Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bangesz

csendes tag

válasz bambano #420 üzenetére

"amit leírtál, az csak egy poros önigazolás, igazságtartalma mérsékelt."

Megkérdezhetem, hogy ezt mi alapján jelentetted ki? :U Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az önigazolás mértéke mérsékelt, igazságtartalma pedig a reálishoz közelinek mondható. Így helyes. Sajnos. :( Persze nem vitatom, hogy vannak akik visszaélnek a torrent adta lehetőségekkel és még arcoskodnak is hozzá,miközben lenne lehetőségük arra, hogy megvásárolják az adott szoftvert. Ezeket az egyéneket én sem tolerálom, ezzel a mentalitással inkább húzza meg magát az illető. Ezt aláírom. Ugyanakkor az olyan egyéneket sem tolerálom, akik verik a mellüket, hogy bezzeg én megvettem minden op rendszert és hű meg ha..amúgy ha letöltötted egy mocskos csaló vagy, és vesszen az ilyen. :((( Igenis pénztárca függő dolog, mivel nem mindenkinek adatik meg, hogy 3 évente 30k-ért vásároljon op rendszert, meg mindenféle egyéb szoftvert, no meg hardvert is.. Jól is néznénk ki, ha én is megszólnék bizonyos embereket, hogy az a legnagyobb problémája, hogy melyik szuperszónikus videókártyát vegyem meg 60k-ért esetleg rögtön 2db-ot belőle, mert ugye crossfire meg fullhd.. Miért tenném? Mi közöm hozzá? Ez igaz fordítva is. Szóval sajnos a helyzet jóval bonyolultabb annál, mintsem így beskatulyázni az embereket és ráadásul ilyen stílusban. Lehetne ezt normálisabb formában is. Tisztelem Gates bácsi munkásságát, anno eredetiben megvettem a Windows95-öt, kb. 15db floppy lemezen volt rajta, de attól nem félek, hogy a Microsoft becsődöl. Attól inkább félek, hogy a számláimat meddig fogom tudni fizetni, mert esetleg nemsokára munkanélküli leszek. Persze szégyellhetném magamat, de nem teszem, inkább szégyellje magát az aki miatt annyi a fizetésem amennyi és akik miatt olyan Magyarország gazdaságpolitikája amilyen...ez ugye kihat a szoftverpiacra is. Szóval el lehet gondolkodni, hogy ki a tolvaj, mielőtt ilyen stílusban degradál és általánosít másokat.

"mindent meg lehet csinálni ingyenesen letölthető programokkal is"

Amire én használom a gépet, arra valóban elegendőek az ingyenes programok. Ezért használok ingyenes programokat. Az Ms Ofice 2010-et is használhatnám, de nem teszem, mert nem élek vissza a torrent adta lehetőségekkel, csak akkor, ha nagyon szükséges. Ilyen az élet. Inkább használok OpenOfice-t. Teljesen megfelel nekem. Talán egy programom van ami nem ingyenes és használom, mégpedig a Nero 7.10. Ezt is vagy ezer éve töltöttem, le szóval ennek a programnak a licensze a kutyát sem érdekli ma már..

• Bangesz

csendes tag

válasz Rickazoid #410 üzenetére

Matekból jeles, de látom nem ment át a lényeg. :U Amikor az ember rakosgatja a csekkeket, hogy melyiket tudja befizetni és melyiket nem, akkor kisebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy havi ezer forintot félre tudjon rakni egy Windowsra és ugye itt még csak egy szoftverről van szó. Szóval ne legyünk már nevetségesek. :) Félre ne értsük egymást, én sem támogatom az illegális szoftverhasználatot, de nem is verem a mellkasomat mint king-kong. :P Ugyanakkor be kell látni, hogy szükség törvényt bont. Nekem GodSpeed stílusával volt a problémám, mert az jött le belőle, hogy aki letölt egy szoftvert és nem vásárolja meg az dögöljön meg. :((( Nem állt szándékomban flamelni, csak egyszerűen szúrta a szememet ez a stílus, mert amíg vannak akik megfagynak vagy éhen halnak, addig mások jó dolgukban azt sem tudják mire költsék a pénzüket. Engem nem is érdekel, de nem is szólom meg azért, mert tehetősek. Akkor a másik ember miért sérelmezi, hogy letölt egy szoftvert. Talán valami kárt okozott vele? Maximum Gates bácsinak, de lássuk be, hogy amíg az állam elveszi a ajámat, majd a tányéromat, addig én sem fogok sírva fakadni, ha le kell töltenem egy szoftvert. Ennyi. Ha megtehetném, megvennék minden szoftvert. Részemről a téma lezárva!

Sweet Lou:

Én már sajnos régen nem járok iskolába, így nálam ez a lehetőség sem játszik. :(

• Bangesz

csendes tag

válasz #41133696 #37 üzenetére

"Remélhetőleg a sok loader-es warebubusnak is leáldozik, mert már elegem van abból, hogy amíg én megveszem becsülettel az OS-eimet addig a sok Vér Pista lewarezolja, és dagad a mája hogy ő mekkora májer, mert már a megjelenés előtt tolja a legújabb Win-el"

:F :U :O :W

Ennél sajnos bonyolultabb a dolog. :( Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy remélem állambácsi elintézi, hogy a te vagy szüleid pénztárcájának is leáldozzon és kisebb gondod is nagyobb legyen annál, hogy vásárolgatod, az op rendszereket... te szegény...

Új hozzászólás Aktív témák