- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
Roadhammer #107 üzenetére
Még a plus is nagyon hurka a mostani telefonomhoz képest.
A phabletek között átlagosnak mondható csupán a plus aksiideje.
-
CB
senior tag
válasz
buvartacsko #117 üzenetére
De a lényeg az, hogy a lehetőség megvan, de nem kötelező használni! Ha te nem akarod, nem használod. Érted????
Én csupán arra akartam rávilágítani, hogy szerintem jó dolog, örülök, hogy egyre több gyártó lehetőséget ad a használatára.
-
assemble
addikt
válasz
buvartacsko #113 üzenetére
Agyhalal.
(a tobbi kommentek kozott masik kollegaktol is voltak gyongyszemek, de ez mindent vitt) -
törölt tag
válasz
Ezt a kommentet most elmentjük, s majd meglátjuk a nagy iphoneos ne mondják meg nekünk mennyire fogják a seggüket a földhöz verni örömükben, amikor bejelentik a semmivel nem kompatibilis változatot. Csak nehogy te is köztük légy!
-
Nem tudom mi tortent az emberekkel. Tegnap leirtam a 650 topikba (mivel tobben irtak nekem priviben emiatt) a 650 es a p9 lite kozti kulonbsegeket es azonnal betamadtak. Ki is szedettem vegul. Pedig teljesen fuggetlenul az aratol irtam le a tapasztalataimat.
Meg ha leirtam volna a sajat velemenyem, hogy ha a p9 lite 70 ezer, akkor a 650 kb 20 ezret er akkora nagy nulla hozza kepest, meg megertettem volna. De semmi ilyen nem tortent.
-
CB
senior tag
válasz
Nem értem a válaszaidat, ill. a reakciódat. Na mindegy......
-
buvartacsko
addikt
ez nagyon szuper, és szerencsére nektek, akiknek ez nagyon fontos funkció, egyáltalán nem kötelező iPhonet venni, sőt tovább megyek, nem fontos foglalkozni azzal, hogy nekünk milyen szar, mert ez nem tudja. jaj szegény mi! megyek és tele sírom a párnám amiért ez a gonosz apple nem csinált még vezeték"nélküli" töltést a telefonba.
kár, hogy ehhez is ugyanúgy bele kell dugni a vezeték nélküli részt az adapterbe, azt meg a falba. a watchomban van ilyen töltés, és semmivel se kényelmesebb mint az iPhonet belecsúsztatni napi 1x a dokkolóba...
úgy lehet tényező, hogy sokkal lassabban töltené fel a qi töltés a telefonomat, mint az iPad töltő...
én legalább nem tartom egész álló nap töltőn a telefonomat, napi 1x 1 órára nagyon elég.
akinek ez nagyon kell, az vegyen lumia 650-et, ha már az a világ legjobb telefonja.
-
CB
senior tag
válasz
buvartacsko #110 üzenetére
"Amúgy vitán kívül, szerintem nincs értelme ilyen veszteség mellett a vezeték nélküli töltésnek egy telefon mellett."
Szerintem sem érdemes vitázni, viszont véleményem van.
Az, hogy a qi töltésnél van veszteség, nem kétséges, de egy olyan világban, ahol a szinte minden vezetéken van egy tápegység, minden háztartási gépen világítanak a ledek és folyamatos készenlétben vannak, az autók motorja jár a kereszteződésben, és még lehetne sorolni, kár ezen lovagolni, mert csak képmutatás.
A qi töltésnek is megvan az a felhasználói módja, ahol rendkívül jól használható, mint pl. nálam a munkahelyen. Sokszor, kevés időt töltök íróasztalnál, majd fel, irány a műhely, másik iroda, majd vissza az íróasztalhoz, majd újra fel, irány a műhely. Ha mindig dugdosnám a telót, akkor a csatlakozójának annyi. Így csak leteszem, majd felveszem, közben töltődik a teló, és mindig szinte fullon van.
De lefekvéskor - mikor betalálok sötétben a hálószobába - sem kell a dugóval bénázni. Csak ráteszem a töltőre, és kész.
Aki úgy gondolja, hogy az életét könnyebbé teheti, az örül, hogy a telefon fel van készítve, akit nem érdekel, az meg nem használja majd. Azt viszont pozitívnak kell tekinteni, hogy a telefon gyártók lehetőséget adnak a használatához. -
buvartacsko
addikt
Én az iPhonet nem tudom mert nincs benne ilyen lehetőség, de a Watchomat tudom.
Amúgy vitán kívűl, szerintem nincs értelme ilyen veszteség mellett a vezeték nélküli töltésnek egy telefon mellett. Inkább kábel és gyorstöltés. Pont ezért tetszik a 1+3T is, de az 6s-emhez is egy 2.4A-s iPad töltőt használok, hogy gyorsan menjen bele a kraft.
-
Wesder
titán
válasz
buvartacsko #106 üzenetére
NFC-s ezköz pàrosítàs is működik, vagy csak a fizetés?
-
válasz
buvartacsko #106 üzenetére
A lumia 650-et is tudom vezetek nelkul tolteni.
-
Ez most nem igazan ertem, az iphone-ban eddig nem volt ilyen lehetoseg? A lumia 650-ben is van nfc.
-
.Szaki.
addikt
Nyugi, én is nagyon sokat őrlődtem anno, megéri-e egy tesztért kifizetni egy halom pénzt, de ennél olcsóbban nem fogsz kapni Almát, és érdemes még olyat venni, ami kap még egy darabig frissítést, tehát ebben az esetben az 5S-től indulni felfelé, mert úgy nyilván nem fogod tudni átélni az "iOS érzést", ha már az App Store nem enged letölteni semmit, mert elavult rendszer van a telefonon. Egyszer úgyis ráveszed magad, csak lehet eltelik még 1-2 év.
Nekem így volt.
-
Wesder
titán
válasz
Roadhammer #101 üzenetére
Nem, nem úgy mondtam. Miért is lenne szégyen iPhone-t hasznàlni?
-
joey04
titán
válasz
Roadhammer #101 üzenetére
Magából a rendszerből nekem sem. Hardveresen egy jóval bikább akksi meg értesítési led viszomt igen.
-
Roadhammer
tag
Ezt úgy mondod, hogy természetesen maradnál droid fronton, mintha szégyen lenne iPhone-t használni. Először mindenki csak kipróbálja, aki évek óta androidot használ. Én is így voltam vele. Aztán azt vettem észre, hogy egyszer se idegesített fel a telefon, mindig azt csinálta, amit akartam. Utána arra jöttem rá, hogy amit az android tud, ez meg nem, vagy körülményesebben, aztöbbé nem érdekel. Semmi nem hiányzik már az androidból.
-
-
.Szaki.
addikt
Abszolút megéri ennyiért az 5S, szolgáltatónál "0 km-rel" is elhozható. Persze ember függő, hogy kinek melyik platform a kényelmesebb.
Nekem volt badám, WP-m, Androidom és most az iOS, tehát tulajdonképpen kijelenthető, hogy az összes valamit számító platformot kipróbáltam már és messze az iOS a legkényelmesebb. Remek a felhasználói élmény, a telefon minősége, az, hogy nem akad meg egyszer sem, jól van megcsinálva/összerakva. Na meg hogy egy három éves telefonra folyamatosan jönnek a frissítések is szimpatikus. A fülhallgató remek, az első telefon aminél nem az volt az első, hogy equalizert keressek és nem is kell, nagyon szépen szól gyárilag.
Ismerős és baráti körömben nagyon sok iPhone van, nem túlzok ha azt mondom, hogy a többségnek az van, van aki még 4S-t használ és semmi baja. Legjobb barátom járt kétszer úgy, hogy kontakt hibás lett a lightning csatlakozó, szerintem nem is a telefon hibája volt, de mindkét esetben kicserélték a telefont. Ez szerintem nem kicsit korrekt.
Hazudnék ha azt mondanám, hogy nem kellett egy-két hét mire átálltam az iOS logikájára, de logikus az egész. Ki kell próbálni, engem megvett az Apple kilóra, biztos, hogy ha váltok az is Apple lesz, és ha az is beválik, akkor addig amíg van iPhone.
Ennél olcsóbban nem fogsz tudni iOS-t kipróbálni az tuti, ha meg nem tetszik eladod és használod tovább az Androidot. Kinek mi válik be.
-
Wesder
titán
válasz
buvartacsko #93 üzenetére
Értem, szóval az én hibàm hogy a fizetésem felét nem akarom egy hasznàlt 2-3 éves készülékért kiadni, mert lehet hogy kidobott pénz lenne
-
Roadhammer
tag
Én anno Galaxy S5 mellé vettem 5S-t, de végül nem tértem át iPhone-ra, mert valami zavart, bár nem tudtam, hogy mi. Mikor iPhone 6-ot vettem, akkor már nem zavart semmi. Rájöttem, hogy az 5S-ben a nagyon kicsi billentyűzet volt annyira frusztráló, hogy nem maradtam az iPhone mellett. Aztán eladtam az S5-öt, és megmaradt az iPhone 6. Aztán nem is tértem vissza az androidra.
-
Chiftain
aktív tag
Ha csak kipróbálni veszed akkor nem buknál rajta sokat. 1-2 hét alatt simán meglátod hogy hajlandó vagy-e maradni vagy visszatérsz a droidra. Annyi idő alatt nem változik nagyon az ára, és el tudod adni. Ha pedig beválna akkor nem volt kidobott pénz! De amúgy igen magas az ára. Elég jól tartja is...
-
-
Chiftain
aktív tag
Hát ios 2.0.1 óta vagyok iphone-os. Nem használtam androidot. Mivel volt a családban és ott nagyon hamar sikerült meggyőznie arról hogy inkább maradok ezen a vonalon. Persze ehhez az is kellett hogy az ios hozza azt a színvonalat amit felállított! A legújabb androidokat nem ismerem. De nem fogok váltani mostmár, mivel teljesen berendezkedtem ios-re illetve mac os-re. Nem kevés pénzt fektettem alkalmazásokba, mindenem az apple ökoszisztémához kapcsolódik. Egyáltalán nem tartom lehetetlennek hogy a legújabb android egy "drága" telefonon stabil és jól működik. De ezt mostanra sikerült elérniük ha sikerült. Az ios a kezdetektől fogva ilyen.
Említed Te is a támogatást, de igazából a google referencia telefonjain kívül nem sok frissül azonnal és kap 2-3 év múlva is frissítéseket. Azért ha veszek egy iphone-t akkor 2 év múlva nem egy elfeledett modellt tartok a kezemben amire már a gyártó nem is emlékszik. Semmilyen frissítést nem kap, és most nem csak a csillivili dolgokról van szó hanem adott esetben biztonsági frissítésekről.
De meggyőzni nem akarok senkit. Mivel vannak akiknek egyszerűen nem fog bejönni akármilyen okból. Vagy úgy jártak mint én, hogy kezdetektől androidosok és már nem éri meg váltani. Vagy élvezik és szükségük van a szabadságra... -
Wesder
titán
Értem én hogy ott pöcre megy minden, de ezeket kb 2.1-es droid óta hangoztatjàk, amikor még tényleg elég gàz volt hogyha nem a legújabb droidot vetted. Ezért kicsit ebben kételkedem, de elfogadom hogy rossz tapasztalatod volt és hogy màsoknàl mit tapasztaltàl. A tàmogatàs részéről meg annyit tudok mondani hogy ott a Nexus/Pixel 2 évig tàmogatjàk, vagy itt a MIUI, elég sokàig tàmogatjàk a készülékeket. Tekintsünk el a HW-től, és ha OS szinten nézzük ma màr nem hiszem hogy egyik jobb, vagy rosszabb lenne mint a màsik
Köszönöm a kommentedet
Joey04
Köszönöm az összehasonlítàs, bàr kicsit kellemetlen volt olvasni hogy "Ha az enyém sz@r, akkor az iPhone is így úgy sz@r" mert ez nem igaz. Vannak gondok MIUI alatt is bőven, ezeket nem vonom kétségbe, valószínűleg megtanultam ignoràlni és együttélni velük az 1.6-os Droid óta -
joey04
titán
Nagy az árkülönbség, de indokolt is szvsz. Röviden ennyi.Amúgy meg csak a sablonos dolgokat tudom rá mondani, hogy gyorsabb, szebb, stabilabb. de hiába mondom, hogy 2 hónap alatt 2x újraindult, mert rá lehet vágni (nem feltétlen te), hogy "nekem nem", meg belinkelni, ahogy szarrá fagy az iphone. Hiába mondom, hogy dadog még a böngészés is, rá lehet vágni, hogy de az atom stabil, meg belinkelni videót, ahol az iphone-on szaggat. hiába mondom, hogy érezhetően gyorsabban indul minden, rá lehet vágni, hogy nem azon a pár másodpercen múlik az élet. hiába mondom, hogy 2gb rammal sokkal több minden maradt memóriában ios-en, mert akkor rávágják, hogy miui miatt, és használjak főzött romot, meg cm-et meg stb. hiába mondom, hogy az ujjlenyomat-olvasó jobb és pontosabb mert jön valaki, és azt mondja, hogy nála 10/10 és azonnal feloldja. hiába mondom, hogy mekkora gáz, hogy már 2x is órákra megakadt a gmail és cseszett betölteni a leveleket, míg böngészőből és outlookból frissített azonnal, mert azt mondják, nem vagyok én üzletember, hogy ha pár órára email nélkül maradok, akkor leég a ház (restart is volt, és a vicc, hogy ahogy mondtam böngésző meg outlook frissített meg ipaden a gmail app is). Az már csak hab a tortán, hogy ha éppen működik a gmail, akkor is iPaden a hivatalos google által kiadott gmail app minden esetben korábban jelez, igaz itt valóban csak max 1 percről beszélünk, de akkor is ciki. A leginkább az csapta ki a biztosítékot, hogy egyszer restart után nem fogadta el a kódomat és rákeresve kiderült, hogy igen, ilyen előfordul... de erre is lehet biztos valamit linkelni valami iphone-os hibáról. ezen kívül tengernyi apró bug van ami a mindennapi használatot nem befolyásolja, csak a komfortérzetbe zavar bele. de erre is lehet hozni, hogy az ios 10 bugzik, ami igaz is, de még így is kevésbé. Ami még plusz ios-en a mentési rendszer és az azonnali frissítések.
De az tény, hogy teljesen jól használható és szerethető készülék a note 3 (ez van nekem), ennyiért nagyon jó vétel volt, csak azt mondom, hogy iPhone-nál az értékrendemet alapul véve bizony indokolt a felár, mert van annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ami megfogott, az az üzemidő. Az mesés, azzal teljesen elégedett vagyok. De ez is érdekes, mert családban van Kate meg Kenzo (utóbbi az enyém) és előbbin bizony előfordul, hogy beragad egy alkalmazás és így "csak" átlagos üzemidőt hoz. Nálam ilyen nem volt soha. Hogy mégis miért vettem? Egy, mert érdekel, kettő, mert nem szeretnék annyi pénzt telefonra költeni amennyibe az iPhone kerül, még ha szerintem meg is éri az árát. De visszavágyom iPhone-ra, amikor az iPadet a kezembe veszem, akkor azért érzem, hogy igen, az ios az igazi.
BTW droid vonalon viszont teljesen felesleges szerintem csúcskategóriát venni, mert ott nem igaz, hogy annyival jobb, amennyivel drágább.
-
Chiftain
aktív tag
Hát például abban nyújt többet hogy itt minden működik. De tényleg. Itt ha megnyitok egy alkalmazást akkor az megnyílik, nem fagy le nem lép ki stb. Nekem bevált a rendszer mert brutálisan stabil. Nekem ez az első számú elvárásom, minden csak ezután jön. Ha telefonálni akarok akkor telefonálok, ha sms-t akarok írni akkor írok egyet. Az iphone akksija 2 évesen pontosan annyit tud mint 2 naposan. Legalább 3-4 évig támogatás van a készülékre. Biztonságos a rendszer, ezt nem fogják feltörni neked a bevásárló központban 5 méterről mert NFC-d van ami nélkül ugye nem tudsz teljes életet élni... Teljesen alap dolgok és nem 1x látom hogy páran hogy szenvednek az androidos telefonokkal. Sorozatos lefagyások, random újraindulások. Akadozó nehézkes rendszer. Van olyan kollégám aki nem tudja beállítani a telefonján hogy felcsatlakozzon 3 vagy 4G-re, egyszerűen nem hajlandó rá a telefon... sorolhatnám estig. De rögtön hozzá is teszem hogy ezek egyedi esetek nem hiszem hogy minden androidosnak egy küzdelem az élet. Nem való mindenkinek mert valóban zártabb mint egy android. Akinek nyitottság kell, az meg se próbálja mert meg fog őrülni. Meg ugye vannak akiknek bántja a szemét a 400 ppi-nél kisebb képpontsűrűség. Vagy nem tudják elfogadni hogy nincs tele valóban új technológiákkal amiket aztán sosem fognak használni. Vagy esetleg fél hogy kiutálják a baráti társaságból mert 8-nál kevesebb mag van a telefonjában. De mindenkinek más a fontos. Androiddal lehet hogy mindent lehet, de nem mindig. Az ios meg amit tud azt mindig tudja, ha esik ha fúj...
Amúgy egy 30 ezres androiddal nem biztos hogy fair az összehasonlítás, de erölködés nélkül felveszi a versenyt bármelyik androidos high end készülékkel!
-
Wesder
titán
Mennyi is az àrkülönbség? Nem kell itt flame-elni, meg lehet ezt beszélni kultúràltan is. Nem azt mondtam hogy a Xiaomi jobb, hanem hogy az àtlag igényeket az is kielégítheti. (Így feltételesben talàn jobban érthető mit szerettem volna mondani.)
Szerk.
Én olyan ember vagyok, akit meg lehet győzni érvekkel, és elfogadom a negatívumokat a kedvelt màrkàval illetően, hisz csak egy hasznàlati tàrgy, ami szàmomra lehet jó, míg màsnak nem. -
joey04
titán
hú 2 hónapja xiaomit használok iphone után, órákig tudnék mesélni miben jobb az Apple. De úgysem értenél egyet, meg csak flame alakulna ki. Abban egyetértünk, hogy a minimális igényeket ha nem is 30, de olyan 50-55k telefon is ki tudja elégíteni. De ugye a trabant is elvisz A-ból B-be.
-
Wesder
titán
Nem kötekedésből, de amire az emberek 80-90%-a hasznalja a telefonjàt, arra egy Redmi 3 is elég lenne. (Most tekintsünk el a B20 hiànyàtól mert van B20-as is.) Hívàs/SMS Face/Messenger/Viber Böngészés kombót màr a 30 ezres kategória is teljesíti. Ezzel nem az Apple ellen beszélek, csak érdekelne az a "felhasznàlói élmény" amiben az Apple ezekben többet nyújt. Nem trollkodok, komolyan érdekelne.
-
Szerintem ez csak spekuláció, nem lesz semmi más,csak S7 &S7P a kötelező fejlesztésekkel.
Ha vissza olvas az ember a sima hét vagy a hatos szériánál milyen elképesztő innovációkról szóltak a nagyérdeműek ... és lám csak a kötelező dolgok valósultak meg.
-
Chiftain
aktív tag
Tipikus androidos hozzáállás!
Legyen 8k kijelző 5-6 collon, a 8 magos 2-3 GHZ-s soc meg kiolvad a telefonból, a 6 giga ram meg 5-7 sec alatt fogy el teljesen. De szerencsére az apple van lemaradva mindenben... érdekes! Azt hadd kérdezzem már meg hogy a VR-t mennyire használod ki a mindennapokban? Gondolom a nap 24 órájában a fejedre szigszallagozott galaxy s7-el járkálsz... ja meg persze kizárólag NFC-vel fizetsz, illetve kizárólag NFC-vel kommunikálsz más eszközökkel.
Az i7-et bármikor odamerem tenni bármelyik androidos zászlóshajó mellé, semmiben nincs lemaradva! Csak az ilyen specifikáció fétisesek vannak meghatódva maguktól hogy nem hagyták magukat átverni, a csúnya apple által. Mert az apple le van maradva... Majd szólj hogyha bármelyik androidos szuper telefon ilyen hardware-el tud olyan felhasználói élményt nyújtani mint egy iPhone. Majd akkor lehet szó arról hogy a konkurencia utolérte az apple-t. Addig itt semmiféle lemaradásról nincs szó... -
assemble
addikt
Nem igazan velemeny kerdese, tenyekrol beszelunk, tenyeket soroltam fel. Displaymate szerint a legjobb mobilkijelzok az uj Samsung-okban vannak (S7, Note 7), amik mind OLED alapuak, szoval ezt benezted
Felbontasban nagyon le vannak maradva folyamatosan, konkurens gyartoknal 3 eve volt akkora felbontas a kisebb modellekben (<5"), amik amugy fele annyiba kerultek (peldaul Nexus 5), mint nekik most a nagyobban.
A tobbivel pedig lenyegeben annyit mondasz, hogy igen, valoban le van mindenben maradva amit felsoroltam, de ezekre nincs is akkora szukseg. Az ilyen erveket inkabb nem is kommentalom
Jhonny06: CPU+GPU+tarhely sebesseget pont irtam, hogy ezekben eleg jo, szoval peldaul nyers 1 szalas teljesitmenyben tenyleg jobb is, mint a tobbi, ennek semmi koze az optimalizaciohoz - amiben egyebkent a kozhiedelemmel ellentetben egyaltalan nem rosszabb az Android onmagaban az iOS-nel, plane ha beleveszed, hogy mennyivel tobb fajta hardver van ott. Aki hasznalt regebbi iPhone-t tul uj iOS-sel, az pontosan tudja, hogy milyen szinten lassabba szoktak valni az eszkozok 1-2 foverzio valtas utan - nesze neked nagy optimalizacio. Android-on pont forditva szokott lenni, az ujabb verziok gyorsabban szoktak futni az eszkozokon.
wesder: ha tenyleg annyi is lenne (amire meg igy rakeresve sem talalok semmi megerositest, szoval kicsit ketelkedek benne), akkor se lenne annyival gyorsabb, hogy kompenzalja azt, hogy mennyivel kevesebb van belole.
bolvar: nagyon mellelottel, gyakorlatilag a legeleje ota kovetem mindket platformot. Igen, hasznaltam iphone 2g-t, amire meg appokat se lehetett feltenni, mert nem volt appstore, es peldaul videot sem tudott rogziteni, nem volt copy-paste, nem volt multitasking, meg a hatteret se lehetett beallitani, kb szo szerint semmit nem tudott. Azota csepegtetik at evrol evre revolusoneri ujdonsagokkent azokat a ficsoroket, amik Android-ban evekkel azelott mindig benne voltak. Droid-bol is hasznaltam a legelso telokat (G1-et is nyomogattam, evekig SGS1-et hasznaltam, amin eredetileg 2.1 volt, es egyaltalan nem remlenek azok a kegyetlen bugok amikrol beszelsz.
talamasca: akkoriban a felbontasban meg tenyleg jo volt a kijelzojuk - csak az a telefon 6 eve jott ki, es gyakorlatilag azota nem leptek tovabb, a mai telefonjuk ppi-je is ugyanakkora.
Amugy SGS1 pont akkor jott ki, illetve kicsit elobb is. Meretet hagyjuk, mert egyeni preferencia? Remlik, hogy mekkora kijelzoje volt annak az iPhone 4-nek? Segitek: 3.5". Szerinted hany ember hasznalna manapsag ekkora kijelzoje telefont?Es a Galaxy S akkor is mar 4" AMOLED kijelzovel jott, es akkor a hasonlo Apple fanok annyira magyaraztak, hogy marpedig a 3.5" a tokeletes meret, es a nagyobb mar tul nagy, kenyelmetlen. Aztan hopp, egyszercsak ott is lett 4" kijelzo - es akkor csoda tortent, mert hirtelen eltuntek ezek az ervek, es hirtelen a 4" lett a tokeletes meret - amilyen a Samsung-nak evekkel azelott volt. Akkora lett naluk 4" kijelzo, amikorra mar az is boven ultragaz volt, mert a konkurencianal az atlag a 4.7" volt. Akkor is ugyanugy magyaraztak, hogy nem kell nagyobb, az a tokeletes. Eltelt meg 2 ev, es ujabb csoda tortent, megint megnott a tokeletes meret, ami immaron 4.7" lett. Jobban talan nem is szemlelteti semmi, ahogy mast sem csinalnak, csak araszolnak fel a piachoz 2-3-4 eves lemaradasokkal.
-
talamasca
senior tag
Khm...
Nekem is sok minden nem tetszik mostanság az Apple-nél, de azért ez az évek óta lemaradva kifejezés erős...Kijelző: Anno az i4-nél mikor megjelent nem sok telefonon találtál jobbat felbontásban, de legalábbis az elsők között volt. Méretet hagyjuk már, egyéni preferencia. Ráadásul 2010 óta ott volt az iPad.
RAM: Mindent elhiszek neked, de egyelőre jelenleg a piacon az i6s a második leggyorsabb telefon. Az első az i7.NFC nem érdekel, van Apple Pay, fájlok mozgatásához meg Airdrop.
Gyorstöltés, VR: Ott a pont.A szoftveres dolgokat meg ne erőltessük, mert a kezdetektől elég sok mindent meg lehet oldani, annyi, hogy régen szükség volt JB-re, manapság már nem annyira. Az Alkalmazások minőségét, futtatását, elérhetőségét és az oprendszer támogatottságát meg igazából a FairPlay miatt vegyük úgy, hogy nem is említem...
-
bolvar
senior tag
Te se használtál kezdettől kezdve se ios se droidot az is fix.
Az ios voltak korlátjai ez tény de a sok hasznos cydiás pack után rengeteg hasznos funkció került bele a rendszerbe amiket túlnyomórészt a droid is átvett.A droid egy igen komoly alfa/beta teszt volt egészen a 4-il kiadásig kegyetlen bugokall és hibákkal megtűzdelve.Azóta igyekeznek minden "hasznos" future belerakni őkis igaz a 80-90% a kutya se használja mert effektíve értelme nincs.
Sajnos én azt látom lefeli ívelő pályán van az apple gépezete(2g óta apple tulaj vagyok)bár a számok nem ezt mutatják.Egyre több feles vagy idegesítő funkció kerűl bele a telefonba egyre drágábban.Az 5s óta nem tudtak igazán értelmeset előre lépni az SE-vel betömtek egy kis piaci rést(amit én is képviselek) de ennyi.Nem tudom mit fog az új széria hozni de kicsit kezd kipukkadni nálam az apple lufi. -
Wesder
titán
válasz
JóképűIdegen #64 üzenetére
Kössél belém na
Egyébként meg biztos jobb modult hasznàl, csak hàt ugye teljesen eltérő a RAM kezelése a két OS-nek. Ebből Àtlag Pista csak annyit làt hogy az iOS jobb.
-
Roadhammer
tag
Ha nem jön be, ugyanannyiért el is tudod adni, amennyiért vetted. Egy 3 éves telefonnak nem fog 1-2 hónap alatt jelentősen esni az ára. Én is 5S-t vettem, amikor bevittem garanciális cserére a 6S Plust, aztán mikor megkaptam, eladtam az 5S-t 5 ezerrel olcsóbban pár nappal később. Nem egy nagy bukás.
-
Wesder
titán
válasz
szupermacs #56 üzenetére
hasznàltan
Neeeeeee -
KurtCobain
őstag
Eddig is tudta, nem? Csak be kellett rakni a mikróba.
-
cuebler
senior tag
igazi világújdonság lesz
legalábbis az iphone használók számára sose értettem, hogy egy önmagát az innováció non plus ultrájaként aposztrofáló cégnek miért kellett ennyi idő és felhasználói visszajelzés arra, hogy végre eszükbe jusson az indukciós tekercs
kedvenc sztorim az izomagyú "barátom" aki nemrég mesélte, hogy a samsung lehallgató áramkört tett a telefonjába, de ő jól kib****tt velük, kiszedte... talán mondanom sem kell, a hátlapra ragasztott tekercset kapta le, kiherélve a vezetéknélküli töltést a telójában. annyira meg volt győződve az igazáról, hogy inkább bólogatva-vigyorogva ráhagytam
-
Chiftain
aktív tag
Hát sztem nem akkora az a lemaradás ha létezik egyáltalán. Ott van pl a kijelző ami kijelző+felbontás+technológia hármasban is le van maradva. Hát a displaymate tesztje szerint a valaha volt legjobb. Nekik azért inkább elhiszem, meg a saját szememnek is. Sose értettem ezt az eszetlen felbontásnövelést, egy bizonyos pont után. De mind1 valakinek ez fontos. A ram kezelésbe ne menjünk bele. Amíg az app indításos teszteken rendszerint rommá ver bármilyen androidos telefont...
NFC, Qi, gyorstöltés, VR támogatás, stb valóban már mind elérhető volt máshol. De nem vagyok benne biztos hogy egy NFC annyira hiányzik jelenleg az életemből vagy pl egy VR támogatás. Rendben van hogy mások tudják. De mit érek vele ha magyarországon nem működik esetleg, vagy nagyon korlátozottan. Illetve ha mondjuk számomra tök fölösleges.
Az ios vs android csatába nem mennék bele. Azért az kicsit más, hiába jó mind2 vannak emberek akiknek az egyik nem alternatíva ilyen olyan ok miatt! Mint pl nekem az android! -
assemble
addikt
Nagyjabol tenyleg mindenben, szoval napestig lehetne sorolni - egyszerubb lenne ellenpeldakat mondani, abbol sokkal kevesebb van. A CPU/GPU-juk peldaul eleg tisztesseges, illetve a belso tarhely teljesitmenye is eleg jo. Kb Talan ennyi
De akkor nehany pelda, amiben rendszeresen mindig le van maradva:
Hardveresen: kijelzo (felbontas + meret + technologia), RAM, altalanosan uj, plane szabvanyos technologiak tamogatasa: NFC, Qi, gyorstoltes, VR tamogatas, sztereo hangszorok, vizallosag, kamera tulajdonsagok/ficsorok, stb, stb.
Szoftveresen pedig a kezdetektol minden iOS verzio nagyobb "uj" ficsorjeinek >80%-a evekkel elobb volt az Android-ban. Ebbe tenyleg inkabb bele se kezdek felsorolni. -
tntmax
aktív tag
Szerintem csak saját töltővel fog működni és átalakító is kell hozzá.
-
deja vu
addikt
válasz
Roadhammer #38 üzenetére
Akkor lehet, hogy az lesz a próba almás telefon. Bár a videós, fotós része nem érdekel a telefonoknak arra van komolyabb cuccom.
-
joey04
titán
értelmetlen dolog továbbra is, de nem is fog nagyon terjedni, mert alapkiszerelésben biztos csak normál töltőt adnak, külön meg biztos drága lesz, pláne ha jobb lesz mint a most piacon lévő megoldások.
-
assemble
addikt
válasz
Roadhammer #41 üzenetére
Tudom, hogy mire gondol, de
-egyreszt ilyet, hogy a mostani megoldasoknak semmi ertelmuk nincs, csak olyan mond, aki soha nem hasznalta a mostani megoldasokat es/vagy fogalma sincs roluk
-ha komolyan gondolja, hogy majd pont az Apple (aki folyamatosan, szinte mindenben legalabb evekkal le van maradva a piactol), raadasul mar jovo evben eloallna egy ilyen technologiaval, akkor nem tudom milyen alomvilagban el, de ideje felebredni -
Mr.Silkó
veterán
válasz
Roadhammer #41 üzenetére
Elférne azért egy takarítás ez alatt a cikk alatt, az első 25 hozzászólás trollbuli. Tisztelet a kivételnek.
-
aelod
veterán
Icharge néven be is vezetik ezt az innovatív újítást. Persze az alap csomagban nem lesz benne, majd külön kell megvásárolni a telefonhoz.
-
Roadhammer
tag
Olyan vezeték nélküli töltésre gondol, ami nem annyiban kényelmesebb, mint a vezetékes, hogy nem kell rádugnod a telefont a kábelre, hogy lerakod egy meghatározott pontra (a vezeték nélküli töltőre), hanem mászkálhatsz a telefonnal a kezedben a szobában, és bizonyos hatósugáron belül ekkor is töltődik a telefonod. Érted, lolwhat?
-
Mr.Silkó
veterán
Logikusnak tűnik ez a tipp.
-
hemaka
nagyúr
Wifin de jo lesz raganyolni a zeneket.
-
Roadhammer
tag
" A Forbes szerint ez elnevezési érdekességekkel járhat: tudomásuk szerint az LCD-s modellek maradnak a szokásos generációs ugrás mellett, azaz iPhone 7s és iPhone 7s Plus titulust kapnak, míg a tízéves évfordulóra tervezett, komoly dizájnváltáson áteső OLED variáns elnevezése lesz iPhone 8." Hát ez nagyon érdekes. Eddig nem úgy volt, hogy a legnagyobb változat kapja meg az OLED panelt? És ha a kisebb, meg nagyobb modell 7S lesz, akkor azok a mostani dizájnvonalat fogják követni? Ez elég baromságnak tűnik, hogy egyszerre megjelenjen egy 7S, meg egy 8-as nevű telefon. A Keynote-ot se tudom elképzelni így. This is the best phone we ever made! The iPhone 8 of course! The 7S is just simply better than last year.
-
Norb€€€
aktív tag
No, akkor már az a fránya lightning csatlakozó sem fog kelleni
-
deja vu
addikt
Én most tervezem megvenni életem első almás telefonját a 7 pluszt, de akkor érdekelne, hogy miben van elmaradva? Az ára nagyon húzós egy telefonhoz képest. Igazából a kíváncsiság is nagyon hajt. Vagy vegyek valami OnePlus 3T vagy valami hasonlót. A Samu S7 Edge-ről olvastam rosszakat.
-
passatgt
aktív tag
Ha lesz vezetéknélküli töltés, szerintem csak olyan, ami pár méterről is tölt. A lerakom az asztalra megoldásnak semmi érteme. Google Home-hoz vagy Alexa-hoz hasonló Siri cucc és az tölti a környéken lévő eszközöket.
-
CB
senior tag
Na végre!!!!! Az almának is leesett a tantusz.
Ezzel talán a többi gyártót is ösztönözni fogják arra, hogy beletegyék a telefonba a qi töltést.
Én a Nexus5-ön használom, és nagyon szeretem.Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a jelenleg kapható töltőpadokkal kompatibilis lesz, vagy kitalálnak egy egyedi szabványt erre is, hogy csak almás töltőkkel működjön.
-
Fejvadi
nagyúr
Ezek után merje valaki azt mondani, hogy nincs komoly innováció.
-
assemble
addikt
Nocsak, alig egy 5 evvel lemaradva a paictol mar beletennek? Nem korai ez meg nekik?
-
ADAM1337
nagyúr
A szó amit kerestél vezeték nélküli.
-
Stimpy001
aktív tag
Csak gratualani tudok ha ez tenyleg igy lesz, ugyanazt a designt elsutik ha jol szamolom mar negyedszerre alacsonyabb (ertsd jelenlegi) aron, aki meg az uj designt szeretne fizessen mint a katonatiszt...korrekt
-
-
-
batai15
félisten
a lighting is elmarad majd?
-
Adjanak hozza alapból vezetek nélküli töltőt és dokkolót illetve vezetek nélküli fülest is és maris tehermentesítve van a csatlakozó.
Ez kb + 70.000 Ft. ami valószínűleg meg is fog valósulni csak az előbb említett tartozékok NÉLKÜL. -
Wesder
titán
válasz
Dr. 444Hertz #7 üzenetére
"Engedve a vàsàrlói nyomàsnak"
-
papi77
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #7 üzenetére
ja,ez nem is jutott eszembe
WinstonWolf: azért vigyázzunk,mert,ha benéz egy igazi iphone fan,akkor megkapjuk a magunkét
-
-
papi77
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #2 üzenetére
Az tuti,hogy legalább fél milla lesz a 128-as változat
Azért arra kíváncsi leszek,hogy még milyen más gyártónál már megjelent dolgot fognak innovációként behozni a 8-ban? -
Bass
addikt
Wow 😄
-
törölt tag
Legalább a Qi-t fogják felhasználni, vagy valami teljesen egyedi, semmivel nem kompatibilis megoldást?
-
Wesder
titán
Szivesen kipróbàlnàm az iOS-t, de az 5S még mindig 50-60 között van. Dràga tanulópénz lenne ha nem jön be.
-
"míg az előbbi kettő megpróbálhat az alacsonyabb árszegmensekben hódítani."
A 300k környéke jelenti az alacsonyabb árszegmenst?
Ezek szerint az iPhone 8 félmillába fog kerülni?Szerk: EclipseGT megelőztél
-
<Lacy85>
addikt
"Az utóbbi lehet az abszolút high-end modell, míg az előbbi kettő megpróbálhat az alacsonyabb árszegmensekben hódítani."
Szóval akkor az alap modell 250 helyett csak 235 lesz, az iPhone 8 meg olyan 450 körül alapáron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple MacBook
- Gyúrósok ide!
- Bundle topik
- Gamepad
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- BestBuy topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest