Hirdetés
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
macskea
őstag
Akkor még egyszer:
Amúgy meg értelmezd újra amit írtam, szeritem más szándékot feltételezel mögötte, mint ami valójában van (... gondolom ezt ebből...). Kezdtek kicsit paranoiásan viselkedni.
Részemről ezzel lezártam, tedd te is ezt.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
Az alapfelvetésre, ezzel kezdődik a cikk:
"az almás vállalat újfajta USB csatlakozójának"
Ez nem új fajta USB csatlakozó. Viszont remek melegágya a flémeknek, pláne ha még pár fanboy vagy hater alá adják is a lovat.
Lomha 8V kommentje:
"ez bizony egy jó találmány, akárhogy fikázzák az Apple antifanboyok"
Valóban jó találmány, de felesleges az Applenek tulajdonítani, még az "antifanboyoknak" is. Illetve felesleges azt sugalmazni, hogy jobban köthető az Applehöz, mint egy testszőleges apró csavar, amit bárhol megvehetsz, de történetesen egy almás termékben is benne van.
Bónusznak meg a végéről:
Ó, akkor minden bizonnyal lemaradtál FATtila78 egyik korszakalkotó kommentjéről, mondjuk nem itt eszközölte, de az MA-s aranyköpések között biztos megtalálod, nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ne posztolta volna.
Amúgy meg értelmezd újra amit írtam, szeritem más szándékot feltételezel mögötte, mint ami valójában van (... gondolom ezt ebből...). Kezdtek kicsit paranoiásan viselkedni.
[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
Tényleg jó cucc, csak nem az Apple találta ki. És kifejezetten nem vagyok almahater, de ez attól még bizony így van, és már előre félek, hogy pár ilyen félreértés majd mit hoz ki a haterekből, hogy megint lopott az alma, mindig lopott az alma, szóval jobb ezeket a dolgokat óvatosan kezelni, mert egy lavinát fog elindítani, és hallgathatjuk a hasonló faszságokat, mint hogy Steve Jobs személyesen találta fel az egeret, meg hasonlók. Az meg ugye senkinek nem jó.
-
mekker
őstag
Ha ez gravitációs elven működik, akkor továbbra is szenvedhetsz a hátlapival, mert függőlegesen nem hiszem hogy tökéletesen működne. (ugye a csatifelület nem pont középen van, így mozognia kell a nyelvnek)
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Lomha 8V
addikt
Ha belegondolok, hogy hányszor akartam a komplett gépet konkrétan kiba**ni a csukott ablakon, mert a hátlapi csatlakozóba nem akart bemenni az USB kábel... ez bizony egy jó találmány, akárhogy fikázzák az Apple antifanboyok.
-
macskea
őstag
De azért azt neked is el kell ismerned, hogy manapság gyakorlatilag minden telefonon (néhány butafontól eltekintve) van microUSB csatlakozó. Gondolom az a miniUSB-s másik telefon valami őskövület lehet. Azt a csatolót inkább csak PNA-kon lehet már látni, de azokon is csak azért, mert rendszerint ősöreg hardverre épül mint. Szóval kár vitatni, hogy egy microUSB-s töltőhöz vagy kábelhez nagyságrendekkel nagyobb valószínűséggel juthatsz hozzá bárhol, mint mondjuk egy lightningeshez vagy bármi máshoz.
-
törölt tag
Sosem volt olyan telóm, amihez mini USB kellett volna. Ettől függetlenül, 3-4db ilyen kábelt biztosan találnék itthon, mivel olyat is sok eszköz használ. Sőt, még autós töltőm is van ilyen csatlakozóval, mert a PNA -m mini usb -s. Iphone -ost viszont biztos, hogy nem találnék, mivel az semmi máshoz sem passzol.
-
-
BlackSoft
addikt
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
Matada2.3
veterán
hmm, végre
Finn the human
-
törölt tag
Igen, ezt már olvastam. De az egyik nem zárja ki a másikat. Biztos láttál már egy egységben, kettős csatolófelületet. Pl. USB3 -as, külső tárakhoz használnak ilyet. Az Iphone esetében az adatkommunikációs csatlakozó maradhatna egyedi, míg a tápellátás szabvány mikro USB -s. A gyári kábel csatlakozója tartalmazná egy egységben mindkettőt, de ettől függetlenül, kizárólag töltés céljából, lehetne szabvány mikro USB -t használni.
-
BlackSoft
addikt
Ez nekem tetszik, sokszor volt már gondom, lehetne minden eszközön ilyen USB csati
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
peti85
senior tag
Az nektek is feltűnt, hogy a kamera képén kívül fordítja meg a videóban a csatlakozót? Meg mintha egy kicsit fel is lenne gyorsítva. Nem azt mondom, hogy lehetetlen megcsinálni, de ez a videó konkrétan kamu szerintem.
HP Elitebook 8560w DreamColor | Pixel 8 | Samsung Watch 5 Pro LTE | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX
-
negyedes
addikt
válasz Döglött Róka #17 üzenetére
annyi kulonbseggel hogy a c semmivel nem kompatibilis. juppi.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
törölt tag
Nincs itt semmilyen terelés. Ez jottányit sem változtat azon, hogy jobb lenne, ha a mindkét oldalával csatlakoztatható USB csatlakozó helyett, az Apple szabványos csatlakozó felületet használna. Ugyanez vonatkozik minden gyártóra. A Tabokat ne keverjük bele, mert hardvertől függően azok akkumulátora már igényelhet az USB 5 Voltjánál nagyobb töltőfeszültséget, amit nyilvánvalóan nem lenne szerencsés USB aljzattal megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
Bobó_20
aktív tag
Gondolkodtam egy hozzászóláson, ami megemlíti a piktogramokat, meg a molylepkék intelligenciáját, mindezt Apple-től függetlenül, de inkább hagyjuk...
-
macskea
őstag
válasz #06658560 #54 üzenetére
Figy, szerintem maradjunk annyiban, hogy jobban tisztában vagyok ezekkel a fogalmakkal, mint te. A kifáradás az az ismételt igénybevétel hatására történő törés. A túlterhelést már nem ennek kapcsán írtam, de ha nem folyamatosan a fogást keresnéd rajtam, minden bizonnyal észrevehetted volna. A kifáradáshoz is tartozik egy határfeszültség, amit ha nem lépsz túl, akkor nem lép fel ez a jelenség. Nyilván ez a feszültség alacsonyabb annál, mint ami azonnal törést vagy maradó alakváltozást okoz. Ez a folyáshatár illetve a szakítószilárdság (fordított sorrendben).
De tudod mit? Neked úgy látom nagyon fontos, hogy igazad legyen, tessék, megadom. Neked van igazad, a minden tekintetben kisebb mikroUSB erősebb mint a hagyományos "nagy".
Szép hosszú hétvégét! Részemről ezt a meddő vitát lezártam, és reménykedem benne, hogy nem hidakat tervezel nulla huszonnégyben.
-
törölt tag
Inkább azt lenne jó meglépni, hogy végre mindkét oldalon C típusú csatlakozó legyen, csak ilyet sajnos nem fog az Apple csinálni, mert nekik a kis cége a kábelnek az egyedi. Két A csatlakozó aljzat helyére odaférne 4-5-6 C típusú, illetve vékony cuccokba is könnyebb lenne aljzatot építeni (ultrabook, tablet). Kb semmi nem indokolja az A csatlakozót már manapság.
-
törölt tag
Besorolhattok "abba" a bizonyos kategóriába, mivel én droidozok, de próbálom a praktikusság szempontjából nézni és sztem ez nem sokat változtat a leggyakoribb szitun (legalábbis amivel én találkozom).
-Srácok, merülök! Tud vki segíteni?
-Persze, itt egy mikro usb kábel, dugd rá a laptopomra!
-Öööö....De ez egy Iphone!
-Ja, bocs! Akkó le fogsz merülni.
Szóval ha van kábel, akkor jó, hogy fordítva is csatlakoztatható, de az lenne a tuti, ha a teló felőli csatlakozója nem lenne gyártóspecifikus. -
törölt tag
Szerintem a kifáradással mint jelenséggel nem vagy tisztában, mit is jelent. Nem, nem túlterhelést.
Az inercia csak egy kérdés, az erőkar is fontos. Valamint itt nem a külső fém házzal van a gond, a vezetékekkel, amik nem vastagabbak, többek, ellenben mozognak non-stop. Kifáradás, még ha kis terhelés is.Láttam már elég csatlakozót, ami bizony eltört, mert azt a kis mozgást is megszenvedte, ami ott adódott, nem úgy, mint amekkora itt van.
[ Szerkesztve ]
-
dezs520
senior tag
...édes istenem ...mikor regeltem az oldalra,mindig azt hittem,a rangokhoz társul egy bizonyos "bölcsesség,tapasztalat,stb"...de az ilyen kommentek után...látom rosszul gondoltam
Basszus gyerekek,itt tényleg nem írt senki semmi féle szabadalomról,meg feltalálásról,csupán egy apró figyelmesség a gyártótol....[ Szerkesztve ]
-
macskea
őstag
válasz #06658560 #49 üzenetére
Ha ha ilyen jól megy a szilárdságtan, akkor akár rögtön meg is határozhatjuk a "nagy" és a "kicsi" USB csatlakozó külső fém házának másodrendű nyomatékát, ha komolyan akarunk vitázni a témáról, kelleni fog.
A kifáradásban lehet igazság, de mivel kifáradásra lehet méretezni (illik is mindent), ezért ettől nem félek. Egy kábel pl.: milyen sok hajlító igénybevételt elszenved, meg még ki tudja mit nem, mégis többnyire nincs velük baj. Rég volt, amikor a LEVIS walkam fülhallgatójának eltört a kábele a jack dugó mellett. Ráadásul ennek a fém keret által védett lapnak eléggé korlátozott a mozgástartománya (épp az USB aljzat és csatlakozó többé-kevésbé illeszkető fém házai miatt), nehéz túlterhelni, túlzottan deformálni. Nem lesz vele baj, nyugi.
-
Touch-ko
őstag
"Erre csak annyit reagálnék, hogy bagoly mondja....."
-ezzel mire gondolsz?
"Nem vagyok troll, szerintem keresgess egy kicsit, nem igazán szoktam ilyet csinálni, de ez akkor is érdekes. Abban pedig biztos vagyok, hogy le lesz ez védve, utána pedig majd verik a mellüket, hogy ők voltak az elsők, de részemről ennyi."
-Miert vagy olyan biztos, hogy le lesz vedve? Tok egyertelmu, hogy nem ok az elsok, nem ok fejlesztettek ki.. Se a cikk se az Apple nem mondott ilyet. Honnan szerzed az infoidat az Apple jogi lepeseivel kapcsolatban? Tenyleg eddekelne.Addig amig ezekre egyertelmuen nem tudsz valaszolni, addig csak fikcio illetve kicsiny buksid szulemenye..
-
macskea
őstag
válasz #06658560 #46 üzenetére
Nekem viszont fogalmam sincs mire gondolhatsz, mert amit én mondok, az úgy van. A nagyobb USB erősebb és ez által stabilabb, tartósabb. Ezt azért elég könnyen be lehet látni, ha gyerekkorodban másztál fára. Nem tudom mire lehet másra gondolni, de kíváncsian várom, hogy elmondd.
-
Apró örömök az életben, ha egy ilyen piciny dolog megkönnyíti a használatot.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
macskea
őstag
válasz #06658560 #42 üzenetére
Ha mind a kettő ugyan olyan csodálatos, a nagyobb erősebb. Ha mind a kettő ugyan olyan ratyi, a nagy erősebb. Ha a nagy ratyi, a kicsi csodálatos, talán ugyan olyan erősek. No replacement for displacement. If you know what I mean.
-
bagkri01
őstag
Erre csak annyit reagálnék, hogy bagoly mondja.....
Nem vagyok troll, szerintem keresgess egy kicsit, nem igazán szoktam ilyet csinálni, de ez akkor is érdekes. Abban pedig biztos vagyok, hogy le lesz ez védve, utána pedig majd verik a mellüket, hogy ők voltak az elsők, de részemről ennyi.samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
macskea
őstag
válasz #06658560 #39 üzenetére
Már csak a lemez ház mérete is minimum kétszer akkora, mint az USB-C esetén.
Úgy érzem, ez az új USB kialakítás kb annyira lesz stabil, mint a microUSB most. Azzal összevetve a "régi" USB meg kb olyan mint a vasalt beton.
-
macskea
őstag
-
törölt tag
Mi ebben a stabilabb ahhoz mérten? A közepe vékonyabb lapon rögzül, ha nem jól áll, könnyebb törni, elhajlítani, s akkor kuka az egész csatlakozó, worst case hazavágja a másik oldali elemet is, ami egy Macbook air kis számosságú USB portjait figyelembe véve nem nagyon jó hír.
-
dsr
senior tag
Apró dolog , de tetszik
-
ZooLee
senior tag
Mert hirtelen feltalaltak a C-szabvany bejelentese utan, mikor lett volna ra cca 15 evuk. Ezert spanyol viasz.
Nem találtak fel semmit, a hír arról szól, hogy várhatóan a saját kábeleik ilyenek lesznek. Amúgy meg az USB-C-vel még pár évig sokat nem érsz, amíg tömegesen el nem terjed mindenhol, ezt pedig azonnal használhatod.
(#24) halkowEddig is meg voltam nélküle, Mac-et meg nem minden anyuci kedvence engedhet meg magának... amúgy se lenne rá szükségem
De egy olvasás-értés tanfolyamra igen, mert a hírnek semmi köze a Mac-ekhez, az "anyuci kedvence" kijelentést meg inkább nem is minősítem...
(#29) bagkri01: Hűha, micsoda találmány
Itt van belőle egy pár darab, bárki számára elérhető, de az apple majd jól levédi más "találmányát", innováció nevén és adja 10X-es áron. Szokásos apple taktika.Légy szíves keresd meg a cikkben a "találmány" és a "levédetés" szavakat. Ha véletlenül nem találod meg, akkor meg jobban járnánk, ha trollkodás helyett valami értelmeset szólnál hozzá.
Döbbenetes, hogy egy egyszerű hírből milyen köpködést tudnak keríteni a haterek.
-
BoC1ka
senior tag
Most ebben mi a szánalmas? Eddig a rendes végű usb töltőt kaptál a telódhoz, az új telefonokhoz pedig olyan kábelt kapsz, amelyet bármilyen irányban beledughatsz a töltőbe és a gépbe.
Kb erről szól a hír. semmi innováció semmi viasz semmi semmi. Egy kényelmi ficsőr. Mekkora gyökerek de tényleg.
YNWA
-
aelod
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
Megoldható a dolog, de a csatlakozó élettartama és megbízhatósága nagyon függ majd az anyaghasználattól és a gyártástól és persze a design-tól, hiszen ott középen kb. 1-1,5mm-es vastagságban kell prezentálni egy megfelelő szilárdságú kétoldalas csatlakozást.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Cilindrik
aktív tag
Úgy látom egy szimpla USB kábeles hírből egy "szarazepől és amugy is drága és nem is kéne" topic lesz.
Én egymás mellett haszálok micros usb-t és lightning-ot, namármost az utóbbi ezerszer kényelmesebb.
-
bagkri01
őstag
Hűha, micsoda találmány
[link]
Itt van belőle egy pár darab, bárki számára elérhető, de az apple majd jól levédi más "találmányát", innováció nevén és adja 10X-es áron. Szokásos apple taktika. Elnézést a fanoktól, de ez már nem az első ilyen húzása a cégnek.....gondoljunk csak a lekerekített sarkú téglalapra, szánalmas és nevetséges egyszerre.[ Szerkesztve ]
samsungI600>tmobile pulse>nokiaE52>se xperia mini>nexus s>acer liquid gallant duo>JiayuG3>WayteQTalk5H(MIUIbyKelzsoca)>Xiaomi Hongmi 1S>lumia 535>Lenovo A6000>Meizu M2 Note
-
Touch-ko
őstag
válasz Dark Archon #23 üzenetére
Ez nem gondolkodas kerdese..
Megkonnyiti a felhasznalhatosagot es az eleted, meg ha minimalis esetben is. Errol van itt szo..
-
Cyberpunk
félisten
Nos mivel a szabványosítás megöli a saját csatlakozókat, legalább kihozzák mit lehet az USB-ből.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
halkow
őstag
Eddig is meg voltam nélküle, Mac-et meg nem minden anyuci kedvence engedhet meg magának... amúgy se lenne rá szükségem
Alcatel onetouch idol2s the king
-
addikt
Még ennyit se kelljen gondolkodnia az amerikainak
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
macskea
őstag
A látottak alapján ez jobban tetszik, mint az USB-C. Mondjuk ott további előnyök is vannak a megfordíthatóságon kívül, de ez stabilabbnak tűnik.
-
aelod
veterán
Na az Alma megint feltalálta a spanyol viaszt.
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
Fr0z3n
őstag
+1, ezt akartam írni.
(#19) következő nem droid lesz
[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
Mert hirtelen feltalaltak a C-szabvany bejelentese utan, mikor lett volna ra cca 15 evuk. Ezert spanyol viasz.
Mellesleg jo konnyu lesz beletorni a csatit a gepbe, mivel ez nem fog olyan jol rafekudni a nyelvre.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
tomistarkapi
tag
mint egy falat kenyér
-
Cilindrik
aktív tag
"Az iPhone 6 Lightning kábele egyes források szerint fordítva is bedugható lesz az A típusú USB portba, így teljesen megfordíthatóvá téve a kábelt."
http://beszeljukmac.com/index.php/weblog/comments/ujfajta_lightning_kabelt_kaphat_az_iphone_6/
Én ugy értelmezem hogy a középső müanyag elem amin a lábacskák vannak az fog "mozogni" attól függően hogy illeszted a porthoz.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
Pár napja volt hír az USB-C szabvány, most akkor ez ugyan az? Vagy az Apple megint külön utakon jár?
-
w333
félisten
LOL ... ezt nem is értem hogy miért nem az összes USB és Micro USB miért nem egyforma mindkét oldala szóval hogy bárhogyan lehessen csatlakoztatni ?
(#9) -FreaK-
Külön utakon jár ... vagyis ők találták ki elsőként
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Döglött Róka
veterán
válasz korpicschess #4 üzenetére
Mint az illatositott wc-papir!
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
És aki nem vesz Macet, jól megszívja.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
korpicschess
veterán
Az ilyen dolgok pedig igenis fontosak.
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
BoC1ka
senior tag
Az apró dolgok amelyek könnyítik életünk. Tetszik az ötlet
YNWA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Bittorrent topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple iPhone 14 Pro billentyűzet tok
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Csere-Beszámítás! Paidashu 10600MAH , 22.5W Gyorstöltő powerbank!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest