Hirdetés
- Android szakmai topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zaugheek
tag
A szín a legfontosabb, nem is a telefon miatt néztem meg a videót.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
catroot
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Na igen, azt nem lehet rá mondani, hogy tucat reklám.
-
zord01
senior tag
"Akkor nem sok márkát kedvelhetsz" - Hát ez pont így van. Amúgy azért jóvá lehet nálam tenni egy-egy ilyen gusztustalan húzást, de nem könnyű.
Igazából attól, hogy egymást fikázgatják senkinek nem lesz jobb. Sem nekik, sem a vevőnek. Inkább a fejlesztésekbe ölnék a pénzt, aztán amikor eljön a reklám ideje, ezeket a fejlesztéseket kell kiemelni, pozitív reklámmal. Nem tom ki hogy van vele, és sokkal inkább vevő vagyok egy cuccra, ha azt kulturáltan hirdetik mint ha az a gyártó stratégiája, hogy a feszkót szítja. A pozitív, relax dolgok, amiktől az ember azt érzi, hogy Húúúú ez szép, jó, milyen kecses, elegáns, gáláns, könnyed, vagy éppen azt, hogy de király robosztus, masszív az nekem mindíg jobban bejön.
Szeretem, ha egy terméket úgy adnak el nekem, hogy kiemelik, mi benne a jó, és nem azzal próbálnak meg levenni a lábamról, hogy "a többi szarabb" (lehet bammeg, de attól még a tiéd sem lesz jobb...)2. Nem is féltem az almát. Ők sem szimpik a perelgetéseik miatt.
És ami az 1984-es reklámot illeti: jah az is gusztustalan volt.
-
NGA
addikt
Emlékszel az apple filmben, amikor Jobs bemutatja az 1984-et, és a szürke embereknek kiabáló vezérrel Bill Gates-t azonositja? Na ez pontosan arra a reklámra egy igen jól megkomponált válasz 2012-ből. Itt nincs fikázás. Ez pont azt mutatja meg, hogy ha más kell, mint az egyentelefon, akkor van választási lehetőséged. Van olyan telefon, ami nem iphone, és nem is hasonlit rá. Én bevallom többször is megnéztem, annyira jól jön át a hangulata, és az irónia is.
-
Gusztáv
addikt
Az megvan, hogy anno az Apple az iPod-ot hasonló rajzolt reklámmal promózta, csak az arra volt kiegyezés, hogy fehér a fülhallgató (akkor még mindenki más feketét csomagolt mindenhez). Szóval simán működhet a dolog.
-
zord01
senior tag
Hát ez undorító. A Nokia is beállt az Iphone-t fikázók közé. Gondolom csak a Samsung iránt érzett "szolidaritásból (LOL)".
Nem hittem volna, hogy van még lejjebb, de úgy fest a Nokiának van még hova süllyednie.
Komolyan mondom, az ilyen egymást fikázós reklámok nálam csak azt érik el, hogy megutáljam az adott márkát. Mindenki a maga árújával törődjön, ne pedig a másikat fikázza.Nem attól lesz egy gyártó sikeres, hogy mást lefikáz, hanem attól, ha olyan terméket gyárt, ami találkozik az emberek ízlésével. Erre kéne rájönni, és akkor talán nem a béka segge alatt lenne egy némelyik gyártó.
-
csakstddfor.
tag
nagyon tetszik a reklám!!
-
leviske
veterán
"faszt érdekli a stílus"
Ha már stílusról beszélünk, pont nem az iPhone-t kellett volna előkapni. A szín meg nem egyenlő a stílussal.
Azt nem kell próbálni a számba rágni, hogy GHz és ppi számokkal kell dobálózni, mert attól, hogy hülyeségeket beszélsz a nevemben, még nem lesz igazad. Azt írtam, hogy egy ilyen reklámmal sokkal többet értek volna, függetlenül attól, hogy a cikkben lévő klisének más a célja.
-
Kashim
őstag
-
keIdor
titán
Ez de szar, soha nem vennék sárga, meg világoskék, meg rózsaszínű telefont. Bukta szagot érzek...
-
FTeR
addikt
ez a reklám ééérdekes. szerintem figyelemfelkeltő. rutinosabbak már az első másodperctől sejthették, hogy iphone fika lesz.
az itt véleményt nyilvánító kollégák figyelmét elkerüli, hogy nem tartoznak a reklám célközönségbe.
ez a reklám nem specifikációt, hanem hangulatot és életérzést akar eladni...
sztem ez nem akar vírus lenni. szvsz a sablom reklámok között a tv-ben elég figyelemfelkeltő ahhoz, hogy végignézd.a surface reklám kegyetlen jó, pedig én irtózom ettől a dubstep féle zaj akármitől, de így effekt hangnak nagyon vagány.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
dreamdancer
üzenetére
Nyilván a megjelenés után lesz pozitív hangvételű marketingkampány. Most az érdeklődés fenntartására jó, a megjelenésig pedig, akinek esetleg nem tetszett, el fogja ezt felejteni.
-
xZer0kidx
senior tag
Tetszik, átjött a reklám... kékben elfogadnám a dögöt

-
szilagyiv
senior tag
Nem vagyok marketing szakember, de véleményem szerint a vírus marketing attól "vírus", hogy az embereknek valamilyen módon felkelti az érdeklődését annyira, hogy másoknak is továbbadja. (mint a vírust ugye...)
Na ez a reklám nem olyan.
És csak azért nézik meg sokan, mert nem tudják milyen. Én is megnéztem, mert érdekel a Lumia 920, de még egyszer nem nézném meg, és nem is ajánlanám másnak megtekintésre.
Pedig van olyan reklám, amit önként megnézek többször! Pl.: MS Surface -
ramrit
tag
Nekem bejön, jó reklám.
-
Misály
addikt
válasz
dreamdancer
üzenetére
Szuk kor erti? Aki hallott mar az apple-rol ismeri a reklamot

-
stbtamas
aktív tag
Eleg semmitmondo reklam, szerintem.
-
dreamdancer
őstag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ha tényleg "csak" vírusmarketingről és reflektorfényről szól a dolog, akkor nem rossz, és technikai szempontból is jó a klip. Ugyanakkor az üzenet elég szegényes és nem hiszem, hogy sokakban vágyat keltene a Lumai 920 iránt. Pusztán az, hogy sokan megnézik, még nem elég, a Star Wars kidet is sokan látták, de az se adott el semmit. (Persze nyilván ott ez fel sem merült.)
Nem hinném, hogy egy csúcskészüléknél a szín a fő (és itt egyetlen) üzenet, az iPhone-fixáció pedig inkább kínosan unalmas, mint feltüzelő..Az utalást az 1984-es Apple-re pedig csak egy igen szűk kör érti, ha tényleg arra akarnak rájátszani egyáltalán.
-
törölt tag
Ahogy már előttem is írták, ennek a reklámfilmnek az a célja, hogy a 920-at a közbeszédben tartsa. Nem számít hogy mennyire lett jó, vagy rossz, a célját elérte. Lesz majd rendes TV reklámja is, ahol feature-ök lesznek előtérben. Szerintem arra amire kitalálták a reklámot, tökéletes. Még 3-4 hétig kell kibírnia a Nokiának ilyen eszközökkel.
-
catroot
veterán
Ezek szerint kissé degenerált vagyok, mert tetszik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Grga_Pitic
aktív tag
Nem beszélve arról, hogy a "Lumia 920" kulcsszó találatai közül ez jelenleg a 7. legnézettebb videó a YouTube-on és csak tegnap került fel, míg az összes többi legalább 4 hete.
Ha így nő a nézettség, 1 héten belül lenyomja mindegyiket.
Már csak pár ezer megtekintés és lenyomja a hírhedt PureView kamerával "készített" videót.Javítás: tegnapelőtt került fel.
-
NGA
addikt
Nézd meg az epöl reklámját, ami szintén fentvan, szeptember 12-én rakták fel, és elérte azóta a bűvös 600e-es számot. És pont erről szól a virus marketing, hogy leközlik a lapok, a blogok stb, mert érdekes.
gabancs: Ezeket a jellegű reklámokat nem nézed meg többször, csak egyszer. Ez nem kisfilm. Ezeket belinkelik mindenhova, én eddig kb 10 helyen láttam belinkelve 1 nap alatt.
A reklám meg minden helyzetben befolyásol, csak nem mindig direkt módon.
-
leviske
veterán
Az első mondatodat követően kissé nevetséges a hozzászólásod folytatását olvasni.
Itt mindenki magánvéleményt mond, ez alól Te se és mások se képeznek kivételt.A 500k-s nézettséget meg nem nehéz elérni, ha teszem azt, még több másik nagy online újság is leközölte "hír" formájában. Márpedig ez elég bizonyos, kiindulva abból, hogy a MA-n se azért jelent meg, mert poénos.
-
Depression
veterán
szerintem nem rossz reklám, de tényleg nem TV-be való
-
vince
őstag
jó ez, abszolút naprakész, telitalálat

-
Grga_Pitic
aktív tag
Ez vírusmarketing, bizonyára sosem fog képernyőre kerülni.
Ebben a formában pedig kiválóan teszi a dolgát: van egy világos üzenete, és elég ütős (vagy éppen megosztó) ahhoz, hogy jó sokat csámcsogjunk rajta.
Az pedig nagyon kell a Nokiának, hogy már a start előtt folyamatosan előtérben legyen a 920.NGA: megelőztél.

-
NGA
addikt
De jó, hogy magyarországon a politikához, a focihoz, az okostelefonokhoz és a marketinghez mindenki ért :-)
Ez egy kimondottan jól sikerült virus marketing, mindenki küldözgeti nekem is :-) Elérte a hatását, önálló életre kelt. Tök mindegy, hogy tetszik-e. Mindenesetre az intelligens mosópor sem jobb :-)
2 nap alatt 463.849-en nézték meg, ez bizony baromi jó eredmény!
Grga_Pitic: Köszi a megerősítést :-) Jómagam is ezzel foglalkozom, és földhözverném a seggem örömömben, ha 2 nap alatt félmillió emberhez eljut a reklámom INGYEN!!!
-
leviske
veterán
Katasztrófa, amit a marketing osztály művel és most nem csak erre a reklámra gondolok. Gyakorlatilag az N8 óta egyetlen Nokia telefon se kapott hangulatos, vásárlásra ingerlő promót.
Pedig nem volna szégyen megint elővenni azt a koncepciót, amiben a videó arról szól, mire is használhatod a telefonod egy kis fantáziával.
(#19) Misály: Az említett réteg anélkül is felfigyel a telefon színes mivoltára, hogy ezt egy reklámmal jó alaposan belerágnák a szájába. Megdöbbentő, mi? Ezért felesleges volt megint saját magukat égetni az iPhone-ra való "nagyon finom" utalgatással.
-
Misály
addikt
-
BDave
őstag
Na jó, de ez csak EGY reklám, nem A Lumia 920-reklám, amit úgy harangoztak be, hogy "ezzel a reklámmal majd mindenkit elcsábítunk!". Ez csak arra mutat rá, azt mutatja meg, hogy van a szürke konkurencia mellett egy színes is, ami kitűnik az átlagtól. Én értem a mondanivalóját és nem ragozom magamban tovább. Pont.
-
szilagyiv
senior tag
Szerintem is gyenge lett. Az Apple-re célozgatás már kicsit unalmas, a színek hangsúlyozása érthető, de nem erről kell szólnia egy telefonreklámnak - pontosabban nem a zászlóshajó reklámjának.
Mert ha mondjuk a Nokia 0,32 készüléket reklámozták volna, ott az összes fícsör max. a szín lehet, de a 920-nál majdnem az elhanyagolható tartomány.Nem tetszik.
-
gabancs
addikt
Botrányosan sz@r volt. Ettől azért komolyabb cégnek gondoltam a Nokia-t. Ha rajtam múlna, a marketingest páros lábbal rúgnám ki.
Nem üzengetni kell rejtjeles mód, kívánatossá kell tenni a terméket. Ha még egyszer meg kellene néznem, hánynom kellene. -
FRENK1988
veterán
ejj mindenki az eppülre ment

-
Kashim
őstag
28 éves reklám. Feltűnt? (Akkor eléggé meghökkentő volt, ez volt a célja is. Nekem sem tetszik, elég nyomasztó hangulata van, de a körülményeket ne hagyjuk már ki a dolgokból bakker.)
Napjainkban kicsit máshogy csapódnak le az ilyen jellegű reklámok, nem is csoda, hogy vegyesen fogadják őket. Az a baj, hogy az ezekkel a Samsung és a Nokia is azt a benyomást kelti, hogy fut a konkurencia után. Nem biztos, hogy nyerő stratégia, de hát ők tudják... -
Zedz
addikt
Nem, nem azért. Nálam összességében nem az jött át, hogy itt a világ egyik legjobb okostelefonja (pedig szvsz az!), hanem csupán annyi, hogy wíí lehet színesben kapni és mindenki boldog. Azért van ebben a telefonban olyan dolog ami tényleg említésre méltó...nem pont a színekkel adnám el.
-
Maateeo
aktív tag
Szerintem ez egy nagyon jó, ötletesen kitalált reklám,és úgy vág oda a konkurenciának, hogy van akinek fel se tünik

-
Daniford
tag
Erre kellene egy ezzel megegyező reklám ami abban a pillanatban amikor csórikám színes 5-ös telefont akar, a kezébe nyomnának egy védőtok katalógust ami a ral színek szinte teljes választékát kínálja...
Mert a lumián is úgy néz ki ez a színes hátlap mint egy védőtok. Én ezt így látom.
-
Воланд
titán
-
negyedes
addikt
Szerintem kreativ lett, a samsung birkazasanal biztosan....

-
"A csöves ugyan nem lesz menő az iPhone 5-től, de te kitörhetsz az egyszínű biodroidok közül, mert a Lumia hátlapja színes! OMG! Színek! OMG!!!!négy!" Remek üzenet.
Biztos, hogy ez a hulladék a Nokia hivatalos kimenete? Ha igen, remélem kitalálnak valamit, ami tényleg a telefonról szól, mert különben megint beköszön a Nokia marketing középkora

-
BDave
őstag
Hát ez baromi jó, jó a stílus és a mondanivaló is, minden másodperce jól ki van találva! Bizony-bizony, mennyire egyszínű a piac.
(#1) Zedz: azért mert rajzolt hatású? Ehh, ugyanmár.

(#2) Xaels: milyen lett volna a kreatív megoldás?
-
Fáraó
őstag
Kis fricska, de lehetett volna tartalmasabb.
-
Xaels
félisten
Hát itt is megy a célozgatás a konkurenciára, de még azt sem sikerült kreatívan megvalósítani. Ezzel csak elveszik a kedvem a telefonjuktól nem, hogy meghozná.
-
Zedz
addikt
Ezt a reklámok maximum valami gyerek csatornán tudom elképzelni

Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Futás, futópályák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Iphone 17 Pro max 512gb silver, bontatlan.
- Garmin Fenix 7s Solar eladó! Valós állapot, műszakilag hibátlan, számlával!
- HP Pro 400 G9 SFF Új, 2 év helyszíni garancia! I5-13500 + Számla
- Add az iPhone-od a Mobile Sharknak!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fehér az hol tetszik, hol nem. iPhone-ban elég szép One X-ben is, de Galaxy S III-nál már nem tetszik, fehér Lumia 920 is élőben fog eldőlni.

Itt mindenki magánvéleményt mond, ez alól Te se és mások se képeznek kivételt.