Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocs, nem tudom, mit nem lehetett ezen érteni, de akkor kifejtem: kliensgépbe és workstationbe simán merek rakni már AMD-t nem csak otthon, hanem céges szinten is, mert a lassan már 4 évnyi kedvező személyes tapasztalatom okán bízom a vállalat desktop termékeiben, ellenben szerver fronton nincs még meg ez a bizalom irányukba, leginkább a személyes és/vagy közvetett tapasztalat hiányában. No meg, ahogy írtam is, egy esetleges bug esetén nem mindegy, hogy olyan terméket próbálsz működésre bírni, ami a piac bő 80 százalékánál évek óta dübörög, vagy valamit, ami még csak most terjed el.
WS-be 3700X és 3800X kerül, gyári hűtővel, fixált allcore órajellel (4.0 / 4.2), 1,2125 vcore mellett, BallistiX 3200-as RAM és MSI B450 Toma II lap illetve valamilyen QUADRO társaságában. Felesleges ennél nagyobb hűtés rá, ilyen terhelés mellett a fixált vcore miatt nincs thermal drop, ráadásul a magasabb allcore kedvez a tervező szoftvereknek (CREO).
-
válasz
Busterftw #15 üzenetére
Ja, itt még épp nem került elő, ezért is nem válaszként írtam, de nem várat a dolog magára sokáig ha ezen a szálon haladunk, ebben biztos vagyok.
@M@cika: nem, a sok szerveres nem azért nem vesz EPYC-et, mert nem tudja, hogy technológiailag jobb. Azért nem vesz EPYC-et, mert ha mégis belefut valami váratlan inkompatiblitási b@szásba mondjuk hypervisor szintjén, nem akar azzal szopni, hogy a troubleshoot anyag 99%-a Intelre van megírva, mert hogy azzal van világszinten jelentős tapasztalat, az Ő vasára meg semmi. A kezdetek óta tolom a Ryzen-t asztali fronton, 1600X >> 3600 >> 3800X >> 5800X úton, és ez csak a saját konfigom volt (a merítés ennél bővebb), de azért láttam elég nyűgöt pláne az első generáció esetén. Mind orvosolható volt, jellemzően UEFI vagy OS eredetű szopó, esetleg memória kompatibilitás, de cégnél azt nem játszhatod el, hogy veszel valamit, aztán majd csak jó lesz, mert jön rá ápdét idővel. Teljesen mindegy ebből a szempontból, hogy javítható vagy nem a hiba, mert még egy néhány fős cég, vagy épp KKV se szeret az IT infrával szopni, én meg pláne nem akarom azért a hátam tartani, mert valahol valaki valamit elkúrt. Arra bőven elég a Windows Update önmagában is. Az EPYC előnye úgyis jellemzően ott domborodik ki, ahol a legtöbb magyar cég vásárlóereje már régen elfogyott.
-
Imádom, amikor valaki a piaci adatokkal jön egy technológiai minőséget és fejlettséget boncoló vitában. Ennyi erővel a nagyecsedi fekete szemek formáció "művészete" értékesebb, mint mondjuk egy klasszikusokat szerző művészé, mert fentebb van a MAHASZ eladási listán. Néhány embernek az oviban is market share volt a jele b@zmeg, hihetetlen ez a demagógia már.
Az Intelt meg nem kell félteni. Most jelentősen fejlettebb az AMD, láttunk már ilyet legalább egyszer (Barton-éra), az Intel mégse dőlt be. Szerverbe én is azt választok, nincs bizalom az AMD irányába, miközben otthon már évek óta (és egyre több WS-be is a melóhelyen) simán AMD-t tolok az új konfigokba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest