- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
Amúgy annyit hozzátennék az egészhez, hogy nem azért nem használom az SMB/DLNA/FTP kombót, mert nem értek hozzá. OpenWRT-s routerem van parancssorból konfigurálva, 1 évig az erre kötött vinyóról szórtam a jailbreakelt PS3 felé DLNA-n tartalmat, valamint ftp-n külső hálózat felé. Tehát némi fogalmam van a dologról.
Azért nem használom, mert ez egy kőkorszaki, kényelmetlen, primitív megoldás egy modern adatbázisalapú, igényes felületű, funkciókban gazdag opcióhoz képest. Röhejes, hogy ezzel a hozzáállással a Plex lett elavult megoldásnak nevezve. Főleg, hogy csak egy kib*szott kérdést tettem fel, hogy vajon elbírná-e.
Szóval köszönöm a lehetőséget a véleményem kifejtésére, de ezt itt befejeztem. Majd ha modernebb módon állsz a tartalomfogyasztáshoz, biztos vagyok benne, hogy át fogsz térni Plex-re. Legalább tégy egy próbát, garantáltan nem fogsz SMB/DLNA hülyeséggel kínlódni utána. Vagy ha mégis, akkor your loss.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi szépen, jól összefoglaltad. És az a vicc az egész érvelésben, hogy a DLNA ráadásul NULLA funkcionalitást, ad ellentétben a Plex-szel, ami egy komplett rendezett library-t kínál egy halom funkcióval és szétkonfigolható beállításokkal.
Azért az se mindegy, hogy múltkor havernál Samsung Smart TV-n csak beírtam az adataimat és már néztük is a filmet az otthoni gépemről AC3 dolby hanggal. Összesen fél perc volt a "beállítás". Az AppleTV szintén kezeli a Plexet ellentétben a DLNA-val.
-
r3dsnake
nagyúr
"Továbbra sem érzem azt a hihetetlen előnyt, amit nyújtana a plusz erőforrás/vas igényéhez mérten."
Mert elavultan állsz hozzá, nem haladva a korral. Hiába magyarázzuk az előnyöket, ha jössz egy ősrégi és elavult módszerrel. És a legnagyobb röhej az egészben, hogy ilyen látásmóddal úgy indítottad a vitát, hogy a Plex elavult, bezzeg a DLNA.
Na én itt fejeztem be, megyek is sorozatot nézni Plexről.
-
r3dsnake
nagyúr
Eleve FTP-zni is elavult. Még az egypontnullás júzer anyum is dropboxot, onedrive-ot használ már ftp helyett. Vagy ott a BitTorrentSync, ami peer2peer teljesen és ehhez sem kell port forwarding. Ráadásul ugyanúgy szinkronban tart mappákat, mint a felhőszolgáltatások, külső szerver nélkül. Ehhez meg csak egy telóval lekattintott QR kód kell, és már kész is a megosztás.
-
r3dsnake
nagyúr
Főleg, hogy a "csicsás" felület igazából egy igényesen rendezett adatbázis alapú library anélkül, hogy mappázgatni kéne. Olyan funkciókkal, mint műfajra szűrés, trailer, IMDB infók, felirat letöltés, epizódkövetés (jelzi melyiket láttad és melyiket nem). Mindezt totál automatikusan. Lejön a film és ott van borítóval sorozatra/évadra bontva magyar felirattal. Az összes, amit tennem kell, hogy torrent oldalon nyomok egy pluszt a könyvjelzőnél, a többit elintézi a szerver.
Ja és a legjobb feature: semmilyen player és port forwarding nem kell hozzá. Leülök egy teljesen idegen gép elé, belépek bármelyik böngészőben a plex.tv oldalon, és egyből nézhetem a filmjeimet a beépített html5 playerrel.
De a Plex elavult és a samba a jövő.
-
r3dsnake
nagyúr
Akkor használd úgy. Nekem bejön a modernebb megoldás, és ne akard kérlek megmagyarázni, hogy a DLNA/SMB jobb, amikor egyértelműen nem. Ráadásul ez az egész automatizálva van, ha bedobok egy könyvjelzőt akárhol rrs-be, a kliens leszedi itthon, letölt hozzá mindent és már nézhetem is alacsonyabb bitrátával, miközben itthon megvan a teljes. És még feliratot sem kell vadászni.
-
r3dsnake
nagyúr
Elavult módszer?
Kb. 4-5 eszközön váltakozva fogyasztok tartalmat, az otthoni Plex szerverről. Bárhol vagyok, az adott eszköznek megfelelően konvertálja le az anyagot, pl. telón elég a 720p és így 4 megabit feltöltésbe belefér a stream. Logolja hol tartok adott sorozatban, évadokra bontja, letölti a feliratot, stb. Ráadásul bármelyik eszközön onnan folytathatom a filmet/sorozatot, ahonnan a másiknál ráhagytam.
Tehát Plex az kell, kérdés, hogy ez ki tudná-e szolgálni.
-
r3dsnake
nagyúr
Plex media serverre vajon alkalmas-e 1080p-t realtime lekonvertálva? Az AMD Brazos igen, de szerintem ez erősebb hardver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest