Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Joci10

őstag

válasz #24845312 #87 üzenetére

Bár ez a téma már lezárt, de egy apróságot még megengednék magamnak (nem, nem újabb nézőpont, nem újabb plusz a dolgokhoz, csak felhívnám a figyelmét a kommentelőnek egy apróságra, ami elkerülte a figyelmét - ha ez mégis tiltott, akkor elnézést, és valaki törölheti ezt a posztot).
    Azaz csak annyit kérnék, hogy legyél olyan szíves, és olvasd el újra, mit is írtam, és utána azt, hogy mit is reagáltál. Mert én nem azt írtam, amire reagáltál.

• Joci10

őstag

válasz #24845312 #79 üzenetére

Na, még erre is egy reagálás: a szórakozás létszükséglet. Nem feltétlen a számítógépes játék, hanem maga a szórakozás (a kirándulás, a színház, a mozi, a bármilyen összejövetel a barátokkal, rokonokkal, ..... - mindegy, csak minél többször kiszakadni a napi mókuskerékből). Aki nem képes ezt elhinni, az nagyon hamar be tud savanyodni, meg tud őrülni (a monotonitás (csak a meló, és semmi más) gyorsan meg tudja rokkantani az embert mind lelkileg, mind testileg)).
    Persze értem, mire akarsz kilyukadni, de valami 'túlzásba vitele' és a 'létszükséglet' nagyon nem ugyanaz. A víz létszükséglet, de ha óránként meg akarnál inni belőle 3-4 litert, akkor az már egészségügyileg sem lenne jó. Az étel létszükséglet, de ha túlzásba viszed, akkor a túlsúly már több betegség alapja (szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, ...).

• Joci10

őstag

válasz Gargouille #76 üzenetére

Nem akarok az egészhez hozzászólni, csak egy apróságot szeretnék megvilágítani. Aki bányászik, az nem ebből él. Nincs olyan, hogy aki bányász, az a bányászat nélkül éhenhalna (vagy hogy a fedél nélküliek coint számolgatnának a nem létező gépükkel). Aki ezt csinálja, az azért csinálja, mert van pénze, és megteheti befektetés gyanánt (ha nincs pénze valakinek kajára, akkor nem 200-300ezres videokártyát vesz, vagy még drágább bányászgépet; hanem megpróbálja etetni a kis családját, megpróbál túlélni azon a szinten, ameddig a takarója nyúlik). Vagyis csak a 'szokásos' mohóság áll a háttérben, mert úgy érzi, hogy nem elég az, amije van. Ha csak HD-s a tévéje vagy a monitorja, akkor FullHD-s kell, ha FHD-s, akkor 4k-s (vagy 8k-s), ha LCD, akkor OLED kell, ha .....
    Vagyis bár a környezetvédelmi szöveg is csak egy képmutató indok (nem valós, de jól hangzik), de az "ebből tartja el a családját" szöveg is ugyanilyen kamu.

Innen mehet tovább a vita. :D

Új hozzászólás Aktív témák