Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• flac28

csendes tag

válasz envagyok #93 üzenetére

"openelec"

fúj. valahogy nagyon taszít az a kodi/xbmc felület, és azt tanácsolod az egész rendszert építsem köré?

Ha már "mini pc" a tv-box, sokoldalúbban szeretném használni, pl régebbi pc-s gamékat futtatni rajta keresztül, ezért kérdeztem, lehet e androidos tv boxra windowst varázsolni?
    Mondjuk dual boot-ban mint pl a Pipo cuccain. Vagy windowst csak az bizonyos procikra épülő boxokra lehet rakni és pl az mxiii amlogic procija köré nem?

• flac28

csendes tag

Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni milyen média boxot válasszak?

Lakáson belül UniversalMediaServert progit (DLNA) használva szoktam a másik helyiségben levő tv-n nézni a videókat. Ám a samsung tv belső lejátszója az iso és a HEVC/h.265 kódolású dolgokat sajnos nem játssza, transzkódolva meg kevés neki a wifi, akadozik a lejátszás, ezért gondoltam kéne egy ilyen tv box.

Először MXIII-G -re gondoltam, mert hardveresen tudja a HEVC-et, de aztán hallottam a windows alapú boxokról, amik sok oldalúbbnak tűnnek mint egy androidos kütyü. Ismerős elégedett a Pipo X8-as windows+androidos box-ával, de annyit meg nem szívesen költenék rá, így találtam erre a Wintel W8-ra.

Szóval kérdéseim
    - melyiket ajánlanátok az említettek boxok közül? (MXIII-G, Pipo x8 vagy x9, Wintel W8)
    - windows-os vagy android-os a jobb szerintetek?
    - Wintel W8 mennyire futtatja jól a HEVC/h.265/x265 kódolású videókat? (akár wifin keresztül, akár saját tárjáról/usb-s hdd-ről)
    - van rá mód hogy android box-ra más rendszert tegyek? pl az MXIII-G-re windowst? hogyan?

Új hozzászólás Aktív témák