- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Glenda
addikt
Na, ennek a hozzászólásnak örülök, úgy látszik szépen is lehet véleményt cserélni, nem csak úgy, mint 5 hsz-sal fentebb.
Az UAC csak annyi, hogy 5 helyett 4 a default, az aero gesztusok igen, a sebesség természetes (az lenne a furcsa, ha ajánlott teljesítmény mellett az új rendszer lemaradtna, a memóriakezelés is ilyen, az indexelésről nem tudok nyilatkozni, a WDDM-ről sem, DX és IE pedig amúgy is mindig jön új Windows-zal.
"addig az volt a rutin, hogy minden mondat végén ctrl+s, mert bármikor fagyhat."
Én ezt a Win2k-nál vettem észre, úgyhogy egyértelműen az NT kernel javára írnám, persze mivel előtte a 9x vonalat használtam, lehet az NT is az 5.0-s verziótól lett stabil, bár kétlem; pont annyira összeszedett és jövőbemutató, mint most az RT.A Vista megvalósítása esélyes. Így is le voltak maradva, és még mindig negatívumként emlegetik az 5 éves különbséget a két rendszer között (holott ahogy te is mondtad, az xp sp 2 inkább volt új verzió). Talán nem véletlenül volt úgy Gates, mint Allchin utolsó Windows-za...
A ModernUI pedig fogyasztói eszközökre van. Valószínűleg mire nyugdíjazzák a desktopot átköltöznek a termelési szoftverek is. Az alapok láthatóak mondjuk a VS2012 kinézetén is. Szerintem ha kis lépésekben csinálják, fájdalommentes lesz.
Még annyi jutott eszembe, hogy a MS-nek egyszer már sikerült a kusza menürendszert elegánsan kiváltani, mégpedig az Office 2007-nél.
-
Glenda
addikt
Az xp lyukas volt mint az ementáli, ez mellett még jött a két vonal (NT és 9x) egyesítése. Szóval a körülményekhez képest jó volt, de arra még véletlenül sem volt jó, hogy a vállán elvigye a modern Windowsokat.
Egyrészt érdekes megnézni az xp-hez mennyi javítás jött ki, mennyire ostorozva volt abban az időben a MS a biztonság miatt és hasonlók. Másrészt a Vistát próbálták az xp-re építeni, de egyszerűen már nem volt elég. Végül Server 2003-ról indultak.
A Vistának egyetlen egy baja volt, mégpedig hogy megelőzte a korát. A Win7 gyakorlatilag egy Vista, minimális módosításokkal. Persze, egyetértek a fentebbi megjegyzéssel, az ördög a részletekben van elásva, de nem voltak annyira egetrengető változások, amik megindokolnák az ennyire különböző értékelést. Inkább arról van szó, hogy a Win7 amikor megjelent, az átlag gépek erősebbek voltak.
Az xp-nek az a szerencséje, hogy jött a SP2 meg hogy mosogépen is elfut.
Én csak azt sajnálom, hogy a fogyasztók nem értékelik a brutálisan jövőbemutató rendszereket. ME, Vista, 8. Ez nagy kár...
-
Glenda
addikt
Pedig idővel csak a metrós marad. Az a kérdés egyedül, hogy mennyire lesz rázós ez a váltás.
Én egyébként úgy látom, hogy a W8 volt a nagy váltás, ahogy a Vista is egy hatalmas pozitív váltás volt. Valószínűleg ezt le kell nyelni a Microsoftnak, viszont talán amolyan OS X féle évenkénti kis kiadás, 8.x tűnik valószínűnek.Mégegyszer, amit motorháztető alatt megléptek a Vistával, most a kozmetikában lépik meg. Az rohadtul bejött, az xp egy szégyenfolt a Windowsok történetében, a Vista meg talán a legjobb lett.
mod:
Pont a konklúziót felejtettem ki. Szóval én arra tippelnék, hogy a továbbiakban kevésbé durva változások lesznek, inkább csak finomítások. -
Glenda
addikt
Aki 50 pixelt le és balra nem tud elmozdítani, azt őszintén sajnálom. Remélem kikapcsolható lesz, feleslegesen foglalja csak a helyet.
A boot to desktop hasznos, az jöhet, de ennél a start gomb ügyetlenkedésnél a UAC-t látom újra. Az is nagyon szépen ki volt találva a Vistában, egy szinttel lecsökkentették a defaultot a 7-ben, és már mindenki nagyon boldog volt vele...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest