- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
-
Mobilarena
Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.
Új hozzászólás Aktív témák
-
caizzz
senior tag
van egy olyan lehetőség, hogy veled megy. felülről fogja mutatni a fennsikot a játék, csak le kell ugrani. utána már automatikusan ott leszel a helitől pártíz méterre nyugatra, csak arra kell figyelni hogy ne menj le túlságosan hogy ne tudj visszamenni. odamész a helihez, f gomb, átvezető animáció és kész is.
-
caizzz
senior tag
szedd le ezt a trainert, van levitate parancs, fel tudsz repülni a helihez. anno a videomhoz használtam.
-
caizzz
senior tag
-
caizzz
senior tag
Ezt is feltetted hozzá?
Szerk.: Ha így sem menne, próbaképp a gamedata\configs\localization.ltx fájlt nevezd át bármire, hogy alap nyelven induljon el a játék. Ha úgy is fagy, akkor a mod bugzik.
-
caizzz
senior tag
Huh, pedig nem egyszer bújkáltam ott a tűzgolyók körül, nagy szerencse, hogy nem futottam össze vele. Csak azt nem értem, hogy az a barlang viszonylag kicsi, hová bújhatott el a rohadék?
-
caizzz
senior tag
válasz
Xblades #1771 üzenetére
ha az összes papírt beszerezted, megvizsgáltad a helyszínt, megmutattad a cuccot Nitronak, utána már vehetsz SEWA-t. PDA-ban nézd meg a mission logot, hátha hiányzik valami még a gyárból. Gondolom a feketedobozt lekódoltattad, mert az előfeltétele az egésznek. Mást nem utdok kitalálni, elvileg adta magát minden mikor ott tartottam.
(épp ezért mentek Stalkerekben minden nyugis ponton egy nagymentést..
Olyan 80. save körül mentem Pripyatba)
-
caizzz
senior tag
válasz
Xblades #1765 üzenetére
Ha megvannak a szükséges doksik a Jupiter plantből, (Pripyati alagút terv, kiürítési terv, és ezeket elvitted Nitronak, stbstb), utána Zulunál a toronyban van az a cél, hogy toborozz csapatot, mert ketten kevesek vagytok.
Szóval vmi olyasmi mentést tölts vissza, amikor már nem kell több stuff az üzemből.
-
caizzz
senior tag
válasz
gizmo20 #1739 üzenetére
Hát remélhetőleg kihal lassan az XP, és ha már nem lesz jelentős játékplatform, lehet full dx10-11 alapú cuccokat fejleszteni. Volt pár próbálkozás (Stormrise pl), de az elég tré egy gém lett.
Annyit remélhetünk, hogy az Xray 2 (ha így hívják majd) valamennyire szakít az előddel és az alapoktól újraírják. Pl. ezt az Open Dynamics fizikát is lecserélhetnék Havokra vagy valamire..
Amúgy DX8 alatt is megy a Stalker.
-
caizzz
senior tag
válasz
DarthRevan #1735 üzenetére
A végén kiderül, hogy össze van gányolva, és csak rajtfelejettek pár filet a multi5ön.
-
caizzz
senior tag
válasz
DarthRevan #1730 üzenetére
Ha kijön a következő Stalker, tuti hogy megrendelem valami ukrán webshopból, és a határon a bódéban átveszem. Ez így gáz.. Lokalizációt meg olyat rakok a gamedata/configba amilyet akarok... No meg laza fél évvel előbb játszhatok vele.
" Mi van akkor, ha ez a kóddal aktiválósdi a Securomosnál működik, csak a szerencsétlen magyar kiadó kerek perec arról fordította a borítót/kézikönyvet?"
Ezt simán el tudom képzelni.
"Ha úgy nyomok a protect.exe "check disk entering disk key" menüpontjára, hogy benn van a lemez akkor egy ablak velenik meg, mely kéri a "Disc Key-t".Ennek viszont a kézikönyv hátán lévő kódot nem fogadja el."
Nem is dolga.
Az őszi 1.6.00 retail ukrán/orosz verzióban Secu volt az biztos, az ugyanúgy aktivált mint anno a Clear Sky. Ebben a Multi5-ös 1.6.02 retail szarban SF van tényleg, de hogy minek... Elvileg nem kell neki internet...
Komolyan mondom a legnormálisabb az lesz legközelebb, hogy megveszem a játékot, ki se bontom, felteszem a polcra, megveszem a Steamről a gémet és játszom nyugodtan.
Ennél tökéletesebb (és pénztárcakímálőbb az lenne, ha a retailt be lehetne aktiválni a Steamen. De ezt persze nem lehet.)
-
caizzz
senior tag
válasz
DarthRevan #1724 üzenetére
Nagy kár, hogy nem maradt a Deep Silver & CD Projekt kombó a Call of Pripyatra is.
-
caizzz
senior tag
válasz
Süni 1985 F #1722 üzenetére
Viszel nekik 3 Veles detektort, utána ha visszautazol zatonba, majd vissza Janovba szólni fog Bagoly hogyí megérkezett a cucc. A tudós elküldi a hajóra Bagolynak a tuningolt Swarog detektort. (amit valszeg majd a csapostól kell elkérned mert levámolta a rohadék)
-
caizzz
senior tag
Ilyen az engine... Nekem is egyszer 70+, aztán kicsit később 30 körül stagnál. Néha friss rendszerindításnál is. Sok nyűgje van az X-raynek, de az 1.6 teljesen korrekt lett az előzőekhez képest.. (főleg az Clear Skyos 1.5 egy vicc, olyan merész alap profilja van, hogy megakaszt bármit.)
A CoP-nál már kicsit okosabban bántak ezzel, nem is olyan eyecandy első látásra mint a CS. Viszont pár dologban meg szebb. Pl. ez a vason lefolyó víz nice.
OFF: pont most nézek egy videótesztet, a srác az anomáliákat egyszerűen megmagyarázza benne: "nuclear whatever going on"
-
caizzz
senior tag
dx10-ben szebbek a zseblámpa fények, na meg vannak vizes felületek etc etc, meg azért az ambient occlusion is szép tud lenni, csak nem a mocsárban kell keresni.
A 10.1-et ha bekapcsolod még valamennyi sebességjavulás is van elvileg (bár az x-raynél nem lehet erre alapozni, elég random szegény, bár a benchmark jó). Az r4_tesselation kapcsoló dx11 alatt pedig magáért beszél. (bár sajnos kevés helyen tűnik fel a hatása)
-
caizzz
senior tag
Facsarékot gyakran találni, Buborékot Pripyatban találtam a supermarket alatt, meg Jupiterben a Betonkád (Concrete Bath) anomáliában az üzem nyugati oldalában találni gyakran. ha nincs, várj egy kitörést. Amúgy tényleg ezek a musthave artik, mert amúgy önmagában sugárzó artit nem teszek be, csak ha mellette van egy ami semlegesíti a sugárzását.
-
caizzz
senior tag
válasz
bandika10 #1662 üzenetére
A Pripyatba indulás előtt már meg tudod venni (de mivel nem zártkörös, nem tudsz abban menni). Fürgénél tudsz rendelni a hajón EXO-t, egy nap és meg is hozza. Ilyen amúgy Alapkiépítésben nem tudsz futni vele, fel kell tuningolni. Bár én inkább a SEWA ruhát csipázom, nem az EXO-t.
OFF: STALKER Fest Kiev 2009 - ez mit üt már?
Még egy video
-
caizzz
senior tag
Nem sokat lehet tenni, max mérsékelni. Sok sok rammal egy fokkal jobb, de 6 giga mellett is láttam töltögetni. Ha kevés a ram, legyen szép nagy minimális méretű swapfile. Igazából szerintem SSD-re kéne telepíteni, az tetszene az engine-nek, azon swappolhatna a szemet.
A hangulat pedig tényleg 10-es. Meg is hozta a kedvemet, hogy ismét végigtoljam az elejéről (CS-SoC (+OL)-CoP). Első kettőt grafikai modokkal (CS Reloaded, SoC Complete 2009).
-
caizzz
senior tag
A pontos számukat nem tudom, de ha mindenkinél vettél fel missziót, és a PDA-ban már nincs semmi, akkor végeztél. Elvileg kapnod kellett volna valami achievementet ha kijátszottad.
Hun'reeth: Freedom pártiként odadtam Lokinak Morgan PDA-ját, meg a hűtőtornyosat is.
Rohadék szolgálat tehet egy szívességet.
-
caizzz
senior tag
Készítettem egy rövid kis zenés videót egy átlagos zónabeli éjszakáról
1 perc 34-nél érdemes figyelni az óriáskerék körvonalára.
-
caizzz
senior tag
Társak nélkül sem para, amennyire én tudom. Nekem még Zulut megették az alagút elején a snorkok, Vano és Sokolov pedig valami bug miatt szerintem beragadt valahová, mert amikor a kupolás épületben lőttem ki a katonákat sniperrel, mögöttem várakoztak. Mikor visszamentem a már nyitott ajtóhoz, már nem jöttek utánam, és a térkép se jelezte őket. Utána azt a pár zombit és patkányt már sikerült legyakni egyedül, szóval nem volt gáz.
Ez a magyar fordítás pedig szerintem elég jó lett. Kicsit túl sokat akartak lefordítani, de ahogy ló úr is mondja a beszélgetések magas minőségűek, és átadják azt a hangulatot amit kell.
-
caizzz
senior tag
Nekem ilyen az user.ltx-ben ez a pár sor:
r2_sun_near 1.
r2_sun on
r2_sun_depth_far_bias -0,00002
r2_sun_depth_far_scale 1.
r2_sun_depth_near_bias 0,00001
r2_sun_depth_near_scale 1.Így semmi para nincs a napárnyékkal.
"Amugy meg az eredeti is ugyanolyan bugos, clear sky is es ez is. "
Inkább érzékenynek mondanám mint bugosnak. Nagyon okosan kell bánni a gamedata mappával, mert egy betű rossz helyen, és már nem is klappol minden. A bugokról annyit, hogy összességében ez a legjobban letisztázott Stalker eddig. Az 1.6.01 óta teljesen korrekt. Nálunk meg már a 02-es jelent meg. Az ilyen serialos dolgok nem tudom mik, szerintem a securom is egy kalap hulladék.
-
caizzz
senior tag
válasz
7600 GS #1608 üzenetére
Gondolkoztam még egy megoldáson, hátha működni fog, és fájlokat se kell másolgatni:
Ide feltettem egy reg fájlt, amit ha átírsz notepaddel és a jelzett részre beleírod a serialod, majd lefuttatod hátha jó lesz. Mielőtt bárki másra gondolna ez a tartalma, semmi félnivaló:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GSC Game World\STALKER-COP]
"InstallCDKEY"="IDE ÍRD A CD KEYT KÖTŐJELEKKEL"Lauda: Hát ja. Ez kb most olyan, mint ha vennél egy vadiúj verdát, de a gyári slusszkulcs nem indítaná, ezért csináltatnál a zárba egy belevalót.
-
caizzz
senior tag
Attól még ez crack.. És mint 3rdparty cucc elvielg nem is nagyon legál. Viszont én is rákényszerültem a CS kapcsán.
Viszont mivel a játék legális, az ember lelkiismerete nyugodt maradhat.
7600 GS: Azt nem tudom, milyen hamar fognak jelezni, lehet hogy elzavarnak a fenébe, lehet hogy a hazai forgalmazóhoz küldenek (esetleg ha jó fejek, gond nélkül meogldják). Ha esetleg nocd-t teszel fel hozzá amit Lauda is említ, mindeképp 1.6.02-eshez valót keress, mivel az itthon is kapható CoP az már az újabb multi5 verzió. Na itt be is fejezem, ennek taglalása még talán belefért. A lényeg, hogy ha nocd-zzük, ha nem, a GSC-től egy fillért nem sajnáltam soha.. Megérdemlik, hogy megvegyük.
-
caizzz
senior tag
-
caizzz
senior tag
-
caizzz
senior tag
válasz
7600 GS #1578 üzenetére
Nem elgépelés? Daemon Toolst kapcsold ki, különös tekintettel az emulátor részére. El kell fogadnia a keyt.. Ha mégsem, akkor írj a supportnak. Sajnos a magyar forgalmazó CNG egy utolsó szemét banda, de hátha. Hivatalos GSC support form pedig itt. (írd bele a mostani serialt, forgalmazót (CNG HU), a vásárlás helyét, etc.)
Amúgy totig kollegánál is volt hasonló probléma, ott a win x64 miatt nem ment a dolog. De neki küldtek pl. új keyt.
CSAK végső esetben nocd-zd meg.
-
caizzz
senior tag
-
caizzz
senior tag
válasz
redXIII #1566 üzenetére
Akkor ne dobd el... Minden bázison van egy privát láda (A szkadovszkon az alvós szobával szemben, Janovban is lent a pincében az ágyad mellett) pakold bele az értékes stuffot. Ha olyan sok cuccot akarsz elhordani, van egy bogyó (Herkules) amit ha megeszel 300mp-ig rengeteget tudsz cipelni -tán 20kg-mal többet- míg elérsz a ládához.
-
caizzz
senior tag
Szerintem elég részletesek a textúrák... De itt nézz szét, hátha találsz valami neked tetszőt.
-
caizzz
senior tag
Na megnéztem jobban.
Ki kell előtte törölni az r2 és r3 mappát (saccra 200 mega, nem kell befosni nem lesz para - de azért mindenképpen csináljatok egy biztonsági másolatot az egész shaders mappáról!). Na miután ezeket kitörölted, be kell másolni az ebben a fájlban lévő r2 és r3 mappát.
Ezután játék elindít, és hopp, máris nyertünk jópár fps-t. A játék csúnyább nem lett semmivel. Egyéb modokkal nem utdom mennyire működik együtt a cucc, én alap 1.6.02-re telepítettem.
Emellett a vállalkozóbb szellemű kollegák tovább mókolhatják a \gamedata\shaders\r2\shadersettings.txt fájlt.
A CUSTOM_SHADOWMAP_RESOLUTION int(2048) érték módosításával (pl. 1024-re csökkentésével) tovább növelhető a sebesség.
-
caizzz
senior tag
Optimalizált Shaderek (csak be kell másolni a Shaders mappába)
-
caizzz
senior tag
válasz
hülyegyerek #1457 üzenetére
Buborékot Pripyatban a szupermarket alagsorában biztos találsz. Tele van patkánnyal a levezető út (ahol amúgy a kalibrációs dobozka is van, szóval ha nincs meg, tedd be a tatyóba
), öld őket szívbaj nélkül. Ha leértél, ott lesz rögtön a buborék pár méterre.
-
caizzz
senior tag
válasz
hülyegyerek #1542 üzenetére
Az csak egy sima fegyvertár. Egyik melléküldiben kapod meg a keycardot előbbutóbb.
-
caizzz
senior tag
Menj Noéhoz, ő egy kis hajóban lakik egyenesen délre a Skadovszktól. [KÉP] Felismerni a hajóját, mert ki van díszítve minden szarral, valamint a tetején szélkerekek vannak. Bemész hozzá (rád fog lőni, de ne ijedj meg), tedd el a stukkert, beszélj vele. Elvisz egy helyre ahonnan le tudsz ugrani (animálja a játék, szóval szinte rögtön ott leszel) a helikoptertől pár tíz méterre. Odamész a helihez, tolsz egy F-et, megvizsgálja, és elmenti a kivonási pontokat a PDA-ba. Kb ennyi. (amúgy az emberekkel érdemes beszélni a játék elején, sokk mindent elmondanak, pl Noét is ők tanácsolják neked)
whitezo88: Magas HDAOval szebb lesz szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged