- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
pitom
tag
Jól gondolod, én amit eddig láttam webcamot, és nem volt erős nappali fény, csak lámpafény, pont olyan szemcsés képet adott, mint a tied, de ezek a kamok ennyit tudnak. Term. fénynél viszont egész jók. Próbáld ki azt, hogy egy asztali lámpát bekapcsolsz, és azt nézeted meg a kamerával, amit közvetlen világít a lámpa, egyből nem lesz olyan szemcsés, ezek ilyenek. >Szóval jó a kamod.
[Szerkesztve] -
Vate222
csendes tag
Válasz az eddig elhangzottakra:
Címzett: mhif
Észerevételek
Elöljáróban csak annyit, hogy mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és köszönöm a PH-tagjainak, hogy mhif -nek ilyen türelmesen megpróbáltak segíteni...
Azonban szeretném felhívni a figyelmet néhány dologra mindeneklőtt a bóvli jelzőre:
[link] Itt aról van szó, hogy mhif megvásárolt postaköltséggel együtt egy ilyen webcamot, amelyet ő nem tud használni! Tehát a fent említett webcamot ő mindösszesen: 3310 Ft-ért vette, szerintem nem is olyan rossz! Ha valaki utánanéz, a néhány általam indított apróhírdetési fórumban a garira általában ezt szoktam írni: A termék teljesen új, bontatlan csomagolású DE! amennyiben nem működik, úgy kicserélem!
Igen nem tagadom volt már ilyen, hogy egy hangfalszettnek recsegett a hátsó hangszórója, gondolom a sok szállítást nem bírta ki! A terméket azonnal saját költségemen cseréltem. Volt olyan, hogy egy srác megapta a terméket, nem tetszett neki, azonnal visszaküldettem vele és visszautaltam a pénzét.......... Szóval ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy senki nem mondhatja rólam, hogy a vásárlóim érdekeit nem tartom szem előtt!
Kedves mhif vásárlóm ''kúltúrált vevői magatartásáról'' szólnék néhány szót! Mikor este hazaértem a következő fogadottaz általam indított apróhirdetési fórumban, ahol még szerettem volna termékeket eladni: ''A termék állapota: sz*r'' !
Szóval ez nem azt jelenti, hogy ellnzem a nyílt vélemménnyilvánítást, csupán csak annyit, hogy talán egy privit megérdemeltem volna, hogy hátha meg tudjuk oldani a problémát! Gondolok itt cserére, pénzvisszafizetésre...stb. megoldásképpen! HA mindenz nem vezet sikerre, akkor be lehet írni a fórumomba és közölni lehhet a a vevőkkel, hogy ''piszkos-mocskos-gazember'' vagyok! De sajnos semmilyen előzetes megkeresés nem történt a részéről!
Tehát kultúrált fogyasztói mgataratás ez?
Lépések:
1. megkapta a webcamot
2. nem tudja használni
3. beír a fórumba: ''sz*r''
4. szétszedi, hátha van benne valami
5 ''piszkos-mocskos-gazember''-nek nevez
Nemtudom, senkinek nincs hiányérzete?
Ír egy priviát üzenetet, netalántán egy e-mailt! Ha fontos a probléma és halszthatatlan ott a telefon!
Gondolom elhiszitek nekem azonnal megpróbáltam volna a vásárló számára a legoptimálisabb megoldát megtalálni, aki vásárolt már tőlem az bizonyára tudja ezt!
Szóval egy valamiben érzem magam hibásnak így ezek után:
Bűnös vagyok, mert már csak 2-3 ilyen webcamom volt odaadtam 3310 Ft-ért+690 Ft posta áron!
És ezúton kérek elnézést r_carlos-tól, aki még az elején 7k+ postáért vásrolta tőlem a camot! [link]
Ebből a következő számomra a tanúlság: Ha odaadok egy jó terméket (nehogy már valaki azt mondja a TerraTec-re, hogy bóvli) olcsón az emberek az ár alapján pozicionálják a piacon és egyből bóvli jelzővel illetik!
Mindenkit üdvözlök: Vate222
Ui.
r_carlos: küldök neked ajándékba mégegy webcamot ma délelőtt fel is adom, mindent köszönök -
r_carlos
csendes tag
Valamit rosszul csinálsz mert én is vettem egy ilyen camot a napokban és nekem tökéletesen műxik.
[link] Itt találsz bővebb infókat a cuccról ez a hivatalos honlap.
''Először arra gondoltam, hogy piszkos. Szétkaptam, de nem az ''üveglap'' vagy mi (nem értek hozzá... ) piszkos'' szerintem ezzel a mozdulattal buktad a garit.
Egyébként a már általad is belinkelt leírás 18. oldalán van a finomhangoló: -
Yaye
őstag
És a korábbi képeket a ''high quality colour'' módban, bekapcsolt ''anti-speckle'' kapcsolókkal, bőséges nappali fényviszonyok között csináltad? Mert elvileg úgy kéne a legkevésbé zajos képet adja.
Sajnos a doksiból nem derül ki világosan hogy valódi, vagy interpolált 640x480 fölbontást tud a cucc.
Ha meg vagy győződve hogy hibás a kamera, akkor nincs több kérdés, ki kell cseréltetni. -
Yaye
őstag
Sajnos nem találtam a kamerához pontos specifikációt, a gyártó honlapján sem látom.
Így többé-kevésbé láttatlanban csak tippelni tudok. A ''szitás piszkos maszatos foltok'' alatt a kép egész felületén egyenletesen látható erős szemcsézettséget érted? Azt hívják ''képzajnak''. Jelen esetben szerintem (!) 3 tényező kombinációja okolható érte:
1: Az olcsó, egészen picike, zajos érzékelő. Ezzel nincs mit tenni, ez ennyit tud. Olcsó webkameráknál ez általános jelenség.
2: A gyenge fényviszonyok. Ha kevés a fény, akkor a kamera jelerősítéssel kompenzál, ami a kép zajtartalmának drasztikus emelkedéséhez vezet. Vannak kamerák amik kevés fénynél nem erősítenek, hanem simán sötétek maradnak.
3: A kamera valódi fölbontása nem 640x480, csak 352x288 pixel. Ha ez igaz, akkor a 640x480 fölbontású képeket interpolálással állítja elő, így az eredendően pixelnagyságú ''zajszemcsék'' is nagyobbak, hagsúlyosabbak lesznek. Szinte minden low-end kamera tud ilyen pszeudo-640x480 képet adni, és akkor persze már a dobozára is rögtön ráírják nagy betűkkel hogy ''640x480''. Csak azt nem hogy ez nem valódi fölbontás
Itt van pl ugyanaz a kép eredetire visszaméretezve:
Nekem eléggé úgy tűnik hogy az általad linkelt képek egy ilyen méretű kép nagyításából születtek.
A kamera meghajtójában általában lehet állítani pár egyszerű paramétert, köztük az képélességet is, nézd meg, nincs-e túl magasra állítva, mert a képzajt az is kiemelheti. Elképzelhető hogy van valamiféle zajszűrés-állítási lehetőség is. Nekem is van egy olcsó webcamem, ahol a (meghajtóból nem állítható) zajszűrés a szemcsézettséget eltünteti ugyan, de cserébe jellegzetes zajszűrős-maszatos lesz a kép. Valamit valamiért.
Ha mégsem az említett zaj az idegesség forrása, akkor nem találtam el, bocs
Aktív témák
Hirdetés
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest