- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz
SyMbioTe #2468 üzenetére
Hát ha használt bringa akkor talán 150-180k/db(mert én a bringát használtam,meg majd fogom használni is túrázásra IS). Az mondjuk 720.000huf 4 bicajnál.
Nekem ez az összeg kb 2 évig elég benzinre, városon belül+nyaralás (700ft/liter árnál 1,5 év). De változik az autó felhasználásunk és majd 3-4 évig autókázok ebből az összegből. Gyerekeket meg majd gyalog visszük oviba/suliba mert úgy is 2*10 perc. Mondjuk mi tudatosan kerestünk házat, hogy minden is közel legyen. És tudatosan (nah meg szerencsével) fel is vették a 2 gyereket a szomszéd utcákba lévő intézményekbe.... -
[CS]Blade2
addikt
válasz
SyMbioTe #2303 üzenetére
Nekem 6120-nál van a gázóra. 05.hó az elszámolás, akkor is ennyin volt, mert csak gázkazán van.
Befizettem és be fogom a következő részszámlákat ami egyforma általány papíron, csak én nemrég többször módosítottam, ezért nem egyenlőek:
96
96
143 (ez fog jönni most, de elb..tam, mert nekünk úgy néz ki, hogy MJ-ból számolva ebben már lesz 2m3 piaci áras, ezért innen csökkentettem kicsit)
8db 140m3-es
és jön az elszámoló (12.) számla. Itt lesz 1455 addig, meg jön hozzá 240, szóval 7816-os óraállásnál kikapcsoljuk a g...ibe, és onnan jön majd fa, ha jön, vagy megfagyunk.Na most MJ-ban így idén 05.hó-tól elnyomjuk az 1695m3-t jövő 05.hó-ig.
Ekkor megállapít egy 140m3-es általányt magától a szolgáltató, és jön a következő szezoni 1. részszámla.Mit kell majd várhatóan fizetnem jövő 06. és 07. hóra? Az oké, hogy 2x 140m3, de milyen áron?
7816-nál lesz az óra végig ez idő alatt. Tudják a leolvasásból, hogy már elhasználtam a rezsicsökkentett mennyiséget, de itt még ugye az 08.01-től számított 1 év még tart.Azt ami a linkben van írva ezekre a hónapokra kiszámlázza piaci áron? Esetleg az egész havi 140m3-t?
Közben a valós fogyasztással és az óraállással teljesen jó vagyok:
05.-től 05.-ig is 1695 lesz fogyasztva.
08.-tól 07.-ig is 1695 lesz fogyasztva.Az érdekelne, hogy ez a 3 hónapos eltérés és a nyári 0m3-es jelleggörbe miatt szerintetek előfordulhat-e, hogy kiszámláz piaci áron valamennyit, akár k.va sokat, amit 2024.05.-hóban adnának csak vissza
Arra tudok csak gondolni, hogy ha betippeli a linkben szereplő görbe alapján, hogy nekem már biztos fogyott, és nem 6120-tól számol 08.01. hanem egy tippelt szám alapján, mondjuk 6170-től,
és akkor a leolvasásnál még annyival jó vagyok, majd a következő 1. és 2. részszámlán megint betippeli ugyanazt, és kiszámláz simán 140m3 rezsicsökkentettet?Szóval ne használjam el 7816-ig, hanem csak 7756 környékéig májusig vagy amennyit most betippel a következő számlán?
Vagy lehet, hogy ezt csak úgy lehet majd megoldani, hogy jövőre az elszámoló után másnap átrakom diktálásra és leadom 2-3x a valós 0m3-est nyáron?
-
balojazz
aktív tag
válasz
SyMbioTe #2303 üzenetére
Oké, most ez a hír jött ki "megbízható forrásból". A magam részéről inkább megvárom a végleges hivatalos infókat, a nagyot fogyasztók első rémült beszámolóit, addig pedig nagycsaládos diktálósként alatta maradok a kiscsaládos jelleggörbének, és figyelem az előadást. Majd meglátjuk.
-
germinator66
aktív tag
válasz
SyMbioTe #2279 üzenetére
Hát, eddig mindenhol totál más volt a kommunikáció erről (és akkor még egyet csavarnánk a bonyolultságon), meglepődnék, ha ténylegesen így lenne... Akkor végülis miért nem kumulálják folyamatosan, és amikor eléred az éves határt, onnantól piacid fizeted? Nem beszéltek volna havi meg időarányos limitről, csak évesről. (Amennyiben ez igaz, akkor menet közben gondolták meg magukat, de biztosan nem így indult.)
Hozzáteszem, nekem a sima ügyf. szolgálatos válasz nem hiteles, írják is, hogy az MVM érdemben nem válaszolt erre. (Akkor miért is veszik készpénznek az egyszeri ügyfeles munkatárs szavát...?) -
-
pjen
félisten
válasz
SyMbioTe #2279 üzenetére
Azért kiváncsi lennék hányan irogatnak egy ezer éves tabletrő ami másra nem igatan jó, viszont pont környezet védelmi célból nem dobom ki és ki ír szuper számító gépről ami esetleg csak azért van mert mért ne, esetleg vesz évente másik telefont, az előd megy a fiókba. Nem csak a vizen lehetne spórolni, csak én fel is válalom.
-
pjen
félisten
válasz
SyMbioTe #2276 üzenetére
Egészségetekre. En minden esetre ezután se fogok 3 perc alatt zuhanyozni, hogy közben még a vizet is elzárom amig szappanozok. Nem akarok én mutogatni senkire de például egy műanyag üzemben a már kezelhetetlen huladékot nem veszik át sehol, ablak csere utan az üveg hulladékot sehol nem tudtam hivatalosan leadni, elvitték 20 K ért nem tom hova. És sorolhatnám.
-
asdf_
veterán
válasz
SyMbioTe #1383 üzenetére
Jelölve van, hogy árváltozás miatti diktálás, így 5-8-a között ismét diktálhatsz szerintem.
Átalánynál meg számold ki, hogy hol jár szerintük az óra, meg hol ténylegesen, ha az óra többet mutat, diktálj, mert felárasan kapod, amit még aug. 1 előtt fogyasztottál (persze csak akkor, ha a 2523 kWh felett fogyasztasz évente.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest