-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Something_
őstag
Nem igazán értem, hogy milyen változás után hal be a dlna. Meg hogy a dlna pontosan mit jelent ebben az esetben. Kikapcsoltad? De megy a torrent? Hogy nézed a letöltött cuccokat, ha nincs dlna? Azon megy a film nem?
Igen, értem, hogy telefonokról kellene törölni a beállításokat, de ha a routerben átállítom a wifi elérhetőséget, akkor egy teljesen új beállítást generál le a telefon, nem?
-
Something_
őstag
Máshogy nem lehet megoldani? Nem nagyon akarok a szomszédokhoz ezzel menni
Ha a wifiben csinálok más nevet, ahhoz újból hozzá kell párosítani, új jelszó, stb. Az nem oldja meg ezt a problémát? Amúgy jogos lehet amit írsz, mert ugyanazt a felhasználónevet és jelszót adtam meg ennél a routernél is, mint ami az előző routerbe volt.
Továbbá én is észleltem furcsaságokat, de abszolút hozzá nem értő vagyok. Pl az Asus Download Master webes felületen a 32GB-s USB 3.0-ás pendrive-ot nem akarta leformázni tegnap 10 próbálkozásból sem. Ma rákötöttem egy külső HDD-t, azzal jó lett. Valamiért eldobta a HDD-t, a router ment, a net ment, minden oké volt, de egyik USB-s felület sem jött be. Kihúztam a HDD-t, bedugtam és újraindult a router is. Azóta jó, látja.
Tudtam rá letölteni 1-2mb/sec-cel, tudtam telóról rámásolni filmet.
Viszont a TV-nél a source-nál valamikor megjelenik a router, valamikor nem. 55F6500-as TV.
Volt hogy nem jelent meg, a TV hálózaton volt, nyomtam a routerbe egy restartot, utána megjelent.
Elindítottam egy filmet amit a Download Masterrel töltöttem rá, működött. Leállítottam.
TV nem lett kikapcsolva, másoltam rá telóról egy filmet, indítanám el a TV-n, source-oknál nincs ott a router.Inkább megvettem telóra a BubbleUpnpt 1000 ft-ért és elindítottam a filmet
Nem igazán értem.
-
Nyertem, másfél nap hibátlan üzem után megint elszállt a hdd.
Ezek után rádugtam az Y kábel másik végét egy 1A-es külső usb töltőre, hogy teszteljem. Jól megdolgoztattam, torrent, filmnézés stb, meg is lett az eredménye: fél óra után megint eldobta a vinyót.De most ez volt a kernel.log-ban:
Jan 6 00:52:01 kernel: BUG: Bad page map in process ntfs-3g pte:00000048 pmd:8445c000
Szóval azt hiszem az áramellátást ki lehet zárni. Marad az ntfs driver gyengesége, illetve az, hogy esetleg döglődik a vinyó, de fura lenne, ha ez a router csere után jött volna csak elő, mert előtte semmi baja nem volt...
Hétfőn veszek egy új vinyót, és megformázom exfat-ra, vagy valamelyik ext fájlrendszerre, hátha megoldódik. Vagy visszaviszem a routert.
Melyik fájlrendszert ajánljátok, melyik a leggyorsabb? Ext3, ext4 vagy exfat?És még ott az a nem elhanyagolható lehetőség, hogy simán sz.r a dlna szerver vagy a torrent kliens, és nem is tudok vele mit kezdeni, mert mindenből a legfrissebb van fent, downgrade-elni sem tudok, mivel sehonnan nem tudom letölteni a régebbi telepítőket (a dlna szerver ráadásul a firmware része, nem is lehet külön frissíteni)...
-
krealon
veterán
"A külső tápot is megpróbálom majd, csak attól félek, hogy mivel Y kábele van a hdd-nek"
Ha Y kabele van a HDD-nek, akkor boritekolhato, hogy a keves aram miatt problemas a hasznalata (kulonosen egy router eseten).
Megoldas lehet, egy kulso tapos (aktiiv) USB HUB hasznalata. Abba az Y kabel dupla csatlakozos vegerol mindket agat be tudod dugni.
-
krealon
veterán
Integrity Check Value (ICV) is a 4-byte checksum used in WEP- and WPA-encrypted frames for verifying the result of decryption. The receiving end computes the ICV value over the data portion of the received frame and compares the computed value with the actual four bytes at the end of the packet's data portion. If the values mismatch, the decryption is considered unsuccessful.
Tehat ez "egyszeru" adatatviteli hiba.
-
mezis
félisten
Üdv.!
Külső tápról nem tudnád működtetni a HDD-t (Az 500mA határérték az USB2.0-n)?
(Feszültség, áram mérésre esetleg valamelyik. Esetleg műterheléssel teszteld az USB kimenet terhelhetőségét 500mA környékén.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest