Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- Előrendelhető a Nothing Phone (3a) Pro
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kptamas
csendes tag
Szia.
Szeretnek par kerdesre valaszt kapni , mielott megvennem en is ezt a szerkezetet (wibrain). A B1H ugy olvastam Windows-os, es van benne Bluetooth is. Viszont a B1LH, a Linux-os verzional nem lattam a specifikacioknal Bluetooth-ot.. Tenyleg nem tudja a keszulek? Vagy csak az operacios rendszerhez (Linux) nincs meg megfelelo driver? Megeri a windows-os verzioert annyival tobbet kiadni? tud valamivel tobbet a masiknal a bluetooth-on kivul? (felteve ha tenyleg nincs benne). Utolag szerintem az Ubuntu helyett siman feltehetnek egy Xp-t, ezzel megsoporlva relativ sok penzt. -
Nem tudsz olyan boltot véletlen, ahol élőben meg lehetne nézni?
Hiába nézem a youtube videókat vagy a képeket a tesztben, nem jön le, hogy a kijelző most mekkora, és mennyire olvasható egy alap Windows XP
Dilemmázok, hogyha sok pénzem lesz, milyen kisméretű mobil eszközt vegyek
Egy ThinkPad R61i-t nem igazán jó ölelgetni
A Nokia n810, a Wibrain UMPC és az Eee a három jelölt perpill -
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #37 üzenetére
mert mostanában lett wibrainem, és mostanában kezdem belakni
-
-
bambano
titán
válasz
Viktor0610 #34 üzenetére
A b1l az nem sokkal drágább, mint az eee. Csak nem 4-8G flash kártya van benne, hanem alsó hangon 30g diszk és nem 800x480-as, hanem 1024x600-as.
A b1h kicsit drágább, de szerintem nagyságrendekkel jobb cucc, mint az eee.
-
tl-x
addikt
válasz
Viktor0610 #34 üzenetére
oké, Köszönöm szépen! Asus Eee Pc lesz!
-
-
tl-x
addikt
válasz
Viktor0610 #32 üzenetére
Szerinted ez vagy inkább Asus Eee PC? Főleg a kis méret a lényeg a wifi internet, msn, email.
-
-
tl-x
addikt
Szerintetek ez használható munkára is? Vagy csak netezésre, filmnézésre, zenére? Dreamweaver, Photoshop gondolom felejtös rajta!
-
sanyo8
csendes tag
Ja,és már fent van a neten,hogy hogyan kell kicserélni a Ram modult a wibrain-be pld. 1GB-osra (nagyfelbontású képek is vannak).
-
bambano
titán
Most néztem a mobilx webjét, megjelent a b1e és a b1h linuxos verziója, kisebb kalap pénzzel olcsóbban. csúúúúúcs
Úgy látom, megint be kell mennem a mobilxbe -
nobela
senior tag
Sziasztok,
Valaki írja már le, hogy hogyan lehet magyar ékezetes betűket bevinni a billentyűzettel?Everun és Wibrain között vacilálok, de az ékezetek mindkettőn érdekelnének...
Köszi -
-
sanyo8
csendes tag
csatlakozom...pár napig volt csak r2h-m. Pl az everun nagyon klassz volt mindenféle szempontból,de a youtube videóktól kifeküdt szegény,3d meg nuku..nem mintha játszana az ember vele,de mégis...2008-at írunk.Fogásra,formára,ergonómia stb.nálam jeles volt.
Az r2h-tól ezzel szemben meg leszakadt a kezem akkora volt,ha meg hozzácsapod az egeret meg a bill-t,akkor meg mitől mobil????
Mindegy...kiváncsi vagyok a wibraint meg tudnám-e szeretni.Kiváncsian várom a további tapasztalataidat is a cuccról. -
bambano
titán
Az r2h nagyobb, lassabb és többel drágább, mint amit hozzáadnak.
A tv tunere az dvb-t tuner, Magyarországon ennek a hasznossága eléggé alacsony, a klavija egy összecsukható usb-s klavi, ez a b1h-ban benne van gyárilag.
A 768 mega ram, ami az r2h-ban gyárilag lehet, önmagában nem kevés, de annyira rosszul van felrakva rá gyárilag az xp, hogy az alapértelmezett beállításaival egy hulladék az egész.Nekem nem jött be az r2h. Ezt még fogom tesztelni.
-
Diopapa
addikt
"A Wibrain szépsége számomra abból is adódik, hogy rengeteg kiegészítő vásárolható hozzá."
Szerencsétlen R2H-nál meg mindent adtak hozzá. dvd írót, billentyűzetet, tv tunert, a gps be volt épitve etc... Pedig az sem mai gyerek már. 1 USB-vel meg mit ér az egész? Kár érte...
-
rumos14
nagyúr
igazad van a kézben tartást illetően, de írni úgyis csak 2 kézzel fogva tudsz pl. ezen a Wibrain-en (célszerű is 2kézzel fogni, nehogy leejtsd, tehát metrón állva úgysem fogod tudni haszálni. az r2h pedig a konkrét billentyűk hiánya miatt felejtős, kézben tartva nem tudsz ezen sem gépelni.
faxa dolog egy 10" körüli szubnoti, de jó lenne nem 200k-csillagos ég árkategóriában, hanem 100k körül látni ilyet. -
rumos14
nagyúr
egy pda sok esetben nem nagyobb mint egy iPhone, amit te használsz (használltál?)
ilyen 4,8 és tsai incseknek én sem látom sok értelmét, de egy 7"-es, az eee-nél hangyányit kisebb, laptop kialakítású umpc sztem ütne. az egész biztos, hogy ez a szegmens a következő években fel fog fejlődni, sok érdekes gépet fogunk látni.
-
orbano
félisten
Nekem egy erősebb umpc, vagy egy picike tablet ideális lenne: alap céges kommunikációra, ha szükséges a cégeknél gyors karbantartási feladatok elvégzésére, fent lenne rajta egy egyszerűsített munkakörnyezet (Visual Studio és egy Desktop Engine), hogy kisebb hibákat tudjak javítani, ha szükséges. Nekem ilyen szempontból ideálisabb egy convertible tablet, de amíg volt is, és nem kellett a visual studiohoz nyúlnom, szinte nem is használtam a billetnyűzetet. netezésre, levelezésre, suliban, cégeknél jegyzetelésre, tesztelésre tökéletesen megfelelt így. sőt, sokkal jobb, kényelmesebb, mint a bill+egér kombó... ha ezt megtoldanák már végre egy kúltúrált kézírásfelismeréssel, akkor nagy királyság lenne, el is adnám a PCmet és rohannék egy X61-ért az tuti.
De most hogy néztem, ezek az umpc-k valójában milyen picik, erősen elgondolkodtam azon, hogy veszek egy ilyet, amolyan készenléti idő növelőnek
-
-
szab.tam
nagyúr
ha rákattintok a végén a report linkjére, befagy az ie7-em. mi a franc van ott?
-
bambano
titán
Az umpc specifikáció 800x480-at ír elő. Tehát az, hogy az asus az eee gépben meg az r2h-ban megtartja az előírást, nem az asus hibája.
Más: szerintem a klasszikus notebook kialakítás (a laptop az más tészta még akkor is, ha a köznyelv mindig keveri a kettőt) előnye az, hogy kézben tartva lehet gépelni, ami sietős menetközbeni emailezésnél pl. jó. Erre szerintem a klasszikus kihajtós gép alkalmatlan. Akinek az az igénye, az vegyen subnotebookot.
-
ZoZa™
senior tag
Most komolyan.. ezek az eszközök használhatók valamire ehhez hasonló gombkiosztással? Ekkora a kijelző, akkor már inkább egy PPC, se azon, se ezen nincs értelme 5 sornál többet írni. Szerintem egy ilyen UMPC-nek több hátránya van mint előnye, ok, hogy kényelmetlen, de legalább nehéz..
-
domi007
őstag
Egyetlen hibája, hogy a space gomb elég kicsi lett és csak a jobb oldalon található, én a gyártó helyében balra is bezsúfoltam volna egyet.
Bocsánat, de akkor most melyik a jobb, és melyik a bal?
Ha megnézed a képeket, az "Spc" feliratú gomb a bal oldalon van...
Bocsesz!Egyébként kellemes gép, de egyetértek az előttem szólóval: a klasszikus laptop kialakítás sokkal kellemesebb (nekem legalábbis mindenképpen).
Ja, és hogy lehet az, hogy ők már 4,8"-en tudnak 1024x600-at produkálni, míg ASUSék az eee-ben még 7"-en is csak 800x480-ra képesekDOMy
-
ZoZa™
senior tag
Autós tartó? Na most ettől vagy beszakad a szélvédőm, vagy ha ki is bírja, minden jóhiszemü rendőr megbüntetne érte. Vagy ezt a csomagtartóba kell tenni?
ennyi erővel egy egész térképet is ragaszthatnék a szélvédőre
-
Kinder
senior tag
pokermilliárdos!
-
bambano
titán
A report és a kotta szerint is 60-as vinyó van benne, nem 80-as.
Azt még bogozd már ki nekem légyszíves, hogy a report szerint van benne huawei 3g modem, a mobilx-es web szerint nincs és én is úgy tudom, hogy csak a b2-ben lesz hsdpa. Szóval ha alaposan átkutatnád a készüléket sim foglalatért, azt megköszönném -
Dr. Akula
félisten
a touchpaddal is meg voltam elégedve. Ez utóbbi elsőre viccesnek, sőt parasztvakításnak tűnt, de remekül használható, sokkal jobb mint egy pöcökegér.
Az kizárt. Trackpoint rlz!
-
rumos14
nagyúr
érdekes ez a bill elrendezés, kicsit hosszúkás az eszköz.
sztem a legjobb forma továbbra is a klasszikus laptopos felhajtható kialakítás, pl. mint a Vye mininotesz. juteszembe, az umpc-k miért a mobilarénán vannak, miért nem a ph!-n? a Vye ott votl, ez meg itt, az is egy hipermütyür (ultra mobile) hordozható pc és ez is.
én nagy fantáziát látok ebben a szegmensben, mondjuk személy szerint akkor már iknább 7-9" kijelző mint 4,8, az új eee 12 giga ssd-vel, xp-vel kellemes lesz. -
kavicssli
addikt
1-2 tesztet lelehetet volna futtatni...
-
Ez az első az ASUS A2H gépe óta, ami tetszik az ár/érték arányt is figyelembe véve
-
elit_hun
őstag
Ezen szerintem elmenne a WoW minimum-minimumon
Hát ez már egy indok, miért érdemes UMPC-t venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Újabb UMPC-t kaptunk tesztelésre, és ezúttal elégedett mosolyra húzódott a szánk.
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Assetto Corsa Competizione
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok