mindig a térerő, Telekom Berettyóújfalu 3 toronnyal van Yettel 4 toronnyal ha jól látom a rendőrkapitányság tetején van B3 1800MHz azon azért van sebesség csak lehet nálad már távolság van és gyenge -
-
TeeJay
félisten
válasz
Botivagyok #4822 üzenetére
Cellmapper ingyenes app-ot dobd már fel rá és kiírja térképen mutatja melyik toronyhoz csatlakozol milyen térerővel melyik frekvencián és lehet egyből kiderül hogy ahol vagy a Telekom tornya nagyon tré és szét van terhelve.
-
TeeJay
félisten
válasz
pitiless #4790 üzenetére
Szerintem az is autófüggő. 2022-es Mercedes V-klasse ott unokatesóm carplay-e meg nekem az android auto is ugyanúgy csak a nagy kijelző közepén adja a képet.
BMW 840i xDrive Gran Coupe pár hónapos ott viszont neki is nekem is teljes kijelző vanEz nem Samsung hiba.
Ájfónos ismerőseim közül mind csak pár funkciót ismer a telefonján és mikor látják hogy nálunk a kamera appban is mennyi mindent lehet állítani egyből rámondják hogy kezelhetetlen... Na nekem pont fordítva, ha ingyen adnának se kellene ájfón annyira buta limitált ehhez a Samsunghoz képest isfogselyem:
Detto nekem is 120-ért adta ajándék tokkal és üveg fóliával miközben 182-ért vette Telekomtól(8/256GB)1hetes telefon volt minden garancia pdf-et megkaptam
Legközelebb is almástól fogok venni telefont -
TeeJay
félisten
Hagyd ő egyszerűen iphone-ra van kalibrálva és minden ami attól többet tud számára hibás készülék...
Párom A54 telefonját is így vettem, ájfón user megvette, 1x kipróbálta és fel is adta inkább eladta jó nagy buktával mert szerinte az ájfón után ezt a telefont nem lehet kezelni.Nekem pont kapóra jött ez hogy sokan csak buta rendszert tudnak használni
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #4693 üzenetére
Redmi Note 9S 3,5éves, gyerek kapta meg most és világéletében 18watt töltéssel ment és semmi baja az akkunak, továbbra is elég naponta 1x tölteni.
Most ugyanazon a fejen van az A54 is ami mivel QC töltő maximum 13,5wattal tölti de kibírom úgyis 88%-ig tolja gyorsan utána átmegy nagyon lassúba.
Erre vettem az Essager 33wattos LCD kijelzős töltőt ha hirtelen kellene mennem és 88%-ra felhúznám akkor 33W PD-t tud és tolja bele ezerrel de eddig talán 2-3x kellett így tölteni.
Én nem aggódok még 25watt töltésnél sem meleg a telefonban az akku -
TeeJay
félisten
Leírtam van USB mérőm.
Ha kikapcsolod a gyorstöltést akkor 5V 1,5A azaz 7,5watt maximum.
Ha bekapcsolod a gyorstöltést de QC adaptered van akkor 9V 1,5A a maximum azaz 13,5watt körül. Amennyiben PD 30wattos fejre dugtam akkor meg szépen tolja 88%-ig aztán a maradék 12% szépen lassan megy bele -
TeeJay
félisten
Tényleg jobban néz ki a Google Telefon és messages alkalmazás viszont a Samsung Telefont nem lehet tiltani sajnos. Van mód erre hogy Samsung-ot el tudjam távolítani és csak a Google maradjon?
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #4565 üzenetére
Én mindkettőt betáraztam a 33W-os Essager töltő mellé mert PD töltéshez kell az USBC-USBC kábel szóval ha gyorsan fel kellene húzni akkor van. Vagy ha rokon Mercijében megyünk ott csak type C kábel van és Android auto megy egyikről másikról meg töltés oda is kell.
Amúgy éjjeli szekrény mellett maradt a 22wattos Xiaomi töltő 2méteres Blitzwolf kábellel és sosem volt gond hogy éjszaka feltöltsük, mióta meg új ROM van 50%-on rakom fel kb. hajnalban, nem merül most annyira mint az előzővel -
TeeJay
félisten
válasz
kbyte1024 #4547 üzenetére
Budapest Dél Pest Yettel hálózat, 2G és 4G teszt
A54 vs Redmi Note9s (Snapdragon 720G)
2G ugyanannyi dBm amin éppen mindkét telefon aktív szóval itt nem látok igazán különbséget
4G B7 2600MHz itt 1dBm-el jobb a Snapdragon viszont az nem tud CA-t míg az Exynos 20+20MHz 4G+Ezek a +-5dBm eltérések meg elhanyagolhatók arra még csak 1 pálcikával sem csökken semmi a kijelzett térerő résznél.
Ha jól látom a Samsung ráadásul received quality-ban jobb is
Ha nem lenne jó a térerő én 3,5év Redmi után észre venném.
Lehet másoknak Telekom vagy Voda van és vidéken csak B20 megy ott 1 freki van az is jó messze ott talán már számíthat valamit a két telefon de városban és nem tapasztaltam még hibát BP-enJa Samsung 4 csíkkal jelez térerőt Xiaomi 5 csíkkal
Már itt nem lehet össze hasonlítani csík alapján -
TeeJay
félisten
Lehet én kevertem össze a QZSS meg SBAS-t nem támogatja de Xiaomi valamelyiket igen igaz ezek kisebb navigációs műhold flották vagy mik.
Ha már a 4 nagy támogatva van legalább 1 frekvencián akkor látod 1méter pontosság megvan. Ami fura hogy S23+ több frekvenciát is tud és tesztben miért 3/3métert ad bel és kültérre is a tesztelőnek -
TeeJay
félisten
Írtam hogy a QZSS és SBAS-t nem tudja a másik 4-et igen.
GPS+GLONASS+GALILEO+BEIDOU támogatás van persze gondolom egy frekvenciánAmúgy S23+ ha nézitek a valós tesztet 3méter pontosságot dobott kül és beltéren is pedig az több frekvenciás GPS, Galileo és Beidou-t is támogat
[link]
Szóval ehhez képest az A54 1méter pontossága kint teljesen korrektXiaomi 13 Ultra is 3/3métert dobott tesztben
[link]Na akkor most hogy is van?
-
TeeJay
félisten
válasz
djtörök89 #4532 üzenetére
Semmi baj az Exynos 1380-al...
Prociban 778G-t hozza, GPU-ban erősebb is tőle miközben kedvezőbb vélhetően az ára
4/5G támogatása meg szerintem jobb mert tudtommal a középkategóriás Snapdragon-ok nem tudnak 700-800-900MHz 4G hálózatot CA-val összefogni a Samsung meg 6CA képes és 3darab 4G band mellé 5G band-et olyan gyönyörűen összefog nekem hogy öröm nézni. -
TeeJay
félisten
válasz
kbyte1024 #4530 üzenetére
Azért a térerőt ne a pálcikákkal azonosítsd ha lehet...
Yettel topikban tomp megírta hogy FW-ben olyat állít be a kínai amit akar.
Tegyél fel egy Cellmapper-t és nézd meg egymás mellé téve ugyanarra a toronyra azonos frekvenciára csatlakozva hány dB eltérés lesz mert 1-2dB az nulla és amire a kínai 5 pálcikát ír az lehet Samsung esetén 3-4 pálcika de dB értékre meg közel azonosSokan írják hogy térerő baj, nos az ország negyedét már végig utaztam a telefonnal, Észak magyarország Borsod megye, Heves megye BP-től Ózdig majd vissza azol vegyesen Yettel és Telekom hálózatra is csatlakozik mert B20 az közös, mégsem volt semmi térerő gond soha.
BP-Siófok távon is jártam párszor autópályán és tökéletes minden.
Egyszerűen ne a pálcikákat nézd hanem dB értéket -
TeeJay
félisten
Na írtam a Samsung supportnak a wifi linksebesség eltűnésről
Magyarul jött vissza válasz hogy a magyar képviselet nem foglalkozik fejlesztéssel de továbbítják és örülnek a visszajelzésnek meg adtak 5% kupont vásárláshozMegírtam a fényerő csuszka mellé jó lenne egy nagy A gomb amivel újra adaptív fényerő lesz aktív de nem tudom megfontolják-e
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #4481 üzenetére
Éjszaka nem csökkenti le eléggé a fényerőt így felülbírálom, nappal meg néha feleslegesen maxon tolja aztán akkor is vissza veszek. Egy hátrány van hogy ilyenkor mint írtam három pötty majd adaptív ki és adaptív be újra. Sokkal könnyebben is lehetne vissza adni a telefonnak az automatikus fényerőt
-
TeeJay
félisten
válasz
Angel2014 #4477 üzenetére
Lehúzod és fényerő csuszka mellé egy nagy A betű amire csak pöckölsz és újra adaptív fényerő van. Most három pöttyre kell menni majd utána adaptív ki és adaptív be... Felesleges bonyolítani
Részletes wifi infónál a védelem alatt volt milyen linksebesség van éppen. Most fogalmad sincs hogy N wifi vagy AC és ott is mennyi az annyi. -
TeeJay
félisten
Szóval tudja valaki hol lehet Samsung fejlesztők felé jelezni a hibákat? Írnék nekik mert a Wifi linksebesség infó hiánya zavar meg jó lenne tényleg a fényerő csuszka mellé egy AUTO gomb. Egyelőre nekem ezek a hibák ezt leszámítva szépen fut az új ROM-on is a teló
-
TeeJay
félisten
Panel lakás nagyszoba közepén
Bal oldali Redmi Note 9S Snapdragon 720G (Galileo nuku)
Jobb oldali Samsung A54 Exynos 1380 (Galileo megy)
Nálam nagy előrelépés navigációban az A54 előző telefonról. Note9S 3méter legjobb esetben nyílt terepen A54 meg 1méter így autóval is 2-3x pontosabban látom. Nekem nincs bajom -
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #4442 üzenetére
A Xiaomi kezeli a kínai műholdakat is azért lát kétszer annyit miközben a Samsung GPS Glonass Galileo és Beidou műholdat csak. QZSS és SBAS nincs A54-en.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
SirRasor #4388 üzenetére
Ezt ki mondta neked hogy nem erőmű?
Teljesen párban van a Snapdragon 778G-vel sőt pár dologban jobb is tőle.
Feleségnek még túl jó is lesz mert úgyis azt a 3 dolgot fogja kb. rajta csinálni...
Navigáció baromi jó és pontos vele, mobilnetnél 4CA nekem megvan lazán 5G mellé így 1,6gigabitet is mértem már. Kijelző idő is volt 10-11óra is igaz otthon wifin.
Bőségesen tökéletes telefon és ha jó áron kifogod bestbuy
Szoftver meg legalább működik nem úgy mint Xiaomi-nál hogy mindig valami nem oké rajta, vagy a mobilnet kezelés vagy a navigáció vagy kifagy frissítésnél vagy nincs OIS satöbbikbyte1024:
GPS gyenge ezt nem tudom ki terjeszti... Bőven tudja azt amit a csúcs telefonok sőt 1m pontosság kevésnél van. Vezettem már pár ezer km-t mióta megvan de patika jól navigált mindenhol, semmi bizonytalanság
GPS test app megmutat mindent, akinek gyenge volt szerintem nem engedélyezte a pontosságot -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #4361 üzenetére
Nem értek a chip tervezéshez de ezen tuti szakítottak vagy kemény 1 dollárt mert tippre kb. annyiba kerülhet a plusz részegység chipen belül hogy 160MHz-et is támogasson AX wifin a vezérlő
Sőt az is lehet hogy tudja a 160MHz-et csak 80-ra van korlátozva és majd az A55 már tudni fogja lazán amin pár MHz-et reszeltek az A78 és A55-ös magokon
-
TeeJay
félisten
Skacok nálatok sem jelezi az új ROM-on wifi-nél a linksebességet?
Eddig látható volt mennyire csatlakozik a telefon most nem.
Hol lehet írni a Samsung-nak hibajelzést?
Kijelző fényerő állításnál is jó lenne egy AUTO gomb hogyha felülbíráltam a fényerőt utána vissza tenném automatára ne kelljen az adaptív fényerőt kikapcsolni majd újra be.
Kb. ennyi gondom van csak ezt megírnám nekik. Amúgy jó az új ROM -
TeeJay
félisten
válasz
Intelligencs #4187 üzenetére
Tökéletes a navigáció és 1m pontosságot tud ami kicsit árnyékoltabb helyeken 2-3méterre nő de még így is jobb mint az eddigi bármelyik telefonom. GPS test appal nézd meg mit mutat neked és egyből kiderül mi van nálad hiba
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
Ki használ közületek Bluetooth fülest? Van nekem egy Redmi Air Dots 2 ami BT5.0
Néha csinál olyat hogy beakad mindkét füles hangja 1-2másodpercre pedig fél méterre sincs a telefon ha nézem a tiktok-ot. Nektek is csinál ilyet? Azóta rendeltem egy kicsit komolyabb Tronsmart Onyx Pure-t az már BT5.3 meg azért jobb mint a Redmi. -
TeeJay
félisten
válasz
kárátékutyá #4003 üzenetére
60Hz-en meg 10-11órát összehozok otthon wifin tiktok-ot nézve
Nem játszok telefonon csak böngészés, facebook, messenger, viber, térkép, cellmapper, tiktok meg bankolás
Erre nekem bőven elég a 60Hz, mellesleg ha speciálisban benyomjátok hogy mutassa a képfrissítést láthatjátok hogy csak kép mozgáskor megy 120Hz-re egy villanásra amint statikus lesz a kép megint 60Hz-en megy adaptív módot beállítva is.
Az lenne jó ha az adaptív 1 és 120Hz között tudná állítani, na akkor én is használnám de mivel 60 és 120Hz között ugrál csak így sok értelmét nem látom -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #4004 üzenetére
Természetesen email-ben kaptam meg az eredeti Telekom által küldött pdf-et amin rajta van minden adat, számla száma meg a telefon értéke is (182volt mindkét srácnak akik 115 meg 120-ért tovább adták
utóbbira adta ajándékba az átlátszó tokot meg egy jófajta üveget is úgyhogy tuti vétel volt.
-
TeeJay
félisten
Telekom AX cucc tud 160MHz-et 5GHz-en így jó esetben 2400-as linksebességed van amin átmegy annyi amennyit írsz.
A Samsung A54 viszont AX wifin csak 80MHz-et támogat ha igaz így ott 1200-as link lesz amin inkább 6-700megabit a max ami átfér2,4GHz-en 40MHz a maximum szélesség és ott 600-as link körül lehet a maximum, most nem tudom pontosan az AX wifinek hogy vannak a linkek és azzal kb. 200-300ha átmegy.
Persze még ez is előrelépés bőven az N és AC-hoz képestFattyDove:
Tévedés már van BE wifi (Wifi7) router
Asus RT-BE96U [link]
ROG Rapture GT-BE98 [link]
TP-Link BE routerek [link]Árak biztos nem olcsóak és minket nem vígasztal mivel az A54 telefon nem támogatja a Wifi7-et
Gyanítom az A55 sem fogja esetleg talán az A56 már talán
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #3816 üzenetére
Egy a baj a wifi6 ikonnal hogy nem mutatja hogy 2,4 vagy 5GHz-en AX wifi
Nagyon nem mindegy sebességre ugye -
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610 #3785 üzenetére
Sose használtam egyiket sem, tiltva is van nálam is
-
TeeJay
félisten
1080/30p H265, csak fő kamerát használom, szelfit kb. soha
GoodSpeed:
Baromi kíváncsi leszek hogy mi újdonságot fog tudni az A55 hozni mert a proci az harmatos fejlődést kap a GPU AMD-re vált, kitudja milyen lesz a támogatása az elején
többi hardver meg meglepő lenne ha sokat fejlődne mert akkor ki viszi az S23/S24 szériákat -
TeeJay
félisten
válasz
unravel #3748 üzenetére
Elég jó szerintem a Sony IMX 766 szenzor ami benne van bár én csak a fő kameráról tudok nyilatkozni mivel a többit sosem használom...
Videóra meg több mint tökéletes nekem 1080/30p-n OIS-el.
Sőt a 32MP Sony IMX616 szelfi kamera is jobb mint a többi mert 1/2.8" méretű a szenzor és quad bayer tehát 8MP képet készít ami szerintem jobb mint a többi telefonban kissebb szenzoron 12-16MP -
TeeJay
félisten
válasz
Intelligencs #3725 üzenetére
Tessék legutóbbi 2 bulin videóztam párat és nem tudok nem mozogni a zenére
1080/30p videó mind. Azokat nézd amik teljes képernyősök és jó a hang az mind az A54-el készült már. Nekem tökéletes a stabilizálás bár vicces mikor mélynyomó mellett állva egyik másik nagy veretésre kizökken a giroszkópból a lencse és jön a videón egy rázkódásDe hát melyik telefon bírja ezt böszme hangfalak mellett
[link] -
TeeJay
félisten
válasz
Szabolcs22 #3691 üzenetére
Felteszem a kérdést 8GB RAM mellé minek kell virtuális memória?
Azzal kezdtem hogy kikapcsoltam és sosem volt még kevés a RAM, sőt Redmi Note 9S-en is ki volt nyomva pedig az MIUI és csak 6GB RAM-os volt -
TeeJay
félisten
válasz
Viktor0610 #3683 üzenetére
RAM Plus nálam off és Samsung EVO Plus microsdxc 128GB van a telefonban de arra nem ment semmit csak plusz tárhely. Sem az enyém sem páromé sosem indult még újra pedig elég sokat fotózunk én meg videózok is buliban
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3594 üzenetére
Sajnos EU ilyen és mivel TSMC gyártja a jobb Snapdragon procikat azok drágábbak mintha Samsung magának gyárt Exynos-t. Ebből is látszik hogy csak csúcs szériába teszik ott is S23 széria mivel S22 eléggé lebőgött.
A szériában nincs bajom az Exynos-al sőt fejlessze is Samsung legalább van egy kicsi verseny meg Samsung is gyárt procikat nem csak TSMC, egyedül azzal van bajom hogy le vannak maradva mert kényelmesen rá érnek úgyis az egyik legtöbbet eladott telefon az A széria csak ahogy látod Poco F5 pár héttel később jött és abba ugyanilyen vagy olcsóbb áron belefér a 7+gen2 is igaz van hátrány is a kamera fronton de mégis belefért egy felső középkategóriás proci lazán és árban még jobb is mint a Samsung A54Már az A54-nek is minimumra 4xA710+4xA510 vagy inkább 720+520 magokat kellett volna kapni csak kínosan ügyelnek hogy az S szériához nehogy túl közel kerüljenek. A7x sorozat is ezért lett kivezetve sajnos
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3592 üzenetére
778G kevés mert középkategóriában Exynos-t ad Samsung
M54 szintén 6000-es akku és az B20 képes tehát nálunk is működne, ebből látszik ha akarna Samsung tudna 6000-es akkus A5x szériát csinálni bármikorPoco F5 amivel a Xiaomi nagyot dob középkategóriában mert most is 140körül kapható már és Snapdragon 7+ gen2 van benne ami meg elég bika
Ezért vicc hogy az A55 is ugyanezt az Exynost fogja kapni csak pár MHz-el nagyobb frekvencián meg Mali GPU helyett AMD-t kap már
[link] Exynos 1380 vs Snapdragon 7+gen2Poco F5-ben a kamera gyenge és régi meg a kijelző sem top, annyi a szerencséje a Samsung-nak hogy szoftverileg jobbak amúgy hardverben lazán a Poco F5-öt vinném kérdés nélkül ha Samsung One UI lenne rajta
Na és akkor ennek örömére jövő márciusban kijön majd az A55 szintén régi ARM v8.x magos procival miközben a kínai konkurenciák lazán 7+gen2-vel vagy még újabbak fognak ringbe szállni -
TeeJay
félisten
250Hz körüli PWM van, akkor azért nem zavarja a szemem
Megnéztem az S23+ S23Ultra A52s szintén mind 230-240Hz körüli PWM-et tol szóval nincs itt nagy különbség. Ahogy nézem pixelelrendezésben is azonos az A54 és az S23+
[link] Notebookcheck.net-en részletes tesztekRedmi Note 12 Pro 120Hz PWM, Xiaomi 13 Pro szintén
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #3525 üzenetére
DC helyett a jobb minőségű Dynamic OLED jobb lenne, az A54 nem tudom mekkora frekin nyomja a PWM-et de nekem nem zavarja a szemem pedig csutka minimumon használom éjszaka
Ellenben a pentile mátrixos Super AMOLED helyett jobb lenne a Dynamic OLED, már csak a színek és képélesség miatt is.
Wifi-ből meg Wifi6E 2x2 MU-MIMO-val minimum így 6GHz-en is lehetne használni 160MHz szélességgel 2400-as linket tudna ami elég jó pár évig -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3520 üzenetére
Wifi7 talán bele kerül de legalább wifi6E legyen, tárhely 2 széria múlva 512GB szinte borítékolható hogy lesz 1TB még kérdéses a kínai konkurenciáktól függ, 12GB RAM szintén esélyes 16 szerintem még nem jön össze, ami jó lenne ha a Super AMOLED végre Dynamic-ra lenne cserélve az elég fejlődés, UFS4 belső tárhely szerintem még jó ideig csúcs kategóriás telefonba fér bele és nincs is rá szükség. 4xA720 + 4xA520 magos Exynos-al most kiegyeznék csak az AMD GPU AV1-et tudjon legalább dekódolni
Aztán lehet bilibe lóg a kezünk és a felét se teszik be a kettővel újabb szériába
Abban bízom hogy az S24 széria befürdik mert csak az ultra kap Snapdragont és emiatt nem váltanak sokan a Samsungnak meg az A széria hozza a legtöbb forgalmat és a kínaiak ellen versenyezni kell vagy ott is csökken az eladás. Annyi fix h Xiaomi már közép kategóriába is fog 7Gen+1-et rakni így előbb utóbb Exynos karcsú lesz A78-al
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3504 üzenetére
Ácsi az A53-at az A52-vel hasonlítsd össze mert az A52s az mellé jött fél évvel később de drágábban ugye a Snapdragon extra miatt!!!
Szóval a közvetlen előd az A52 lenne ahhoz képest meg az A53 fejlődés mert 5G képes lett, 90Hz helyett 120Hz AMOLED, 720G helyett Exynos 1280 és utóbbi jóval erősebb az A78 magok miatt plusz 5nm-en gyártják 8nm helyett, 4500-as akku helyett meg 5000-es lett az A53-ban
Ha így nézzük akkor az A53 teljesen jó lépés volt csak nem az A52s-hez képest -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3490 üzenetére
tiktok-ra 1080/30p h265 bőven elég és mivel sokat járunk bulizni amiről elég sok videót csinálok így tárolni egyszerűbb. általában úgysincs világos hanem ugye mennek a fények ott meg felesleges is lenne nagyobb videó minőség
Mindkét telefont Telekom garival pár héten belül boltoltam hardveaprón és rajta van az eredeti ár 182ezer én 115 és 120-ért boltoltamelső bontatlan második 1x kipróbált volt. Tökéletes vétel. Remélem máskor is lesz így mert tökéletes vétel
-
TeeJay
félisten
válasz
Luck Dragon #3481 üzenetére
Párom telefonját egy vérbeli ájfónos adta el áron alul mert megpróbált váltani android-ra de 1 próba után feladta IOS után
Hát igen kell is ész ennyi beállításhoz meg testreszabáshoz. Sebaj ha neki megérte 60ezerrel olcsóbban továbbadni rajta nekem mindegy
-
TeeJay
félisten
válasz
terepkigyo #3476 üzenetére
Nillkin super frosted van nekem, most veszek kéket is és nem adnám ez alá. Árban tökéletes és erről elhiszem hogy védi a telefont ha leesne.
-
TeeJay
félisten
válasz
Angel2014 #3473 üzenetére
Akkor én jobban jártam hardveraprón mert mindkét telefon Telekom 2 év garis, meg is kaptam a garancia dokumentumot és egyik bontatlan másik 1x kipróbált karcmentes volt. Lényeg hogy 256GB alá nem megyek videózás miatt (1080/30p h265) meg van mindkettőbe Samsung EVO Plus 128GB microSDXC kártyám még abból a fajtából ami 60MB-al ír stabilan végig
így a következő telefonig el leszünk ezzel
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3464 üzenetére
Ahogy láttam az első teszteket hogy az Exynos 1480 ugyanúgy ARM v8.x lesz ugyanúgy A78 és A55 magokkal csak 50MHz-el nagyobb frekvencián máris offoltam a szériát mivel jövő ilyenkor lenne már értelmes Hardveraprós ára, teljesítményben semmi pluszt nem adna az A54 meg Redmi Note 9s után tökéletes pár évig. Azt 2020 június elején vettük úgyhogy majdnem 3,5 éves
Luck Dragon:
Párommal mindig azonos telefonunk van, neki is Redmi Note 9s volt és neki is A54 lesz most. Én 115-ért boltoltam bontatlan Telekomos 256GB-os verziót ma meg neki sikerült 120-ért üveggel ajándék tokkal 1x kipróbált Telekomos telefont. 3 évig el leszünk vele, majd váltok ha már normálisabb ARM kerül az Exynos-ba -
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3415 üzenetére
Ez semmi, én 11óra SOT-ot hozok össze igaz itthon wifivel folyamatos tiktok nézegetéssel
Tegnapi ROM frissítés óta mintha a wifi is megtáltosodott volna
Este mértem AC 866mbit linksebesség mellett 370megabitet is miközben előtte 300-330között volt a maximum. Lehet ezen is javítottak ezt azt.
A kijelző adaptív fényerő opciót meg már írtam hogy jóval lentebb viszi a csúszkát mint előtte így most már éjszaka kevésbé zavaró.Exy 1380 vs Snapi 778G pedig teljesen jól megvan és a Samsung 5nm gyártás is felér már a TSMC 6nm-el. Exynos-ban GPU meg jobban pörög plusz szerintem a 4 és 5G cellákat is jobban kezeli mert úgy tudom Snapdragon középkategória procik nem tudnak több alacsony frekis cellát összefogni (700-800-900MHz-et míg az Exynos tudja)
djtörök89:
Super AMOLED még sajnos nem Super AMOLED Plus
A szériában még csak Super AMOLED van az meg látod még nem RGB csík szerű hanem egyik vékony zöld másik vastagabb kék a piros meg kis kocka. Emiatt van élességbeli eltérés ha jól tippelek -
TeeJay
félisten
Az új frissítés óta az adaptív fényerő opcióval minimumra teszi a csúszkát. Nem rossz mert eddig szerintem nem vette lentebb
-
TeeJay
félisten
válasz
gyuri2008 #3367 üzenetére
Dél Pesten lakom Yetteles vagyok semmi ilyet nem tapasztaltam BP-en. Siófokon voltam még a telefonnal, autópályán végig jó volt a mobilnet.
Annyit tudni kell hogy Yettel elég komolyan felbővítette a hálózatot így dél pesten 4CA is van 4G+ mellett de rendes N78 5G is.
Ja VoLTE is tökéletes -
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3336 üzenetére
Ennyire nem pörgök ezen.
Xiaomi Redmi Note 9s után a Samsung fényévekkel jobb...
Működik minden rajta mert normális a szoftver 10x annyi beállítási lehetőséggel mint a MIUI-ban
Mobilhálózat kezelés tökéletes, GPS normálisan megy Galileo, 4G és 5G hálózat és VoLTE is hibátlan.
10-11 óra SOT összejön itthon wifin.
-
TeeJay
félisten
válasz
GoodSpeed #3322 üzenetére
Nekem egyelőre csak AC routerem van Asus AC65P és marad is még egy ideig
ott 80MHz-en 866mbit link mellett a Samsung többet mér wifire mint a Redmi Note 9S pedig abban Snapdragon 720G van. 10-30megabittel mindig több jön össze le és feltöltésben is persze újabb is az Exynos 1380.
Amúgy nekem semmi bajom ezzel az Exynos procival, egyáltalán nem melegszik, gyors, pörgés, GPU is elég erős mindenre. 720G után egy jókora ugrás volt így is
Persze ha a 160MHz AX wifit is tudná akkor még job lenne de ugye Samsung majd évente csepegteti az újabb tudásokat...
Egyelőre el leszek bőven ezzel a telefonnal addig míg az A szériába le nem költözik az ARM v9 proci meg a Wifi6E minimum és 160MHz támogatással.
Nekem a 32MP quad bayer Sony szelfi szenzor is tökéletes, sokkal jobb képet csinál mint a Redmi csinált, az 50MP Sony fő szenzor meg főleg és ugye itt van OIS is ami Redmi esetén nem volt csak elektronikus azt meg hagyjuk.
1080/30p-ben videózok tökéletes mindenre. Ja és ami még jobb hogy Yetteles vagyok és végre van 5G támogatás mert ahol lakok dél pesten van halom N78 AAU cella így 1200megabiteket mérek de ha 4G-re rakom vissza 6CA-t tud a teló lefelé így lazán ott is megvan 300-400megabit
Új hozzászólás Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest