- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Idei legolcsóbb mobilját dobta piacra a Samsung
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
- Garmin topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!
II. Isten nevét hiába ne vedd!
III. Az Úr napját szenteld meg!
IV. Tiszteld atyád és anyád!
V. Ne ölj!
VI. Ne paráználkodj!
VII. Ne lopj!
VIII. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!
X. Mások tulajdonát ne kívánd!Ami ebből valóban idejétmúlt, az az I., III. és talán a X. parancsolat. A II. az vehető egy szimpla etikai "útmutatásnak", mert a hétköznapi a k*rva Isten b*ssza meg nem éppen ízléses. A X. parancsolat konkrétan az irigységtől int óva, azt pedig nehezen lehet kikerülni.
Tudjátok, hogy nekem hogyan teltek a hittanórák? Beszélgetéssel. A tanár arra ment rá, hogy megismertesse a kereszténység történetét és ki is tárgyaltunk mindent. Kezdve attól, hogy miféle isten az, aki egy ember hülyesége miatt több ezer másiknak okoz fájdalmat járványokkal, elsőszülöttek meggyilkolásával, valamint miféle "hívők" azok, akik a Bibliában is tökéletesen bemutatják, hogy mit nem szabadna tenni, az Úr meg mégis pártolta őket. Aztán rátértünk az egyház fejlődésére, az erkölcstelen papokra, püspökökre, pápákra, a borszorkányégetésekre, eretneküldözésekre, keresztes háborúkra és a Szent földön elkövetett bűnökre. Bár én a Bibliából csak az Ószövetséget olvastam el, az Újszövetség túl nyers volt, az órákon azt is átvettük. Jézus élete, az ókori Palesztina, stb. Érdekes volt. Nálunk a hittan óra lényege pont az volt, hogy megismertesse a kereszténység minden oldalát, nem az, hogy hívőket faragjon belőlünk. Mit nyertem vele? Tágult a világnézetem.
Az meg hogy jössz, ma már 50% alatt van a keresztények aránya, megnevettet.
@kraftxld: ezekre ott volt a történelem óra. Több óra lett szentelve az Iszlámra, egybevéve Mohameddel és az arab birodalom terjedésével, valamint ugye a törökökkel való háború tananyaga is tele volt muzulmán vallási ismeretekkel, információkkal. Szintén nem egy óra volt a buddhizmus, a kínai univerzizmus (konfucianizmus, taoizmus) tananyaga, valamint átvettük a japán shintoizmust is. Meg a brahmanizmust, India kapcsán és az afrikai, valamint Dél-kelet Ázsiai és Óceániai törzsi vallásoknak is volt óra szentelve. Akkor érezném jogosnak a "lehessen hittanórán tanulni az indián törzsi vallást" kijelentést, hogyha egyáltalán 1%-ot meghaladná a népesség arányában a magát indián törzsi vallást követőnek valló ember, mert akkor lehetne mondani, hogy van igény az oktatására.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Viccrovat
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- World of Tanks - MMO
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest