Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

válasz nullpoint #74 üzenetére

Biztos hogy nem foglalkoztak vele? Nem lehet hogy esetleg megnézték de mégiscsak kell az a permission? Egy kicsit kusza ez a droidos permission készlet, egy név elég sok lehetőséget takar, sokszor olyant is, amit a neve alapján nem is gondolnál.
    Futottam bele én is ilyenbe, valami dolog nem működött egy appnál, és végül kiderült, hogy az a megoldás, hogy valami látszólag a dologhoz semmiben sem kapcsolható permissiont engedélyezni kellett hogy működjön, mert amire szüksége volt az appnak, azt valamiért pont amabba a másik permissionba tették bele.
    Már nem rémlik mi volt, de tök idióta baromságnak tűnt, és mégis az volt a megoldás, amit az android dokumentáció alá is támasztott...
    Mondok egy hülye példát. Nem így van, most találom ki, csak az érzékeltetés miatt:
    Mondjuk akarsz fényképezni, de mindig homályos a kép, nem akar a kamera fókuszálni. Megjavul, ha a kamera alkalmazásnak engedélyezed az mms küldése permissiont. WTF? Aztán kiderül, hogy az MMS küldés permission hatodik bekezdésében van egy olyan, amitől függ egy dolog, aminek függősége a kamera fókuszálás. Látszólag értelmetlen, de a dokumentációból mégis belátható a permission jogosultsága. Azaz hiába jelented be, hogy a kamera app miért kér mms küldést, ha az mégis emiatt szükséges a működéshez, és nyilván hozzá se fog nyúlni az app az mms-ekhez, csak valamiért a google az alá rakta be ezt a funkciót... :W
    Még egyszer írom, ez kitalált példa, csak szemléltetésképp, semmi köze a kamerának az mms-hez.
    De az viszont igaz, hogy szerintem egy-egypermission-höz túl sok féle művelet tartozik, sokszor olyanok is, amik az elnevezéséből abszolút nem következnek.

Új hozzászólás Aktív témák