Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Sziasztok! Lejárt a jótállás 3 hónapja és most azt csinálja, hogy van amikor nem lehet bekapcsolni várok egy napot és utána ha nincs töltőn ráteszem és akkor bekapcsolható, eleinte 1-2ora várakozás elég volt most már kell egy nap. Gondolom az aksi. Valakinek ilyen tapasztalata? Szétszedésről videót nem találtam, gondoltam szétszedem és megmozgatom az aksit.
-
psg5
veterán
Sziasztok! Megjelent egy piros pixelhiba és nèha mintha beégés lenne, pl egy-egy oldal olvasàsa után. Megy tönkre a kijelző?
-
psg5
veterán
De a régi ptk még egyértelműbb volt!, úgyhogy nyugodtan követelheti az ingyenfutárt!
sőt a javaslatom az, hogy mielőtt visszaküldi ezt tisztázza. Én is így tettem és ingyen vitték, hozták.
Régi ptk:
"Ptk.309. §374 (1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével és a szerződésszerű állapot megteremtésével kapcsolatos költségek – ideértve különösen az anyag-, munka- és továbbítási költségeket – a kötelezettet terhelik. Fogyasztói szerződés esetében a felek ettől eltérő megállapodása semmis."
Kb mindegy, hogy régi vagy új ptk érvényessége alatt vásároltunk e szempont szerint. Erre írtam, hogy a régre már volt precedens (hivatkozva a ptk-ra) majd az újra is lesz.#3765) air: Nem. A vásárláskor aktuális jogszabályt kell alkalmazni.
-
psg5
veterán
válasz
Finkoo1980 #3759 üzenetére
Miért hajtanának és ki?
Igényérvényesítés menete: Eladó-Fogyasztóvédelem-Bíróság-Per
"Ezért gondolom azt, hogy egy gyártó, vagy forgalmazó elemi érdeke a korrekt ügyintézés, és a hibás készülékek gyors, és hatékony javítása... ezt nem a törvényeknek kellene szabályozni, hanem a piacnak!"
Ezen picit kuncogtamDe nagyon jó, hogy feltételes módban fogalmaztál.
A legtöbb esetben nem a gyártónál és a forgalmazónál vannak a gondok (amúgy sem velük vagyunk szerződésben) hanem az eladóval.
Bárcsak tényleg úgy működne minden, hogy hibás valami visszaküldöd kijavítják 2 nap alatt vagy kicserélik 3 nap alatt és mindenki örül. De jó is lenne...
Persze a kivételek erősítik a szabályt és mostanában én is csupa pozitív példával találkozom jótállásnál, csupán leírtam, hogy felesleges fizetni azért amiért nem kellene.
De szerintem itt már tényleg abba kellene hagyni, mert nem ebbe a topikba való, nem gondoltam, hogy egy sima tájékoztatásból ennyi kérdés felvetődne.
Javaslom, hogy ebben a topikban haladjon tovább a kérdések menete. -
psg5
veterán
válasz
expendables #3757 üzenetére
Anélkül is a jótállási és/vagy szavatossági igényedet tudod érvényesíteni. Lehet rosszul fogalmaztam az előző hsz.ben. De tényleg bocs hogy beleszoltam. Természetsen ha nem akarod nem kell érvényesítened az igényedet.
-
psg5
veterán
válasz
expendables #3755 üzenetére
Bocs, de ez netto hülyeség, mert attól, hogy garanciát ïrnak rá attól ugyanűgy a szavatossági és jőtállási jogszabályok vonatkoznak rá. Ha krumplifőzeléket ïrnának szavatosság he lyett akkor is az szavatosság, sőt ha nem adnak jótállási jegyet vagy "garipapïrt" akkor is vonatzkozik rá minden jogszabàly.
-
psg5
veterán
válasz
expendables #3752 üzenetére
Megnéztem, ezért írtam. Szavatosság àll mindenek felett...jótállás csak egy plussz. Garancia mint olyan meg jogszabályi szinten nem értelmezhető fogalmi meghatározás. De tényleg sorry ha belekotnyeleskedem...mindenki úgy intézi a "gariztatását" ahogyan akarja.
-
psg5
veterán
válasz
KTomi77 #3750 üzenetére
Nem is azért írtam, mert vitatta valaki csupán att láttam, hogy fizetnek a visszaküldésért. A legrosszabb a szervïzbe visszaküldeni, mert azok bármit mondhatnak/csinálhatnak hisz sosem a szervïzzel, hanem az eladőval vagyunj szerződésben, a vásárlőnak csak egy opció, hogy a szervízhes is fordulhat...bocs ha bealkalmatlankodtam. :-)
-
psg5
veterán
Az igazság az, hogy a vonatkozó jogszabály (új ptk) szerint az eladó köteles szavatossági időn belül az összes költséget állni, szállításit is.
Sajnos ezt nem sokan tudjuk és költünk a szállítgatásra...
(Amennyiben beigazolódik, hogy nem gyári eredetű a hiba, úgy természetesen kérheti az eladó a szállítási költséget, de addig nem)
Vagyis senkinek ne legyen kifogás, hogy költséges a jótállás intézése.
6(I):166. § [Költségviselés]
(1) A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a kötelezettet terhelik.
(2) Ha a dolog meghibásodásában a jogosultat terhelő karbantartási kötelezettség elmulasztása is közrehatott, a szavatossági kötelezettség teljesítésével felmerült költségeket közrehatása arányában a jogosult köteles viselni, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a kötelezett e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett.(/I)
Mondjuk az tuti, hogy az új ptk alapján is kell még precedens, de a réginél vagy egy tucat pert láttam amiben utólag is ki kellett fizetni az eladónak vevőre terhelt szállítási költségét. -
psg5
veterán
válasz
expendables #3354 üzenetére
-
psg5
veterán
válasz
expendables #3350 üzenetére
Kontakthiba lehet. Nem emlékszem, hogy teljesen be lehetett-e dugni a töltő kábelét a tabletbe, mert most teljesen nem megy be hanem lötyögve van, lehet, hogy valami beszolrult oda? Nektek kattanásig bemegy?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Egyszercsak a tableten se kép, semmi. Lehúztuk a töltőről és egyszercsak elment a kép és azóta töltőre rakva sem történik semmi. Ez mi lehet?
-
psg5
veterán
Valóban. Én minden kijelzővel rendelkező, fóliavédett eszközről le szoktam venni a fóliát, mégiscsak úgy az eredeti
Bár ha azt mondjátok, hogy ez nagyon sérülékeny, akkor hagyom, de ha nem extrán jobban mint más akkor leszedem.
#3202) fausto: Köszi, jogos a telefonról is így tűnt el
-
psg5
veterán
Köszi mindkettőtöknek.
Vagyis a második fólia nélkül olyan gyenge a kijelző, hogy nem éri el pl.egy telefonkijelző "ellenállóképességét"?
Azért amásodik fólia alatt is van légbuborék vagyis helyből azt gondoltam volna, hogy azért az nem rendeltetésszerű használatra vonatkozik csupán egy plussz, ideiglenes védelem.
(Tokban használjuk) -
psg5
veterán
Sziasztok! Hogyan lehet eltüntetni a főképernyőről a google keresősávot?
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Megjött a friss 79qci. Most töltöm. Tényleg ezt is érdemes 4-6 órát használat előtt tölteni, ahogy a használati írja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Majdnem 8 hüvelykes, egy kézzel átérhető, négymagos, IPS kijelzős, fém hátlappal felszerelt tablet érkezett hozzánk, amely nem nyújt ugyan semmi kiemelkedőt, de csalódást sem okoz.
● Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
● A warez minden formában tiltott!
● Alkalmazást keresel ? Kattints ide!
- Apple Ipad Pro 11 M4 256GB Wifi+cellular/Apple pencil pro/Apple folio cover/Gari 2027.05.21
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest