Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a cikket, jó volt olvasni!

-
válasz
marositech
üzenetére
Fene tudja...
Én meg éppen ma csodálkoztam rá, hogy mennyire nincs bajom az El Capitannal. Két hete még csak újra sem indítottam, pedig egy időben naponta kellett. Kíváncsi vagyok, meddig marad így.

-
válasz
marositech
üzenetére
Rá gondoltál?
Hatalmas figura!
:-)
-
törölt tag
válasz
marositech
üzenetére
Szerintem nem sértő mód fogalmaztam, de ha számodra úgy jött át, akkor elnézést!
Viszont azt továbbra is tartom, hogy a számítógép használata az nem "alap" dolog. Igen is érdemes utánaolvasni, tanulni, mert a legtöbb ember oda klikkel ahová mutatják, de ha az ikon már más helyen van, megáll a tudomány. Nyilván akit nem érdekel, "csak menjen", az továbbra se fogja átlátni. (Most eszembe jutott gyerekkori barátom anyja, aki autószervizbe vitte a az autót, mert állandóan túlmelegedett, ott meg csak nagyokat néztek, mikor porzott a kiegyenlítőtartály. Szóval jó jó, nem kell mindenkinek autószerelőnek lenni, de azért alap dolgokkal legyen már tisztában az ember.)
Egyébként meg lelje örömét benne a nejed, a család, ha nincs fejfájás, és feleslegesen elvert idő, az tényleg ajándék.
-
válasz
marositech
üzenetére
Töröld le a nyomtatót és add hozzá újra. Ha támogatott, ezek után meg kell jelennie a képolvasóban. Itt is van olyan multifunkciós nyomtatónk, amelynek nem megy a szkenner része, mert 1000 éves cucc. Ez van sajnos...
-
marositech
senior tag
válasz
üzenetére
Ez most annyira utólagosan okos kapitányosdi volt, hogy na...

És akkor most neked elmagyarázzam, hogy Win3.1 óta dolgozom, de sajnos a családomra 0,1 perc idő jut. Hirtelen váltottunk, megléptük, nem én használom, csak a családom/párom az almát.
Ezzel szinte 0-ra csökkent a "nézdmánmegfijamagépemvalamivírusbekaptam" esetek száma.
Ebből annyi a konklúzió, alma rendszer idiótabiztos, az ablaké is csak +1000 lvl szintű usereknél.
Azt, hogy ki hogyan nyírja ki a gépét, ehhez biólógiai ismeretek kell, én meg csak egy infós vagyok.TigerCat: Aza gond, hogy Yosi alatt tudtam scannelni, de El Captain alatt valahogy nem jön össze.

-
törölt tag
válasz
marositech
üzenetére
Ablak->Alma váltás helyett, nem lett volna érdemesebb egy Ablakos kézikönyvet szerezni, és elmélyíteni a tudást?
mert így kb. az jön át, mintha beülne egy opelba, falnak hajt, és aztán az autót okolva átszáll egy mercibe.Ne értsd félre. Elhiszem, hogy nem szándékosan teszi. Csak úgy még is. Olyan nehezen értem ezt meg, hogy ha a nyugdíjas anyám elboldogul a win 8.1-el, pedig sose képezte magát, akkor egy fele annyi idős ember, aki valószínűleg sokkal többet használt számítógépet az élete során, hogy képes elrontani az övét?

-
merkucyo
aktív tag
Én kb. 3 éve váltottam Mac-re, pedig jól tudtam használni a Windowst, azon belül is a Win7-et.
Már előtte is tetszettek a Mac gépek és az egész rendszer, de mivel folyamatosan erősödött a számomra teljesen unszipmatikus Win8 terjedése akkor megléptem a váltást.Ma Parallels-el szinkronban használok egy Win7 klienst is és így gyakorlatilag mindkét réndszernek csak az előnyét élvezem egy relatíve kicsi, de erős gépben.
-
-
Amelyiken te.
Ezalatt azt értem, hogy legtöbb felhasználó összerakat magának egy gépet és arra a gépre telepítik (akár az eladó cég is megteheti) az operációs rendszert. Ezzel szemben az Apple gépeket szoftverrel együtt kapod és ugyanazon gyártó készíti mindkettőt, szemben a másikkal, ahol ez általában nem így van. Vagyis és még nem találkoztam olyan Windows-os géppel amely mindent tartalmazott és a Microsoft terméke lett volna. Bár már lehet kapni valami táblásított eszközt, amit a Microsoft gyárt, szóval ez nem minden esetben igaz, valóban, de azt gondolom, megállja a helyét. -
cami][us
őstag
A Windows-os rendszerek ritkán érkeznek komplett összeállításban, jellemzően külön vesszük a hardvert és külön a szoftvert.
Melyik bolygón élsz?
-
válasz
marositech
üzenetére
-
marositech
senior tag
Jó a cikked!
A párom nemrég váltott át ablakról almára. (őstehetsége van kinyírni az ablak rendszerét)
Neki is az office volt a legnagyobb problémája (ezzel kellene dolgozni) 2011-es office alatt sokat szívtunk.
Jött a 2016-os, na az jó volt, de működni nem akar, durván bugos volt az első hivatalos kiadása...
Aza rossz, hogy ahogy szeptember környékén kijön az újabb főverzió, mindig bughalmazt kapunk amit idővel kijavítják.
Most már 2 dologra várunk, van egy multis nyomtatónk, várjuk a megváltást a scannelésre.
A másik, hogy lehet előhozni a * karaktert?
-
válasz
RexMaximus
üzenetére
Nem brutál, de legyen 4-magos és kicsit combosabb. Amit beszúrtam 15-ös retina, szerintem elég lenne, de egyrészt nem akarok ekkora gépet cipelni, másrészt b...szott sokba kerül és hiába dokkolom, csak nem hozza az asztali gép szintjét. Mac Pro szintén irdatlan drága, ráadásul jó rég volt frissítve. Ki van ez találva, na.
-
RexMaximus
senior tag
Valtasnal nekem is hianyzott a TC. Picit ma is
. Kb egy ev hasznalat utan visszavaltottam pc-re de nem tartott sokaig. 13"-as Aiir meg vlsz a leghoszabb idot szolgalt gepem (2011-es). Meg mindig jo. Elso laptopom amin hasznalhato a tapipad. Pedig jo parat hasznaltam elotte. Monitorra kikotve hasznalom en is aszalnal kulso bill/trackpad komboval.Ha brutal teljesitmenyre van szukseged lehet erdemes elgondolkodni egy hackintosh konfigon. Enyem egy Chieftec hazba van csomagolva, en azt a dizajnt is kedvelem
. -
EczkE
veterán
Nalam siman ment a valtas mivel nem munkara kell.
Torrent meg VLC van OSX-re mas nem kell. Jatekre meg ott a 360. 
Es baromira tetszik a rendszer meg maga a gep is. Ilyen minosegi cuccom meg nem volt. Megerte.
-
válasz
petipetya
üzenetére
Soroljam?

Sleep-ből ébredve általában nem tudott kapcsolódni a NAS-hoz
Szintén sleep-ből a rákapcsolt külső monitor nem kapcsolt be (le kellett húzni és visszadugni a monitort a laptopra).
NAS-ról nézett film elég sűrűn bekockásodott.
És tudod, nem ezek voltak a legszörnyűbb gondok. Hanem hogy amikor itt a fórumon segítséget kértem, akkor a tősgyökeres Mac-esek megmagyarázták, hogy "rosszul tartom". Vegyek új monitort, vegyek új NAS-t stb.
(#11) TigerCat
Mac-re van Adobe, de mivel az irodában Win-en fut, a fontcsere problémát jelentett. Van pár tucat régi postscriptes betűtípus, amit az OSX nem eszik, nekem meg használnom kell.
-
(#7) pulyka jocó:
Köszi szépen, örülök, hogy tetszett!(#8) petipetya:
Nincs mit, remélem hasznodra vált!(#9) Syl:
Mázlim van, hogy nem használok Adobe termékeket. Persze, ha grafikus lennék, akkor ez nem így lenne, de mivel nem az vagyok, csak néhány egyszerűbb banner, vagy weboldalon elhelyezett grafikai elem elkészítése a feladat, nagyon klasszul elvagyok a Pixelmatorral. -
-
petipetya
nagyúr
Köszi a cikket.

Részemről megváltás volt anno elváltani a Winről az otthoni környezetben. Ellennék egy 13 colos Almával is, de mivel ár/érték arányban rossz, illetve nincs hozzá egyéb iEszköz, így a Linux tökéletes a mindennapokban.
-
pulyka jocó
senior tag
Jó írás!

-
Én fél év után feladtam. Pedig mocskosul szeretem az OSX-et. 1986 óta csorgattam a nyálam Macontosh-ra, de a sorozatos csalódások és az hogy nem tudtam problémamentesen beintegrálni se az itthoni (pedig akkor még megvolt az iPad és az iPhone is), se a munkakörnyezetbe, visszaváltásra kényszerített.

-
(#1) Honkydoo:
Köszi!(#2) kabalthenbk:
Köszi neked is! A koca javítva..(#3) gery2123:
Igen, pontosan ez volt a célom.
Én nem rózsaszín ködfelhőn keresztül látom az alma jelet.Egyébként részemről határeset a volt váltás, majdnem feladtam. Az egeres résznél legalábbis komolyan felmerült a PC vásárlás gondolata.
Tényleg nagy fíling a Mac, életérzésben hatalmas, de céges felhasználásra, termelésre messze nem olyan tökéletes. Kivéve, ha zenész vagy. Akkor ideális eszköz...
-
gery2123
őstag
Tetszett a cikk, jó volt olvasni, hogy egyaránt a pozitív és negatív vélemény is jelen van.
És igen drága, de egy minőségi ultrabook is kerül majdnem annyiba, mint a Mac.
Ha van még valami amit le akarsz írni, ne tartsd magadban.
-
nofi
addikt
Ezen jót mosolyogtam

Következő találkozásom az almás hardverekkel egy kis koca alakú MacJó kis cikk, kapott hideget, meleget. Munkagépnek én is szívesen használnék egy Air-t, bár ez nem túl gyakori a hazai mérnöki szférában. Otthon beérem az iPaddel meg egy "gémer" konfiggal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Köszönjük a story-t!

Jó ezt látni, hogy valaki így nyilatkozik a rendszeréréről! Öröm volt olvasni
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Borderlands 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Yettel topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó Mobiltelefon Telefon tulajdonságai : Xiaomi Redmi Note Pro Plusz 14 Kártyafüggetlen 51
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Torrent meg VLC van OSX-re mas nem kell. Jatekre meg ott a 360.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)