- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
850EVO és anandtech tesztben volt ha jól olvastam hogy 3000+ P/E értéket mutat már most is
tehát ennyiszer legalább újra lehet írni a cellákat amíg nullára csökken a WLC120x3000=360000GB alsó hangon
értelem szerűen a 250-es duplája és mint láttuk az előző szériákból ezt bőségesen túl is teljesítik mielőtt beadná a kulcsot -
Balage76
senior tag
Amúgy nem tömegesen méred és hasonlítod össze a termékeket, addig ezek a tesztek érthető okokból nem igazán mérvadóak (tök mindegy melyik oldalon állsz). Erre pedig a gyártókon kívül senkinek sincs se pénze se ideje.
Mindemellett amíg a vállalt specifikációban a termék azonos marad, addig gyakorlatilag szabadon változtathatják (és változtatják is) a gyártók a termékeket. Erre jó példa volt a Samsung 830 és a régi 840-es sorozat, amiknél a bevezetés és kivezetés között 5-8nm-rel változott a csíkszélesség. Ezt a változtatást egyértelműen a gyártás minőségének a felfutása tette lehetővé. Ezt azonban semmiképp sem szabad összekeverni azzal ha névváltoztatás nélkül gyengébb komponensre cserélnek valamit....
-
TeeJay
félisten
5év garit kapott...
külföldi tesztekben meg ha jól láttam 3000+ ezres újraírás után csökkent nullára a WLC
és ugye ez meg nem jelenti azt hogy akkor kampó van neki hiszen láttuk hogy akár többszörösen túl tudja teljesíteni ezt
lássuk csak egy sima 120gigás EVO esetén is 360TB írást számoltam, ami valljuk be több mint elég.
hamarabb rohad el az SSD külseje mint a NAND chip főleg hogy nekem 2év után még nincs 6TB írásom a 830-as 64gigás SSD-n -
TeeJay
félisten
olvasd el a VNAND cikket a 850Pro meg a 850EVO tesztnél
Samsung visszaállt 40nm-re és nem a csíkszélességet fogja csökkenteni hanem helyette többrétegű NAND-ot készít amivel sokkal strapabíróbb mégis olcsó és gyors memória készíthető
mások 1x nm TLC-vel szórakoznak de még azzal sem fogják tudni beérni a Samsung VNAND-ot miközben jó ha 1000x programozható cellákat kapnak csak ami eléggé gázos -
TeeJay
félisten
egyelőre most biztos maradnak 40nm-en mert ott kényelmesen lehet gyártani, és a rétegek számát növelik majd
jelenleg 32 de lesz az szerintem pár éven belül 128 is és így továbbkíváncsi leszek a következő generációra, sajnálatos hogy annyi féle újfajta csatolót találtak ki hogy egymást hátráltatja mindegyik
M2, SATAExpress, mSATAjó lett volna ha kapásból csak egy lesz és arra lehet fejlődni
-
Balage76
senior tag
-
Lewzke
őstag
Igen, közben böngészgettem a Samsung honlapját. Csupán az adatok szerint a strapabírás szempontjából nem sokkal jobb mint az előző : 71TBW(840EVO) vs 75 TBW (850EVO). Viszont sejteni lehet, hogy ennél sokkal több írást is elvisel a V-NAND. Én várom az itthoni megjelenésüket remélve, hogy a 100 dollárból nem lesz 100 euró...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest