Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
de hülye vagy egyébként. honnan veszed, hogy a rios gpl licenszelésű??
szerintem állítsd le magad, mert nagyon nem tudod, hogy miről beszélsz.
--
faster, amúgy,a gpl nem szar. üss a szádra.
--
emvy, de most miért? hogy jön ide a gpl? vagy a rios tényleg gpl licencelésű? azt ne találjátok ki, hogy gpl-es sw-rel létrehozott szellemi termék örökli a licencet...
[Szerkesztve] -
róland
veterán
A GPL nem mondja ki, hogy közzé kell tenni a forráskódot. Amit kimond az annyi, ha valakinek továbbadod a szoftvert, akkor a forráskódot is biztosítanod kell számára, más szóval a forráskódot nem tarthatod meg titokban, a szoftver továbbadásakor.
Ha Parci magának csinálta a Ri/OS R3-at - akár GPL alá tartozó programmal is - nem kötelezhető a forráskód kiadására. Azt csak akkor kell biztosítania, ha továbbadja a szoftvert.
Még annyit, hogy abból is csak annyit, amennyi az eredeti GPL alá tartozó rész. A saját maga által hozzátett kódsorokat nem köteles GPL szerint továbbadni, akár maradhat titkos is mások számára. -
róland
veterán
Nem keverem a két fogalmat, ráadásul az FSF egy alapítvány, nem pedig licensz-forma. Csak azt írtam, hogy a honlapjukon biztosan találsz bővebb leírást (neked: magyarázatot) a GPL féle licenszről.
Azt meg továbbra is fenntartom, hogy a GPL nem jelent feltétlenül ingyenes szoftvert. -
Esmein
nagyúr
Akármikor olvasom a hozzászólásaidat mindig valami megmagyarázhatatlan idegrángás meg dühroham lesz úrrá rajtam, sajnos nem tehetem meg, hogy durvát írjak, mert ez nem az a fórum, de megtenném. Agresszív vagy, és nem teljesen elfogadható(támadó) hangnemben tálalod a mondanivalódat, amit még a processzoros topikokban elnézek, van bennük igazság, illetve hasznos információtartalom, de itt és ilyen formában nem kellene Parci munkáját fikázni, köszönöm.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Akkor sem köteles ingyen adni. A nyílt forráskó és az ingyenes szoftver nem ugyanaz. Hogy sokszor fedi egymást a két dolog, még nem jelent egyenlőséget. A témában bővebb magyarázat az FSF honlapján: www.fsf.hu
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- 27% - ASUS Vivobook S15 OLED Notebook! Ryzen 5 5600H / 24GB 3200MHz / 500GB NVMe
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szerintem állítsd le magad, mert nagyon nem tudod, hogy miről beszélsz.