- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
czanga #23153 üzenetére
Szia!
Ne nyomj quick setup-ot, upc nethez dhcp kapcsolat kell, és alapból ez van beállítva! Áramtalanítsd a modemet, és a routert is! 2-3 perc várakozás után dugd vissza a modemet, majd ha az már online, akkor mehet a router is!
Egész biztos modemed van? Nem hgw? Mert ott lehet ip ütközés, ha ugyanabban a tartományban van a router és a hgw lan ip címe is!
-
-
czanga
őstag
válasz
czanga #17894 üzenetére
Sziasztok. Sajnos újra itt.
Reflektálva saját magamra: Sajnos továbbra is érdekes hibákat dob, pedig minden beállítást helyesen elvégeztem. (841ND -ről van szó)
Tegnap is, meg ma is eéőfordult, hogy fogta magát és eltűnt a wifi, amikor pedig ránéztem a routerrel, ledöbbenve tapasztaltam, hogy a visszajelző led szerint nincs wifi, nem szórja.Megpróbáltam közvetlen, lanról elérni, mert látszólag az aktív volt, de így sem volt netem, és a router-t sem értem el.
Kihúztam, majd 5 perc múlva visszadugtam. Akkor mintha mi sem történt volna működött. Próbálkoztam több csatornával is, már nem gondolom, hogy itt lenne a kutya elásva.
Ötlet, hozzáértő urak?
-
válasz
czanga #17891 üzenetére
a 20/40 megahertz annak függvénye, hogy kell a 300 megabit/sec, vagy elég a 150 is.
a 300 persze csak akkor adott, ha azt az ellenoldal is támogatja.
40 megahertz esetén nem biztos, hogy jó a 3-as csatorna, mert ahhoz a 7-es lesz a másodlagos, az meg közel van a 6-os csatornához, akkor inkább 4 és 8.
20 megahertz esetén jó a 3-as is.
a wifi régió magyar beállítottságú legyen, a titkosítás lehetőleg erős, a wpa2 - aes a legjobb, ha minden ellenoldal és oprendszer támogatja. -
válasz
czanga #17889 üzenetére
a csatornára; link
a megfelelően beállított csatorna adja magával a jó sebességet, válaszidőt...stb.
az inssider grafikusan is mutatja a saját és idegen hálózatokat, egyszerűbbé téve a beállítást.
a dhcp alapban jó (192.168.1.100 - 192.168.1.199), ha nem lett módosítva, akkor elég sok ip cím kiosztására képes, de sokan lekorlátozzák, de később elfelejtik azt, és adódnak a hibák...
az ip címek fixálását is kipróbálhatod mac adress alapján, illetve az address reservation szekcióban egyszerűbb. -
válasz
czanga #17887 üzenetére
ne hagyd auto módban a csatorna kiválasztását, hanem manuálisan keresd meg a legjobbat, ami megfelel a környezeti tényezőknek, tehát mások nem használják elárhető közelségben, ellenkező esetben ütközhet a hálózatod másokéval, ami lassulást, akadozást, illetve a wifi hálózatod behalását ereményezheti.
dhcp; olyan tartomány legyen beállítva, hogy a megfelelő számú ip cím kiosztásra kerülehessen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest