- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz
H13129-GSM #1 üzenetére
Szia!
A témában először esetleg itt [link] kellett volna kezdeni az új szakmai topic létrehozása helyett.
Üdv. -
válasz
H13129-GSM #1 üzenetére
Nem tudom, hogy lehet-e (még) ilyet csinálni. Ha igen, akkor talán az alábbi link segít - elég régi sajnos.
Alapvetően egy tar paranccsal készülnek a flashelhető image-ek a mentett partíciókból. XDA linkFogalmam sincs, működik-e, nyilván saját felelősségedre próbálkozz...
-
H13129-GSM
újonc
Bocsi, először a link téves volt, de frissítettem a helyesre.
-
H13129-GSM
újonc
Sziasztok!
Van egy Galaxy A12 telefonom (SM-A127F/DSN model), amit nagy nehezen root-oltam, viszont mivel először csináltam ilyet, és annak ellenére is - vagy ép ezáltal - hogy vagy egy tucat útmutatót átbújtam/megnéztem, először belekeveredtem a képfájlokba, emiatt először lett belőle a gyári Android 12 helyett egy Android 13-as rootolatlan (?vagy félig-rootolt?) eszköz, és csak utána, további gyötrődéssel sikerült végül használati érvényt szerezzek az amúgy linux alapú rendszer felett. Visszabutítani Android 12-re meg többszöri próbálkozásra sem sikerült már, az Odin egyszerűen már a folyamat elején meghasal az eredeti Android12-es képfájlokkal is.
Emiatt ugye annak is elvesztettem a lehetőségét, hogy TWRP-t tegyek az eszközre (mert nincsen Android13-as változatú SM-A127F modellel kompatibilis build belőle), ami szintén kicsit érvágás.Namost, én azóta kemény nettó munkaórákat töltöttem el azzal, hogy személyre szabjam és kísérletezzek a telefonnal, elkezdve végigtanulni azt, hogy hogyan lehet optimalizálni ill. miket lehet csinálni egy root-olt okostelefonnal.
Sajnos amit még nem sikerült megoldanom, hogy pl. a rendszer indulása után a gyökér Google Play értesítéseket dobál, hogy Őneki fájása vanamit oké, egy perc után abbahagy, de akkor is baromi idegesítő. És amúgy is, megszabadulnék tőle... bár ugye egyenlőre microG-t se tudok feltenni, mert ahhoz is egy spéci recovery módot kéne előbb biztosítani. Illetve kipróbálnék pár Magisk modult, meg ilyenek.
Csakhogy azért még idő előtt eszembe jutott, hogy előbb egy teljes körű biztonsági mentés kéne a telefon EGÉSZ memóriájáról, mert ha most netalántán téglásítanám a telefont olyasmi miatt, amiről később derül ki, hogy félreviszi egy dolgot és emiatt nem boot-ol az eszköz....Hát én akkor fel fogom magam kötni.
Ehhez megkérdeztem az OpenAI chatbotját, hogy mit tudok csinálni, és a beszélgetés hosszabb első felében úgy tűnik nekem, hogy hitelesen összeszedte, hogy PC-ről adb-vel és fastboot-al hogyan tudok biztonsági mentést csinálni és azt később visszaírni __akkor__ha__ a recovery partíció még be tud töltődni és ott tudok fastboot-ot használni:
https://chatgpt.com/share/66f1a717-7e0c-800a-9bdd-26f498e7ef2d
Oké, csak ha véletlenül az is menne a lecsóba és visszatéglásodna a készülék egészen letöltőmódba, akkor ott csak az Odin maradt.
Ezért megkértem, próbáljon meg egy leírást adni, hogyan pakolhatnám be az adb-vel lementett képfájlokat az Odin által ismert TAR csomagokba. Nyilván, ahogy ez a ChatGPT-nél lenni szokott, hatörik-haszakad megpróbálkozott vele, de kicsit tartok tőle, hogy félreinformált.Szóval : Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudnék a telefon EGÉSZ szoftveres tartalmáról az Odin számára beadható BL, AP, CP, CSC és USERDATA csomagokat készíteni?
Előre is köszönöm! ((a végigolvasást is
és az esetleges útmutatásokat is))
Aktív témák
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest